A kiló nem százat jelent.

Kihagyott tizenegyes: Újbudán indul a DK-s doki, aki nem rúgott labdába Kaposváron

2019. május 07.

Halleluja! A balliberális nyugdíjasklub összellenzéki polgármester-jelöltet adott Budapest legnagyobb kerületének. A választás a gyurcsányista dr. László Imre 72 éves egykori kórházparancsnokra esett. Nyilván a megújulás jegyében. És nyilván, hogy a kerületben más továbbra se rúghasson labdába, ha már a DK-nak esélye sincs a Fidesszel szemben.

screenshot_2019-05-07_at_13_55_23.png

A választáson mint köztudott (bár az MSZP úgy tűnik nem tudja), nem csak a képen megidézett gyurcsányista nyugdíjasklub szavaz, ahol a pódium mögött ücsörgő, kissé kibogozhatatlanul beszélő ősz kórházparancsnok valamiféle szupersztár lehet. 

72. A kor nem érdem, hanem hátrány 

Dr. László Imre MSZP-P-DK-MM-es bejelentésének amúgy nincs valódi hírértéke, ugyanis ugyanőt már január 13-án is bejelentették egyszer. Lehet nem emlékszik rá mindenki. Mi viszont nem vagyunk annyira feledékenyek még.

Legfeljebb egy szenilis összefogáspárti nyugdíjast tölthet el ez a bejelentés (újra) határtalan örömmel a sajnos a választók többségének lepatkányozásával súlyosbított EP-választási kampányban.

Politikai haszna mindkettőnek negatív — főleg a kerület számára.

A magát újbudainak valló László Imre a tavalyi parlamenti választáson meglepő módon Kaposváron próbálkozott: sikertelenül.

A tavalyi balliberális koordináció miatt bukta után, most hiába voltak beharangozva az összellenzéki tárgyalások, az MSZP és a DK régi jó kommunista szokás szerint, átlépve az európai tárgyalási kultúra normáit, még azok lezárulta, a beígért teljeskörű megegyezés előtt jelentették be saját jelöltjüket, mint "közös ellenzéki" jelöltet, bár még bőven lenne idő októberig találni egy valóban vállalható polgármesternekvalót, akire nem köp ki a budai polgárok fele.

A megállapodásba azt a Jobbikot se vették be, amelyik képviselőjelöltje éppen tavaly alázta meg durván a doktor urat Kaposváron. A jobbikos jelölt 32%-ot kapott, a gyurcsányista pesti orvosból csak 13% kért, s mivel a DK nem lépett vissza, a Fidesz 43%-kal is könnyedén nyerte Kaposvárat:

Balliberális zsargonnal szólva: a DK volt az okozója a Fidesz kétharmadának.

A mostani megállapodást illetően az LMP számára nyitva hagyták a lehetőséget nagy kegyesen, hogy később ők is csatlakozhatnak...

Magyarán eszitek, nem eszitek nem kaptok mást. Demokrácia balliberális módra. 

A megegyezés szót kéne egy magyar értelmező szótárból kikeresnie a DK-nak és az MSZP-nek.

A két éve még az összes pártot nagymellénnyel leváltani akaró momentumos srácok (most már mondhatni sajnos szokás szerint) ott parádéztak Lakos Imre kerületi DK-enök mellett biodíszletként. A momentumosok lettek a büszke guggoló sor a Facebook-on amúgy egymást anyázó XI. kerületi MSZP—DK családi fotóján — ahogy a szocialisták kerületi prominense az MSZP két utódpártjának viszonyát jellemezte.

A kutyakomédiát lecerebrálandó előretolták a beszédes Párbeszéd-es színészt, Barabás Richárdot is. A DK-s öreguraktól ugyanis alig tellett két értelmes magyar mondatra a nagy beharangozóban. Közös videójukban egy mondatot ismételgettek, mint egy szajkó: "egy teljesen új Újbudát" ígérnek. Ez mégis mi a fenét jelent a budai polgárok számára?

A XI. kerület leköltözik Csepelre? 

Na az teljesen új lenne...

Az internet viszont nem küzd szenilitással és Lakos Imre DK-elnökről azért lehet tudni dolgokat. Az egykori SZDSZ-es képviselő-alpolgármester régi motoros. Az egyik leggazdagabb budapesti politikusról van szó, aki egyszer 84 millió forintról feledkezett meg a vagyonbevallásában. Kicsire nem adunk.

Lakos Imre nem is annyira szajkó, mint talán szarka. Ült ő már a vádlottak padján a Kopaszi-gát kapcsán. Bár ő viszi a szót, ezért nem ő a jelölt, kérem szépen... 

Lakos Imrének egyébként a fideszes polgármester ingatlanpanamáiról elhíresült I. kerületben is volt egy 160 négyzetméteres önkormányzati lakása — tudjátok, ahol Habsburg Györgynek és mindenki másnak is, aki számít.

Ha az olvasónak sincs, akkor gondolom Ti sem vagytok benne a Fidesz-MSZP közös parkolómaffiás balhéiban sem.

A Momentumnak vajon mit ígértek, lehetnek parkolóőrök? Fizikai magyarázat ugyanis nincs rá: a Momentum magát a legerősebb ellenzéki pártnak hirdeti a fővárosban, hát akkor miért hunyászkodnak meg a sorban ötödikként kullogó DK előtt?

A tinédzserkori hencegést Barabás Ricsi poénja ellenpontozza még jobban: és "nekik ehhez még unikum se kellett"...

(Persze lehet még nem is fogyaszthatnak legálisan.)

screenshot_2019-05-08_at_9_01_11.png

Íme egy kemény sajtófotó a nagy csapatról (Mandiner), akik majd most aztán...

A Lakos-család jól keresett a politikából a hőskorszakban: "Lakos felesége esetében hivatalos iratokból és korábbi újságcikkekből tudható, hogy ügyvédi irodájának bevétele részben a férje párttársa, az SZDSZ-es Demszky Gábor által vezetett Főpolgármesteri Hivataltól származik."

Hát igen, amikor "még demokrácia volt ebben az országban és nem lopott el mindent a Fidesz", ugye. Akkor még tellett a DK XI. kerületi elnökének egy 30 milliós BMW-re is. Ma már nem. Ebből is látszik, no meg László doktor szerény kaposvári kiruccanásának eredményéből, hogy rég nincs (demokrácia). Vajon hány lélegeztetőgép jött volna ki 10 éve László kórházparancsnok kórházába Lakos Imre 80 milliós házából

Pedig nem lett volna hülyeség találni egy jó polgármestert a pipogya Hoffmann helyett, akivel a Fidesz sem elégedett

Nézzük a számokat: a tavalyi választásokon Budapest 02-es és 18-as választókerületében a Fidesz legyőzhető lett volna. Molnár Gyula ex-polgármester győzött a félig a XI. kerülethez, félig XXII-höz tartozó 18-as választókerületben. A DK-s Gy. Németh Erzébet persze esélytelen volt, ahogy még talán életében nem nyert semmin csak tombolán, pedig még a Demszky korszakban a főpolgármesterségnek is nekifutott. Molnárnak nem kellett semmi segítség. Gy. Némethen az isten se segített volna, nemhogy a koordináció.

Gy. Németh hívei hiába ajvékolnak, őmaga se volt hajlandó annak idején Demszky Gábor javára visszalépni. Hát akkor másnak miért kéne Gy. Németh javára? Gy. Németh-hez hasonlóan DK-s párttársa a kórházigazgató is hasonló esélyekkel indul talán. Nyilván várják, hogy mindenki más lépjen vissza. Ami inkább a fideszes jelöltnek kedvezne a számok alapján — pont a jobbikos szavazók miatt. De hiábavaló is volna attól a Jobbiktól visszalépést várni, amelyiknek éppen László Imre nem lépett visssza a javára — győzelemre segítve a Fideszt Kaposváron. Attól a Jobbiktól, amelyikkel minden előzetes teljes összefogásos ígéret ellenére a kicsi és arrogáns DK tárgyalni sem akar.

Egy jobb közös polgármester-jelölttel nyerhető lenne Budapest legnagyobb kerülete: 

  • Fidesz: 41% illetve 40%
  • MSZP: 17% illetve 18%
  • LMP: 13% illetve 11%
  • Jobbik: 9% illetve 13%
  • DK: 9% illetve 7%
  • Momentum: 7% illetve 6% — a tavalyi 02-es és 18-as választókerületi listás eredmények alapján.

Csak nem az összesen 20-26%-ot jelentő LMP-s és Jobbikos szavazóbázis nélkül. Ez egyszerű matek. Az MSZP és a DK azt az ördögien idióta stratégiát eszelte ki, hogy nem is nyerni kell, hanem ki kell ejteni az ellenzéki pártok másik (országosan nagyobbik) felét a játékból, így utána övék lehet az egész torta. Majd egyszer. Vagy legalább sikerül egy kicsit leszalámizni ellenfeleiket. Nehogy már megújuljon a kerületi politika. Legalábbis ez a mesterterv.

Ismét csak: nincs rá fizikai magyarázat, hogy a kerületet pont az egyik legkevésbé népszerű ellenzéki pártnak engedjék át, amelyet megelőz nem csak a Jobbik és az LMP, de az MSZP is... Nem a cserehátvédet állítjuk be csatárnak, ha nyerni akarunk.

Szóval az, hogy ez nem fog 100%-ban összejönni, az nagyon valószínű. Ahogy az is, hogy ezzel a:

XI. kerületet a DK és az MSZP egyszerűen átjátsza a Fidesznek, hogy az EP-kampányban mószerolhassa az LMP-t és a Jobbikot

Az ellenzéki pártok részéről az lett volna a logikus, hogy a nyilván vitákat kiváltó önkormányzati egyeztetéseket jegelik az EP-választások idejére. Jegelve persze minden más egymás közti vitát és a nagy erőket mozgósító Fidesz-kampányra reagálnak — összehangoltan.

Lehetőséget adva arra, hogy egyik vagy másik ellenzéki párt azon a pályán előzhesse a Fideszt és érjen el jobb eredményt, ami neki a legjobban fekszik. (Teszem azt a zöldek a klímaváltozásban, a Jobbik a migráció kérdésében, a Momentum meg lehetne az européer élcsapat. Én ezt valahogy a 70 feletti DK-s elvtársakról nem nagyon tudom elhinni...)

Ehelyett a DK és az MSZP kampánya ott igyekszik ártani a többieknek — és olykor saját maguknak —, ahol tudnak. Ennek epizódjai a fővárosi, kerületi együttműködések sorozatos bejelentése, ami ki is elégíti a saját törzsszavazóik igényeit. Tőlük korábban se hallottunk mást, mint hogy összefogást-összefogást. Amire nem ad magyarázatot, hogy miért kell ciklusonként egy új balliberális pártot alapítani az MSZP méltán zsugorodó bázisán. (2014 előtt a DK-t és az Együttet. "Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Ja és minden korábbi ellenkező jel ellenére legutóbb a Momentumot...)

Hát többek közt épp ezért:

Ha Gyurcsányékra bízzuk, akkor még üres kapunál is kihagynák a tizenegyes rúgást!

Vannak dolgok, amiket nem lehet megunni. Ilyen talán a gumicukor, de a balliberális összefogás kényszeres ismételgetése nem tartozik ezek közé. Nagy mennyiségben viszont ugyanolyan káros az egészségre, illetve a demokratikus közéletre.

Nyomokban Párbeszédet tartalmaz, de párbeszédet másokkal vagy a választókkal, egyáltalán nem. 

A DK-vezette tömörülés azért nem képes értelmesen kifejezni magát, mert nincs valódi mondanivalójuk az emberek számára.

Süt az egész Facebook-videóból a teljes ötlettelenség, és a nem létező pozíciókon való idő nap előtti osztozkodás. Ugyanazon piszkos politika, trükkök százai ugyanarra az előre borítékolható kudarcra fognak vezetni. Viszont ehelyett (és helyettük) lassan érdemi politikai munkába is lehetne kezdeni. Nyerni csak egy módon lehet: valódi szövetségben és a választók szavazataival. 

Ennek az újabb kudarcnak a DK, az MSZP és randomnevű csatlósaik lesznek az okozói, amiért az ellenzéki választók most már nagyon dühösek lesznek.

Kitölthető legfrissebb felmérésünk az EP-választásra, mondd el a véleményed!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5214812846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása