A kiló nem százat jelent.

FAKE NEWS! A Blikk olyasmit adott egy COVID-beteg szájába, amit az sohasem mondott

2020. november 18.

Persze lehet semmilyen hírértéke nincs annak, hogy a Blikk hazudik. De a social media korában nagyon kínos, amikor ez ilyen egyértelműen kiderül. Az interjúalany teljesen kiakadt, hogy a Blikk olyat adott a szájába, amit sohasem mondott.

social_distancing.jpg

blikk_covid_fakenews.jpg

A hangzatos cikkre az interjúalany dühösen reagált a Facebook-on.

Bankos Barnabás:

Kedves barátaim, ismerőseim és mindenki! 
Elsősorban szeretném ismét megköszönni a sok-sok biztatást, amit kaptam tőletek. Hiszem, hogy a gondolataitok is hozzájárultak a gyógyulásomhoz.
Mint azt sokan láthattátok megjelent egy országos napilapban a rövid történetem. Bevallom a megkereséskor még örültem is, hiszen a korházban a gyógyulás mellett fontosnak tartottam azt is, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetem… mégpedig az, hogy igenis komolyan kell venni a vírus meglétét. Sőt azt is bevallom, hogy én sem vettem komolyan! De! A napilap mai cikkében ma megjelent olvasható több olyan hangzatos gondolat, mely nem tőlem származik! Mint például a főcím miszerint; ,,Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat” Én nem mondtam ilyet!!!
A bent létem alatt írt bejegyzéseiben és most is azt hangsúlyozom, hogy köszönöm az egészségügyben dolgozók lelkiismeretes munkáját. Főként a Pest Megyei Flór Ferenc Kórháznak, ahol gyógyítottak. Illetve azt, amit sokadjára írok… Vegyétek komolyan és vigyázzatok magatokra!

Bevallotta, hogy nem vette komolyan a vírust, ebben nincs semmi rendkívüli, legtöbben úgy indulunk útnak autóval is, hogy meggyőződésünk, hogy velünk és a családunkkal nem történhet semmi. Mégis az esti híradót összetört autóroncsok saját vagy mások felelőtlensége miatt meghalt emberek töltik meg... Természetesen bárkivel megtörténhet, hogy kórházba kerül. Így volt ez 2020 előtt is és addig örüljünk, amíg elérhető az ellátás. A COVID-fertőzöttek 99%-a enyhe, kórházi kezelést nem igénylő beteg. Mindössze 1% van, aki súlyos vagy kritikus megbetegedése miatt kórházi esetleg intenzív ellátásra szorul, a súlyos esetek akár felében is lélegetetőgépre vagy ECMO-ra.

Véleményem szerint a médiában elharapódzó "vírustagadó" kifejezés barokkos túlzás. Ennyi erővel mindannyian balesettagadók vagyunk, ha elindulunk a kocsinkkal bármikor. A veszély ugyanis nagyobb. És senki sem azzal a tudattal ülteti be a gyerekét, hogy lehet az az út lesz az utolsó vagy tolószékbe kerül holnaptól. A vírustagadó kifejezés egyszerűen aljas. A középkorra emlékeztet, amikor az istentagadónál nem is történhetett rosszabb az emberrel. A bulvármédia uralta tömegtársadalmak istene ezek szerint a Vírus maga. 

Az interjúalanynál az verte ki a biztosítékot, hogy a szenzációhajhász bulvár lap olyat adott a szájába, hogy "ötpercenként hozzák a betegeket, sorban viszik el a halottakat". Tagadja, hogy ilyet mondott volna.

Finoman szólva is barokkos túlzás lenne az egész országra vonatkoztatva is. Noha természetesen emberek mindig halnak meg. "Egy nap 1440 percből áll. Egy nap átlagosan 350 ember hal meg Magyarországon. Azaz átlag minden 4. percben meghal egy ember az országban" — írta egy kommentelő az egyik megosztás alatt. Értelemszerűen az emberek zöme másban hal meg, mint a koronavírus. Bár a médiából már lassan az a kép rajzolódik ki számunkra, hogy eddig soha senki sem halt meg a történelemben, csak most, hogy itt van a 99% számára enyhe vagy semmilyen betegséget sem okozó koronavírus, halnak meg egyáltalán az emberek. 

A média borzalmasan torz képet mutat számunkra és a sima hazugságoktól sem riad vissza a népszerűsködés érdekében. A Blikk a járvány elején azt hazudta Wuhanról: "Halottak hevernek az utcákon, eljött az apokalipszis a koronavírus miatt lezárt városba – videók (18+)" Szándékosan nem linkelem be ezt a szennylapot. Szerinted kértek azóta emiatt bocsánatot? Adtak ki helyreigazítást azóta szerinted? 

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr9516290104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása