A kiló nem százat jelent.

Egy normális országban mindenki kiállna Kocsis-Cake Olivio mellett és a rasszizmus ellen

2019. december 14.

"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett.

screenshot_2019-12-14_at_12_36_20.png

Nagyot ment a héten a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom Magyar Országgyűlésben dolgozó munkatársa, Palányi Nóra (középen), nemcsak Gréczy Zsolt (DK) intim közeledésével került be a hírekbe, de gondot forított arra is, hogy a Pesti Srácok beszélgetős műsorában tudassa velünk, hogy ki a magyar és milyen bőrszínű ember szólhat bele a magyarok dolgába.

Lássuk hát röviden mi volt Kocsis-Cake Olivio "bűne", a magyar emlékezetpolitika keserű alfája és ómegája, Trianon 100. évfordulója kapcsán, ami kiváltotta a megszólaló valószínűleg saját butaságából kifolyólag leplezetlen rasszista támadását:

„Én még tavaly feltettem egy kérdést a miniszterelnök-helyettes úrhoz, Semjén úrhoz, hogy mi lesz, hogyan fogunk megemlékezni a 100 éves évfordulóról. Elég lerázós választ kaptam, gyakorlatilag azt mondta, hogy majd mi megoldjuk. Ez az a nem szerencsés hozzáállás, ahogy ezt a kérdést nem szabad megközelíteni. Itt már azt kellett volna eleve, hogy le kellett volna ültetni a parlamenti és ellenzéki pártokat és közösen kitalálni azt, hogy lesz. Már csak azért is, mert hallhattuk Egry Gábortól, hogy ebből komoly konfliktusok származhatnak majd a környező országokkal is.

Pontosan ezért fontos, hogy Magyarországon legyünk egységesek ebben az ügyben. De a helyzet jelenleg nem így néz ki, hanem a Fidesz kitalálja, hogy lesz ez a megemlékezés. Mi nem sokat tudunk róla, azt tudjuk, hogy lesz az az emlékmű, arról is hallottunk az előbb, hogy annak milyen kritikus elemei vannak, de akár még ez is elfogadható lett volna, ha ezt előre egyeztetik, megbeszélik velünk, mi is hozzá tudjuk tenni a saját ötleteinket.

Tehát ebből a szempontból nagyon rossz irányba haladunk és nem látom, hogy mi lesz a vége. Már csak ezért is, mert ennek a megemlékezésnek elemének kellene lenni, hogy valahogy a szomszédos országokat is bevonjuk. Nyilván nagyon nehéz, hiszen románoknál, horvátoknál, ami nálunk gyász nap, az náluk ünnepnap. Ebből a szempontból nehéz ezt összehozni, de ezt a kihívást kell teljesíteni.

— tökéletesen vállalható, sőt előrevivő gondolatok, a térségben az ostoba nacionalista villongások elfedik azt a sorsközösséget, amit át kéne végre éljünk és amiről én is írtam korábban a téma kapcsán. A globalizáció zűrzavarában a kontinens szegényebbik fele valójában összefogással tudna felülkerekedni hányattatott ám közös történelmén.

De miért ne lenne Kocsis-Cake Olivio elég kompetens a témában? Bármit is mond?

Mert "full színesbőrű"?

2019-ben tényleg elhangozhat ilyen mondat egy a magyar parlamentben dolgozó fiatal nő szájából?

Kocsis-Cake Olivio: Édesanyja magyar, édesapja a Bissau-Guineából érkezett közgazdász, később Az állampolgár című film főszereplője, Cake-Baly Marcelo. Olivio Budapesten született és nőtt fel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott történelem szakon, és szociológia szakon is abszolutóriumot szerzett. Eközben rádiós műsorvezetőként dolgozott a Radiocafé 98.6-ban és a Civil Rádióban, illetve online portáloknál írt közéleti, külpolitikai témájú cikkeket. A Kurt Lewin Alapítvány és a Soros Alapítvány megbízásából is végzett kutatásokat. 

2010 elején kezdett a Lehet Más a Politika kampányában dolgozni. A 2010-es magyarországi önkormányzati választáson terézvárosi polgármesterjelölt volt, ahol 11%-ot ért el, de kompenzációs listáról bejutott a kerületi közgyűlésbe. 2012-ben beválasztották az LMP Országos Választmányba, nevéhez fűződik a Budapest Választmány létrehozása.

2013 februárjában kilépett az LMP-ből, a Párbeszéd Magyarországért alapító tagja, 2014-ben pártigazgatóvá választották. A listavezető, Karácsony Gergely mandátumát az Országgyűlés megalakulása után visszaadta, hogy polgármester maradhasson, helyére a párt Kocsis-Cake Oliviót választotta.

(Vezetéknevét "magyarosan" kell ejteni, nem kéjk. Bissau-Guineát csak fényképen látta. Afrikát is csak turistaként Tunéziában. Magát magyar identitásúnak tartja. Bár nem a hun-szkíta-székely-finnugor-kipcsak "full" jelzővel, csak úgymond "teljesen" magyarnak vallja magát.)

A rövid életrajz kiegészíthető tehát azzal a huszadrangú kitétellel, hogy a magyar országgyűlési képviselő bőre színe valóban barnább a magyar átlagnál — így december közepén. S bár nem vagyok a barnaság szakértője, de amúgy a gyakori szolárium-látogatónak tetsző parlamenti munkatársnőké is. Volna a barnaságnak egy kívánatos foka, amiről eddig nem értesülhettünk? Ne üssük el ezt egy rossz poénnal. Most azon túl, hogy a százéves Trianon nem személyesen átélt, hanem "second hand" élmény minden csonkaországi magyar számára bőrszíntől függetlenül, Palányi számára nem kevésbé, mint urambocsá a történész végzettségű Kocsis-Cake számára.

Palányi mégis a fenti Polbeat-ben azt találta mondani, hogy Kocsis-Cake „nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide”. (Vele mondatják ki ezért szerinte, aminek a logikai bakugrásait most nem részletezem. Bolond lukból bolond szél fúj – mondanák mifelénk.) Erre még a kormányhoz közelálló radikális jobboldali Pesti Srácok-os műsorvezető, Dezse Balázs is közbeveti halkan, hogy "Ezt ne mondd", Palányi reakciója az, hogy „jó, lehet, hogy megvannak a papírjai, hogy magyar, de látszik rajta, hogy nem magyar származású, nem itt vannak a gyökerei”. Szemmel láthatóan a politikában dolgozó hölgynek fogalma sincs arról, hogy mekkora otrombaságot mondott és mennyire vállalhatatlan az érvelése. Majd mind a négyen átsiklanak efelett a mondat felett. Pedig mégiscsak: az illető hölgy a magyar törvényhozásban dolgozik.

Palányi nem érti, de végülis valószínű ezért szegődött egy szélsőjobboldali formációhoz. Illetve még ezekben a motivációkban sem volnék annyira holtbiztos. Egy huszonnyolcéves ELTE-TTK(?) hallgatónak és grafikusnak nem feltétlenül volna helye a magyar parlamentben, mint szakértőnek — különösen a szemmel látható politikai felkészületlensége, ügyetlen megfogalmazásai alapján. Valamiért mégis úgy gondolták és érdekes módon a kormányközeli Pesti Srácoknál, hogy ideje belőle is véleményformáló médiaszemélyiséget faragni. Ez amúgy egyből választ is ad a műsorban feltett 50 centes kérdésre a kormánypárt és a fiatalok rossz viszonyát illetően: a borzalmas káderhiány miatti még borzalmasabb felhozatal nem elég vonzó a ma már idegen nyelven jól beszélő külföldet jól ismerő magyarok fiatalok számára. Sőt: ciki.

Ahogy a Gréczy-ügyben nagy dirrel-durral elhangzó videóüzenet is inkább égő: "Szeretném, ha megszűnne az a folyamatos chat üzengetés, nem szeretném, ha bármilyen kommunikáció érne tőle engemET". Meséli a Zuckerberget is Cukkembergként említő, Kocsis-Cakeénél amúgy kissé rosszabb magyarsággal a zaklatási történetet szinte mosolyogva, ami még így is elítélendő és éppúgy nemkívánatos, ha egy betű is igaz persze belőle... 

Ami ennél talán cikibb, hogy még egyelőre igen kevés kiállás/elhatárolódás hangzott el a magyar politikai szereplők részéről az ügyben. Legyen ez az első, amennyiben egy blog szerzője "politikai szereplőnek" számít, mégha egy éppen 2%-os zöldpárt budapesti elnökségének ismeretlen tagja is, történetesen éppen annak az LMP-nek, aminek Kocsis-Cake Budapesten meghatározó tisztviselője volt. A kötelesség és a felelősség ezért legalább kétszeres.

Igazából nem értem, hogy hogyan süllyedhetett le a magyar politika erre a szintre. A penetráns nívótlanság, a triumfáló rosszindulat és a polgárjogot nyerő emberi butaság került főszerepbe. Korábban elképzelhetetlen lett volna a színesbőrűeket szintén a sorai közt tudó Fideszről, hogy ilyesmit tolerál saját médiájában. Elképzelhetetlen lett volna, hogy a magyar parlamenthez kicsit is köze legyen ilyen kijelentéseknek. A Fidesz migráció-ellenes uszító kampányának meglett a nyilvánvaló kára a közéletben, már a nyílt rasszizmusra se kapjuk fel a fejünket és szó nélkül megyünk el, és hagyjuk cserben saját valóban jószándékú és felkészült honfitársainkat.

Javaslom, ne így legyen eztán, álljunk ki most együtt Kocsis-Cake Olivio mellett, először is a rasszista támadással szemben, másodsorban a kárpát-medencei népek történelmi megbékélésének ügyében. 

Mindkettő nagyon fontos.

Antlfinger Edvárd

(A szerző jelenleg az LMP budapesti elnökségének tagja)

De a slusszpoén Trianon kapcsán, hogy valójában Bayer Zsolttal egy platformon vagyunk:

A Partizán című műsorban 2017-ben a következőket mondta Bayer Zsolt: „Én lennék a világ legboldogabb embere, ha Trianon 100. évfordulóján, és még csak nem is Budapesten, hanem mondjuk a nagy trianoni kastélyban, ott Versailles-ban egy baromi nagy asztalnál ott ülne minden utódállam velünk együtt, és azt tudnánk mondani, hogy száz évvel ezelőtt történt valami, de mi, közép-európai nemzetek, akik egyébként együtt élünk több mint ezer éve egymással, mi most hitet teszünk amellett, hogy tiszteletben fogjuk tartani egymást, tiszteletben fogjuk tartani a másik nyelvét, kultúráját, vallását, hitét. Elfogadjuk azt, hogy dolgunk van egymással a következő ezer évben ugyanitt a Kárpát-medencében, és ha ezt elfogadjuk, akkor ez csak úgy fog menni, ha összekapaszkodunk.” Riporteri kérdés: „És egymást egyenlőnek feltételezzük?” Bayer Zsolt: „Természetesen. Ha lenne egy ilyen aktus a 100. évfordulón, én így kisimulnék lélekben.” Riporter: „Most lehet kérni a kamerák előtt önt, hogy ennek a képviselője vagy esetleg nagykövete legyen a kormány irányában?” Bayer Zsolt: „Semmi akadálya.”

Már csak annyi akadálya van, hogy először magyar és magyar kéne egy "baromi nagy asztal mellett" ebben megegyezzen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5315351882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2019.12.14. 18:35:09

Mulattságos kis történet ez, messziről ordít róla a libsi provokáció!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.14. 18:38:14

@Cycmen: szerinted tehát a hölgy és a Pesti Srácok libsik? erre még nem gondoltam, de ez esetben is ugyanaz a véleményem, ők se rasszistáskodhatnak és Olivionak van igaza

Nyugodtan gyulolj 2019.12.14. 19:17:59

EZ a Palányi vagy dubajozik és azért ilyen barna a bőre, vagy pedig van benne egy vonóval, szerintem sokat járt az anyukájához a köszörűs.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.14. 19:24:30

@Nyugodtan gyulolj: lélekben készültem az első cigányozós kommentre: egy normális országban a romák sem lehetnek rasszisták, ha mégis azok szólnak nekik, hogy ne tegyék

Cycmen 2019.12.15. 08:52:24

Nakéremszépen! Trianon revíziójának álláspontom szerint nincs realitása, ahhoz egy megfelelő haderő kellene, atombomba, ezernyi harci repülő és egyéb szar, meg nagyhatalmi támogatás! Az ilyen területszerzésre van példa a világban, csak szólok, de az más tészta! :D
Ugyebár ezzel ellentétben a trianoni tragédiával kapcsolatos megemlékezésnek van helye, sőt, azt meg magasról le kell szarni, hogy a környező országok, akik ebből hasznot húztak, esetleg megsértődnek, hiszen amúgy ők sem mennek a szomszédba egy kis sértegetésért! Erről ennyit!
A néger gyerek, meg csak annyiban fontos, hogy egy periférikus libsi párt kavarja a szart, a megszokott nemzeti büszkeséget romboló munkájukat maxolták ki azzal, hogy a kis negróval mondatták el velős mondanivalójukat hazaárulás ügyben, remélve, hogy majd jól lenégerezi valaki és lehet verni a tamtamot!
Ez most be is jött, meg nem is, ugyanis csak egy huszonkilencedik senkit találtak, azt próbálják most meglovagolni!
Ennyikeh!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.15. 10:13:58

@Cycmen: dehát Kocsis-Cake (alias "a néger gyerek") ugyanazt mondja, mint Bayer Zsolt vagy én. Igazából Bayer még olyanabbat mond. Az kicsit túlzás is...

Cycmen 2019.12.15. 11:03:23

@A kiló nem százat jelent.: dehát Kocsis-Cake (alias "a néger gyerek") ugyanazt mondja, mint.....................

Az engem nem nagyon érdekel, bár ő inkább a szokásos csicska mentalitás felől interpretálta a problémát, miszerint, "jaj, nehogy megsértsük már a környező államokat"!
Amúgy meg leírtam, itt a provokáció volt a lényeg és jelenleg ott tartunk, hogy egy senki véleményének a reakciójaként egy másik senki véleményén kell szörnyülködni, mert az első senki egy néger! Tetszik, nem tetszik egyébként, nem hangzik túl autentikusnak Kocsis Cake Olivio véleménye ilyen ügyben, sem a neve, sem a külleme, de pláne nem a mondanivalója alapján! Trianon kényes téma, sokan érzékenyek rá, Olivio koma ezt nem tudja? Nem a Hadházy transzparensét nem tudja a gyökér!
Ajánlanék neki egy hasonló esetet, ha meg meri tenni, menjen el Bissau Guineába és ott félig fehérként ossza egyszer az észt, hogy az ottani nemzeti ünnepet az árja testvériséggel és a rabszolga kereskedők leszármazottaival üljék meg és nézze meg, hogy rúgják szét a picsáját, mert ott nem az lesz mint itt, az a gyanúm!
Érted???????????

Cycmen 2019.12.15. 11:29:24

@A kiló nem százat jelent.:" @Nyugodtan gyulolj: lélekben készültem az első cigányozós kommentre: egy normális országban a romák sem lehetnek rasszisták, ha mégis azok szólnak nekik, hogy ne tegyék"

A "liberális antirasszista" hozzászóló beromázott???? :DDDDDD Ez nem a te napod!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.15. 12:15:21

@Cycmen: az egyik senki egy parlamenti képviselő, aki történész és nagyon fontos ügyben szólalt meg.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.15. 12:17:01

@Cycmen: ezt pontosan kinek címzed? szerintem nem értetted a kontextust, a rasszista hölgy lecigányozása sem helyes, de ha mégis megtörténik, és esetleg tényleg roma lenne, ami ugye épp annyira nem probléma, mint Kocsis-Cake bőrszíne, akkor jelzem, hogy nem, neki sem szabad rasszistának lenni

Cycmen 2019.12.15. 12:36:03

@A kiló nem százat jelent.: : az egyik senki egy parlamenti képviselő, aki történész és nagyon fontos ügyben szólalt meg................

Tényleg? Ki választotta meg? Ja, a lista mi? Történész? Akkor tudnia kéne milyen érzékeny téma és a fontos ügyben megszólalás kapcsán azt is, hogy mikor kell hallgatni! Tudod, ha valaki nincs tekintettel a másik érzékenységére, akkor ne csodálkozzon, ha más sincs tekintettel az ő érzékenységére! Nem jön le amit mondani akarok ugye, csak tovább erőlteted a rasszista kártyádat? Ismétlem, menjen el a másik hazájába, mondja el amit javasoltam, az kb. hasonló súlyú, mint az itteni és várja az ottani következményeket!

Cycmen 2019.12.15. 12:38:29

@A kiló nem százat jelent.: : ezt pontosan kinek címzed?

Neked! Ez tényleg nem a te napod, az ovis kioktatást is lenyomtad újra, hogy a cigánynak sem szabad négereznie! :D

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.15. 17:48:24

@Cycmen: és ez ettől miért nem az én napom? :D Törzskommentelő vagy a blog.hu-n. Ennél többet várok! Boldog karácsonyt!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.15. 17:49:05

@Cycmen: fogadjunk nem olvastad el fent, hogy mit mondott a témában, és mit mondott más... még nem késted le, a cikk még kapható!

morph on deer 2019.12.16. 01:05:13

@Nyugodtan gyulolj:
“ szerintem sokat járt az anyukájához a köszörűs.“

Netán arra gondolsz, hogy ő akkor egy köszörűslány?
:)

Az Ellenálló 2019.12.16. 01:21:01

@Cycmen: Figyelj nácikám, teljesen hidegen hagy, hogy Kocsis-Cake milyen tisztséget tölt be, de a legnagyobb aljasság valakinek a bőrszínét felhozni bármilyen sértő módon. Ilyet csak olyan szánalmas emberek tesznek, akik azt hiszik, hogy fehérnek születni kiváltság és semmi mást nem tettek le az asztalra. Ezzel nyugtatgatják magukat, hiszen érvekkel nem tudnak a világra reagálni.

Boycie 2019.12.16. 03:34:17

Ez nagyon vicces. Egy Antlfinger Edvárd véd egy Kocsis-Cake Oliviót Trianon ügyben... Az ember tényleg lassan fasiszta lesz, mert ezt máshogy elég nehéz lereagálni...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.16. 05:37:22

Hiba Olívát a származásával támadni. Azzal kellene, amit cselekszik mint Soros hű csicskása.

n3spr3ss0 2019.12.16. 05:45:10

Mitől hölgy ez a ribanc? Egy buta szopógép, oszt annyi.

lpt1 2019.12.16. 06:54:38

@Cycmen: Azért ne feledd könnyek között megünnepelni az aradi vértanúkat, akik közül néhány úgy állt ki a magyar ügyért, és vállalta a felelősséget, hogy nem is beszélt magyarul....

Ja, hogy a fajtádbéli kipcsak-fullos főnök, Kossuth meg lekoccolt...

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.12.16. 07:29:36

Egy normalis orszagba, elkaptak volna a hataron mikor atmaszott a keritesen, es Sziriaig zavartak volna, nem pedig beengedik a parlamentbe.

rallus 2019.12.16. 07:33:22

@n3spr3ss0: Remélhetően Gréczy a te stílusodnál valamivel cizelláltabban nyomul rá

@lpt1: .... Olivió beszél ugyan magyarul, de Kun Béla, Szamueli, Rákosi, Révai is beszélt... Aztán? Kiálltak a magyar ügyért?

d.j 2019.12.16. 07:38:50

@Cycmen: Te egy buta tahó vagy. Kocsis-Cake Olivió itt született és magyar te iditóta, nincs másik országa és magyarabb mint te és a hozzád hasonló faszfejek valaha lesznek.

Bravehearth 2019.12.16. 07:43:04

"Egy normális országban mindenki kiállna Kocsis-Cake Olivio mellett és a rasszizmus ellen!"

Ugyan már! Miért kellene feltétlenül kiállni mellette? Egy normális országban mindenki ugyanúgy eldöntheti, mit támogat és mit nem, mint ahogy a poszter is megteheti ugyanezt. Senkinek sem lehet előírni, hogy támogassa vagy egyetértsen ezzel a taggal, aki egyébként olyan kérdésben nyilatkozott meg, ami az ő szájából eléggé hiteltelennek tűnhet. Azt sem szabad elfeledni, hogy egy olyan pártocska arca, amelyik épp azon a gazdatesten parazitázva próbál túlélni, amelynek ellenében (állítólag) létrejött! Mindez önmagában is fölveti a kérdést: miért kellene kiállni egy ilyen tag mellett? Nos, nem kell. Egyáltalán nem kell kiállni mellette! Mindenki eldöntheti magában, hogy mi mellett áll ki!

"De miért ne lenne Kocsis-Cake Olivio elég kompetens a témában? Bármit is mond? Mert "full színesbőrű"?"

Talán azért. Mivel sosem lesz valódi értelemben magyar. Sem etnikailag, sem kulturálisan, sem politikai értelemben (úgy már biztosan nem).

"2019-ben tényleg elhangozhat ilyen mondat egy a magyar parlamentben dolgozó fiatal nő szájából?"

Miért ne hangozhatna el? Ha ti nyugodtan 'magyarozhattok' és 'fasisztázhattok', és 'Horthyzhattok' büntetlenül, akkor ugyan miért ne lehetne ezeket is szabadon minősíteni? Simán! Nem csak 2019-ben, de remélhetőleg majd 2039-ben is! Nem mellesleg ennek a tagnak a viszonylag nagyarcú, ám 'fedezet nélküli csekk' főnöke pár hete fröcsögött arról, hogy gyökerestől ki fogják irtani a Horthyzmust. Nos, vagyon nem kevesen Horthy tisztelői, alig várjuk, hogy ez a liba megpróbáljon kiirtani. ;-) '14-ben május elsején mindenesetre eléggé összesz@rta magát, mikor rákiabáltunk a közterületen...! ;-)

Ne gondolja azt senki, hogy ha ma Magyarországon büntetlenül és gond nélkül 'magyarozhat', 'fasisztázhat' és 'Horthyzhat' bárki, akkor a nemzeti érzelmű jobboldaliak ne tehetnék meg a nemzetidegen, kozmopolita és szélliberális politikai elemekkel ugyanezt! De! Megtehetik. Megtehetjük, mert legalább annyi jogunk van, mint nekik! Ezzel a taggal még annyival több is, hogy Magyarországon magyarként élünk. Ami ő sosem lesz!

Egy picit azért meglep, hogy egy lmp-s áll neki aggódni. De, lelke rajta. Épp oda tartanak, ahol az említett tag és parazitaszervezete jelenleg van! Sok sikert! Ja, nem... ;-)

@A kiló nem százat jelent.: "...erre még nem gondoltam, de ez esetben is ugyanaz a véleményem, ők se rasszistáskodhatnak és Olivionak van igaza."

De megteszik! Sőt, politikájuk egyik alapeleme a magyargyűlölet. És a tagnak nincs igaza!

"egy normális országban a romák sem lehetnek rasszisták, ha mégis azok szólnak nekik, hogy ne tegyék"

Nem fognak! Valótlanságot állít! Épp ezek a szabótimikék és a pardavimárták vették védelmükbe a cigányokat, amikor azok 'magyarozva' támadtak emberekre. Erre ellenük alkalmazták a közösség tagja elleni erőszak vádpontot, amire a szabótimikék hangosan ajvékoltak, hogy ezt a törvényt nem a többségi társadalom érdekében hozták! Tehát hazudik, nem! Nem szólnak a cigányoknak, hogy ne tegyék! Ellenkezőleg! Védik őket a magyarsággal szemben!!!

"dehát Kocsis-Cake (alias "a néger gyerek") ugyanazt mondja, mint Bayer Zsolt vagy én. Igazából Bayer még olyanabbat mond. Az kicsit túlzás is.."

Hm... Ha ugyanazt mondja, akkor miért nácizzák a Bayert és ezt a néger gyereket miért sztárolják? Miközben valódi teljesítménye semmi, a politikája (az egész pártocskáé) egy értelmezhetetlen vicckategória. Ez így hiteltelen.

B.

sírjatok 2019.12.16. 07:58:37

Akkor most a "cigányorbán cigányorbán" már lejárt, és jön a rasszizmuson sivákolás? Csak hogy tudjam, mikor kell váltani.

Tartalom 2019.12.16. 08:02:43

Csokis-K@ki? ja miért nem Bisszau Gineában lett poltikus. Egyébként nem ezen néven született, hanem Cake-Baly Olivio. Az apját használták a liberál bolsik magyarok provokálására az állampolgár című filmhez. Egyetértek, megszólalásai alapján nem a magyar Parlamentbe való. De Soros papáéknak nem lenne jó ha a Bisszau Gineában lenne politikus. Én örülnék neki ha ott lenne poltikus. Lehet a Bisszau Gineaiak kevésbé...

2019.12.16. 08:06:34

@Boycie:

"Ez nagyon vicces. Egy Antlfinger Edvárd véd egy Kocsis-Cake Oliviót Trianon ügyben... Az ember tényleg lassan fasiszta lesz, mert ezt máshogy elég nehéz"

És ráadásul mindezt egy "Boycie" nevű nickkel...

2019.12.16. 08:07:46

@Cycmen:
Esetleg azt nem lehetne, hogy tí újkommunisták húztok haza Putyin elvtársatokhoz, és minket magyarokat békén hagytok?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 08:37:44

@Bravehearth: Bayert nem nácizta le emiatt a kijelentése miatt senki. A náci kijelentései miatt nácizták le máskor. Amikor bement Gulyás Marcihoz ilyen nemnáci dolgokat mondott, ami a régi, kulturált, nem egy kocsmatöltelék nyelvezetét használó értelmiségi énjére emlékeztet. Amúgy Bayernek éppolyan német neve van, mint nekem juteszembe. Ezt @Boycie: -vel kéne megbeszéljétek, mert úgy tűnik Ti vagytok a fajtánk legokosabbjai. :) Bizonyára feltűnt, de a fél országnak német vagy szláv neve van. Megvan ennek az oka. Kb. ugyanaz, mint Kocsis képviselő nevének második fele. Ja igen: lehet Kocsis-Cakéra kéne magyarosítanom.
Megkérdezem Oliviót.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 08:39:43

@Tartalom: gondolom azért, ami a cikkben le van írva. Az ember általában születik valahova, később megválaszthatja még a hazáját, de ő itt van otthon. Ha ez valakinek nem világos, az szomorú.

dare 2019.12.16. 08:41:57

Rosszul fogalmazott, szerintem nem rasszista a hölgy.
Egy gyors példán keresztül:
Kimegyek a törökökhöz parlamenti képviselőnek, közeleg a lausanne-i békeszerződés 100 éves évfordulója.
Én erre azt mondom, hogy jobb keblemre kurd, balra örmény, puszi minden töröknek, szeressük egymást gyerekek.
Azt fogják erre mondani nekem, hogy nem vagyok török, full fehér vagyok, etnikumilag nem tartozok közéjük, ne akarjak már én 100 éves sérelmeket csak úgy pillanatok alatt megoldani helyettük.
Előbb értsem meg, aztán talán, talán később beszélgetnek róla velem.
Vélhetően erre gondolhatott a hölgy is, vagy a fene tudja, de szerintem ez inkább egy rossz fogalmazás volt részéről

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 08:46:43

@sírjatok: SOSEM cigányozta le ez a blog Orbánt ellenben, ha valaki bepróbálkozott ilyesmivel, akkor mindig rászóltam vagy kimoderáltam. Most azon túl, hogy felőlem akár Orbán roma is lehet, bár érzésem szerint nem az, de ebben nincs vitám vele. Sor más kérdésben sincs. Párban meg igen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.16. 08:49:24

Ha valaki az anyatejjel a magyar kultúrát és identitást szívta magába, magyar az anyanyelve, azonosul a magyar nép - és nem pusztán egy párt - érdekeivel, akkor nem nagyon lehet kifogást emelni a bőre színe vagy az etnikai származása ellen.

Nekem német felmenőim vannak, mégis abszolút magyarnak érzem magam - igaz, olyan magyarnak, akit azért különleges érdeklődés fűz a németséghez. Ám ha választanom kellene, szemrebbenés nélkül a magyar nép érdekét választanám a németeké helyett. Nem hiszem, hogy csak azért lehetek én jobb magyar, mert fehér a bőrszínem.

Mindezt annak ellenére írom, hogy a szóban forgó néger úriember politikai preferenciái abszolút ellenszenvesek a számomra.

Azért persze nagy kérdés, mennyire őszinte az úriember magyarságtudata és mennyire csak színház és politikai provokáció az egész. Az a gyanúm, hogy nem kis adag provokáció van a dologban, ami valóban - ha igaz - kissé hitelteleníti őt. Ha igaz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 08:59:37

@dare: röhögni fogsz, de vannak ilyen török politikusok és ott is igen sok a külföldi származású. És még egyszer, olvasd el, mit mondott Kocsis-Cake. Amúgy jól látod az volna a cél, hogy "szeressük" egymást, és ez egy jó cél. Szerintem a cikket is olvasd el, minden világosabb lesz, de mindig örülök a törzskommentelőknek természetesen...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 09:00:14

@MAXVAL bircaman közíró: az más, akkor nyilas kijelentései, rasszista uszító kijelentései stb.

Bravehearth 2019.12.16. 09:01:52

@A kiló nem százat jelent.: Jól van, humor-harold, hozod az elvárt szintet.

Tehát: "A náci kijelentései miatt nácizták le máskor."

Teljesen valid és valós gondolatai miatt 'is' lenácizták és nem csak őt, de sokakat másokat is.

"Amikor bement Gulyás Marcihoz ilyen nemnáci dolgokat mondott, ami a régi, kulturált, nem egy kocsmatöltelék nyelvezetét használó értelmiségi énjére emlékeztet."

Mivel az a 'gulyásmárton' nevű képződmény bőven rászolgált arra, amit megkapott, sőt még arra is, amit sajnos nem! Abban az esetben Bayer még toleránsnak is volt mondható, bőven elég indokot szolgáltatott neki (és az egész magyarságnak is) az az aktivistának emlegetett abortuszmenekült!

"Amúgy Bayernek éppolyan német neve van, mint nekem juteszembe."

És ez most egyébként hogy jön ide...??? Állítottam mást? Egyébként a 'német' nevekkel célszerű lesz vigyázni, hiszen nem egy sváb jóbarátom volt kénytelen kemény pofonokkal és ütésekkel megértetni valami ballibával, hogy ő bizony sváb-magyar és nem zsidó! Csak, hogy értsd a 'német' nevek miatti félreértést! Gondolom képben vagy, miről beszélek... Nem? Hm. Ez ilyen...

"Ezt @Boycie: -vel kéne megbeszéljétek, mert úgy tűnik Ti vagytok a fajtánk legokosabbjai."

Figyelj ide, liberálbolsi! Ha azzal a kommentelő társunkkal van valami problémád, akkor azt vele vitasd meg, de nálam ne érvelj vele! Ha nekem írsz, akkor azzal foglalkozz, amit én írtam neked! Szerintem veled nem a neved a probléma! És a szervezeted sem a legrosszabb példája a magyar demokrácia történetének! Volt idő, amikor még gerincetek is volt, persze nem a 'szabótimike' nevű lénnyel veszítettétek el! Találgass...
Ami a 'fajtánkat' illeti, nem tudom mi fér bele számodra ebbe a halmazba, így nem is foglalkozom vele. Legokosabbnak sosem gondoltam magam, de én nem is akartam meghatározni senkinek, hogy támogasson-e, vagy sem egy feka gyereket Magyarországon!

"Bizonyára feltűnt, de a fél országnak német vagy szláv neve van."

Bizonyára föltűnt, hogy a másik felének pedig magyar. Ahogy a környező országok felének pedig magyar neve van. Így már nem lenne olyan 'nagyotmondó' a kijelentésed! Ugye??? Te kis 'ajrópéer'...!

"Megvan ennek az oka."

Történelemnek hívják. Amiben láthatóan sem te, sem pedig ez a fekete gyerek sem kellően van otthon!

"Kb. ugyanaz, mint Kocsis képviselő nevének második fele."

Hazudsz! Nem ugyanaz! A szlovákokkal, horvátokkal, németekkel, lengyelekkel, osztrákokkal közös a történelmünk. Sajnos a szerbekkel és azokkal a koszhadék románokkal is. A cigányok már csak jöttek. De soha, semmi dolgunk nem volt afrikai feákkal! Velük nincs semmi sem, ami közös volna, semmi sem indokolja, hogy itt legyenek. Ahogy értelemszerűen a migriknek is a dróton túl van a helyük!

"Ja igen: lehet Kocsis-Cakéra kéne magyarosítanom.
Megkérdezem Oliviót."

Ez egy magadfajta 'haladótól' nem is nagyon meglepő gondolat. Az is szerencsés veletek kapcsolatban, hogy sosem okoztok csalódást. Mindig igazoljátok, hogy amit ti 'előítéletként' aposztrofáltok, az valójában csak tapasztalat. ;-)

"Az ember általában születik valahova, később megválaszthatja még a hazáját, de ő itt van otthon.

Láthatóan ő a születését követően rosszul választott. Vagy hazát, vagy gondolkodást és érzelmeket. Mert a feka gyerek esetében ez a kettő nem kompatibilis! Nem! Ő csak itt van! De nem otthon! Nem 'itthon'!!!

"Ha ez valakinek nem világos, az szomorú."

Ha ez számodra nem világos, az szomorú ugyan, de csöppet sem meglepő!!!
B.

dare 2019.12.16. 09:08:04

@A kiló nem százat jelent.: Olvastam, de most nincs időm rá bővebben reagálni.
Értem mit akar, és remélem jól is fog sikerülni a megemlékezés.
Én már annak is tudnék örülni, ha kormánypárti és ellenzéki képviselők legalább erre az 1 napra tudnák valahogy kicsit megemberelni magukat.
Nem saját maguk miatt, miattunk.

Bravehearth 2019.12.16. 09:12:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nekem német felmenőim vannak, mégis abszolút magyarnak érzem magam - igaz, olyan magyarnak, akit azért különleges érdeklődés fűz a németséghez. Ám ha választanom kellene, szemrebbenés nélkül a magyar nép érdekét választanám a németeké helyett."

Ezt nagyon jól látod! Baráti köröm egy jelentős része sváb. Ugyanezt tudom elmondani róluk, velük kapcsolatban. Kétség sem fér a magyarságukhoz, sőt! '15-ben, amikor a mutter megycsinálta a hülyeségét, még 'családon belül' is (kint élő családtagokkal) simán fölvállalták az ellentéteket, csak hogy a magyar álláspontot és érdekeket védjék. Ez alap volt számukra! És gond nélkül ott vagyunk a társaságban magyarok, sőt még szlovák felmenőkkel rendelkező 'félmagyar' is van köztünk és nem kérdés a magyarság!!! Ezt nem fogja sosem megérteni egy ilyen feka gyerek vagy a poszter!

"Nem hiszem, hogy csak azért lehetek én jobb magyar, mert fehér a bőrszínem."

Attól semmiképp. De neked vannak itt gyökereid, ez a te földed is. Az övé nem! Tudod, nem véletlenül nem nőnek Miskolcon pálmafák, vagy Szegeden majomkenyérfa! Mindkettő növény, fa és értékes, de mégsem idevalók. Szerintem...
B.

Neo07 2019.12.16. 09:40:43

Kocsis-Cake anyukája magyar, így természetes számomra, hogy ő is magyarnak érzi magát, gondolom, ő is magyar népmeséket hallgatott, Petőfi és Weöres verseket olvasott, stb, szóval épp olyan magyar mint te vagy én. Sőt, az biztos, hogy ezerszer magyarabb lelkületű, mint sok német vagy arról magyarosított nevű "honfitársunk" (akik egy bizonyos közel-keleti országba vagy nyugatra "menekültek", mint pl. P. Lendvai, vagy hogy ne menjek messzire, George Soros).

A gond nem ezzel van. Hanem azzal, hogy hiába történész végzettségű, nem veszi figyelembe a k-európai realitásokat: nem veszi észre a speciális magyar érzékenységet a szomszédok kapcsán, különösen nem a századik évforduló kapcsán. Lehetünk mi kedvesek, ha a másik fél nem viszonozza; ráadásul általában nem a károsult fél szokta elkezdeni a közeledést bármilyen témában, hanem a károsító (ha marad benne még jó érzés); jelen esetben semmi ilyen közeledésről nem beszélhetünk, főleg akkor nem, ha pl. az anyanyelvi jogokat korlátozzák vagy szándékoznak korlátozni, és ez a legdurvább eset.

Még egyszer megkérdezem: hogy lehet komolyan gondolni bármiféle közeledést, neadj isten, "szeretetet", ha "azok" az anyanyelvi jogokat akarják elvenni amúgy színmagyar emberektől?

Rasszizmus ellen akartok kiállni? Akkor miért vagytok a magyarok elleni támadások, a magyarok elleni rasszizmus elkövetői mellett?

illaim 2019.12.16. 09:43:58

@Bravehearth: Neked nem itt vannak a gyökereid, hanem te magad vagy egy gyökér! LOL

Bravehearth 2019.12.16. 09:49:12

@illaim: Egy magadfajta hungarofób, hazátlan és szerencsétlen semmiravaló balliba szájából ez bók! :-) Amíg egy hozzád hasonló lény ezt gondolja, addig tudom, hogy jó úton járok! Nem aggódom... (MegaLol...)
B.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 09:58:50

@Bravehearth: Miskolc is hamarosan tele lesz pálmafával a klímaváltozás miatt, én jópár helyen most is látok már... :)
Szerintem mégis jobb, ha Boycie-val beszélgetsz. :D Hátha kiderül, hogy a fajtatisztákon belül is vannak még fajtatisztábbak... a sor a végtelenségig folytatható.

dare 2019.12.16. 10:05:13

Ja, és még annyit, hogy még soha nem voltam a csíksomlyói búcsún, de most szóltam egy ismerősömnek aki már régóta jár (hívő katolikus), hogy szorítson még helyet nekünk a csoportba.
Ezen a zarándoklaton nekem most ott kell lennem, úgy érzem így tudok a legjobban megemlékezni békésen, ezért aki tud az jöjjön el (már a békések közül).
Jó lenne egy méltó megemlékezésre is hazajönni, nagyon remélem össze tudják majd ezt hozni a kormánypárti és az ellenzéki képviselőink.

Bravehearth 2019.12.16. 10:05:16

@A kiló nem százat jelent.: "Miskolc is hamarosan tele lesz pálmafával a klímaváltozás miatt, én jópár helyen most is látok már... :)"

De ugye azon föl volnál háborodva, ha a fekete gyerek is úgy érezné magát, ahogy a (kültéri!) pálma Miskolcon! :-) És ha esetleg néha valami úgy bánna (el) vele, mint a miskolci tél a pálmával... Hm...?

"Szerintem mégis jobb, ha Boycie-val beszélgetsz. :D"

Szerintem azt majd én 'menedzselem'. De köszi!

"Hátha kiderül, hogy a fajtatisztákon belül is vannak még fajtatisztábbak... a sor a végtelenségig folytatható."

Ez minden bizonnyal így van. De nem lep meg, hogy egy hangot sem értettél meg abból, amit írtam. Mindez annak fényében furcsa, hogy elvileg egy politikai 'szervezet'(?) elnökségi tagja vagy. Nem rám nézve kellemetlen, de nyilván világosan tükröződik az eredményeitekben is! ;-)

Tudod, nem csak a 'fajtatisztaság' fokozható. De az elvtelenség, a mocskosság, a hungarofóbia és az ocsmány, áruló magatartás is! Ez a néger tag élő bizonyítéka mindennek. Mentsége neki sincs, de nektek szerintem még annyi sem! És ez a komolyabb baj! :-(
B.

Bravehearth 2019.12.16. 10:09:00

@dare: "Ezen a zarándoklaton nekem most ott kell lennem, úgy érzem így tudok a legjobban megemlékezni békésen, ezért aki tud az jöjjön el (már a békések közül)."

Respekt! A lehető legjobbakat! Az én baráti körömön belül csak pozitív élményeket hallottam róla (negatívum talán csak az utazással kapcsolatos volt). Szerintem sok kellemes és jó élményre és érzésre számíthatsz!

"Jó lenne egy méltó megemlékezésre is hazajönni..."

Egyetértek! Jó LENNE... :-(

"...nagyon remélem össze tudják majd ezt hozni a kormánypárti és az ellenzéki képviselőink."

Ezt illetően már szkeptikus vagyok. Koncentrálj inkább Csíksomlyóra! Szerintem... :-(
Üdv: B.

dare 2019.12.16. 10:10:33

@Bravehearth: Jó, nagy elvárásaim azért nincsenek velük szemben. :D
Csak reménykedek.

stupidity 2019.12.16. 10:14:18

Történt már olyan is, hogy az utcáról vittek el embereket, mert értelmiséginek tűntek (pl. szemüveget viseltek) - mert az uralomhoz jutott pártemberek ilyen szlogenekkel hergelték a szegény, agyhalott khmer suttyókat. Meg olyan is történt tőlünk nem messze, 250 km-re Pesttől, hogy azért lőttek fejbe keresztényeket a más keresztények, mert a keresztvetést ellentétes irányból indították. Ezzel azt mutatták meg nekem, hogy eshet szét egy olyan ország is, ahol tulképp egy nyelvet beszélt mindenki!! Azt meg a bolsevik meg a náci puccsok (meg a Fideszes államcsíny), milyen az, amikor a szar fölkerül a stelázsira s leveri a lekvárt. Az agresszív, hangos, nyomulós, uszító fociultra mentalitás vagy bármilyen habzó szájú drukkerséget ezért látom a fossal azonosnak. Betegséget jelez, ami fertőzheti az amúgy jobbra érdemes tudatlan senkiket, akiknek legfontosabb ismérve az irigység meg a szűklátókörűség. Mint amilyen ez a pirított ribanc, aki azért titokban vágyik a legendásan méretes nigró vesszőre. A "művelt" eu. sápadtarcúaknak meg már ilyen lotyók se jutnak majd, ha ...

axolotl77 2019.12.16. 10:58:00

Megnéznék azért egy műveltségi tesztet ugyanazon kérdésekkel a Palányi meg a Kocsis között. Van egy sejtésem a megnyilvánulásaik szintje alapján, hogy melyikük nyerné. Aztán csak nehogy kiderüljön, hogy a félnéger magyarabb mint az "igazmagyar"!
Érdekes kérdés ez a "Ki/mi a magyar?" Európa géntérképe alapján:
img.444.hu/genetic-map-europe.png
úgy tűnik, hogy a finnugor, hun, közép-ázsiai, szibériai gének összesen ha visznek 1-2 %-ot. Sokkal inkább vagyunk egy szláv, délszáv, szász, görög-román, közel-keleti keverék nép.
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a magyarságot leginkább a nyelvünk alapján lehet definiálni.

konrada 2019.12.16. 11:03:18

...egyébként meg: megbékélni nem a gyásznapon kell, és nem a másik örömünnepén koccintva...

Arra ott a többi 363...

Midnight Run 2019.12.16. 11:07:16

Azt magyarázza el nekem valaki, hogy miért fáj nekünk Trianon. Én értem, hogy a jobboldalnak ez fáj. De igazából miért? Milyen része sérült a nemzetudatunknak, hogy az ország elveszítette területeit, ahol zömében magát nem is magyarnak tartó nép alkotta. Azt értem, hogy álljunk ki, hogy kapjanak jogokat, de valahogy a fájdalmat nem értem.
El tudná nekem modani valaki, hogy ez miért van?
Cycmen?

Sir Gombóc 2019.12.16. 11:07:20

@Bravehearth: te tartod magad magyarnak? Te egy gyűlölködő buta véglény vagy nem magyar. Minél többet hangoztatod a magyarságod, annál kevésbé vagy az!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.16. 11:10:10

magyarnak lenni vállalás. de akkor viselkedjen úgy Cake úr. Legyen ehhez méltó, attól hogy magyarul beszél valaki, lehet a magyar ellensége. Sőt, a legnagyobb egy legaljasabb tetteket mindig a magyarul beszélő, de nem magyar érdeket képviselő példányok követik el.
a poszthoz, ez a hölgy pont olyan mint Gréczi, neki való. hazaviheti.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.16. 11:11:52

@Midnight Run: ha az alapokat sem ismered minek magyarázzunk? tök időfecsérlés.

Bravehearth 2019.12.16. 11:13:55

@axolotl77: "Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a magyarságot leginkább a nyelvünk alapján lehet definiálni."

Jah. És majd annak is érdemes 'utánanézni', hogy vajon ki és milyen érdekek mentén készíti el azt a 'géntérképet'? :-) És milyen módszertan szerint veszi a 'mintákat'! Kb. mint a közvéleménykutatások eredményei... Ha kiderül, hogy nem is emberek élnek ebben az országban, akkor a 444 és társaik örömódákat zengve harsogják ország-világnak, hogy ugye megmondtuk, 'hogy a magyar az alábbvaló!' frázisaikat. A kocsis és hasonlói pedig lángoszlopként kiemelkedő példák volnának, hogy íme, köztetek is megjelent az 'ember'!
Ne viccelj már...! És a többi, környező nép micsoda?

"Sokkal inkább vagyunk egy szláv, délszáv, szász, görög-román, közel-keleti keverék nép."

Hiszen a 444 nyilván erre tudja naponta kicsapni kétszer! Megjegyzem, hogy ez a néger és a poszter és kispajtásaik nem győzik szénnévédeni azokat, akik miatt így alakult a történelmünk és ez a helyzet!

És egyébként mit mondhatna magáról a horvát, a szlovák vagy akár az osztrák nép? Vagy a cseh...? Ők is csak a nyelvük alapján definiálják magukat? És mit mondana ennek a négernek a népsége 'odaát'? Érdekes volna megnézni az ottani reakciókat is egy ilyen felszólalásra vagy vélekedésre! Sejtéseim szerint nem úszná meg néhány gyűlölködő nyilatkozattal.
B.

Bravehearth 2019.12.16. 11:21:11

@Midnight Run: Nem. Szerintem neked ezt senki sem tudja elmagyarázni. A tanulmányaid, gondolataid és a környezeted kultúrája ezt nem tudta megértetni veled, akkor egy magyarázat már bizonyosan nem segít.

@Sir Gombóc: " te tartod magad magyarnak?"

Nem csak annak tartom magam, az is vagyok. Ez ténykérdés.

"Te egy gyűlölködő buta véglény vagy nem magyar."

Egy magadfajta ostobától ez bók. Mindig megnyugtat, mikor egy hozzád hasonló gyalázkodik. Tudom, hogy jó úton járok. Akkor lennék frusztrált, ha egy magadfajta ugyanazt gondolná/érezné, mint én! És mitől volna gyűlölködés az igazság? Mi a gyűlölködés abban, hogy a provokációra reagálunk?

"Minél többet hangoztatod a magyarságod, annál kevésbé vagy az!"

Az a jó, ha ezt így gondolod. Megerősít a magyarságomban. :-) Minél többet hangoztatjátok a magyarság jelentéktelenségét, minél többet vitatjátok és gyalázzátok, mi magyarok annál inkább azok leszünk!
B.

konrada 2019.12.16. 11:22:23

@Midnight Run:
Ha eddig nem értetted, ezek után sem fogod...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.16. 11:24:56

@axolotl77: persze, szláv, hógyne...szlávok, rommánok meg pláne nem is voltak amikor kialakult és létezett a magyar már. de hóóógyne, majd a 444 genetikázása lesz itt hiteles.
ne aggódj haver, megtanultuk már, hogy TI, illetve ezek (444) szerint az a mi történelmünk, nyelvünk,származásunk, őstörténetünk amit TI/ŐK nekünk megengednek. sajnálatos módon leszarjuk ezt, és ismerjük a saját történelmünket/származásunkat/őströténetünket. ezekkel meg hüjítsétek a szektatársakat.

illaim 2019.12.16. 11:28:48

@Bravehearth: Az állításomat te magad bizonyítottad, kösz a konstruktív együttműködésért! LOL

teéjesenmindegy 2019.12.16. 11:37:50

Tök jó, hogy van egy négerünk a Parlamentben végre.
Innentől ő bármit mond, nem lehet ellenkezni vele, hiszen aki ellentmond az rasszista.

"Trianon nem személyesen átélt, hanem "second hand" élmény minden csonkaországi magyar számára bőrszíntől függetlenül, Palányi számára nem kevésbé, mint urambocsá a történész végzettségű Kocsis-Cake számára."
Aham. Ha ugyanolyan lenne, akkor Csokis Cake nem mondana ilyen marhaságokat. Second hand élmény az, hogy családok szakadtak szét? Hogy nagymamát / unokatesót soha nem tudtad megismerni? Hogy családi vagyonok mentek füstbe?

Bravehearth 2019.12.16. 11:41:04

@illaim: Hogy igazolva látod a kreténséged, a legjobb bizonyítéka annak, hogy egy retardált kretén vagy. ;-)

@teéjesenmindegy: Ott a pont!!!
B.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.16. 11:47:14

@teéjesenmindegy: elég finoman fogalmazol, nevezzük nevén

etnikai tisztogatás, kitelepítés, népirtás. ezt követték el a magyarok ellen. lehetne finomkodni , de minek?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 11:51:28

@FILTOL: Azok a second hand élmények. Legalább is szerintem. Az meg elsőkézből, hogy nincs mondjuk semmilyen kapcsolatod a rokonságoddal.

axolotl77 2019.12.16. 11:58:30

@Bravehearth: Az hogy a 444-en is megjelent ez a térkép (mint ahogy sok más magyar oldalon is), nem jelenti azt, hogy ők készítették. Az eredeti az Eupediaról származik.
Ha nem akarsz hinni nekik, akkor a szíved joga. Én azért mégis jobban fogok hinni a tudománynak mint a teféléd indulatos kirohanásainak.
Azzal a felvetéssel meg láthatólag te sem tudsz mit kezdeni, hogy valószínűleg a Cake lenyomná a csajt egy történelmi+műveltségi teszten. És akkor bukik a teória, hogy a bőrszín döntsön arról, ki is számít eléggé magyarnak.

axolotl77 2019.12.16. 12:00:49

@FILTOL: Neked is szól, amit annak a bátor-szívűnek írtam.
És csak nyugi! Ha visszább veszel az indulatból, talán civilizáltabbnak fogsz tűnni.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 12:03:37

@A kiló nem százat jelent.:
Pár éve Schiffer András bent volt Kálmán Olgánál. És valahogy azt bírta mondani, hogy hagyjuk a holokausztot, tovább kell lépni. Kálmán Olga úgy akadt ki, mint még soha. Nem is volt interjú, gyakorlatilag itt megállt, és csak ezen rugózott. Hiába mondta Schiffer, hogy ő érintett benne, családja holokausztban halt meg, Olga nem értette, hogy mi az, hogy a holokausztot hagyjuk már egy picit, lépjünk túl.
Most az ország másik felét érintő tragédiáról nyilatkozik egy szemmel láthatóan nem érintett csávó. Miért ő? Most komolyan.
Ha egy hetedíziglen magyar mondaná ugyanezt, akkor hülyének gondolná mindenki. Esetleg hazaárunak. Így, hogy néger, így tájékozatlannak gondolja mindenki. Melyik a kellemesebb neked, hogy "hülye, románimádó hazaáruló" vagy " fogalmatlan néger"?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 12:06:49

@FILTOL: ez tévedés, nemcsak magyarok ellen, és fordítva magyarok is követtek el ilyesmit — de ez mindőnk számára 100 éves történelem, nem velünk történt, csak elbeszélésekből ismerjük — ugye épp ezek miatt a történések miatt van igaza Kocsis-Cakénak, le kell zárni a múltat és megbeszélni a szomszédnépekkel, hogyan legyen eztán — annál a baromi nagy bayeri asztalnál, ameddig nem jutottál el a cikkben

Midnight Run 2019.12.16. 12:08:24

@konrada, FILTOL, Bravehearth:

Ez nem igazából elfogadható. Pontosan ismerem az alapokat. Itthon tanultam, közel 50 éve Magyarországon élek, itt születtem, itt élek. Mi az, hogy nem ismerem az alapokat?

Pont azért nem értem. Mi erősít meg benneteket ebben a tudatban? Az egy vérből való vagyok például egy épületes baromság. Mi az a közös vér? Mi az az érték, ami a Magyarságtudatunkban van? De komolyan.

Isten biza, nem kötekedni akarok, bántani végképp sem. Inkább megérteni.

Bravehearth 2019.12.16. 12:21:36

@axolotl77: "az hogy a 444-en is megjelent ez a térkép (mint ahogy sok más magyar oldalon is), nem jelenti azt, hogy ők készítették."

Nem állítottam, hogy ők készítették. Azt állítom, hogy azon a pöcegödör oldalon (és hasonló egyéb szatelit oldalon, szektatévén stb.) csak az olyan 'kutatások' jelennek meg, ami igazolja (szerintük) a gyomorgőzös hungarofóbiájukat és az elvakult hitüket a 'sokszínűség' és a 'nyílt társadalom' téveszméiben.

"Az eredeti az Eupediaról származik."

Kb. annyira tűnik hitelesnek, mint a fenti.Akkora 'eu' zászlóval az oldalon, mint egy ház. Ennyi erővel akár a 'ceu' is csinálhatta volna, ugyanannyira volna hiteles (-telen)!

"Ha nem akarsz hinni nekik, akkor a szíved joga."

Köszönöm, hogy megengedted és hogy megerősíted, ami szerintem is alap!

"Én azért mégis jobban fogok hinni a tudománynak mint a teféléd indulatos kirohanásainak."

Ez pedig a te szíved joga. De a 'zeut' ne azonosítsd feltétlenül a tudománnyal! Hazudozásban, ködösítésben, nyomásgyakorlásban és szarkavarásban azért nagyon nagymenők ám ők is!

"Azzal a felvetéssel meg láthatólag te sem tudsz mit kezdeni, hogy valószínűleg a Cake lenyomná a csajt egy történelmi+műveltségi teszten."

Nézd, polgártárs! Te magad írtad: felvetés. Őszintén szólva szarok rá. Az, hogy te mit valószínűsítesz és szerinted mi 'lehet' a valóság, az még a lőtéri kutyát sem kell érdekelje. Simán lehet, hogy a kislány hülyére verné azt a dzsungelivadékot és nem győznél törölgetni a homlokod!

"És akkor bukik a teória, hogy a bőrszín döntsön arról, ki is számít eléggé magyarnak."

Leszel szíves megtartani a feltételes módot, mert a kijelentő mód az esetedben már a te sunyi kis csúsztatásod! Csak azért szólítalak föl, mert a néger gyerek, a poszter és a hasonlók bevett szokása ez a típusú csúsztatás és megvezetés. Tehát semmiféle kijelentő mód: amit te itt összehordtál, az feltételezés.

A bőrszín simán dönthet ÉRZÉSEKRŐL! Igen. Érdeklődést és vonzalmat is kelthet, de idegenkedést és taszító érzéseket is. Vagyis, teljesen legitim, ha egy ember a tőle teljesen eltérő külsejű (nyelvű/kultúrájú/identitású) másik embertől idegenkedik. Ez alap. Ahogy az is, hogy mindenkinek joga olyan politikai erőt támogatni, amely szerinte őt a legjobban képviseli. És ha abban négerek ülnek, akkor attól az erőtől idegenkedni! Ez is alap. Örülök, ha segíthettem!

@teéjesenmindegy: "Pár éve Schiffer András bent volt Kálmán Olgánál."

Az egy nagyon komoly interjú volt! Először nem hittem a szememnek-fülemnek! Ott nagyon jól megmutatkozott annak a kálmánolga nevű 'dékás' képződménynek a valósága, ahogy annak az egész politikai oldalnak a természete! Korábban utaltam rá a poszternek, hogy anno volt gerincük. Bármennyire is voltak különböző gondolatai a Schiffernek az enyéimtől, de neki volt gerince! Volt tartása. Az egész lmp-biznisz akkor pusztult el, amikor ő kiszállt. A 'szabótimike' és a horngábor valagából előrántott 'karácsonygeri' lelépésével csak nyertek. Köszi az emlékeztetést, sokatmondó eset volt!
Üdv: B.

Bravehearth 2019.12.16. 12:27:27

@A kiló nem százat jelent.: "ez tévedés, nemcsak magyarok ellen, és fordítva magyarok is követtek el ilyesmit — de ez mindőnk számára 100 éves történelem, nem velünk történt, csak elbeszélésekből ismerjük — ugye épp ezek miatt a történések miatt van igaza Kocsis-Cakénak, le kell zárni a múltat"

Akkor lesztek szívesek ezt a nézetet propagálni innentől a holokauszttal kapcsolatban is! Sőt! Az örmény népirtással kapcsolatban is legyetek szívesen náluk lobbizni a múlt lezárása érdekében! Előre is köszönöm. Izgatottan várni fogom a fejleményeket és az ezirányú megnyilatkozásaitokat!

Ami pedig azt a négert illeti, fogadd el, ha őt a népesség elég releváns része nem tekinti sem paraméternek, sem legitimnek ahhoz, hogy ebben (vagy bármi másban) megnyilatkozzon! Tudod, oka van annak, hogy nem gyenge gyűlölet övezi azt a gittegyletet, aminek a tagja! De ezen inkább nekik kell elgondolkodniuk. ;-)
B.

Proud Mary 2019.12.16. 12:33:39

@Midnight Run: ez egy jó és legitim kérdés, örülök, h feltetted, megpróbálom megfogalmazni asaját nézőpontomat. más nevében nem beszélek, csak a sajátoméban.

- nekünk szétszakadt a családunk (Erdély). 89-ig nem látogathattuk őket, ők sem tudtak jönni mihozzán (anyagi okok miatt)
- gazdasági ok, a Kárpát medence bőven önellátó és gazdag vidék, mely biztos megélhetést adhatna mindenkinek ha egy kézben lenne
- ezért a földért harcoltak az őseim, nagyszüleim és azok szülei, ez komoly érzelmi kötődés nálam
- nem egyedül élek a világban, hanem közösségben, általában minden ember, nemzet szenvedése hatással van rám, a magyarokéval (mivel bár származásra nem 100%-ig, de érzelmileg igen) magyarnak vallom magam
- a holokauszt is fáj, bár ahhoz semmi köze nincs se nekem sem a családomnak, de egy tragédia volt

kb ennyi, ha eszembe jut még valami akkor kiegészítem

konrada 2019.12.16. 12:36:42

@Midnight Run:
...ha már 50 éves vagy, és még mindig nem tudod, akkor már főleg nem fogod megérteni.
Másként, máshogy szocializálódtál, és így a valódi szándék sincs meg benned.

...és én ezt is megértem: nevezzük ezt úgy, hogy empatikus képesség.
...már ez se igazán megtanulható ilyen korban, ha eddig nem ment...

stupidity 2019.12.16. 12:40:44

Javasolnám: osszuk tovább ezt a sliccgombnyi országot! Vannak Eu.-ban hasonló nagyságok! Tiszántúl legyen Szittyaország, nekem mindegy Törzsfőnivel, közel a megint szeretett Kelethez, végtelen rónákon igazgathatnák lovaik szerveit és terelgethetnék a Jászságban(!), Kunságban(!) birkák ezreit. Szegedet sajnálom, de kicserélnénk Győrrel stb. Az urbánusabb, nyugatos, "hazaárulók" (hogy az mi?! én még nem találkoztam a hazámmal!) meg majd igényelnek vízumot. Aztán, ha Dunántúl el tud tartani egy olyan sereget, mint az Idegenlégió, (ahol tűzzel-vassal irtják a rasszizmust! de ettől még keményebb faszú legények, mint az itt szájukat tépő fotelhuszárok) - talán respektje lesz annak az útlevélnek.

Midnight Run 2019.12.16. 12:45:06

@Proud Mary: köszi, hogy elmontad, ezt pontosan értem. Tudom, hogy ez egy egyéni fájdalom, s mint ilyen, az egy valódi fájdalom.

De amiről a jobboldal beszél, az egy nemzeti fájdalom. Na ezt nem értem. Olyan szerintem nincs, hogy egy nemzetnek fáj valami. Egyéni fájdalom van csak. De egy nemzet az egy fikció, annak nincsenek fájdalmai.

Mint ahogy azt sem értem, hogy mi a magyar. A zsidóknál legalább tudjuk, hogy az a zsidó, akiknál az anyjuk az. De nálunk? Mert ilyen erővel a fenti fiatalember is magyar, ha az anyját annak tekintjük.

Proud Mary 2019.12.16. 12:48:11

@Midnight Run: úgy képzeld ezt el, mint egy sportsikert. az sem okoz örömet mindenkinek, de a nagytöbbségnek igen. pedig ha szigorúan vesszük akkor a sikert elérő sportolón, edzőjén, családján kívül senkinek semmi köze hozzá. és mégis, egyfajta kollektív élmény mondjuk a magyar vizilabda válogatott 3 egymás utáni olimpiai érme, vagy a hokisok A csoportos feljutása. így tudom elképzelni

jágör68 2019.12.16. 12:50:05

Munkamegosztás van langley- i provokátoréknál.
Bissau- guineai (Magnetbank mszp- sztori megvan még?) miért nem a francia- belga guineai- kongói népirtásokról akar megemlékezni, közösen a fejlettnyugattal?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 12:51:38

@Midnight Run:
"De amiről a jobboldal beszél, az egy nemzeti fájdalom. Na ezt nem értem. Olyan szerintem nincs, hogy egy nemzetnek fáj valami. Egyéni fájdalom van csak. De egy nemzet az egy fikció, annak nincsenek fájdalmai."
Hát, ezt azért gondold át. Ekkora baromságot mégis hogy a francba lehet mondani?
Csak egy kérdés. Amikor mondjuk ott egy stadionnyi ember, aki együtt énekli a magyar-velszi meccsen a velszi himnuszt - az sem mozgat meg semmit? Azt sem érted? (Direkt nem magyar példát írtam, hiszen azok focihuligán nácik)

Bravehearth 2019.12.16. 12:58:02

@Midnight Run: Üdv!

Ha már megszólítottál, illendő választ adnom a magam szempontjai szerint is.

- A Kárpát-medencét a történelem viharai és hazai árulók sajnos etnikailag is szétdarabolták, töredezetté tették. A gazdasági vonzatokról @Proud Mary: társunk nagyon korrekt módon írt. Ellentétben vele, az én családom nem kötődik külhonba. De elsőkézből tapasztalták azt, ahogy onnan áttelepített magyarokkal bántak azok a hatalmak, akiket ez a néger dzsungelivadék most mindenáron puszikálna. Ahogy Proud Mary ősei, az enyéim is véreztek viszont azokért a területekért és azokon a területeken. És ottani magyarokért! Katonailag elbuktunk... Sajnos ez van.
Minden értelmes és egészséges identitással rendelkező nemzet előbbre helyezi a sajátjait és a saját érdekeit a többinél. A mi esetünkben ez azért nem lehet így, mert itthon sajnos létezik egy nemzetidegen tömörülés, amelynek aránytalanul nagy politikai befolyás jutott. Mindezeket a külső hatalmak (a tomlantosok pl.) szépen föl is használják arra, hogy a még meglévő magyar öntudatot megbélyegezzék, bomlasszák, degradálják és primitívnek tüntessenek föl minden olyan törekvést, ami nemzeti, magyar és a saját identitásunk és érdekeink mentén fakadt. Ebbe nagyon jól illeszkedik a teljes magyar ellenzék (talán a Mi Hazánk kivétel) az egyébként is áruló és hungarofób TELJES 'dékás' közösség, az ifú szadeszes hungarofób 'pillanatemberek', a maszop a nyakukon a szabótimikékkel, mint parazitákkal és persze a poszter is a maga kis maradékával.

Nem tudom megmondani, hogy a kormány a nemzeti elköteleződést csak imitálja, vagy komolyan is veszi-e. Az biztos, hogy retorikánál bőven komolyabb intézkedéseket hoznak és van is víziójuk ezt illetően. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a néhány politikai vezető saját ambíciója érdekében belőtt politika mellett valóban lehetnek ott sokan, akik ezt vérkomolyan is gondolják. Őket viszont jelenleg minden olyan erő inkább támogatni fogja, akiknek a magyarság többet jelent nyelvnél és zászlónál. A polgárháborús állapotok és az oldalak közti átjárhatatlanság okán a 'zellenzék' ezeket nyilván egyöntetűen 'nácizza', 'magyarozza', 'horthystázza' és 'primitívezi' folyamatosan, szakmányban. Végülis ez politikai érdekük és a saját bázisuk egybentartását is célozza. És van még egy fegyverük! A holokausztozás... Ez egy olyan fegyver, amit a világban szinte bárhol és bármikor bevethetnek és be is vetik a magyarok ellen. Nos, ebbe a szerepkörbe illeszkedik be az a semmirevaló és jellemtelen kis politikai gittegylet és ez a néger. Pusztán csak egy újabb provokátor, amely a magyarok ellen tör.
Nagyon helyes az a gondolat (talán pont Orbántól ered), hogy kell hogy legyen egy olyan hely a világon, ahol előnyt jelent az, hogy valaki magyar! És ez a hely Magyarország kell legyen! Bármit is gondolva a kormányról vagy annak vezetőjéről, ez a megállapítás örök kell legyen, hiszen sehol máshol a világban nem lehet több vagy előny, ha valaki magyar vagy az anyanyelve az. Ezt azért ugye nem mondhatjuk el néhány más nép esetében! A Kárpát-medence és annak elvesztése egy olyan közös trauma és érzés, ami minden magyart átjár még száz év után is.
Van még egy aktualitása a kérdésnek. És ez a migráció. A néger és az ellenzék pártocskái nem győzték védeni a jelenséget és a sok bűnözőt is, akik a dróton túl cirkálnak. Az évszázadok alatt a szerbek is csak ide 'migráltak' a törökök elől. A románok szintén, sőt, őt még hozták is az erdélyi nemesek, ha kellett nekik olcsó jobbágy. A szlovákok is belakták a gyepű területektől délre lévő részeket is, ahogy a cigányok is csak úgy 'bejöttek'. Közben a török állatok (nem is értem, mit imádnak annyira rajtuk) szépen kiirtották a középső területeket. Ennek későbbi egyenes következménye lett, hogy a magyarság sok helyen kisebbségbe szorult. Majd az adott pillanatban a 'befogadottak' szépen ellenünk törtek (szerbek-románok). És a cigányok meg itt maradtak a nyakunkon (és Kelet-Európa nyakán is persze). Egy magyar nagyon gyorsan leveszi, hogy milyen veszélyt jelent mindez, mit kockáztatunk, ha nem lépünk föl azonnal és keményen a migránsok ellen! Ez alapvetés. De még ebben a témában is a magyarság és az ország ellen politizál a balliba ellenzék a dobrevnétől kezdve a szabótimikén át az áruló momentumos brigádig! Mindegyik! Nos, a fentiek ismeretében hogyan gondolhat egy magyar ezekre? És ha magyarként definiálja magát, akkor hogyan tud nem árulókként tekinteni ezekre és erre a négerre??? Érzékeny téma és ez a szerencsétlen nagyon buta és ostoba módon nyilvánult meg. A saját szegénységi bizonyítványa, ha ezt furcsállja és a poszterről is szól, ha képes azt elvárni ezzel kapcsolatban, amit föntebb vázolt a posztjában! Szerintem... Hátha segítettem valamit!
Üdv:
B.

stupidity 2019.12.16. 12:58:44

@Bravehearth: Érzelmi alapon ne fogadd el, ha színes segít rajtad! Hogy megbánná szegény! Ha már gyerekkorban vannak körülöttünk "idegenek", sokkal elfogadóbbakká válhatunk. Ahogy a kutyák is elfogadják a macskákat, ha együtt nevelkednek. Ahogy cigány osztálytársaimat se tagadhatom meg, még példaképnek is választott a Kolompár Pityu! Csak folytatnom kellett volna ott az általánost, s kihúzhattam volna a szellemi nyomorúságból. Ami nagyban hasonlít arra, ami az ún. magyar jobboldalon ma eluralkodott.

megvagyhadnagy 2019.12.16. 13:06:48

De ha egyszer tényleg látszik rajta...

Bravehearth 2019.12.16. 13:12:30

@stupidity: "Érzelmi alapon ne fogadd el, ha színes segít rajtad!"

Nem adtál bonyolult feladatot, hiszen eddig a színesek leginkább csak megloptak, megátmadtak, nyolcan összevertek kettőnket és havonta kell rájuk hívni a rendőröket. Nem érzelmi alapon nem fogadom el a 'színesek' segítségét, hanem objektív okokból. Nem volt még rá példa ugyanis...

"Ha már gyerekkorban vannak körülöttünk "idegenek", sokkal elfogadóbbakká válhatunk."

Nem véletlenül erőltetik a liboldók a 'keveredést'. Csak mindig méltóztattok elfeledni, hogy senki sem születik rasszistának. Ez nem genetika, hanem egy tanulási folyamat. Tudod, talán kellemetlen a 'színesekre' nézve, de a rasszista gondolkodás és érzelmek egy következménye valaminek. Nehéz ám Olaszliszka után elmagyarázni a buta magyaroknak, hogy a cigányok azok nem is úgy akarták és hogy valójában ők az áldozatok! Felteszem, a szabótimie és ez a néger se ért ebből egy áldott hangot sem! A liba már nem egyszer nyilatkozta is, hogy számára mindezek nem érvek. Számára nem... Mások szerint viszont alapvetés.

"Ahogy cigány osztálytársaimat se tagadhatom meg, még példaképnek is választott a Kolompár Pityu!"

Jah. Nálunk viszont kirabolt, megvert és meglopott szinte mindenkit, akit csak tudott az (akkor még) egy szem cigány. Tehát 'nekem ne...'!!!

"Csak folytatnom kellett volna ott az általánost, s kihúzhattam volna a szellemi nyomorúságból."

Vagy ő rántott volna le téged.

"Ami nagyban hasonlít arra, ami az ún. magyar jobboldalon ma eluralkodott."

Ne aggódj, ott meg rólatok gondolkodnak ugyanígy!
B.

MEDVE1978 2019.12.16. 13:12:45

Már megint definiálni kellene a magyart?
Nem elég, hogy aki idetartozónak érzi magát? Ez a néger srác választékosabban beszél magyarul, mint jó része a nagy jobbereknek, sőt lehet, hogy a hölgynél is, aki el akarja vitatni tőle a jogot, hogy Trianonról beszéljen, meg gondolkodjon.

Egyre olcsóbbak a DNS tesztek, csináltatnék egy párat, lehet, hogy ő magyarabb, mint néhány Mi hazánkos... Azokról meg kiderülne, hogy negyed részt tótok, negyed részt zsidók, negyed részt meg románok.
A magyar népesség annyira keveredett az utóbbi pár száz évben, hogy nagyon kevesen őrzik az eredeti "szittya" DNS-t. A legújabb kutatások szerint is az általános európai DNS résztől a magyar maximum annyiban különbözik, hogy a középázsiai rész átlag 2% helyett 4-5%. Magyarul DNS magyarból kurva kevés van. Genetikailag a magyar tehát nem igazán definiálható. A vörös hajú, hosszú képű angol, meg a tejszőke svéd igen. Múlt héten beszélgettem egy dánnal, ő mondta, hogy náluk is van a nagy dán örökség, de tudja, hogy neki vannak német ősei is. Nála is egyszerű még viszonylag a háttér. Mi itt a Kárpát medencében kevertek vagyunk, nagyon.

Kulturálisan: ez a gyerek meg valószínűleg olvasott Jókait, Petőfit, Adyt, anyanyelve magyar, akkor mégis mi a faszért nem magyar kulturálisan? Biztos több magyar költőt tudna idézni, mint Nagy Béla Mi Hazánk tag Kiskunmajsáról.

stupidity 2019.12.16. 13:17:17

@Bravehearth: Segítek!: a románokat, szerbeket stb. nem befogadtuk, hanem azok a nagyurak - akikre ma te is félistenként meg ősként gondolsz, s akiknek üresen álltak egykori birtokaik a TÖRÖK (!) hódoltságban - telepítették be őket akkor, amikor még nem létezett ez a nemzethy kultusz (csak kb. a fr. forradalom óta), hisz mindenki aszerint határozódott meg, kinek az alattvalójának nevezte magát (lásd: Toldi - kinek a jobbágy vagy te legény?). Ha olyan önellátó lenne ez a mezőgazdasági jellegű K-medence, miért nem itteni okos találta föl a csögögtető öntözést?! Az arany kifogyott Körmöcről, ahogy a vas is Resicából - mivel szántanál, ha nincs ekevas? meg tudás? (holland tulipán - ami tényleg világhírű)

teéjesenmindegy 2019.12.16. 13:19:17

@stupidity: "Csak folytatnom kellett volna ott az általánost"
Esetleg befejezni sem ártott volna az általánost,

Bravehearth 2019.12.16. 13:25:34

@stupidity: "Segítek!: a románokat, szerbeket stb. nem befogadtuk, hanem azok a nagyurak - akikre ma te is félistenként meg ősként gondolsz, s akiknek üresen álltak egykori birtokaik a TÖRÖK (!) hódoltságban - telepítették be őket akkor..."

Idézek magamtól:

"A románok szintén, sőt, őt még hozták is az erdélyi nemesek, ha kellett nekik olcsó jobbágy."

Na, kb. ennyire tudtál 'segíteni'! Köszi az értékes infót, amivel bőven képben vagyok. Tudod, nem csak az a nigger tanult magyar történelmet!

"Ha olyan önellátó lenne ez a mezőgazdasági jellegű K-medence, miért nem itteni okos találta föl a csögögtető öntözést?"

Erre egészen pontos és kimerítő válaszokat tudnék neked adni, mivel őseim mezőgazdaságból és állattenyésztő középnemesek voltak. Apai dédszülőm még egy olyan 'kísérleti-telepen' is dolgozott vezetőként, ahol a különböző művelési eljárásokat, növényfajtákat és öntözési módszereket próbálták ki és fejlesztették. Szóval ismét csak azt mondhatom: 'nekem ne...'!

"Az arany kifogyott Körmöcről, ahogy a vas is Resicából..."

Nyilván azért akarnak nekiállni ismét bányászni többek között Verespatakon is, mert mindenhol kifogyott. Ok. Ja, nem... Folyók, földek és erdők sem voltak ott. Végülis mi vagyunk a hülyék, hogy egyáltalán fölmerül bennünk a gondolat! Beteg vagy te bogár, de nagyon! Nem az országot kéne tovább darabolni, hanem téged! Szerintem...

"...mivel szántanál, ha nincs ekevas?"

Kereskedelemről nem hallottál még. Ok.
Sikerült ismét egy jót 'magyaroznod'! Gratula!
B.

stupidity 2019.12.16. 13:27:56

@Bravehearth: Sokkal jobb, ha a szomszédomnak Q20-as Audija van, nekem meg csak Trabantom: legalább nem irigykedik! A szegénység nagyon rossz tanácsadó. A verésbe nem haltál bele, úgy tűnik a szégyen erősebb annál, hogy felismerd: vannak még elvetemültebbek is nálad! Akiknek semmi sem számít. Ezért javallanám a Pénzt istennek tekinteni, s akkor majd megfizethetem azokat, akik nem átallják a rövid életüket odadobni az én kényelmemért - miattam cigók meg színesek is harcolhatnak a Légiómban, csak tegyék a dolgukat. Megnézném azokat a nemzetőröket, ahogy rohannak föl a Hargitára vagy a Triglavra! Ugyan! Kényelmesebbek vagytok ti annál! Kicsit sáros lenne a tetkód, már fürdőszobát követelnél.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 13:33:31

@MEDVE1978:
"Biztos több magyar költőt tudna idézni, mint Nagy Béla Mi Hazánk tag Kiskunmajsáról."
Ühüm. Biztos. Miért is biztos?
" el akarja vitatni tőle a jogot, hogy Trianonról beszéljen, meg gondolkodjon."
Gondolkodok. Lányodat megerőszakolja egy négytagú banda, meg is verik rendesen.
Eztán valaki felveti, hogy esetleg összeülhetnétek öten, hogy megbeszéljétek a dolgokat, közeledjen az álláspontotok, emlékezgessetek.
Na, ez a valaki vagy teljesen hülye és rosszindulatú, vagy marhára nem érzi át a dolgot, hogy mi történt veled meg a lányoddal.

Nyilván van valami jelentősége hogy ezt egy négerrel mondatták ki, és nem XY másodvonalas párbeszédes nyögte be.
Szóval lehet gondolkodni, hogy hülye vagy tájékozatlan

Cycmen 2019.12.16. 13:40:42

@Midnight Run:" El tudná nekem modani valaki, hogy ez miért van?
Cycmen?"

El öreg. Két szó, nemzeti öntudat. Azért "fáj" Trianon. Azért nem fáj nektek, mert nektek nincs ilyen öntudatotok. Nevetséges egyébként, hogy ez nektek nácizmus, bár ki nem szarja le a véleményeteket!
Nézd meg más országok nemzeti ünnepeit, illetve valamelyik tragédiához kapcsolódó megemlékezésüket és meglátod, nem egyedi eset, nem magyar specialitás! Ezek persze példák, megérteni nem fogod, ezt már leírtam, de arra jó lesz, hogy legalább ne csodálkozz!

stupidity 2019.12.16. 13:44:15

@Bravehearth: Ismered akkor bizonyára a kereskedelem legújabb formáját, a tőzsdét? Hol jegyzik ott a "NEMES ŐSEID" találmányát!? Mivel én meg ma is földközelben élek - nem csak a zsellér őseim!!! érted faszjankó??? - tudom, miről ordítanék az üres fejedbe! Ebben a kibaszott csóró országban szinte minden jobboldali baromnak NEMES!! ősei voltak! Csak éppen gazdálkodni nem tudtak!!!! Megmutatnám neked azt a 100 éves parasztházat, amit a kezeimmel meg tudásommal próbálok megmenteni az összedőléstől, de a színkatólikus(!) hithű magyarok (kik az osztrákok cselédjei egyébként!!!)pl. a szomszédomban ledöntöttek. Pedig lehetett volna olyan faluház, ahol az olyan semmirekelőknek mutathatnánk meg az őseik verejtékét, akiknek nemessége elfelejtette a közjó fogalmát!

midnightcoder2 2019.12.16. 13:45:24

@stupidity: "Segítek!: a románokat, szerbeket stb. nem befogadtuk, hanem azok a nagyurak - akikre ma te is félistenként meg ősként gondolsz, s akiknek üresen álltak egykori birtokaik a TÖRÖK (!) hódoltságban - telepítették be őket akkor..."

Azért ez annyira nem bontja ki a valóság minden szirmát... Igen, egyrészt valóban voltak errefelé török vendégmunkások akiket az akkor még iszlamofób európaiak végül, ha nehezen is de kitessékeltek ahelyett hogy integrálták volna õket, másrészt volt bizony egy román nacionalista erõk által végzett szervezett betelepítés is Erdélybe.

Amúgy persze az egész verekedés a földért hülyeség, 200 éve amikor a termõföld még a legfontosabb erõforrás volt mert kevés volt a kaja és sok az ember, akkor még rá lehetett fogni, hogy van értelme. De ma már lassan a meglévõ területüket sem tudják belakni sem a magyarok, sem a szlovákok, sem a románok. Mindenhol fogy a népesség.

ZX 2019.12.16. 13:48:42

@teéjesenmindegy: Szar a példád. Vagy én néztem be valamit és a németek meg a franciák még mindig háborúban állnak?

Cycmen 2019.12.16. 13:48:55

@MEDVE1978:" Már megint definiálni kellene a magyart?
Nem elég, hogy aki idetartozónak érzi magát? Ez a néger srác választékosabban beszél magyarul, mint jó része a nagy jobbereknek, sőt lehet, hogy a hölgynél is, aki el akarja vitatni tőle a jogot, hogy Trianonról beszéljen, meg gondolkodjon."

Azt nézzük amit mond. A mondandója mondjuk nem túl magyar, ezért megnézzük jobban.... és hát a külleme sem, de persze mi8ndent megértünk, ha felkeressük a wikipédiát. Olivio koma soros alapítványok munkatársa volt és parlamentbe jutása is érdekes lehetne, ha nem ismernénk a sorosista technikákat, hiszen 99-ik listás helyről, többeket átugorva lett képviselő! :DDDDDDDDDDD
Igazából nem a négersége a gond, legyünk igazságosak, hiszen van ilyen hozzá hasonló szemétünk bőven!

Proud Mary 2019.12.16. 13:49:29

@stupidity: a XVI. század óta létezik tőzsde tefasz. nagyon gagyi, h a butaságodat agresszivitással párosítod.

Bravehearth 2019.12.16. 13:58:17

@stupidity: Maradjunk annyiban, hogy te nem azért vagy egy szarermber, mert az anyád annak szült! Azért vagy egy szemét semmirevaló, mert azzá váltál. Hogy miért? Nem tudom és nem is érdekel, de a cigányaid biztosan tudják a választ. Egészen egyszerűen megvetem és rühellem a hazátlan, fajtalan és jellemtelen fajtádat, ami te is vagy. A pénz az legyen csak a te istened! Minden hozzád hasonló halála csak megváltás ennek az országnak és a magyarságnak is! Szerintem. És én mindet egy jó pohár magyar borral fogom ünnepelni, te patkány! ;-)
B.

konrada 2019.12.16. 14:00:33

@stupidity:
"Ha olyan önellátó lenne ez a mezőgazdasági jellegű K-medence, miért nem itteni okos találta föl a csögögtető öntözést?! "

Ez valóban stupid kérdés!;)
Pont azért nem, mert a föld ilyen drága költségű trükkök nélkül is lazán képes eltartani a Kárpát-medence lakosságát (+még exportálni is).
A csöpögtető öntözés olyan szükség-megoldás, amire ott volt nagy szükség, ahol a föld nem képes alapvetően ellátni a lakosságot természetes körülmények között: ...mint például Izraelben ahol ezt a vízhiányos környezetben kifejlesztették...

ZX 2019.12.16. 14:01:45

@Cycmen: Tehát ha véres karddal ordibálná, hogy gyakjuk le a környező népeket akkor elég magyar lenne? Hol élsz te? Netán az a hétvégi szórakozásod hogy ungarische betyárnak öltözve átugratsz a határon aztán hátrafele nyilazod a szlovákokat a bevásárló központban mer az olyan nemzetthy szittya magyarosch?

Bravehearth 2019.12.16. 14:02:32

@stupidity: "Ebben a kibaszott csóró országban szinte minden jobboldali baromnak NEMES!! ősei voltak! Csak éppen gazdálkodni nem tudtak!!!"

A fajtádbéliek biztos nem. Megjegyzem, attól még ugyanúgy kétkezi földművesek voltak. És tudtak gazdálkodni. Annyira, hogy egészen 1951-ig gazdálkodtak ott, amíg egy hajnalon a fajtád szépen rájuk nem rontott PPS-ekkel és tokarevekkel fölszerelkezve, hogy 1 órájuk van pakolni. Tudod, kispatkány? Az, hogy te mire vagy képes, az rólad szól, te küretmaradék. Az, hogy te mit hiszel magadról, szintén rólad szól, nem másról. Elhiszem, hogy te egy tehetségtelen balfasz vagy, nagyon nem is várható más a fajtádtól! Csak azt nem tudom, miért nem fogjátok magatokat, adjátok le a papírt és hordjátok el magatokat az 'ajrópéer' anyátokkal együtt és takarodtok el innen örökre? Mindenkinek sokkal jobb lenne... Szerintem.
B.

MEDVE1978 2019.12.16. 14:06:46

@teéjesenmindegy: Történelem szakon végzett a Pázmányon. Azért ahhoz kellenek előtanulmányok is.

A lányos hasonlat sántít. Ha román vagy szlovák lenne, akkor érteném, de néger. Kurvára semmi köze nem volt Bissau-Guineában az apjának Trianonhoz. Ellenben az anyja magyar és ő is magyarnak vallja magát, ahogy látom Magyarországon nőtt fel.

ZX 2019.12.16. 14:08:57

@Bravehearth: "rájuk nem rontott PPS-ekkel és tokarevekkel fölszerelkezve, hogy 1 órájuk van pakolni"

Ha a ruszkik így megszopattak titeket akkor hogyhogy a putyinseggnyaló geci a példaképed?

MEDVE1978 2019.12.16. 14:11:47

@Cycmen: Amit mond az szerintem legitim. Ráadásul ugyanazt mondja mint Bayer Zsóti, ami különösen vicces. A leghíresebb Soros ösztöndíjas pedig mindig Orbán Viktor marad :)

konrada 2019.12.16. 14:14:58

@konrada:
...egyébként meg: a magyar határok meghúzásánál fontos szempont volt, hogy az akkori mezőgazdasági termelési rendszerek mellett az új országoknak legyen értelmezhető nagyságú szántóföldjük, hogy képesek legyenek önellátni, ezért kapta meg még a nagy vesztes Ausztria is Burgerlandot, illetve szlovákok, románok, szerbek, horvátok, szlovének olyan színmagyar területeket, amelyek komoly aranyforint értékkel bírtak.

A XVIII-XIX. század Európa népességének megsokszoródásának kora volt, amit sok ország nem volt képes követni élelmiszertermeléssel.
Így a Kárpát-medence felértékelődött, és ennek a hasznából jöttek létre olyan európai mércével is dúsgazdag családok, mint az Eszterházyak, Festeticsek...
Az mindenképpen fontos volt a világháború végével, hogy a kor stratégiai nyersanyagának, az élelmiszernek termelése ne legyen egy államalakulat kezében, ezért kerültek a határok oda, ahová, tekintet nélkül arra, kik lakták azokat a területeket.

Cycmen 2019.12.16. 14:15:08

@ZX: "Tehát ha véres karddal ordibálná, hogy gyakjuk le a környező népeket akkor elég magyar lenne? Hol élsz te? Netán az a hétvégi szórakozásod hogy ungarische betyárnak öltözve átugratsz a határon aztán hátrafele nyilazod a szlovákokat a bevásárló központban mer az olyan nemzetthy szittya magyarosch?"

Ez amit leírtál, pontos képet ad a ti ostoba libsi lumpenproli lelkivilágotokról és hogy mekkora ostoba vadmarhák vagytok! Nem érzed hülyének magad?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 14:15:19

@stupidity: ""Ha olyan önellátó lenne ez a mezőgazdasági jellegű K-medence, miért nem itteni okos találta föl a csögögtető öntözést?"
Esetleg mert nem volt rá szükség?
Gondolkodj el, hogy ez a hülye népség még az elefántcsapdát se találta fel

teéjesenmindegy 2019.12.16. 14:18:38

@MEDVE1978: Miért, ha Bissau Guinenából mondja valaki, hogy bulizz a lányod megerőszakolóival, akkor az oké, és bulizol?
"Kurvára semmi köze nem volt Bissau-Guineában az apjának Trianonhoz." Ezért nem kéne beleszólnia.
Mondom, tekintsük színmagyarnak és akkor hülye mint a segg. Vagy tekintsük négernek, és akkor csak nem érzi át ezt az egészet. Ez a két lehetőség van. Kérje ki magának, hogy márpedig ő ezt átlátja, átérzi, és ő színmagyar hülye. Mindenki el fogja fogadni..

Bravehearth 2019.12.16. 14:23:27

@ZX: "Ha a ruszkik így megszopattak titeket akkor hogyhogy a putyinseggnyaló geci a példaképed?"

Nem ruszkik, te agyamputált! ÁVÓ-nak hívták azt a bandát. Tudod, azok kedvenc pufajkásai, akikkel most a szabótimike mellett ez a néger retek is egy padban ülnek és egymást szopkodva 'magyaroznak'.
Ismereteim szerint ezek a paraziták nem győznek 'fideszesezni' és 'horthyzni', sőt az az ostoba liba még ki is jelentette, hogy nem nyugszik, míg a 'horthyzmus' írmagját is ki nem irtja. Nos, alig várom, hogy az a kis párnembeszédes szakadék liba eljöjjön hozzánk egy kis 'horthyzmust' irtani. A sváb baráti köröm is alig várja már őt! :-)

Nem tudom, hogy bármely példaképem nyalja-e Putyin seggét, de nem hiszem. Azt viszont tudom, hogy az ellenségeim nem győzik szopni a timmerpatkány és a hasonszőrű libsi 'ajrópéer' pondrók f@szát!
B.

Cycmen 2019.12.16. 14:23:55

@MEDVE1978: " A leghíresebb Soros ösztöndíjas pedig mindig Orbán Viktor marad :)"

Mindenki tudja hogy ösztöndíjas volt és hálásak vagyunk érte, hogy nem adta el cserében az országot!
Mit gondolsz, az ilyen szervezetek szeretetből segítették azokat a diákokat keletről? A nagy számok törvénye alapján a sok ösztöndíjas közül néhányból lett valaki és hogy a Tanúból idézzek, "majd mi is kérni fogunk valamit" próbálják benyújtani a számlát! Ahogy a filmben, hogy árulja el a barátját, úgy itt a valóságban, hogy adja el a hazáját, de Pelikánorbán kibaszott velük! :DDDDDDDD

kvadrillio 2019.12.16. 14:35:07

DÜHÖSEK ?????????? SZTEM NEMSOKÁRA MEG IS FOGJÁK ZABÁLNI ŐKET SZŐRÖSTÜL, BŐRÖSTÜL !!! :o)))))
Betörtek Tamara Ecclestone-hoz, 20 milliárdnyi ékszert vittek el

Kivlov 2019.12.16. 14:35:29

Tipikus vihar a biliben sztori...

ZX 2019.12.16. 14:37:08

@Cycmen: Nem, mivel nem érdekel, hogy egy ostoba rasszista nemzetthy horogkeresztény patkány mit gondol rólam.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 14:40:41

@ZX: Így is kell. Le kell szarni. Igyál egy gluténmentes kézműves kozmót, nyomd be az I will survive-t, fel a bőrtangát aztán irány a buzibár. Nem kell ezekkel foglalkozni.

kvadrillio 2019.12.16. 14:41:37

@Cycmen: SOROS ÖSZTÖNDÍJAS 4 HÓNAPIG VOLT. NU, AMIT OTT TANÚÚTT, AZT NYÖGI
EZ AZ ORSZÁG 30 ÉVE !

0rdas 2019.12.16. 14:43:26

"Édesanyja magyar, édesapja a Bissau-Guineábó"

Tehát az anyja fajgyalázó :)

Cycmen 2019.12.16. 14:45:15

@ZX: Csak az a baj, hogy nem rasszista nemztthy horogkeresztény minőségemben tettem a megállapításomat! :D Egy kretén benyomását kelted, pártállástól függetlenül! Érted gyogyi?

Kanyarfúró 2019.12.16. 14:50:10

@Épüljön STADION a CEU helyére..:
jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod > a mennyben.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 14:51:27

@jágör68: ... amiért ő parlamenti képviselő, Te meg jágör68 álnéven blog.hu troll, azért :D

ZX 2019.12.16. 14:52:30

@Bravehearth: És az ÁVÓ honnan szerezte a hatalmat? Gondolkozz elvtárs, gondolkozz!!! Az pedig, hogy a komcsik retek szar alakok voltak, attól még a horthysták is azok voltak.

Ha szerinted a liberalisták az ellenségeid akkor üzenem, hogy rossz helyre és korba születtél. Neked vagy a római birodalom vagy a 900-as évek nyugati társadalma felelne meg. De akkor meg azon ajvékolnál, hogy ezek a geci földesurak hogy megszopattak téged és a többi parasztot.

ZX 2019.12.16. 14:53:15

@teéjesenmindegy: Meséld már el milyen egy buzibár, mert én veled ellentétben még nem voltam egyben sem.

axolotl77 2019.12.16. 14:53:23

@Bravehearth: Utánaolvastam, hogy mi lehet az oka ennek a szívből jövő gyűlöletnek (nemcsak a te részedről) a barna fiúnk iránt, és ráakadtam Trianon kapcsán tett kijelentésére. Hát, ez eléggé vérforraló. Ilyen erővel a holokausztot is tagadhatná. Azért jobban elővennék.
Azért érdekes a vitakultúrád, hallod-e! Te kategorikusan kijelentesz dolgokat, de ha én kijelentek valamit, akkor arra senki sem kíváncsi, mert összehordtam, meg feltételezés, meg csúsztatás. Hát! Nem az ógörög rétori iskolát képviseled itt, az már biztos.
A genetikánkról pedig:
hvg.hu/tudomany/20170926_magyar_ostortenet_honfoglalas_hunok_avarok_nyelve_magyar
"DNS-ünk mindössze 4%-a jelzi az ázsiai eredetet"
Avagy dr. Török Tibor genetikus is a "hungarofób", "elvakult" és sorosista CEU-s irányvonal szekértolója, ott a Szegedi Tudományegyetemen?

Midnight Run 2019.12.16. 14:53:28

@Cycmen: Ez a nemzeti öntudat, ez mire alapul? Nyelvi, kulturális, vallási vagy faji alapú?

Vagy esetleg más, amit nem soroltam?

Arra ugyanis még mindig senki nem válaszolt, hogy ki számít magyarnak.

kvadrillio 2019.12.16. 14:55:38

egybként ebben az országban senki nem rasszista ! (legalábbis nem annyira mint az usa-ban !) de, amíg ez a COKI OLIVIO BEKERÜLHETETT A MAGYAR PARLAMENTBE, ADDIG A MAGYAR ŐSHONOSOK KIKERÜLTEK ANGLIÁBA MOSOGATNI. nEM A BŐRSZÍNNEL VAN ITT A BAJ, HANEM AZ ÚGYNEVEZETT KARRIER KELTETŐKKEL ! ÉS MINÉL TÖBB ILYEN ESET KELETKEZIK, ANNÁL TÖBB LESZ A SZEGÉNY MAGYARORSZÁGON !!!

AZUTÁN MEGFIGYELHETŐ AZ IS, HOGY A FŐBB FUNKCIÓKBAN FŐLEG (HA NEM MINDEGYIKBEN !) VALLÁSI EGYETEMET VÉGZETTEK ÜLNEK. PIARISTAPISTA KÖZÉPISKOLÁKKAL...

NO, A FASZ, A FASZ ÉS A FASZ GONDOLTA VOLNA ORBÁNRÓL, HOGY ILYEN BETEGEN AVITTAS, BEGYEPESEDETT, DOGMATIKUSSS.....EMBERKIVÁLASZTÁST GYAKOROL , HA HATALOMHOZ JUT !!!

ERRŐL ELŐBB KÖLLÖTT VÓÓÓNNA TÁJÉKOZTATNI A NAGYÉRDEMŰ MAGYAR PUBLIKUMOT..., NÉPET !

EHHEZ NAGYON----NAGYON----NAGYON....BETEGELMÉJŰNEK KELL LENNI EGY EMBNERKÉNEK !

ímert nem nagy ember ő, csak egy pici-frici haladó.

ZX 2019.12.16. 14:56:22

@Cycmen: Miért milyen más minőségben tetted kiscica?

kvadrillio 2019.12.16. 14:57:26

@kvadrillio: halanndó ! VAGYIS....HALANDÓ ! :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.16. 14:57:29

@MEDVE1978: nem tudom, hogy Kocsis-Cake magyarabb-e, ilyen kategória nincs is, valaki vagy magyar vagy nem, az viszont biztos, hogy műveltebb, mint az őt akár itt támadók, akiknek egyetlen menedéke az életben a származásuk, ami hát nem egy nagy eredmény, de én nem venném el tőlük persze, legyenek boldogok ezzel, ha mással nem lehetnek

(nálunk a gimiben jó sok éve egy néger fiú nyerte a Kazinczy szépkiejtési versenyt)

kvadrillio 2019.12.16. 14:59:03

avagy többnyire VALLÁSI ŐRŰLTEK ÜLNEK A MAGYAR PARLAMENTBEN !!!!! :o))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2019.12.16. 15:01:05

@A kiló nem százat jelent.: jahhh...és ha műveltebb, attól kevesebb lesz a szegény mi ???

Midnight Run 2019.12.16. 15:03:15

@teéjesenmindegy:
De gondolkodtam rajta sokat, hogy ha megy a magyar himnusz, az vajon mozgat-e az emberben valamit. Igen jó érzés egy közösséghez tartozni. Csakhogy ez a magyarság számomra nem definiálható. Számomra a közösség inkább a családom, a munkahelyem és az esti klubtagság. Ezért sokszor azt érzem, hogy ezt az érzést igazából hamis. Nyilván jó magyarul beszélni, közös a háttér, de ez tényleg elég ahhoz, hogy egy közösséget alkossunk?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:06:23

@A kiló nem százat jelent.:
" az viszont biztos, hogy műveltebb, mint az őt akár itt támadók"
Ez miért biztos, tessék mondani? Mert te azt mondod? Beszélgettél vele is, meg az őt támadókkal is?

"nálunk a gimiben jó sok éve egy néger fiú nyerte a Kazinczy szépkiejtési versenyt"
ÉS?

Midnight Run 2019.12.16. 15:07:02

@Midnight Run: Az jutott eszembe, hogy ha valaki ezt a Kocsis Cake Oliviot nem tartja bőrszine/származása miatt magyarnak, akkor ilyen alapon Liu Shaolin Sándor, az első téli olimpia bajnokunk, sem magyar?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:13:07

@Midnight Run: Direkt hoztam fel a velszieket. Szerinted náluk ez kérdés volt?

"Nyilván jó magyarul beszélni, közös a háttér, de ez tényleg elég ahhoz, hogy egy közösséget alkossunk?"
Közös a nyelv, a gondolkodás, a kollektív tudás, a kultúra,, az egész világfelfogás, az élethez való hozzáállás, a mentalitás. Ezeken kívül mégis mi a szent szar kéne neked ahhoz, hogy közösségnek érezd?
"Számomra a közösség inkább a családom, a munkahelyem és az esti klubtagság."
Már bocs, de azért jó nagy marhaságokat hozol össze. Nyilván más közösség a családod (5 fő) mint 10 milliós ország.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:16:43

@Midnight Run: Nekem meg az jutott eszembe, hogy nem a bőre színe itt a probléma, hanem amit beszél.
És el lehet gondolkodni azon, hogy ki is a rasszista.
Aki benyom a Parlamentbe egy félnégert, bár senki nem választotta meg, aztán előhúzza a rasszista kártyát amikor éppen úgy akarja, vagy az, aki azt mondja, hogy ez az ember marhára nem érti Trianont. (Vagy azért mert hülye vagy azért mert nincs hozzá köze)

Midnight Run 2019.12.16. 15:18:02

@teéjesenmindegy: Már bocs, de te mind a 10 millió honfitársaddal plusz a külföldön élő magyarokkal érzel sorsközösséget? Döntő többségét nem is ismered.

Egyébként visszajutunk oda, hogy ki számít magyarnak?

Cycmen 2019.12.16. 15:19:19

@ZX: : Miért milyen más minőségben tetted kiscica?

Mint a hülyék tanulmányozója. :P

Midnight Run 2019.12.16. 15:25:12

@teéjesenmindegy: Na várjál, akkor most a bőrszín számit vagy amit mond? Mi határozza meg, hogy Kocsis Cake magyar-e? Meg, hogy Liu Shaolin Sándor magyar-e?

Érdemes megnézni a Puskás Öcsiről szóló filmet. Purczeld Ferencként született sváb családba, ha nem focizott volna jól, kitelepített lett volna a háború után, 30 évig hazaárulónak tekintették, végül pedig spanyol állampolgárként halt meg. Ma meg a nemzeti stadion viseli a nevét. Akkor ő most mi is volt?

konrada 2019.12.16. 15:26:50

@Midnight Run:
...szvsz. az, aki annak érzi magát.
...s nem feltétlen azonos ebben annak a főcsoportnak minden részével, amelynek tagjai ezen a nyelven beszélnek, mert van közöttük olyan, aki érti mit jelent magyarnak lenni, és van olya aki ezt nem érti...

(De ettől még az utóbbiak is magyarnak számítanak - ha annak gondolják magukat - még ha nem is értik, mit miért...)

ZX 2019.12.16. 15:27:42

@Cycmen: Szerintem egy pszichiáriai intézményben nem az ápoltak tanulmányozzák és gyógyítják az orvosokat. :P

@teéjesenmindegy: "az egész világfelfogás, az élethez való hozzáállás, a mentalitás." szerintem ez mindkettőnknél más, mégis magyarnak valjuk magunkat. Akkor ezek szerint ez mégsem.A közös nyelv és kultúra stimmel, de a többi nem. Vagyis egy félig néger félig magyar is lehet identitásában, kultúrájában, gondolkodásában teljesen magyar.

kvadrillio 2019.12.16. 15:29:43

jahhhhhhh.......kurvára művelt.......:O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
888.hu

Belföld, évforduló, kocsis-cake olivio, párbeszéd, trianon
Kocsis-Cake Olivio szerint a románokkal együtt kellene megemlékeznünk a jövőre 100 éves Trianonról
Zelenka Dóra

2019.11.23. 17:38
Meg a szlovákokkal, horvátokkal, satöbbi.

A Párbeszéd politikusa a Political Capital napokban rendezett konferenciáján tett kijelentéseit a Mandiner szúrta ki.

A politikus arról beszélt, hogy a trianoni békeszerződés 100 éves évfordulóján rendezett megemlékezésnek elemének kéne lennie, hogy „valahogy a szomszéd országokat is bevonjuk”.

Nyilván nagyon nehéz lesz, hiszen... románok, horvátok... ami nálunk gyásznap az náluk ugye ünnepnap és ebből a szempontból nehéz lesz összehozni, de, de hát ezt a kihívást kell teljesíteni, és ebben egyébként segítség lehet az Európai Unió, az európai integráció

- mondta a politikus.

Igaz állítás ugyan volt a kijelentésben: a szomszédos országainkban ez valóban ünnepnap, de hazánk számára óriási veszteség. A Trianoni békediktátum Magyarország számára tragédia. Magyarok ezrei rekedtek a biztonságot nyújtó határok mögé, s elnyomásban, megkülönböztetve, kisebbségként maradtak egy idegen országban. Üzenjük a Párbeszéd politkusának, hogy más országok bevonása helyett, inkább tartsa ő is tiszteletben a magyarok tragédiáját, s hagyja, hogy egy nemzetként emlékezzünk meg róla!

kvadrillio 2019.12.16. 15:29:49

jahhhhhhh.......kurvára művelt.......:O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
888.hu

Belföld, évforduló, kocsis-cake olivio, párbeszéd, trianon
Kocsis-Cake Olivio szerint a románokkal együtt kellene megemlékeznünk a jövőre 100 éves Trianonról
Zelenka Dóra

2019.11.23. 17:38
Meg a szlovákokkal, horvátokkal, satöbbi.

A Párbeszéd politikusa a Political Capital napokban rendezett konferenciáján tett kijelentéseit a Mandiner szúrta ki.

A politikus arról beszélt, hogy a trianoni békeszerződés 100 éves évfordulóján rendezett megemlékezésnek elemének kéne lennie, hogy „valahogy a szomszéd országokat is bevonjuk”.

Nyilván nagyon nehéz lesz, hiszen... románok, horvátok... ami nálunk gyásznap az náluk ugye ünnepnap és ebből a szempontból nehéz lesz összehozni, de, de hát ezt a kihívást kell teljesíteni, és ebben egyébként segítség lehet az Európai Unió, az európai integráció

- mondta a politikus.

Igaz állítás ugyan volt a kijelentésben: a szomszédos országainkban ez valóban ünnepnap, de hazánk számára óriási veszteség. A Trianoni békediktátum Magyarország számára tragédia. Magyarok ezrei rekedtek a biztonságot nyújtó határok mögé, s elnyomásban, megkülönböztetve, kisebbségként maradtak egy idegen országban. Üzenjük a Párbeszéd politkusának, hogy más országok bevonása helyett, inkább tartsa ő is tiszteletben a magyarok tragédiáját, s hagyja, hogy egy nemzetként emlékezzünk meg róla!

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:32:57

@ZX:
" "az egész világfelfogás, az élethez való hozzáállás, a mentalitás." szerintem ez mindkettőnknél más, mégis magyarnak valjuk magunkat. "
Dehogy más. Tedd fel a kérdést magadnak, vagy bármelyik magyarnak, hogy ki a hibás azért, hogy neki ennyire nagyon rossz. (Akitől azt a választ kapod, hogy neki nem is olyan rossz, illetve h alapvetően ő a hibás a saját életéért - na az kérdőjeles, hogy magyar e :D)

"Vagyis egy félig néger félig magyar is lehet identitásában, kultúrájában, gondolkodásában teljesen magyar."
Így van, lehet. És ha az lenne, akkor nem írna ilyen marhaságokat, hogy menjünk már el megbeszélni a románokkal hogy hogyan érzik magukat a friss nemzeti ünnepükön...

kvadrillio 2019.12.16. 15:34:09

általános műveltség alapjai

műveltség fejlesztése

műveltség szinoníma

klasszikus műveltség

humán műveltség

általános műveltség pdf

általános műveltségi teszt 2018

alapműveltség fejlesztése

stupidity 2019.12.16. 15:36:38

@teéjesenmindegy: Látszik, hogy lövésed sincs a mai mezőgazdasághoz. Szerinted a fóliasátorba hogyan viszik a nedvességet?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:42:25

@stupidity: Miért, a fóliasátor valami ősi mezőgazdasági okosság?
Szerintem amióta van fóliasátor, azóta van slag is, meg csepegtetés is, de majd mindjárt elmondod, hogy ki és mikor találta ki, és gondolom rajta kívül az összes többi nép mind hülye.

ZX 2019.12.16. 15:44:42

@teéjesenmindegy: "Akitől azt a választ kapod, hogy neki nem is olyan rossz, illetve h alapvetően ő a hibás a saját életéért - na az kérdőjeles, hogy magyar e :D" Na ja. Ezért tartunk itt, hogy egy kisgömböcöt választ a többség minielnöknek.

stupidity 2019.12.16. 15:51:54

@Bravehearth: Az első éjszaka joga kellene, mi? Mert nem vagytok képesek fölhajtani olyan nőket, aki önként omlik eléd? Nektek még ma is Édes Annák kellenének, hisz ki akar egy naftalinos kutyabőr mellett ácsingózni a jó kemény .....-ra? Ez itt a nagy baj veletek, hogy ma is a nemesi előjogod alapján ugatsz, érved meg kevés. Ha valaki utálta a szovjetet, az én voltam, leszarva, hogy melyik ősöm mit csinált meg gondolt. Nehogymá az elődök meg a pártbizottságok határozzák meg, miként lássam a világot! Se isten, se ember nem uralhatja az elmémet, csak a szükség! Abból meg akad ... És igen, ha ilyen impotens trutymók akarják uralni a közbeszédet, kicsit dobok az időmből az arra teljesen érdemteleneknek is.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:55:27

@ZX: Látod, okoska. Te is kapásból elkezdesz valaki mást hibáztatni.
És teljesen mindegy, hogy Soros, Patás vagy a gyíkemberek. Neked szar, minden szar, ez mindig mások miatt van, de azért elvagy valahogy. (magyar vagy).

teéjesenmindegy 2019.12.16. 15:57:42

@stupidity: " Az első éjszaka joga kellene, mi?"
Ilyen sose volt.
"Se isten, se ember nem uralhatja az elmémet, csak a szükség"
Igen. Azt látjuk, olvassuk.

ZX 2019.12.16. 16:04:26

@teéjesenmindegy: A különbség csak annyi, hogy az egyikünk ok nélkül a másik meg okkal hibáztat mást. :D

stupidity 2019.12.16. 16:06:08

@Proud Mary: A magyarok többségének halvány fogalmai vannak 2019-ben is egy olyan poros kereskedelmi formához, ami ilyen régi. Meg a többi modern dologhoz is, mert Mo.-on mikor is volt a jobbágyfelszabadítás, egy Angliához képest? Ezért tartunk itt, hogy civakodunk azon a rongyos pár csillión, ami az undorító Eu.-ból jön. Lehetett volna hűtőházakat vagy sütigyárakat építeni stadion helyett... hogy poposítsak.

stupidity 2019.12.16. 16:11:23

@teéjesenmindegy: Akár volt, akár nem: azt látom a környezetemben, hogy azok az ismerőseim, akiket rabul ejtett a múlt, normális párkapcsi hiányban is szenvednek. Mert nézeteik olyan avíttak, hogy a csárázást pl. nem művelik szívesen. Meg mosogatni se akarnak., meg sorolhatnám!

stupidity 2019.12.16. 16:20:10

@teéjesenmindegy: Ezért voltam - vagyok - leszek szabad akkor is, ha bármilyen rabmunkát kell végeznem. Amit nyilván nem is érthetsz, mert alapból szolgalélek vagy. Istené vagy emberé, az már nem is érdekes. Mivel sok krimit is olvastam, minden tételnél azt kérdem: kinek áll érdekében?! Istent kitalálni pl.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 16:22:48

@ZX: Na igen. Mondjuk olyan magyar ember se született még, aki azt mondaná, hogy ok nélkül hibáztat mindenki mást..

teéjesenmindegy 2019.12.16. 16:28:01

@stupidity:
Én komolyan nem értem, hogy az ilyen magadfajta futóbolondok miért engem találnak meg mindig?
Komolyan, mennyit kell egy normális embernek innia ahhoz, hogy ilyen nagyratörő okosságokat megállapítson, mint csárázás és mosogatás hiánya miatt volt később a jobbágyfelszabadítás mint Angliában...
Lehet, hogy te szívesen focizol hűtőházakban, mások nem annyira.

Boycie 2019.12.16. 16:41:01

@A kiló nem százat jelent.: közben lett több mint 100 komment.
Nyilván azért irtam hogy ilyen nevüek irogatnak Trianon ügyben, mert nincsen személyes érintettségük a problémában (ez nem rasszizmus). Egyébként nekem sincs és pont leszarom, de gondolkodni azért tudok és vannak edélyi magyar barátaim.

PL kiváncsi vagyok hogy reagálna az összes zsidó szervezet, ha Kovács-Cake Olivio kioktatná őket hogy hagyják már ezt az állandó holokausztozást mert így meg úgy. Még New Yorkban is elitélnék szerencsétlent és biztosan lenne olyan balfék zsidó valahol a nagyvilágban aki valamilyen "rasszista" módon kommentálná.
Na ugye...

midnightcoder2 2019.12.16. 16:43:52

@axolotl77: "DNS-ünk mindössze 4%-a jelzi az ázsiai eredetet"

Ami elég nagy szám ahhoz képest, hogy úgy 40% választ el minket a banántól.

midnightcoder2 2019.12.16. 16:50:36

@ZX: "Ha a ruszkik így megszopattak titeket akkor hogyhogy a putyinseggnyaló geci a példaképed?"

Szerintem akik megszopatták azok nem a ruszkik, hanem a kommunisták voltak. Tudod, az az amikor a baloldal úgy istenigazából hatalomra kerül valahol. És ebben a csapatban Rákosi pajtás elvtárs és az õ ÁVÓ-ja - akik nem igazán voltak ruszkik - csak egy volt, mert ott volt a jó Sztálin elvtárs, és a jó Mao elvtárs, meg a jó Pol Pot elvtárs és a többi tömeggyilkos a mai IQ hiányos balfékek által büszkén pólóra nyomtatott Che Guevearáig, akik összesen úgy 20 Holocaustra való polgárt tettek el láb alól, és ennek sokszorosát nyomorították meg több generációra. Akiknek az utolsó képviselõi a derék észak-koreai elvtársak akik még ma is tömegeket tartanak koncentrációs táborban.

Bravehearth 2019.12.16. 16:54:46

@ZX: És az ÁVÓ honnan szerezte a hatalmat?

A fajtátok akkor is ott nyomult a világhatalomban. Ti vagytok a komcsi pusztulat, a fertőzés, ami rombolja a világot. A te fajtád!

"Gondolkozz elvtárs, gondolkozz!!!"

Láthatóan ez neked jelent leküzdhetetlen problémát, te retek.

"Az pedig, hogy a komcsik retek szar alakok voltak, attól még a horthysták is azok voltak."

Megértem, hogy relativizálással próbálod mentegetni az ocsmány fajtádat, de ti a legutolsó horthysta kiscsendőr szaros bakancsához is kevesek vagytok, a lószar sem olyan undorító, a cipőtalpukon, mint ti!

"Ha szerinted a liberalisták az ellenségeid akkor üzenem, hogy rossz helyre és korba születtél."

Szerintem pedig te és a fajtád vagytok rossz galaxisban! Ha ezer éve léteztetek volna, a bűzötök akkor is fertőzne!

"Neked vagy a római birodalom vagy a 900-as évek nyugati társadalma felelne meg."

Teljesen hibátlan lenne a mai is, ha ezt a 'haladó' és 'libsi' őrületet nem kellene elviselni veletek és a szocdem patkányokkal együtt!

@axolotl77: "Utánaolvastam, hogy mi lehet az oka ennek a szívből jövő gyűlöletnek (nemcsak a te részedről) a barna fiúnk iránt..."

Szerintem olvasgassál még! Továbbá ez a néger nem a 'miénk'! Talán a tiétek, de biztosan nem a miénk! Ahogy az a szabótimike nevű lény sem a 'miénk'! Az is csak egy fajtalan, hazátlan senki, egy libsi retek!

"Hát, ez eléggé vérforraló. Ilyen erővel a holokausztot is tagadhatná."

De nem azt tagadja! Arról kussol a kis dzsungelszökevény! Azzal kapcsolatban szépen beáll a sorba és bégeti a balliba szónoklatokat.

"Te kategorikusan kijelentesz dolgokat, de ha én kijelentek valamit, akkor arra senki sem kíváncsi, mert összehordtam, meg feltételezés, meg csúsztatás."

Olvasd már vissza magad, te szerencsétlen! Nem tényekről írsz, hanem feltételezel... Mert ha az a nigger többet tudna, ha az a vetélkedő jól leégetni a kiscsajt... Ember! Feltételezés! Volt ilyen megmérettetés? Nem. Csak te képzelegsz. És a végén kijelentő módban leírod, hogy bukik a bőrszínre épülő elmélet... Na, ez a csúsztatás! Semmit nem írtál, csak feltételezel és elképzelsz. Olvasd vissza és értelmezd a kijelentő mód és feltételes mód nyelvtani fogalmakat! Segíteni fog.

"Avagy dr. Török Tibor genetikus is a "hungarofób", "elvakult" és sorosista CEU-s irányvonal szekértolója, ott a Szegedi Tudományegyetemen?"

Nem tudom, nem ismerem. De azt simán el tudom képzelni, hogy a kutatási eredményeit bizonyos tudományos körök és politikusok csak szimpla 'magyarozásra' használják. Az az ungvárikrisztián nevű rohadék patkány is tudóst (történészt) játszva 'magyarozik' szakmányban immár évek óta. Lassan már ott tartunk, hogy nem csak politikából, de tudományból is létezik egy nemzeti és egy ballibsi 'pc' verzió, ami elfogadható és még a 'ceu' is hajlandó oktatni. A mérce nyilván a hungarofóbia!

@stupidity: "Az első éjszaka joga kellene, mi?"

Mi van parazita? Szar a nemi életed? Anyu visszautasított megint? Hát próbálkozz, hátha máson is jár majd az eszed, te féreg!

"Ez itt a nagy baj veletek, hogy ma is a nemesi előjogod alapján ugatsz, érved meg kevés."

Ki beszélt itt nemesi előjogokról, te hazátlan szar? Érvet egy magadfajta vérfertőzöttnek hiába ír bárki is, az eddigieket sem fogtad föl, te patkányivadék. Te magad vagy kevés, de emiatt anyádnál panaszkodj! Vagy a kutyátoknál...

"És igen, ha ilyen impotens trutymók akarják uralni a közbeszédet, kicsit dobok az időmből az arra teljesen érdemteleneknek is."

Ne aggódj! A hozzád mérhető pondrókra mindig marad időnk nekünk is! A magömlésed se tudod uralni, te retardált keverék, nemhogy a közbeszédet! Akkor urald a közbeszédet, ha a halálodról szól, te nyomorult!

@A kiló nem százat jelent.: "(nálunk a gimiben jó sok éve egy néger fiú nyerte a Kazinczy szépkiejtési versenyt)"

Tudod, bizonyos helyeken és körülmények között akkor is ők nyerik, ha el sem indulnak! ;-) Hogy értsd: el lehet 'intézni', hogy egy feka legyen a legjobb, ha az a cél, hogy okítsák a 'nácikat'! :-) Láttunk már ilyet mi is, nem csak te. És felsüléseket is, nem keveset!
B.

Bravehearth 2019.12.16. 16:56:21

@Boycie: Pfff... Barátom! Te is náci leszel! Sőt! Fasiszta... Még vacsora előtt!!! :-D
B.

kvadrillio 2019.12.16. 17:10:34

ugyan......, ugyan........,,,,, TEGYEN A FÖLDÉRT AZ, AKI KÉPES 20 MILLIÁRDÉRT ÉKSZEREKET VENNI ! :)
Radikális lépésekkel még élhető maradhat a Föld
Még nem menthetetlen, de gyökeres változásra van szükség: magyar részvétellel vették számba az emberi természetpusztítást.

kvadrillio 2019.12.16. 17:13:01

Évekre biztosították a megélhetését: kiderült, mennyit keres havonta Kálmán Olga
ÉS...OLGICA..., NEM IS EGY TÚLKÉPOZETT CSAJ !!! :o))))) BASSZAMEG ! CSAK EGY """KIVÁLASZTOTT""" :o)))))))))
ma 07:44

Kálmán Olga
Karácsony Gergely
fizetés
szerződés

Az ATV és a HírTV egykori műsorvezetője nem fog szűkölködni az elkövetkező években / Fotó: Fuszek Gábor
Az ATV és a HírTV egykori műsorvezetője nem fog szűkölködni az elkövetkező években / Fotó: Fuszek Gábor

Blikk-információ
Blikk-információ

A műsorvezető alapfizetésként 60 millió forintot vihet haza.

A Ripost nyilvánosságra hozta a tévés új munkaszerződését, miszerint öt éven keresztül biztosítják számára a hatalmas összegű, havi egy millió forintos fizetést, ám akkor sem kell kétségbe esnie, ha az öt év lejárta előtt távoznia kell, mivel a szerződés szerint, Karácsony Gergely főpolgármesteri megbízatásának végéig jogosult a 60 millió forintos álomfizetésre.

Fontos azonban azt is leszögezni, hogy ez az összeg egy egyszerű alapbér. Erre jöhetnek még különböző különdíjak, jutalmak, mozgóbérek vagy eseti megbízások.

Punxsutawney Mormota 2019.12.16. 17:30:41

@Cycmen: Te is mindenbe belepofázáol pedig tudnod kellene kussolni, csöcsfej ;-) Ergo, pofa súlyba, dagikám! Jobb, ha nem te mondod meg, hogy kinek, mikor, hol és milyen ügyben kell megszólani. :D

БУММЕР 2019.12.16. 17:50:27

@Midnight Run:

Ha ezt a kérdést képes voltàl feltenni, akkor részedre bàrmilyen tovàbbi értekezés teljesen felesleges...

Kérdezd meg a svàjciakat, hogy a Napoleoni hàborukban elvesztett picsànyi területet miért nem felejtik el...

Kérdezd meg a retkes romànokat, hogy Erdély miért nem lehetett önàllo àllam vagy autonom terület...mikor semmi közük nem volt a szöröstalpuaknak ahhoz...

Sorolhatnàm, hàny orszàg van akik területileg megcsonkultak és nem akarjàk feldolgozni...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.16. 18:38:51

@Midnight Run: Mi az az érték, ami a Magyarságtudatunkban van? "
a Szent Korona, a Korona országa, a magyar nyelv, a népmesék, a népzene, a haza szeretete...de ha eddig 50 ev alatt nem sikerult eljutni, szerintem nem itt lehet ezt megtárgyalni .

Midnight Run 2019.12.16. 18:42:00

@БУММЕР: Szerintem rosszul teszik, hogy nem tudják elengedni.

Talán Svájc gazdagságát az a kis föld darab határozza meg? Kötve hiszem.

Ha egy ország mérete a siker alapja, akkor mindenki az oroszokat meg a kínaiakat istenítené. Hát inkább lennék finn, svájci, észt vagy akár holland, mind az előbbi kettő.

Egyébként ezt a Trianon egy nagyon rossz békeszerződés volt, ami nagy károkat okozott mindkét oldalon (igen román oldalról is). De talán egyszer jó lenne a realitásokkal is szembe nézni. Meg tudta volna az ország tartani a Felvidéket meg Erdélyt. Egy frászt. Az lett volna, mint Jugoszlávia. Erőszakkal meg vérrel szétesett volna, még lehet, hogy a mostani kimenet szerencsésebb volt.

Midnight Run 2019.12.16. 18:48:43

@FILTOL: Ok, tehát akkor a fent említett úriember a bőrszínével magáévá teszi az említett felsorolást, akkor jó magyarrá válhat.

lpt1 2019.12.16. 18:53:25

A vörösterrornak 600 áldozata volt. 1956 után 400 embert végeztek ki. Nemzeti tragédiák.

A szárnyaló gazdaságú jobboldali kormányunk alatt ~46.000 embert veszítettünk 2016-ban, köszönhetően a problémamentesen működő, szárnyaló egészségügynek. Kb. ugyanennyi kivándorolt.

Én drukkolok Orbán Viktornak, hogy Trianon emlékének problémáját sikeresen oldja meg nagy művének, a szlovák-román-szerb hármashatárnak megvalósításával.

japapapapa 2019.12.16. 18:55:19

Hülye agyalott náci kurva... (de jó a segge, erre blazíroz a vén kéjenc) viszont a Cake is hülye, hogy nem magyarította rendesen a nevét legalább... tehát ha mondjuk Kocsis Olivér lenne (azt a Cake faszságot nem használná legalább), máris magyarabbnak tűnne, főleg az ilyen náci agyhalott barmok számára... Csak ebből "tudják" (meg hát a híréből), hogy nem magyar... Mert ha Kocsis Olivérként lépett volna fel, vagy legalább Kocsis Olívió... akkor simán lehetne romának is hinni, mivel annyira nem barna azért, hogy ne menjen még el magyar romának... a romákat meg imádja (persze csak látszólag) a náci jobboldal, mert a seggükben vannak jó mélyen....

vénkujon 2019.12.16. 19:09:08

nekem nagyon tecik esz a szinpatikus joboldalias, nemzzeti punakirajnő

vénkujon 2019.12.16. 19:10:14

"nemzeti"-igy akartam irn hejyesen:-D

6.Lenin 2019.12.16. 19:11:37

Én kiállok mindenféle rasszista megnyilvánulás ellen.

Ezért mélységesen elítélem a poszt íróját, és Kocsis -Cake-Oliviót is, ezért a magyarellenes, rasszista provokációért.

Nyilvánvalóan mindketten tudatában voltak/vannak annak, hogy mik is lesznek a következmények. A hozzászólások alapján világos is. Sikerült a szándékuk.

Az itt megnyilvánulók többségének fingja sincs a a magyar nemzet fogalmáról.
Egy magyar nemzet van, amelynek lehet (ne) tagja Kocsis-Cake Olivió is, de önként kiírta magát ebből.

A magyar nemzet nem jobboldali, baloldali, DK-s, LMP-s, de a nemzetet alkotók lehetnek a felsoroltak közül bármelyik. A sorrend a lényeges (kellene, hogy legyen) .
Szerintem.

gyedmaróz 2019.12.16. 19:16:29

Mindent vissza ! Most már Bissau-Guineát is ! Meg mint rég tudjuk, Borneó és Celebesz magyar volt és magyar lesz !
De komolyra fordítva a szót, a libának nincs ki az összes kereke.

wolves84lb 2019.12.16. 19:35:07

@Cycmen:
"Tetszik, nem tetszik egyébként, nem hangzik túl autentikusnak Kocsis Cake Olivio véleménye ilyen ügyben, sem a neve, sem a külleme, de pláne nem a mondanivalója alapján!"

aham...persze a bayerzsoca azért magyar, ugye? Ő autentikus számodra, ugye? Mekkora egy erkölcsi szardarab vagy te is, mint minden fideszg.ci...

wolves84lb 2019.12.16. 19:37:28

@Cycmen: te fasz, orbánt ki választotta meg, A lista, mi? annyira szánalmasan ócskaák vagytok...pfff

wolves84lb 2019.12.16. 19:41:05

@Bravehearth:
"Talán azért. Mivel sosem lesz valódi értelemben magyar. Sem etnikailag, sem kulturálisan, sem politikai értelemben (úgy már biztosan nem)."

És ezt te, braveheart döntöd el, a blog.hu-n? Nevetséges kis fasz vagy :D:D:D

Bravehearth 2019.12.16. 19:57:55

@wolves84lb: Összekeversz a jó qrvaanyáddal, te fajtalan szar!

"És ezt te, braveheart döntöd el, a blog.hu-n? Nevetséges kis fasz vagy."

Nem, nem én döntöm el. Ezt ő maga döntött el, amikor beállt a hungarofób patkány ballibák közé politizálni. És akkor is, amikor a migrikkel kapcsolatban megnyilatkozott. És akkor is, amikor Trianonnal kapcsolatban (így) megnyilatkozott. Maga döntötte el, hogy egy hazátlan kis balliba patkány! A te fajtád, te undorító rohadék!
B.

wolves84lb 2019.12.16. 20:01:10

@Bravehearth: ne anyázz, kisköcsög :D kíváncsi lennék ám rád a való életben is, ki vagy, honnan származol...mikor vándoroltak be a patkány őseid ide, a mi hazánkba...70 éve, 80 éve? te kis fasz :D na takarodj vissza oda, ahonnan jöttél, ne mérgezd itt a levegőt a rendes magyarok között, te retardált :D

Bravehearth 2019.12.16. 20:06:16

@wolves84lb: Már hogyne anyáználak le, te küretmaradék! Hogy te mire vagy kíváncsi, az a lőtéri kutyát nem érdekli, te parazita! Te is csak valami olyasmi koszhadék vagy, akinek csak a halála volna az egyetlen értelmes cselekedete. Húzz vissza a koporsódba, te undorító galandféreg! Az a 'tordairetek' cipelt ma egyet, kitölthetnéd fekélyes testeddel, te szar! A te anyádnak se szóltak, hogy a méhlepényt nem kell fölnevelnie, mi? Te szemét balliba patkány...

wolves84lb 2019.12.16. 20:12:09

@Bravehearth: te ostoba fasz...a honfoglaló magyarok bőrszíne minden volt, csak fehér nem. De nyomjad csak tovább, szórakoztató olvasni a hőbörgésedet, kis hazátlan fasz :D

wolves84lb 2019.12.16. 20:16:08

@Bravehearth: ennyit tudsz, kiskancsó? Csak hörögsz, mint a veszett kutya? Látod, a legjobb példa vagy arra, amikor apu és anyu testvérek :D :D :D

Killary Fucking Clingon 2019.12.16. 20:20:56

@ZX: Kíváncsi vagyok hogy az orosz gyűlöleted mellett meg van e az egészséges német gyűlöleted is? Fasszopó németeknek megbocsájtunk az oroszoknak nem? hogy van ez? A geci németek minden alkalommal kibasztak velünk, az oroszok akkor amikor megtámadtuk őket. Én fel tudom dolgozni hogy a Szovjetunió megszűnt és fölbomlott, most Oroszország van, ami nem fenyegetett bennünket se szóval se tettekkel, ellentétben a német fasszopókkal akik hetente fenyegetőznek politikai és gazdasági retorziókkal ha nem úgy táncolunk ahogy fütyülnek.. Annyira nem lehetsz gyökér hogy ezt ne látnád vagy ismernéd be. Szóval akkor hogy is van ez, Merkel seggét nyalni kell, akkor is ha fenyegetőzik, Putyinnal meg udvariatlan bunkónak kellene lennünk mert, tisztelettel jön ide és békében kereskedni akar???? Menjetek a tetves retkes hazug geci anyátokba mind ott a bal liberális oldalon. Aljas hazaárulók vagytok mind. Embernek hitvány, magyarnak alkalmatlan minden balos libsi tetű. A fekát meg ne nagyon reklámozzátok mert valaki még elüti a sötétben..

Budapest a kutyaszar városa 2019.12.16. 20:22:15

@MEDVE1978: Nem híres, hanem hírhedt..... Minőségi különbség

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.16. 20:28:05

@Killary Fucking Clingon:

"most Oroszország van, ami nem fenyegetett bennünket se szóval se tettekkel, ellentétben a német fasszopókkal akik hetente fenyegetőznek politikai és gazdasági retorziókkal ha nem úgy táncolunk ahogy fütyülnek"

Ez bizony így igaz.

wolves84lb 2019.12.16. 20:30:26

@Bravehearth: akkora arcod van, kisköcsög...szittya magyarként már többször említetted a sváb barátaidat...ennyit rólad, kis faszkalap :D :D :D

Az őseid is cselédek voltak, te is az vagy :D

élhetetlen 2019.12.16. 20:34:48

@Bravehearth: Durva ez a vita, nem szeretnék belefolyni, csak pár gondolat. “"Érzelmi alapon ne fogadd el, ha színes segít rajtad!" Nem adtál bonyolult feladatot, hiszen eddig a színesek leginkább csak megloptak, megátmadtak, nyolcan összevertek kettőnket”. Mert magyarok még nem loptak meg magyarokat, nem támadtak meg magyarokat, Nem egy hete történt a nagylóki eset, ahol viccből megöltek egy családapát, mert leitta magát? De a magyarokat azért nem utálod úgy, mint a színeseket, ugye? Ja, hogy téged még nem vertek meg magyarok, ez a tanulási folyamatod alapja. Hogy másokat igen, az nem számít, attól még jó magyarok. “Nem érzelmi alapon nem fogadom el a 'színesek' segítségét, hanem objektív okokból”. Azért kíváncsi lennék arra a szitura, ha egy baleset ér, bevisznek egy kórházba, ahol az ügyeletes műtőorvos fekete, és te azt mondanád, hogy hagyjanak elvérezni, nekem egy fekete ne segítsen. Te a színes segítőket nem látod, a magyar bűnözőket nem látod, de a véleményed megalapozott. Ja.

wolves84lb 2019.12.16. 20:38:25

@teéjesenmindegy:
"Így van, lehet. És ha az lenne, akkor nem írna ilyen marhaságokat, hogy menjünk már el megbeszélni a románokkal hogy hogyan érzik magukat a friss nemzeti ünnepükön...2

100 év utálat után lehet, meg kellene próbálni valami mást is, hátha az sikerre vezetne. mert hiába utáljuk 100 éve a románokat, nem lett Erdély a miénk (mellesleg kb 500 éve nem Magyarország része). Nem puszilkodni kell velük, hanem tisztázni, mit jelent ez nekünk, ha már itt élünk egymás mellett. És mert ezzel végképp nem segítünk az ottani magyaroknak.

Bravehearth 2019.12.16. 20:42:33

@wolves84lb: "...a honfoglaló magyarok bőrszíne minden volt, csak fehér nem."

Mert nem is voltak kizárólag magyarok, te szar! Kabarok, úzok, besenyők és bolgárok is voltak a honfoglalókkal. És az itt élő szlávok és avarok sem tűntek el nyomtalanul. Ahogy az a szargén sem, amelyet apád-anyád és a kutyátok rakott össze benned, te hitvány szar!

"De nyomjad csak tovább, szórakoztató olvasni a hőbörgésedet..."

Szívből remélem és örülök neki, hogy ez a szórakozás számodra, te szar! Szívből remélem, hogy a kemón rohadsz a qrvaanyáddal és a szaros családoddal együtt, te patkány! A halálod az igazi örömhír. ;-)

"Látod, a legjobb példa vagy arra, amikor apu és anyu testvérek..."

Mi van küretmaradék? Sikerült ellopnod Kampfer dumáját? :-D De rajta kívül még ezren föltörölték már veled a követ, te fajtalan, hazátlan büdös parazita lapostetű! Na, kapjad tovább a kemót, te undorító balliba retek!
B.

-IGNORE-

wolves84lb 2019.12.16. 20:43:39

@midnightcoder2: várj csak, nem a baráti Oroszországból indult el a világkörüli turnéra a kommunizmus? Talán némi közük azért van a ruszkiknak is ahhoz, hogy itt a rákosi-félék jutottak hatalomhoz...lásd 56...

wolves84lb 2019.12.16. 20:48:18

@БУММЕР:
"Kérdezd meg a svàjciakat, hogy a Napoleoni hàborukban elvesztett picsànyi területet miért nem felejtik el...

Kérdezd meg a retkes romànokat, hogy Erdély miért nem lehetett önàllo àllam vagy autonom terület...mikor semmi közük nem volt a szöröstalpuaknak ahhoz...

Sorolhatnàm, hàny orszàg van akik területileg megcsonkultak és nem akarjàk feldolgozni..."

Hát nem te vagy a legélesebb kés a fiókban :) jössz két példával, amik teljesen ellentétesek :) és érdekes módon, a ciril betűs neved ellenére nem a baráti oroszokat hoztad fel példának, pedig Krím még nem volt régen...

wolves84lb 2019.12.16. 20:53:14

@Midnight Run:
"Egyébként ezt a Trianon egy nagyon rossz békeszerződés volt, ami nagy károkat okozott mindkét oldalon (igen román oldalról is). De talán egyszer jó lenne a realitásokkal is szembe nézni. Meg tudta volna az ország tartani a Felvidéket meg Erdélyt. Egy frászt. Az lett volna, mint Jugoszlávia. Erőszakkal meg vérrel szétesett volna, még lehet, hogy a mostani kimenet szerencsésebb volt."

Ezt szoktam mondani én is...a szerbek-horvátok tőlünk is függetlenedni akartak volna, és én örülök, hogy nem kellett apámnak és bátyámnak harcolni ellenük. Meg eleve, nem volt nálunk háború. Erdély amúgy sem volt a az ország része - a korona alá tartozott, mint a Bánság, Vajdaság, Felvidék, stb...sztem nincs magyar, aki örülne Trianonnak, mert egy kurva igazságtalan döntés született velünk szemben, de annak örülnünk kell, hogy a mi életünket elkerülte a háború (eddig).

wolves84lb 2019.12.16. 21:04:34

@Killary Fucking Clingon:
" A geci németek minden alkalommal kibasztak velünk, az oroszok akkor amikor megtámadtuk őket. Én fel tudom dolgozni hogy a Szovjetunió megszűnt és fölbomlott, most Oroszország van, ami nem fenyegetett bennünket se szóval se tettekkel, ellentétben a német fasszopókkal akik hetente fenyegetőznek politikai és gazdasági retorziókkal ha nem úgy táncolunk ahogy fütyülnek."

Te nem voltál túl jó töriből, ugye? Csak mert nekem úgy rémlik, sem a Rákóczi-szabadságharc, sem az 1848-49-es sem az Orosz Birodalom ellen volt, mégis mindkettőt a te imádott ruszkijaid miatt buktuk el. Ellenben 1945-ben és 56-ban a szovjetek jöttek, akik, ugye, mint tudjuk tőletek, nem egyenlőek a ruszkikkal. :)
A németekkel kb a Habsburgok színre lépése óta nem nagyon volt közvetlen problémánk, a világháborúkban sajnos adott volt a szerepünk. Az elsőben az osztrák-német kapcsolat miatt, a másodikban meg az első miatt.

És igen, egy rendes magyar inkább a németek mellett teszi le a voksát, mint a büdös ruszkik mellett. Tudod, ahogy orbán vezéred is mondta, még 2010 előtt: Keletről soha semmi jót nem kaptunk, és mindig is Nyugatra fordultunk...
Aztán hirtelen putyin lett a jóságos apa-figura, a kgb-s múltjával :D És te ennek örülsz :D

wolves84lb 2019.12.16. 21:14:35

@Bravehearth:
"Mert nem is voltak kizárólag magyarok, te szar! Kabarok, úzok, besenyők és bolgárok is voltak a honfoglalókkal. És az itt élő szlávok és avarok sem tűntek el nyomtalanul. Ahogy az a szargén sem, amelyet apád-anyád és a kutyátok rakott össze benned, te hitvány szar!"

Te tényleg retardált vagy? Ne haragudj akkor :D
Én a honfoglaló magyarokról írtam, erre elkezdesz hadoválni a hozzájuk csatlakozott népekről, meg az itt élő szlávokról és avarokról :D A szlávok híresen nem-fehérek, ugyebár :D
Jó lenne, ha a honfoglalásig vissza tudnám vezetni az őseimet, de sajnos, ami biztos, az csak 1668, amikor a családunk nemesi címet kapott I.Lipót magyar királytól. Jut eszembe, cseléd, nálad mi is a helyzet, mikor migráltak anyádék? :D

"Szívből remélem és örülök neki, hogy ez a szórakozás számodra, te szar! Szívből remélem, hogy a kemón rohadsz a qrvaanyáddal és a szaros családoddal együtt, te patkány! A halálod az igazi örömhír. ;-)"
A számból vetted ki a szót, kiskancsó :D

"Mi van küretmaradék? Sikerült ellopnod Kampfer dumáját? :-D De rajta kívül még ezren föltörölték már veled a követ, te fajtalan, hazátlan büdös parazita lapostetű! Na, kapjad tovább a kemót, te undorító balliba retek!
B."

Szóval már schmidtelek, plagizálok, azt mondod? És ha te mondod, akkor az úgy is van, ezt megtudhattuk a mai előadásodból :D
Tudod, kiskancsó, lemehetnék a te szintedre, és mondhatnám: anyád hátán leszel megbaszva, fasz nélkül, te kis majomgeci, és a retkes patkány családodat is kiirtom azért, mert anyáztál, te kutya...meg hogy legyen akkor vér a pucádban, és találkozzunk személyesen...blablabla. De ennyit már kurvára nem érsz meg nekem :D

Tudom, hogy úgysem tudsz ignorálni, mert buzog benned a kis pszeudó-warrior, úgyhogy hajrá :D

ps.: a küretmaradékon kívül vmi mást is bedobhatnál, elég uncsi :D

Az antiochiai szent kézigránát 2019.12.16. 21:16:57

Jó, hát szegény hölgy valszeg egyéb kvalitásai révén került politikaközelbe és nem az esze miatt :D

Killary Fucking Clingon 2019.12.16. 21:18:08

@wolves84lb: töriből te állsz szarul geci, az oroszokat anno a németek hívták ránk..ostobenkó :)

Killary Fucking Clingon 2019.12.16. 21:24:04

@wolves84lb: ja és nyugatról mit is kaptunk? Szt. Istvánt védő német geciket a magyarok ellenében.. Szerintem nem volt jó biznisz. Merj magyar lenni, legyünk jóban a németekkel, de akarják már megmondani nekünk hogy éljünk a saját országunkban baszod. Ne kereskedjünk az oroszokkal de ők azért építenek egy közvetlen német-orosz gázvezetéket ami mindenkit kikerül, de mi ne adjunk már el oda sertést meg zöldséget és ha lehet ne vegyünk gázt az oroszoktól, inkább vegyünk orosz gázt a németektől..Aha.. ébredj már köcsög, ha valaki itt bohóc akkor az Te vagy meg az elvtársaid.

élhetetlen 2019.12.16. 21:43:25

@Boycie: Gondolom, ezt pengeéles érvelésnek találtad: “ha Kovács-Cake Olivio kioktatná őket hogy hagyják már ezt az állandó holokausztozást mert így meg úgy.“. Azért ez durva. A határon kívül rekedtek éltek/élnek, akiket elvittek, és nem jöttek haza, azok nem éltek, és az utódaik sem élnek. Ezt a két dolgot párhuzamba vonni, több, mint ízléstelen.

Proud Mary 2019.12.16. 21:50:25

@stupidity: annak ellenére, h te hülyének tartod a magyarok többségét folyamatosan megbukik minden "érvelésed". lehet először a saját világodban kellene rendet tenni

Boycie 2019.12.16. 22:04:28

@élhetetlen: A hozzád hasonló seggfejeknek nyilván csak a holokauszt az érdekes dolog. Tájékoztatlak hogy én ismerek olyan magyarul is tudó román embert aki elmesélte nekem némi bűntudattal, hogy kezdő korában még a ceausescu rendszerben magyar "politikai foglyokat" kínzott Sepsiszentgyörgyön a "pincében". Ott is voltak akik belehaltak az etnikai elnyomásba. Nyilván ez neked lófasz te idióta. Gondolom a te neved meg Kohn vagy Grün, ugye? Pont ezért írtam hogy milyen nagyszerű hogy olyanok akiknek fogalmuk nincs az egészről, ilyen okosan és kioktatólag beleugatnak a témába.

BiG74 Bodri 2019.12.16. 22:56:05

Hát, a törekvés, hogy trianont megemésszük végre, dicséretes.
A javalt mód, pedig igen naív. Komoly politikus azért körülnéz, hogy hol is van, vagy legalább leveszi a vr szemüveget.

Dread Naughty 2019.12.16. 22:57:12

"Erre még a kormányhoz közelálló radikális jobboldali Pesti Srácok-os műsorvezető, Dezse Balázs is közbeveti halkan, hogy "Ezt ne mondd","

Erre én meg tudod mit írok?
Hogy "még a cső-náci kilonem100-blog is írt a témáról"...
Jó lenne, hogy ha már matricákat ragasztasz, azt alá s támasztod esetleg, különben te is kapni fogsz valami olyan matricát, amit életben nem mosol le magadról.

A témához is hozzászólva pedig: ez a nő egy hülye picsa, aki jól elásta magát.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:06:37

@wolves84lb: Tisztázni mit jelent nekünk? Hát ez remek. Szóval szerinted is a megerőszakoltnak kell odamenni a bulizó erőszaktevőhöz és kezdeményezni a beszélgetést..

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:08:28

@élhetetlen: " A határon kívül rekedtek éltek/élnek, akiket elvittek, és nem jöttek haza, azok nem éltek, és az utódaik sem élnek. Ezt a két dolgot párhuzamba vonni, több, mint ízléstelen."
1. Volt akik nem élték túl.
2. Ha neked fáj a hasad akkor vigasztal az, hogy nekem a hátam sokkal de sokkal jobban fáj?

BiG74 Bodri 2019.12.16. 23:13:42

@teéjesenmindegy:
Szar a hasonlat, jelen esetben mindenki erőszakolt amint volt rá lehetősége. A párbeszéd mindig jobb, mint a gyűlölködés. Persze az nonszensz, hogy "ünnepeljünk" együtt.

élhetetlen 2019.12.16. 23:16:17

@Boycie: Igen, haltak meg ártatlan emberek a frontra kihajtva is, börtönökben is, hol a hazaszeretre/védelemre apellálva, (akkor is, ha a mi vezetőink döntöttek a támadásról), hol a hazaárulásra. (nagyapám negyven kilósan jött haza a hadifogságból, és nem a románok hozták ebbe a helyetbe, hanem a magyar vezetés), de ennek semmi köze ahhoz, hogy faluról elvitték a zsidó boltosokat is. “Ott is voltak akik belehaltak az etnikai elnyomásba.”. De nem akarták az összes magyart megsemmisíteni. Van egy kis különbség, ha te nem is látod.
A nevem. Van egy falu Dunántúlon, a neve első írásos említése 1372-ből származik. A nevem ez a falunév, + egy “i” betű. Ez nem egy tipikus felvett név, úgyhogy erről a vonalról leszállhatsz. A holokauszt, ami csak a hozzám hasonló idiótáknak érdekes. Csak két családot ismertem akik hazakerültek élve, és az egyik barátnőm még mindig használja azt a porcelánt, amit az “elszállítottak” olyan családoknak adtak oda, akikről úgy gondolták, hogy, ha visszajönnek, akkor visszakapják. Nem jöttek vissza. De nekem fogalmam sincs semmiről, te tudod csak az igazat, azon kívül seggfej vagyok, és idióta. És te mi vagy ezzel a szöveggel? A szánalmas jelző megfelel?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:19:07

@BiG74 Bodri: Hát igen. Volna még a világban néhány dolog, amit valamiért nem bírnak megemészteni, ugye?

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:20:38

@BiG74 Bodri: Igen? Mutasd már hogy hány szegény román lett erőszakosan idecsatolva és mikor.

dare 2019.12.16. 23:25:42

@élhetetlen: Amit leírtál a segítség elfogadásáról, az eszembe juttatott egy jelenetet az Ütközések c. filmből.
Egy kemény előítéletekkel rendelkező fehér rendőr, egy korábban általa vegzált színesbőrű nőhöz megy segítséget nyújtani.
Aki még nem látta a filmet, annak csak ezért az 1 jelenetért is érdemes szerintem megnéznie.
Nem lőném le a jelenetet, de nekem kitörölhetetlen nyomokat hagyott a fejemben, nagyon jól megkomponálták az ilyen lehetségesen megtörtént esetet, ami rám pont azért volt akkora nagy hatással, mert kb akkor vert össze úgy két roma honfitársam, ami nagyon nem volt egy kellemes élmény. Arc, állkapocstörés műtéttel, agyrázkodás (azt se tudtam napokig, hogy fiú vagyok vagy lány :D), és hasonló nyalánkságok).
Leírhatatlan gyűlölet volt bennem, és ez a jelenet is segített nekem abban, hogy ne kollektíven ítéljem el mindannyiukat.
Érdemes megnézni annak, aki még nem látta.

BiG74 Bodri 2019.12.16. 23:26:49

@teéjesenmindegy:
Gondolom láttál már nagy Magyarország térképet.
@élhetetlen:
Sondi?

stupidity 2019.12.16. 23:30:14

@teéjesenmindegy: Azért találtalak meg kiscserkész, mert azt tanultam mesteremtől (Krassó Gy.), hogy a lábközi dolgok legyenek rendben. A demokrácia a családokban kezdődik (akinek jut ilyen manapság...), ahol a gyerek vagy a nő épp annyit ér, mint Apu nagyokossága. Ha nem bánsz rendesen a nőddel, el fogják venni tőled. Ha cselédnek, szobadísznek, matracnak használod embertársadat - mire számíthat tőled a szomszédod? A kocsmai legendáriumok világából nehéz a Légióba kerülni. De csak osszátok azt észt csemeték! Eljő tán az idő, amikor a román-szerb-szlovák hasonszőrűekkel csaptok össze, majd viszek friss lócitromot az Ismeretlen Nemzethy Katonáitok sírjára. Meg kezelem az özvegyeiteket, lányaitokat is. Szívesen!

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:30:16

@élhetetlen: Hesszeld anyádat Maris.
Megint beszélsz hülyeségeket, bár mondom, a kollegád mélyen alulmúlt téged.
Szóval valakinek, aki mondjuk Budapesten volt épp, amikor az elcsatolás megtörtént, és többet nem tudott hazamenni miért fáj kevésbé a családja, múltja, vagyona, mindene elvesztése mint annak akinek a családját Birkenauba vitték? Mert tudta, hogy élnek boldogan a festői Romániában?
Arról úgy hallottál már, hogy ha nincs Trianon meg úgy az egész békekötés, akkor nincs 2. VH sem?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.12.16. 23:33:03

@Midnight Run: magáévá teszi az említett felsorolást, akkor jó magyarrá válhat."
mára magyarnak lenni vállalás kerdese, lehet elszlovakosodni, vagy romanosodni, vagy a nemet osztrák cseledje lenni, semmi baj.
az sem baj ha valaki nem erti mi a hazaszeretet. de ha fiatalember történész létére nem erti hogy az meg nem jellemhiba, ha nem érti mi a baj trianonnal...de hogy ezzel házal..na az mar jellemhiba.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:37:02

@BiG74 Bodri: Ja, láttam. Az ott lévő románokat úgy csatolta ide valaki, okoska?
Vagy inkább fent baszták a kecskét azokon a részeken ahova a székely nem ment már el.

teéjesenmindegy 2019.12.16. 23:40:47

@stupidity: Hát ja. És a mesteredtől tudod a pontos statisztikákat, hogy hazánkban nem divat a csárázás, mi? Gondolom erről igen pontos statisztikákat vezetsz..

"A demokrácia a családokban kezdődik". Aham. Hát nyilván az a boldogságos út, ha a három gyerek leszavazza a felnőtteket, hogy playstationt vegyen a család vagy a tetőt csináltassa meg.

Greccsi Zsot 2019.12.16. 23:47:09

@sírjatok: "Akkor most a "cigányorbán cigányorbán" már lejárt, és jön a rasszizmuson sivákolás? Csak hogy tudjam, mikor kell váltani. "

Az a baj, hogy nem eleg, hogy Orban egy mocskos fasiszta naci rasszista, hanem akkor meg egy mocskos cigany is. Ez a leggusztustalanabb ebben a mocskos tolvaj ciganyba, hogy rasszista, ez zavar minket liberalis demokratakat a legjobban.
Ennek mocskos tolvaj, undorito tetves ciganynak, meg van pofaja rasszistanak is lenni, hat ez felhaborito.

BiG74 Bodri 2019.12.16. 23:55:58

@teéjesenmindegy:
Nagyon nem tudsz erről a csatolni szóról lejönni. A magyar királyság területe nem volt soha homogén magyar, amivel semmi baj nem volt addig, amíg a nacionalizmus színre nem lépett a maga nemzetállami törekvéseivel. Olyasmit vetsz a románok szemére, amit a magad magyar szemszögéből természetesnek veszel.
Függetlenül attól, hogy a trianoni döntés gyalázat, tény, hogy nemzetállami Magyarország mellett bizony felszínre jön a román, szlovák, szlovén, horvát, szerb hasonló törekvés.
Ocsmány módon színmagyar területek kerültek idegen országokhoz. Ezt nem lehet elfelejteni.
De azt se kellene, hogy a magyar birodalmi felfogást, nem lehetett, bár próbálták, nemzetállami formációra konfigurálni.
Úgyhogy szerintem trianon fogalma kettős. De mindenki csak a maga oldaláról kívánja nézni.

élhetetlen 2019.12.16. 23:55:59

@dare: “ez a jelenet is segített nekem abban, hogy ne kollektíven ítéljem el mindannyiukat.” Ezért a mondatért kösz!

élhetetlen 2019.12.17. 00:06:58

@BiG74 Bodri: Majdnem talált, a későbbi neve, de azt ráfogni, hogy ez egy zsidóról magyarított név, az nevetséges.

élhetetlen 2019.12.17. 00:13:50

@teéjesenmindegy: Nem hesszeltelek, azt mondtam hess (madár)! Most is ezt mondom.

BiG74 Bodri 2019.12.17. 00:35:55

@élhetetlen:
Nem akartam telibe találni.
Amúgy ez a név, meg családfa dolog eléggé nevetséges.
Érdekes, én is utánna néztem. Bár a családnevem első említése 1040 környékéről datálódik, azért muris, hogy rengeteg romának is ez a családneve. És mit jelent ez? Semmit.
A családi pajzscímert kifaragtam, kiraktam, mert jól mutat, de ettől konkrétan én semmivel sem leszek jobb, vagy rosszabb. Hogy kivagyok nem a nevem, vagy a családom múltja fogja eldönteni.

élhetetlen 2019.12.17. 01:12:16

Én még a családfával sem foglalkoztam, kíváncsiságból sem, vagyok, aki vagyok. A nevem csak úgy került szóba, hogy @Boycie: azzal jött, “a te neved meg Kohn vagy Grün, ugye?”. Mert a dolgokat egy magyar nem látharja át, még ilyen egyértelmű kérdésekben sem, csak nagyon magyar, vagy turbó magyar, vagy aki igazolja, hogy turul származék . Az utolsó kategórát viccnek számtam. Na, jó éjt!
Ezt már egyszer elküldtem, de nem látom, ha kétszer lesz, akkor bocs.

élhetetlen 2019.12.17. 01:15:47

@BiG74 Bodri: Egyre jobb, most átment, csak kimaradtál, mint címzett. Talán itt efölött megtalálod.

teéjesenmindegy 2019.12.17. 01:27:32

@BiG74 Bodri: Hát tényleg. Ha én szájon váglak, akkor neked a szád, nekem a kezem fog fájni. Végül is mindenkinek fáj, tehát jó is ez így, ugye?

BiG74 Bodri 2019.12.17. 02:39:29

@teéjesenmindegy:
Fogalmazz érthetőbben!
Nem igazán értem az élet minden területén tetten érhető egyszerűsítést, pláne az ilyet.
Trianoni kettősséget a magyarokra értettem. A trianon következtében kialakuló nemzetállamok jogosságáról vitatkozni, ócska sehová sem vezető nacionalizmus, ez egy. A különböző nemzetállamokhoz került színmagyar területek jogtalanságát hangoztatni teljesen normális, alapvető cselekvés, ez kettő.
A kettő egymás mellett létezik, mégis megosztja a nemzet erőit. Megjegyzem, az első anakronisztikus nacionalizmus a legjobb gátlója a trianoni trauma feldolgozásának, hatalmas teher a magyarságnak.

szánmonoxid 2019.12.17. 05:23:04

"hogyan fogunk megemlékezni a 100 éves évfordulóról"
Szerintem egy románokkal közös ünnepséget kéne tartani Kolozsvárott.
Pláne most, hogy mindkét országban Orbánnak hívják a mini és szterelnököt. Jól mutatna egymás mellett a cigány meg a román. Ha esetleg elcsúsznának egymásra zuhannának, a kép aláírása lehetne az, hogy Román a román. Esetleg Román Orbán Orbán román.
Meg esetleg a Parlamentben, utána meg a Nemzetiben valami román nemzeti darabot megtekinteni, természetesen előtte a román himnusszal. Ami legalább himnusz, nem gyászének, mint a magyar.

"a magyar országgyűlési képviselő bőre színe valóban barnább a magyar átlagnál" - a miniszterelnöké is, csak nem annyival

"a ma már idegen nyelven jól beszélő külföldet jól ismerő magyarok fiatalok"
Még szép, hogy a külföld jól beszél idegen nyelvet, attól külföld. A magyarul jól beszélő külföld fura is lenne, ahogy az azt ismerő fiatalok is.
(Ezért kéne megtanulni a vesszőhasználatot, mert kurvára nem mindegy, hogy van-e ott vessző vagy nincs, ugyanis a két esetben teljesen mást jelent a mondat.)

Az engemet forma egyébként teljesen helyes magyarul. Hallgass népdalokat, tele vannak vele. Márpedig a nyelv az, amit a nép beszél.
A színes bőrű ellenben különírandó.
Zuckerberg pedig magyarul nem zakörbörg, hanem bizony cukerberg. Már legalábbis ha nem affektál az ember.

Szóval elég butaságot mondott ez a nőci, nem kéne olyat is a nyakába varrni, ami nem az.
Egyébként az arcán az őszinteség nyoma sem fedezhető fel, egy szép csaj, de a tekintetében ott az álnokság és a butaság. Ami együtt nagyon veszélyes kotyvalék.

"a kárpát-medencei népek történelmi megbékélésének ügyében" - ez nem tudom, hogy jön ide, Bissau-Guineát mikor helyezték át a Kárpát-medencébe, pláne történelmileg? Vagy mire gondoltál?
(A megbékéléssel egyetértek, de hogy jön ehhez Kocsis-Cake? Mert az ügyében a rasszizmus elleni kiállás oké, de a kárpát-medencei népek történelmi megbékélése hogy a fenében?)

wolves84lb 2019.12.17. 05:45:18

@Killary Fucking Clingon: te szerencsétlen droid, te...a Habsburg Birodalom marhára nem német volt, csak szólok :D A németek SOHA nem hívták be ránk a ruszkijaidat :)

wolves84lb 2019.12.17. 05:49:37

@Killary Fucking Clingon: szóval a németeknél gáz, hogy 1000 éve meg akarták védeni magukat az új hódítótól, vagyis tőlünk, de a ruszkiktól nem, hogy 300 éve, meg 150 éve meg 60 éve ide jöttek úgy, hogy semmi közük nem volt hozzánk... Értem. Te kurva okos vagy. :D

Az meg, hogy egy fideszes elvátsrozik, több, mint szánalmas :) pozsgay és szűrösmátyás like this...:)

wolves84lb 2019.12.17. 05:52:42

@teéjesenmindegy: ugye tudod, hogy nem a románok döntötték el, hogy hol legyen a határ? De felőlem gyűlölködhetsz te is, pont leszarom. Csak akkor ne nyígjatok, ha a szomszéd továbbra sem szeret.

gigabursch 2019.12.17. 07:07:47

Szerintem sincs semmi keresnivalója ennek az embernek az Országgyűlésben.
Vagy lemaradtunk valami gyarmatosításról?

Egyébiránt ilyenkor eszembe jut Csurka István azóta is megváloszalatlan kérdése:
Valójában hány magyar van az Országgyűlésben?
(A félreértések elkerülése érdekében: nem a svábok és a tótok száma volt a kérdés, hanem a belpesti eszdéesz)

Nagy elvárás, hogy Magyarország sorsát magyarok és velük évszázadok óta egybefonódott kisebbségek tagjai irányítsák az Országgyűlésben?
Szerintem nem.

Ennek az embernek nincs ott keresnivalója, csak azért van ott, mert ezzel az ex szadeszos dk-s internácik könyebben hőböröghetnek antiszemétizmust.

konrada 2019.12.17. 07:31:13

@wolves84lb:
Na ja.
A hülyéje azt hiszi, hogy Hegyeshalmon túl azok a felíratok, meg a beszéd németül van, mert nem ismeri a nyelveket, így azt összekeveri az attól teljesen eltérő osztrákkal...

konrada 2019.12.17. 07:41:13

@wolves84lb: "(mellesleg kb 500 éve nem Magyarország része). "
...kár volt lógni a történelem órákról.

Kiegyezés.
Gondolom neked ez nem sokat mond. (Legfeljebb annyit, hogy Románia nemzeti ünnepén ilyenkor kell gratulálva pezsgőzni egy magyar? miniszterelnöknek...)

Cycmen 2019.12.17. 07:56:38

@wolves84lb: ": te fasz, orbánt ki választotta meg, A lista, mi? annyira szánalmasan ócskaák vagytok...pfff"

Hú öcsém, ezek a sántító logikátlan libsi érvek a kedvenceim, de mit várjon az ember egy elvakult libsiprolitól! Igen bazmeg, Orbánra szavaztak, bár közvetetten, mert ő volt a listavezető, a miniszterelnök jelölt, tehát a pártra leadott szavazatokat így ő kapta! Ezzel szemben Kocsi Cake 99-ik volt egy fos pártocska listáján, az anyján kívül senki nem ismerte, ergo a lófasz sem szavazott rá! Össze ne hasonlítsd már a négyszeres miniszterelnököt, egy Soros által támogatott full libsi kreatúrával!

axolotl77 2019.12.17. 07:59:29

@Bravehearth: Egy kis kitekintés civilizált és felsőbbrendű mivoltodra: "hazátlan és szerencsétlen semmiravaló balliba, magadfajta ostobától, retardált kretén vagy, szarok rá, néger dzsungelivadék, nem azért vagy egy szarermber, mert az anyád annak szült, te küretmaradék, te agyamputált……….etc." Aztán eluntam a gyűjtögetést, mert túl sok van belőle.
Úgy gondolod, ettől lesz hitelesebb az általad is képviselt jobboldal?
(Megjegyzem, nem vagyok sem szoci, sem libsi, a környezetem pedig rasszistának tart, mert a munkámból adódólag elég gyakran hozakodok elő cigányos sztorikkal.)
Szebb jövőt!
Neked is.

2019.12.17. 08:18:55

Gyűlölködjetek mélymagyar, keresztény honfitársaim. Attól lesz jobb az országnak és a világnak.

Netuddki. 2019.12.17. 08:38:52

Elég szar ízlése lenne Gréczynek, ha rámozdult volna erre a szutyokra... :/

Nancsibacsi 2019.12.17. 09:09:28

Várjunk, tehát aki rasszista és buta nő, azt nyugodtan lehet zaklatni, sőt aki megfelelően europér nyugodtan meg is erőszakolhatja. Bravúros poszt, lapozzunk.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2019.12.17. 09:16:03

Amikor egy cigó csaj négerezik..Igazi feladvány a lipschiknek..:)))

Muhammad Balfas 2019.12.17. 09:37:35

Élvezettel olvasom azok műfelháborodását, akik egyébként mindenféle gátlás nélkül "csúti cigány"-ként emlegetik a miniszterelnököt.. Röhejesek vagytok..

Jimbo75 2019.12.17. 09:56:17

Kétlem, hogy Gréczynek ilyen szar ízlése lenne, hogy ezt a csajt zaklatná...

teéjesenmindegy 2019.12.17. 10:19:58

@roli101: Egyébként azért megnéznélek egy belfasti kocsmában ugyanekkora pofával magyaráznál a mélyíreknek...

teéjesenmindegy 2019.12.17. 10:24:38

@szánmonoxid: "A színes bőrű ellenben különírandó." Nem.

teéjesenmindegy 2019.12.17. 10:27:15

@wolves84lb: "ugye tudod, hogy nem a románok döntötték el, hogy hol legyen a határ?"
Tényleg nem. Ők a Tiszánál húzták meg a vonalat.
"De felőlem gyűlölködhetsz te is, pont leszarom."
Van a gyűlölködés meg van az, hogy azért nem kéne hagyni, hogy mindenki seggbebasszon. Aztán ezt ünnepelje.
"Csak akkor ne nyígjatok, ha a szomszéd továbbra sem szeret."
Nem szerettek már Trianon előtt se. Ezt az érvet egyébként szívesen látnám a zsidó világkonferencián.

teéjesenmindegy 2019.12.17. 10:32:33

@wolves84lb: "a Habsburg Birodalom marhára nem német volt, csak szólok :D"
Mondd el Petőfinek is. Végig németekről beszéltek.

Cycmen 2019.12.17. 10:38:47

@Netuddki.: Elég szar ízlése lenne Gréczynek, ha rámozdult volna erre a szutyokra... :/

Most nagyon megnézném a te nődet....ha van egyáltalán! Ha egyáltalán hetero vagy.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2019.12.17. 10:52:35

@Cycmen: Őt a kanapébálna várja otthon..:) Senki sem kelhet versenyre vele..

Cycmen 2019.12.17. 10:54:38

@Az Ellenálló: Figyelj nácikám, teljesen hidegen hagy, hogy Kocsis-Cake milyen tisztséget tölt be, de a legnagyobb aljasság valakinek a bőrszínét felhozni bármilyen sértő módon.................

Mit írtam sértőt, te idióta? Hogy néger? Miért nem az? Leszarom a libsik kimondhatatlan szavak gyűjteményét, remélem sejted?

wolves84lb 2019.12.17. 11:25:32

@konrada: aham, szóval elfelejtettem azt a dicső 50 évet Erdély életéből...woaw. Ettől még 450 évig nem volt Magyarország része.

wolves84lb 2019.12.17. 11:28:18

@konrada: sztem ezt ne nagyon reklámozd tőlünk nyugatabbra...nem biztos, hogy egy osztrák vagy egy sváb-bajor örülne neki, ha egy kalap alá veszed őket. Arról nem is beszélve, hogy az osztrákok által beszélt német és a nemetek által beszélt német nem ugyanaz.

wolves84lb 2019.12.17. 11:34:02

@Cycmen: A retkes román kurva anyád a proli, bazdmeg...és nem, orbánra a kutya nem szavazott, csak a retkes tolvaj fideszre. De semmi baj, élj csak tovább a te kis világodban.

wolves84lb 2019.12.17. 11:35:58

@Muhammad Balfas: zavarnak a tények? Kocsis egy magyar állampolgár, orbán meg egy csúti cigány-magyar.

wolves84lb 2019.12.17. 11:38:28

@teéjesenmindegy:
"Tényleg nem. Ők a Tiszánál húzták meg a vonalat."

Ahogy egy bölcs fideszes mondotta vala: És, sikerült nekik? Na ugye...

Petőfi németnek hívta őket? Jaaaaaaa, akkor úgy is van. :) húbazdmeg...

Cycmen 2019.12.17. 11:47:27

@wolves84lb: Kemény szavak ezek egy lumpenprolitól, aki nagy Orbánfóbiájában se nem lát se nem hall és például judapesten azt hitte, hogy karigherire szavaz és visszahozta az elkúrót!
Buta prolik vagytok!

wolves84lb 2019.12.17. 11:49:46

@Cycmen: Ismét mondom, talán most megérted: a retkes román kurva anyád a proli :D
Judapest, mi? De ócska szar vagy, akár csak a fajtársaid...

Muhammad Balfas 2019.12.17. 11:53:21

@wolves84lb: Hogyha Orbán etnikai hovatartozásának emlegetése nem zavar, akkor vajon miért zavar Kocsis-Cake Olivio etnikai hovatartozásának emlegetése..?

wolves84lb 2019.12.17. 11:58:05

@Muhammad Balfas: Nem zavar egyik sem. Viszont Kocsis-Cake esetében az zavar, hogy egy "parlamenti szakértőnek" csúfolt hülye picsa megkérdőjelezi a magyarságát, csak mert sötétebb a bőre, mint az átlagnak. És az is zavar, hogy vannak egyesek, akik szerint ez így jó.

konrada 2019.12.17. 12:03:27

@wolves84lb:
Jól van, nem reklámozom, hiszen mint írtam volt, az egyik sváb-bajorul, a másik meg osztrákul beszél, így biztosan nem is értenék meg, ha mindezt németül el is mondanák nekik...

...egyébként meg: Erdély még annyira sem volt önálló abban a 450 évben, mint Svábország, vagy Bajorország, de valahogy egy németnek ez manapság se olyan probléma, min neked az, hogy a Magyar Királyság egyik országát - melyben magyarok éltek és magyarul beszéltek - azt magyar földnek tekintik mások...

..hiszen te sokkal okosabb vagy Petőfinél is, aki azt sem tudta, kik az országa megszállói...

6.Lenin 2019.12.17. 12:06:02

@wolves84lb:

A csajnál te jóval nagyobb bunkó vagy, de mindketten magyarok. Kocsis-Cake is vallhatja magát magyarnak, de a trianon kérdésbe-ha lenne benne piciny intelligencia- nem ildomos beleavatkoznia.
Ennyi van ebben a történetben, semmi több.

Ez a poszt is egy rasszista provokáció. Látszik a hozzászólásokban, főleg a tieidben. Egy nyomorult rasszista vagy, ráadásul a saját nemzted ellen.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.17. 12:22:28

@wolves84lb: kissé elragadott a hév, persze nem Te vagy az egyetlen...

Proud Mary 2019.12.17. 12:31:47

@wolves84lb: nincs olyan, h németek által beszél német. kb 300 nyelvjárás van + a hochdeutsch, amit a tv-n kívül kb senki nem beszél

Muhammad Balfas 2019.12.17. 12:31:55

@wolves84lb: Orbán származásának emlegetése nem ugyanilyen célzattal történik?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2019.12.17. 12:45:09

édesapja a Bissau-Guineából érkezett közgazdász..

Nem inkább villamosvezető?

Cycmen 2019.12.17. 12:57:26

@A kiló nem százat jelent.:" : kissé elragadott a hév, persze nem Te vagy az egyetlen..."

Hát volvest inkább a HÉV ragadhatná el! :D

szánmonoxid 2019.12.17. 17:03:22

@Muhammad Balfas:
Miért, nem csúti?

@teéjesenmindegy:
Faszfejkém, tanulj meg legalább annyira helyesen írni, amiért az általános iskolában már nem buktatnak, aztán ugass. Addig meg ne pofázz bele a felnőttek dolgába.
Ja, csak neked, faszkalap:
imgur.com/7ycSiJB

szánmonoxid 2019.12.17. 17:17:24

@wolves84lb:
De, ugyanaz, csak más dialektus. Kb. mintha azt mondanád, hogy a szegediek által beszélt nyelv nem magyar.
A bajor dialektus legalább annyira eltér a Hochdeutschtól, mint az osztrák, mégsem vonja kétségbe senki, hogy német nyelv. Max. a hozzád hasonló dilettáns hülyék.

"Petőfi németnek hívta őket? Jaaaaaaa, akkor úgy is van."
Úgy bizony, mivel németek. Úgy hívták őket nemcsak Petőfiék, hanem Rákócziék is, persze nyilván mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Tanulj kicsit történelmet, 1871 a kulcs évszám, amikor Petőfi már nem élt, vagy ha mégis, akkor Oroszországban. Valamint a Bismarck névre keress rá.
Az osztrák népnév a keleti birodalmat jelentő Österreich (na, ez vajon milyen nyelven lehet?) országnév magyar egyszerűsítése.

wolves84lb 2019.12.17. 17:34:06

@konrada: gondoltam, rájössz, hogy a sváb/bajor csupán felsorolás volt, és nem azért írtam így, mert szerintem van ilyen nyelv. Látom, egyszerű vagy :)

Bajorország speciel tök független kis államocska volt, egészen Bismarckig. Nem is értem, mit akarsz ezzel. Bajorország Németország része, Erdély viszont nem Magyarországé.

Hagyd már Petőfit, csórikám forog a sírjában, hogy egy hozzád hasonló oroszfaszszopó a szájára veszi a nevét.

wolves84lb 2019.12.17. 17:35:23

@6.Lenin: Na, már csak te hiányoztál...vagyis te, ezzel a nick-névvel :) Jólvan, megkerested a mai 20 forintodat, tűnés vissza orbán valagába, ostoba.

wolves84lb 2019.12.17. 17:37:16

@A kiló nem százat jelent.: azért jópofa, hogy csak nekem szólsz, holott én csak reagálok, lásd pl Bátorszív csodás szavait...de azért köszi.

wolves84lb 2019.12.17. 17:45:45

@szánmonoxid: jaja, de szerencsére itt vagy te, aki jól megmondja. A szegedi példád kurvára rossz a bajor-osztrák viszonylatot nézve, úh talán hagyjuk is.

Akkor neked javaslom az 1804-es évszámot...tudod, onnantól kezdve létezik az osztrák császárság, és onnantól a lakói bizony az osztrákok. Az általad említett Bismarck óta meg létezik olyan nemzet, mint a német. Vagyis Petőfi tévedett. Ahogy te is, bármekkora is az önbizalmad, okoska.

6.Lenin 2019.12.17. 17:55:46

@wolves84lb:

Vagyis, amit írtam az ellen semmi kifogásod, ül a rád vonatkozó része.
Őszintén, nem reméltem, hogy ilyen simán elfogadod.

wolves84lb 2019.12.17. 17:57:10

@6.Lenin: te hülye vagy. Ezért érdemben nem foglalkozok azzal, mit hánysz ide.

6.Lenin 2019.12.17. 17:58:46

@wolves84lb:

hát persze, nem tudsz rá válaszolni.

wolves84lb 2019.12.17. 18:04:23

@6.Lenin: mire kéne válaszolnom, hogy szerinted rasszista vagyok, a saját nemzetem ellen? Ok, akkor válaszolok: ne igyál nyugtatóra. Így most jó?

6.Lenin 2019.12.17. 18:34:03

@wolves84lb:

De hát végig ezt bizonyítottad.
O9lvastál te már olyasmit , hogy:

-Már ne haragudjon uram, de ön egy alkoholista csavargó.
-Igen, én egy rendkívül gyenge, szar ember vagyok, ezért iszom, mint a gödény.

-wolves84lb, te egy nyomorult rasszista vagy, ráadásul a saját nemzeted ellen.
-Igen, az vagyok.

Gondolod, hogy ezt vártam?

Dread Naughty 2019.12.17. 21:17:45

@Netuddki.:
Szerintem azért elég vonzó külsőre, csak hülye, mint a segg. Ha esetleg sakkozni akart volna vele, megérteném a kritikádat, de arra a célra, amire szánhatta a Gréczy, arra egészen megfelelőnek tűnik.

wolves84lb 2019.12.17. 21:19:31

@6.Lenin: mivel ismerlek, ismerem a "munkásságodat", ezért nem teszem fel az adekvát kérdést, miszerint ugyan mivel is bizonyítottam, hogy a saját nemzetem ellen lennék rasszista. Ez a fogalom, amit te ma megalkottál, alapvetően a non plus ultra kategória - bár fideszesként ti ezekhez vagytok szokva, lásd liberálbolsevik és társai.

Ja, és szerinted a hímhangya nemi szervényit is érdekel, te mit vártál? :D De édes...:)

Bunkóné Barom Ildikó 2019.12.17. 23:07:43

Na a Gréczyről mi is mesélhetnénk baloldal lányok. Nincs szánalmasabb a kapuzárási pánikban szenvedő férfinél..:)

teéjesenmindegy 2019.12.18. 01:04:58

@szánmonoxid: faszfej. színesbőrű. Egybe kell írni.
Ugyanis mindenkinek színes a bőre. Leszarom, hogy találtál olyan helyesírási szótárat ahol külön van írva, helytelen.
Ugyanis teljesen más szó. Színes bőre mindenkinek van, a fehér is szín. Vagy ha össze van festékezve. Pont mint a színesfém. Minden fémnek van színe, de a színesfémek mást jelentenek.

axolotl77 2019.12.18. 07:55:00

@teéjesenmindegy: Nincs rá egységes álláspont:
www.e-nyelv.hu/2012-07-15/szines-boru-2/
Még a szakember is csak javaslatot tesz:
"A „színes bőrű” szókapcsolatnak a főnévként és melléknévként való használata nincs elkülönítve a helyesírási szótárakban, továbbra is a különírást javaslom."

6.Lenin 2019.12.18. 09:15:57

@wolves84lb:

Én is ismerem a "munkásságodat" bunkókám. Nálad a pártosság az első, nálam a nemzethez tartozás, és minden csak utána jöhet. Ezért vagy rasszista, nemzet gyűlölő.

Nincsenek jobboldali, baloldali, náci magyarok. Magyarok vannak, akik lehetnek ilyenek, és olyanok is, ha értenéd, de nem érted, soha nem is értetted.

teéjesenmindegy 2019.12.18. 10:16:51

@axolotl77: Akkor meg talán ne anyázzon ez a faszparaszt senkire. (Egyébként olvastam, és nem értek egyet a szakemberrel, ugyanúgy anyanyelvem a magyar mint neki, szóval tévedhet.)
"Az egybeírást a jelentésváltozás teszi szükségessé:" - márpedig a színesbőrű a négert jelenti

axolotl77 2019.12.18. 14:52:17

@teéjesenmindegy: Én egyértelműen egybe írnám. Sőt, egybe is írom.
Gimiben azért kaptam egyszer egyest helyesírásra mert a tanár szerint "kis húgommal", szerintem meg "kishúgommal". Ő volt a tanár, ő volt az erősebb, neki lett igaza.
Holott:
www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/h-2E554/hug-31310/

Cycmen 2019.12.18. 16:15:41

@wolves84lb: azért jópofa, hogy csak nekem szólsz, holott én csak reagálok, lásd pl Bátorszív csodás szavait...de azért köszi..................................

Ja, például én nem is szóltam hozzád, te meg úgy kezdted, hogy "te fasz" szegény ártatlanom! :D A poszter nem tudja, hogy a proliknál ez alap, viselkedni nem tudnak, így kell kezelni őket, felesleges minden tanítási kísérlet! :P

szánmonoxid 2019.12.20. 03:07:25

@wolves84lb:
Te ostoba fasz, a német egy nép, ami jóval Németország létrehozása előtt is létezett. Olyanok, mint Németalföld, mond neked valamit, te agyatlan segg?
Az osztrák csak annyit jelent, hogy a keleti NÉMET birodalom (Österreich, seggfej) állampolgára.

Ja, Petőfi azt sem tudta, melyik országban él, mi? Ahogy egyetlen kortársa sem, mert mind németnek hívta az osztrákokat?
Te tényleg ennyire agyatlan fasz vagy, seggfej?

@teéjesenmindegy:
Te idióta faszfej, a MTA helyesírási szabályzat szógyűjteményét linkeltem be.
Bírom a hozzád hasonló analfabéta faszkalapokat, akik egy mondatot sem bírnak helyesen leírni, de itt pofáznak a helyesírásról.

@axolotl77:
De, egységes álláspont van rá.
Az más kérdés, hogy te is analfabéta vagy, mint a másik náci fasz, az anyanyelvetek helyesírását egyikőtök sem bírta megtanulni a nagy turbómagyarkodásban, mert mákszemnyi az agyatok.
Azt tudtad, hogy az egybeírnám meg egybeírandó? Ja, azt sem...

axolotl77 2019.12.20. 09:32:49

@szánmonoxid: A vezír szavaival élve: "Boldog karácsonyt kívánok!"
Még csak annyit fűzök hozzá, hogy szeretettel telit. Főleg neked. Mert rád fér.

Az általad kifogásolt szóra pedig válaszoljon a nyelvész:
"A 107. b) szabálypont szerint a jelzői kapcsolatokat akkor írjuk egybe, ha a szerkezet „tagjainak együttes jelentése más, mint az előtag és az utótag jelentésének összege: gyorsvonat (vonatfajta), hidegvérű (= nyugodt), melegágy (a kertészetben), kispárna (párnafajta), söröspohár (= sörnek való pohár), forgószél (szélfajta), holtág (folyóé) stb.” A „színes bőrű” szókapcsolatnak a főnévként és melléknévként való használata nincs elkülönítve a helyesírási szótárakban, továbbra is a különírást javaslom."
Tehát, mivel nincs a színesbőrű / színes bőrű külön leszabályozva, inkább csak ajánlást tesz. Ebből én azt a következtetést vonom le, hogy mindkét formula engedélyezett.

Te kis náci!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.20. 11:49:10

@axolotl77:

Ahogy a gyorsvonat és a gyors vonat nem ugyanaz, úgy a színes bőrű és a színesbőrű sem ugyanaz. Az én bőröm is lehet négerbarna, ha lesülök a napon vagy befestem, de attől még csak színes bőrű leszek, nem színesbőrű.

Azzal viszont egyetértek, hogy a helyesírási szabályzatnak nem kell túl rigorózusnak lennie - bár megértem, hogy az MTA nyelvészeinek is meg kell élniük valamiből. Jómagam alapos okkal el szoktam térni a szabályzattól: bizony kötőjellel írok egybeírandó összetett szavakat is, ha ezt kívánja a könnyebb olvashatóság, pl. az öszetett szó egyik tagja szokatlan írásmódú vagy egybeírva csak nehezen olvasható. Nem példa erre, de én évekig tűnődtem azon, vajon mi lehet az a pácsó. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.12.20. 12:11:26

@szánmonoxid: tudjuk, hogy kell írni a színesbőrűt és mit jelent elméletileg különírva, gyakorlatilag ugyanazt, de ez egy szöveghű átvétel, kb. mindegy, nem éreztem szükségesnek javítani — később helyesen van leírva, ezen molyolhatunk még egy darabig, de semmi jelentősége nincs 2019-ben

axolotl77 2019.12.20. 13:03:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor jól gondolom, hogy kegyelmed is az egybeírást favorizálja?
Én úgy hallottam, hogy vannak országok, ahol jó pár szónak többféle írásmódja van forgalomban, és nem is számít hibának a másik írásmód használata. Nálunk nem jut túl sok hasonló példa így hirtelen eszembe. Fenn-fent, kinn-kint, benn-bent.

A pácsót szerintem mindenki megszívta annak idején.
Meg azt is, hogy "ég a háza dideki".
A párom meg így hallotta: "elpihen ő szilevélen".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.20. 18:49:49

@axolotl77:

A színesbőrű esetében igen.

A többféle írásmód szerintem a nagyobb és heterogénebb kultúrájú országokra lehet jellemző. Az USA-ban pl. az egyes nevesebb lapoknak saját helyesírási "szabályzatuk" - vagy inkább szószedetük - van. A németeknél a Duden nagyon szigorúan szabályozza a helyesírást, eltérés ott szokott lenni, hogy egy lap vagy átveszi a Neue Rechtschreibungot, vagy nem. (Mellesleg a NR semmivel sem következetesebb a réginél, a ß megmaradt, csak sokkal logikátlanabb az alkalmazása. Korábban egyértelmű volt a kiejtés alapján, pl. Maße és Masse.)

"Fenn-fent, kinn-kint, benn-bent."

Ezek nem alternatív írásmódok, hanem a kiejtésükben is eltérő szóvariánsok, ezért ne is hozd fel őket példának.

szánmonoxid 2020.01.03. 18:07:40

@axolotl77:
Az a baj, seggfejkém, hogy annyira hülye vagy, hogy a szabályt elolvasni el tudod ugyan (ha el tudod), de megérteni már képtelen vagy, ezért alkalmazni is.
A színes bőrű pont azért különírandó, mert semmi jelentéskülönséget nem hordozna a színesbőrűhöz képest.
De amilyen ostoba faszkalap vagy, a helyesírási szótárat már nyilván elfelejtetted megnézni, ahol kizárólag a különírt változat szerepel helyesként, míg a jelentéseltérést hordozó esetekben mindkettő, némi magyarázattal a hozzád hasonló szellemi fogyatékos seggek kedvéért.

szánmonoxid 2020.01.03. 18:14:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sajnos, te is rosszul értelmezed.
Te attól még nem leszel színes bőrű (vagy a szokványosnál színesebb bőrű), ha leégsz a napon.
Pont ezért nincs ennek a szónak kétféle írásmódja, ugyanis sem új jelentést, sem átvitt értelmet nem kap, mint pl. a gyors vonat kontra gyorsvonat (netán a tűzről pattant kontra tűzrőlpattant) esetében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.04. 15:38:19

@szánmonoxid:

Ebben továbbra sem értünk egyet, de ezen ne vesszünk össze. :)

Boldog új évet kívánok neked.

axolotl77 2020.01.04. 19:04:10

@szánmonoxid: Átléptünk végre az új évbe. Remélem, neked megnyugvást hoz, és végre tudsz egy jó kiadósat kefélni. Hátha attól csillapodnak a benned fortyogó indulatok.
A civilizáltsági szinted sajnos nem lesz magasabb. Arra vonatkozólag már minden reményről lemondtam.
süti beállítások módosítása