A kiló nem százat jelent.

Köszöntjük háromszázezredik olvasónkat! + Kérdőív, hogy megismerjünk!

2018. december 10.

A reggeli órákban valamikor a lapletöltések számlálója átlépte a bűvös 300.000-et. E ünnepi alkalomból köszöntjük A kiló nem százat jelent. blog háromszázezredik olvasóját! És persze köszönettel tartozunk a többi most már 301.808 olvasónak is. 

dicaprio_champagne.gif

Tíz legolvasottabb írásunk a blog eddigi történetében: 

  1. Amit tudnod kell az LMP-ről, de még a Pesti Bulvár sem merte megírni 55547 olvasó
  2. Új Ellenzék: akik egyszerre fogják elzavarni Gyurcsányt és Orbánt 27955 olvasó
  3. Miért nem érdekli a dolgozókat a 400 órás "rabszolgatörvény"? 21025 olvasó
  4. Az ellenzék után a tüntető civilek is meg szeretnének bukni 20782 olvasó
  5. 9 forint 39 fillérért gyújtották fel Franciaországot az autósok: megbukott Macron benzináremelése 19298 olvasó
  6. Kálmán Olga kirúgásánál is nagyobb baj van a magyar médiában 18781 olvasó
  7. Magyar népmese Kásler Miklósról és a médiaértelmiségről 15311 olvasó
  8. Kitöltöttük a nemzeti konzultációt: kapjon minden gyerek egyenlő támogatást! 13685 olvasó
  9. Orbán törököt fogott a történelmi párhuzamokkal 12589 olvasó
  10. Szakad a Kutyapárt: kevés dolog viccesebb, mint amikor egy viccpárt halálosan komolyan veszi magát 11651 olvasó

Hogy ez pontosan hány egyedi olvasót jelent, azt nehéz megsaccolni, az olvasók nem csekély részéről nincsenek részletes adatok, mindössze 18%-ról tudjuk, hogy rendszeres látogató. A Google Analytics csak kb. a blog utolsó félévéről gyűjt adatokat. Egy átlagos látogató általában 1,3 oldalt látogat meg egy alkalommal vagyis az olvasók 30%-a kattint kb. tovább egy másik cikkre miután az oldalra vetődött. Szintén a forgalom 30%-át adják a visszatérő olvasók. Az olvasók zömében az Index.hu címlapjáról, a blog.hu, a kilepes.blog.hu oldalakról érkeznek, ezt nem lehet elvitatni. Ezért külön köszönet a szerkesztőnek. Jócskán lemaradva a social media következik, magyarul a Facebook, a blog oldala és a megosztások, aztán a kisebb fórumok, mint az Index Fórum vagy a Portfolio fóruma. Érkeznek olvasók még olyan vidéki lapok szemléiből mint a Pécsi Napilap vagy a Debreceni Napilap, szemléztek a Mandineren és más kisebb portálokon időnként, mint a Balmix. 

Nagyjából ez a blog történetének egy éve. Amióta viszonylag folyamatosan frissül. Valójában azért előtte is volt egy-két írásunk.

A legtöbb olvasónk fiatal vagy legfeljebb negyvenvalahány éves férfi. Tipikusan többnyire Google Chrome-on olvas és most már valószínűbb, hogy mobilról (49%) és nem desktopról/laptopról (43%), amihez nem igazán alkalmazkodtak a hosszú posztjaink. Elég nyilvánvaló, hogy 86%-uk magyar nyelvi beállításokat használ, hiszen ez egy magyar nyelvű blog. Talán kicsit érdekes, hogy 14% viszont idegennyelve netezik ennek megfelelően: 12% angol nyelven, ahogy én is.

Hogy kik a valódi olvasók? Vannak statisztikák, amiket az online médiák sem raknak ki a vitrinbe. A hozzáférhető adatok alapján az olvasók 71%-a valószínű nem olvassa el a cikkeket. Az első bekezdésen a képeken túli tartalom 29%-hoz jut el, ami talán nem is olyan rossz arány: végül is az még mindig kb. 100 ezer valódi olvasót jelent. Ha tízezren kattintanak egy cikkre, az tehát még mindig azt jelenti, hogy 2900-an elolvasták kb. A műfaj sajátossága, hogy a maradék 71%-ból is igen sokan kommentelnek ettől függetlenül. :) 

Szívesen megtudnék ennél többet is az olvasókról, ha ebben szeretnél segíteni, akkor kérlek töltsd ki ezt a kétperces kérdőívet! 

Köszönettel: 

A kiló nem százat jelent.

Köves minket a Facebook-on is, és csatlakozz Facebook-csoportunkhoz a 21. századi politika csoporthoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1514468118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása