A kiló nem százat jelent.

Csiki-csukit játszik velünk a politika. A kormány bűne: az adatközlési hiányosságok okozzák a zavart és hisztérikus ellenállást az iskolanyitással szemben

2021. április 16.

orban_freeszfe.jpg

Másfél millió 14 év alattiból mindössze 27 került tehát kórházba. Elenyésző szám. És borítékolhatóan jóval alacsonyabb szám, mint mondjuk az influenza járványok idején, ami sajnos sok gyereket is érint rendszerint. Tudjuk, hogy a COVID áldozatok kétharmada 70 év feletti. A minta nyilvánvaló. A COVID elsősorban civilizációs  betegségben szenvedőkre veszélyes továbbra is, mindegyik hullám, mindegyik variánsa, nincs különbség. Az idősek és betegek speciális védelme helyett a nyugati országok — néhány kivétellel — úgy döntöttek, hogy tessék-lássék korlátozásokkal sújtanak egyes szektorokat, közvetve mindenkit, tönkretéve a gazdaságot, de látványosan nem mentve meg senki életét. Legalábbis a számok alapján ez látható. Minden áldozat felesleges volt és ez a legszörnyűbb. Különösen felesleges a gyerekeink áldozata, akiknek ezen a két tanéven nagyon sok múlhat. Azon túl, hogy még sosem szorult ennyi gyerek pszichiátriai kezelésre, aminek a hosszútávú hatásai még sokáig kísérteni fognak.

COVID-ban elhunytak életkora Magyarországon

10 alatti 1 fő
10-19 6 fő
20-29 71 fő
30-39 176 fő
40-49 671 fő
50-59 1 848 fő
60-69 5 132 fő
70-79 7 686 fő
80-89 7 214 fő
90 feletti 1 957 fő

Nemhogy az iskolások, de a 40-50 év alattiaknál lényegében statisztikailag alig kimutatható COVID-halálozás. 40 év alatt kevesebben haltak meg COVID-ban 2020-ban és 2021-ben összesen, mint csak tavaly közlekedési balesetben: 423 halállal végződő és 4105 súlyos kimenetelű baleset volt.

Nem, nincsenek tele a kórházak "egész családokkal", főleg nem gyerekekkel és fiatalokkal. A számok és a miniszterelnök is erről tanuskodnak. Még ha a szalagcímet hisztériát (és klikkeket) is keltenek.

A kórházi statisztikákat általában nem kötik a közvélemény orrára, ami egyértelműen a kormány és az operatív törzs hibája, így kapnak szárnyra a legdurvább konteók és indulnak meg a legeszelősebb pánikszerű tiltakozáshullámok.

(Hogy a tanárok, miért nem kitettebbek a járványnak az iskolában, innen kiderül: A diákoknak az iskolában a helyük, hogy ne csak bármire behülyíthető aktivistának legyenek jók később.)

Pánikra semmi ok.

Persze nem a jómódú, felsőközéposztálybeli home office-os szülők gyerekeinek a jövője, hanem a hátrányos helyzetűeké van veszélyben. Akiknek nincs 3 laptop odahaza és nincs egy képzett szülő, hogy házitanítóként helytálljon, ellenben esetleg van olyan környezet, ami tanulásra alkalmatlan számára. Ők most még nagyobb hátrányba kerültek. Lehet jó érzés az igazolt iskolakerülés, ha szép az idő, különösen. Megmondom őszintén én is élveztem volna annak idején: nagyon csábító, hogy az ember támogassa az iskolák zárvatartását, de nagyon felelőtlen is ez a hozzáállás. Sőt, otthonülő gyerekként, ha lett volna internet szerintem többet tanultam volna, mint a gyakran rossz képességű és sokszor csak frusztrációra tanító pedagógusoktól. Nem féltem a jó tanulókat. Bár történhetnek rossz meglepetések. A hiányosságok majd behozhatók a gimnáziumban, az egyetemen. Ugyanakkor a rosszabb képességű gyerekek számára a rossz iskola, a rossz tanár is jobb, mint a semmi, ha ez zárja el a továbbtanulás útját. Nem akarom megmondani, hogy "direkt van ez így kitalálva": nem erre vannak szánva, a szalag mellett állni is szükséges lesz ám alapvető tudás, gondolkodási képesség sőt szocializáció. Az alsótagozatos gyerek önálló tanulásra, digitális távoktatásra még alkalmatlan. Nem kellene szakértőnek lenni, hogy ezt belássuk. Ahogy infektológusnak sem kell lenni, hogy tudjuk: a gyerekek nincsenek veszélyben.

Ha mástól nem is: a politikától viszont veszélyben vannak, mert veszélyben van a gyerekek jövője

Az összeszerelő ország disztópiáját ugyanazok szokták kritikaként ismételgetni, akik most az iskolák zárvatartása mellett törnek lándzsát. Ugyanazok, akik korábban egy romló PISA-eredmény felett busongva kiáltottak farkast. Ez az ordító ellentmondás, no és a társadalmi szintű funcionális analfabetizmus ugyanennek a pedagógus elitnek a látlelete. És a mindenkori kormányoké, nyilvánvalóan.

Az ország harmada nehéz sorsú családokból áll, egyszülős családokból, szegényekből, olyanokból, ahol a szülői minta nem a tanulás felé terel, hanem a kilátástalanság érzését erősíti csak a gyerekben. Egy olyan csúnya szóval ballaszttársadalmat építünk még inkább lejjebb és lejjebb, amit a tanodákkal talán sikerült volna felzárkóztatni kicsit az utolsó előtti pillanatban. Hát most lemondtunk róluk. Lemondunk egy fejlődőképes országról. Mert ekkora terhet nem tud elviselni a felső szerencsésebb harmad a középső rétegekről pedig gondoskodni fog a lockdown miatt elmélyülő válság. A latinamerikanizáció valószínű jövőkép.

Csak, hogy mindenki értse a veszélyt. Nyomornegyek és villák, kamasz gengszterek és elzárt lakóparkok elkényeztetett trónörökösei, akiknek megküzdenie sem kell már a sikerért és mérhetetlen nyomor és züllés mindenfelé máshol.

Míg a kormény csiki-csukit játszik az iskolákkal és az alapvető adatok megismerésével közben az ellenzék legharsányabbja veri a tamtamot. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője írja a Facebook-on, felülve a vélhetően vérszegény és ellenzéki érzelműek körében népszerű tiltakozási hullámra:

"Az elmúlt 24 órában 4 huszonéves és 3 harmincas ember halt meg itthon a vírus miatt.
Orbán mutasson már legalább egy szakértőt, aki szerint jó ötlet a nyitás!" 

Van ezer ilyen is, csak ő ellenük rendre boszorkányüldözést folytatnak a szólásszabadság liberális intézményei is — meg a konzervatív kormány rendőrsége is olykor.

Most azon túl, hogy a Szabó Tímea által említett harmincasok valószínű már nem az alsótagozatos iskolapadot koptatták pont ez a demagógia, amire nem volna szükség, de a kormányzati titkolózás, hogy mi a pontos helyzet — ki, hol, melyik városban, megyében, hányan, milyen súlyosságú betegséggel kerültek kórházba intenzívre, hány évesen, milyen kórtörténettel — nagyrészt kimarad a tájékoztatásokból — ahogy az is, hogy mit kéne tegyünk az egészségünk megőrzése érdekében... Viszont sokszor akkurátus adatokat közölnek folyton a rendészeti intézkedésekről, amiknek alig van köze a járványvédelemhez valójában. Mint láttuk Svédország kényszerítő intézkedések és egész gazdasági szektorok ellehetetlenítése nélkül is meg tudja oldani a társadalmi távolságtartást. És itt megint nem szeretnék szélmalomharcot vívni arról, hogy "de az egy más kultúra". Nem más kultúra. Bár józanabban ítélnek — ez tény. Jobb tájékoztatást kapnak. Ez tény. Jobban bíznak a hatóságban. Ez tény. És ezek összefüggő tények. Ezért sikeresebben is védekeznek. Ez is tény. De elég megnéznünk egy videót a svéd hétköznapokról most és láthatjuk az egymás mellett maszk nélkül ülő, beszélgető embereket, a kávézókban, padokon, lépcsőkön, piacokon, szűk stockholmi sétálóutcákon...

Magyarok is lehetnének. Semmi különbség ránézésre.

A számok alapján itthon sincs nagyobb veszély, ami a gyerekeinkre és a tanárokra leselkedne az iskolákban, ahova betegek nem is járhatnak amúgy sem sosem. Az idős beteg emberekre viszont meg kéne tanuljunk úgy vigyázni, mint a svédek, ahol egyszer már az idősotthonokban is feloldották a látogatási tilalmat ősszel, a második hullám és a sikeres oltások után újra enyhítenek az időseket a szeretteiktől elzáró korlátozásokon. És mégis...

A jelenlegi zavaros helyzet nemcsak az aggódó szülők tisztánlátását teszi lehetetlenné, de a zavarosban halászó politikáknak is kedvez. Legyenek azok a véleményspektrum bármely pontján, parlamentben vagy azon kívül. Igen, gondolhatunk itt a konteókat terjesztőkre is. Vagy a mainstream médiában nem csak tűrt, de támogatott hisztériakeltőkre is. A kormány ezen a "mindenki számára kölcsönösen előnyös" áldatlan helyzeten nem is akar és már nem is tud talán változtatni. Ez maga a magyar valóság. Márpedig a legszélsőségesebb ellenzék és azok legszélsőségesebb ellenlábasai egyformán profitálnak a polarizációból. A két tábor között lehetetlenné válik a párbeszéd — milyen érdekes névazonosság Szabó Tímea pártjával — és a közös járvány elleni fellépés is. Megszűnik persze az átjárhatóság is a szavazótáborok között, ami most ujjnyira a kormánynak kedvez, de bebetonoz olyan politikusokat is, akik nem egy normális ország közéletének szériatartozékai. És akik egy kevésbé hiszterizált környezetben a kormánnyal együtt kaphatnának értelmes, az országért tenni kívánó kihívókat.

Ó, igen, az Orbán-kormánynak régi kedvenc kulturkampfos gyakorlóterepe az oktatásügy!

Az színművészeti unalmas szappanoperáját én elengedtem, elvégre az egész társadalomra való hatása minimális.

Nem tudom, hogy a "Soros-egyetem", a CEU "elűzése" csökkenti a komfortérzetemet jobban, mint amennyire érzem bizarr véletlen egybeesésnek az egyébként nívós kínai állami egyetem fiókjának letelepítését. Inkább lennék azon az állásponton, hogy minél több nemzetközi intézmény választja Magyarországot székhelyéül, legyen az oly káderképzőgyanús a kínai pártállam számára, mint a Fudan Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakja... Kína ezt nem kisebb helyen műveli már régóta szakmányban, mint a legjobb amerikai egyetemek. Soft Power és társutas értelmiségiek hadrendbe állítása... Az infiltráció veszélye nem csekély nyilván, de valahogy azt féltem legkevésbé, hogy Magyarország elveszíti emiatt a világelsőségét a szuperhatalmi küzdelemben. (Irónia.)

Furcsamód a mi ázsiónkat ez csak emelheti. És ha a Biden-adminisztráció is úgy látta, hogy ez nem probléma, felesleges akár csak megfigyelni is ezt a befolyást, akkor én miért érezném úgy itt két világ között a félperiférián? Ugyanígy nem érzem gondnak a woke-technokrata liberalizmus hídfőállásának egyébként nem szűnő jelenlétét sem (a CEU tudtommal nem hagyott itt minket teljesen, az ügy jóval bonyolultabb és azon valójában párszáz főt érintő politikai műbalhék egyike, ami szintén mindig mindkét félnek jók valójában, kivéve a társadalomnak, mert lefoglalhatja saját szekértáborának híveit, akik feltüzelt katonaként vethetőek be az aktuális politikai kampányban:

Most éppen az alsótagozatot hadszíntérré változtatva — az oktatás helyszíne helyett.

A felelősség kölcsönös. Csiki-csukit játszik velünk a politika. De a nagyobb felelősség most is a kormányé.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr416439168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piffu 2021.04.18. 13:47:04

Csak ismételhetném magam - megint jó a cikk, és igazából nincs is mit hozzátenni...

Azt a kérdést ismételném csak el újra (és újra, és újra) EZEK TÉNYLEG ENNYIRE ostobák, megvezethető, buta emberek lennének, vagy csak ennyire hihetetlenül pofátlanok és hihetetlen magabiztossággal akarják átverni az embereket és hihetetlenül erősen bíznak benne, hogy a hazudozásokkal soha nem fognak lebukni?

Wildhunt 2021.04.18. 15:07:56

@Piffu: "hazudozásokkal soha nem fognak lebukni?"
Lebuktak már ezerszer. Horn Gyulával : "Na és?"

Etniez 2021.04.21. 02:14:53

Na.
A covidnak lehetnek szövődményei is. Ki akarja tönkretenni a gyereke egészségét?

Vagy

A gyerek szépen hazaviszi a vírust a családnak.

Ismerőseimet végigkérdeztem, 50% viszi iskolába a gyereket. Azok, akik nem tehetik meg, hogy tovább otthon maradjanak. Akinek belefért, annak marad otthon.

Ez nem politikai kérdés, csak senki nem hisz már Orbánnak meg a Cili néninek. Még a fideszesek sem.

Etniez 2021.04.21. 05:51:45

Dr Mangó Gabriella

Gyerekek sok szervi gyulladása..
Legtöbbször covid után 1-2-3 hónappal jelentkezik...
Mi ebben a legnagyobb probléma??
Az pl.hogy a gyerekek többsége tünetmentesen megy át a covid-fertőzésen... tehát NEM tudjuk a legtöbb gyerekről hogy covidos volt.
Mi hívhatja fel mégis időben a sokszervi gyulladásra a figyelmet?
//nagyon jól reagálnak a gyerekek az immunglobulinos kezelésre, mégis néha az intenzív osztályon kell kezelni őket keringés-támogatás miatt//
-ha vki volt a gyerek környezetében, osztályában, családjában covidos---potenciálisan fertőzöttnek tekinthető
-ha gyereked eddig aktív volt, jókedvű, s egyik napról a másikra elfekszik, fáradtságról panaszkodik
- hasi fájdalma van, ami a családban másnál nincs, akkor valszínű nem gyomorrontás, hasmenés...
- lázas lesz, amely már több napja tart
- étvágytalan, aluszékony
-alacsony a vérnyomása, magas a nyugalmi pulzusa // itt nem kell rémeket látni! A gyerekekre általában igaz ez az előző ket dolog! Nem a felnőttekre jellemző normàlis 120/80 pulzus: 72-80 jellemző rájuk. Ez a tünet a többi fentivel együtt figyelemfelkeltő//
- a hasi fájdalom olyan erős lehet, hog, akár vakbélgyulladás tüneteit is utánozhatja
- feje fáj, szédül, hányigere van // ez is csak a többivel együtt értelmezhető//
- ínygyulladása van bőrtünetei, szája sebes lesz. // ez is csak a fentiekkel együtt, hiszen rossz száj-higiénia is okozhatja ezt, illetve bármilyen bőrhorzsolás//
Inkább, ha bármi gyanús menjetek be a kórházba, pár vizsgàlat és kiderül, hogy van-e vmi nagyobb baj.
Nem érdemes a gyerekeknél vénás vérből ellenanyagszintet nézetni. Ne végezzünk fölösleges vizsgálatokat a gyerekeken!
Figyeljúnk rájuk!
Vigyázzatok egymásra!
#drmangocovidtunetekveszelyeztetettek
#drmangomegelozes
#drmangocovidbetegseg

-

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.21. 08:31:39

@Etniez: De ez politikai kérdés, mert az első két VESZÉLY, amit véres kardként hordozol körbe, marhaság.

Ennyi erővel soha sehova nem viszed a gyerekedet, hanem a pincében neveled fel. Nézzük meg, melyik lesz egészséges.

Van ilyen, csak büntetik. Aztán horrorfilmet gyártanak belőle.

Lécci ilyen fake news-nak álcázott hirdetéseket meg ne tegyél már be. Dr Mangónén kívül is van szerintem elég jó forrás, amit találsz. :D

Szerintem egy héten belül mindenki beviszi a gyerekét, mert nem hülyíthető a végtelenségig...

Sokszervi gyulladás... Árgh. Mesélj még, királylány! :D

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.21. 08:33:06

@Wildhunt: Horn Gyula nem lebukott, vállaltan az volt mindig is, aki. Ezeken a bukfenceken túltette mindig magát. Őt még el tudnám most is képzelni az ország élén, de a mai utódai egyszerűen kritikán aluliak. Ja. Visszasírom Horn Gyulát. Tényleg.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.21. 09:44:18

@Etniez: még mindig: egészen ritka és korábban is létező betegségekről beszélünk. Ha szerinted ez ok bármire, akkor tartsd a gyerekedet pincében. Az emberek 90%-ának meg se kottyan a rettegett COVID. A gyerekeknél ez az arány inkább 100%. Nincs COVID-beteg gyerek.

And37 2021.04.21. 12:03:19

@Etniez: ezzel nem győzöd meg, statisztikailag elhanyagolható a jelenség (a Heim Pálból 40 gyerekről olvastam), és társadalmilag nehezen számszerűsíthető, hogy azzal járunk-e jobban, ha 30-50 pedagógus életét megmentjük, másik 500 életéből meg nem dobunk el egy fél évet amit betegeskedéssel töltött, vagy ha 1-2 évnyi csúszást hoznak össze az aztán funkcionális analfabéták táborát gyarapító gyerekek ezreivel, tízezreivel, ennek minden hosszútávú hatásával együtt.

Etniez 2021.04.21. 15:53:14

@A kiló nem százat jelent.: Erre írtam odafent, hogy mindenki kiválasztja, hogy mekkora kockázatot vállal a gyerekével.

Ahol nem gond, ha a gyerek otthon marad, otthon fogják tartani. Ahol a szülőnek dolgoznia kell mennie, az meg beviszi.
Most magas a járvány szintje, nagy eséllyel kapja el a bevitt gyerek. Néhány héttel később már kisebb erre az esély, mert úgy tűnik, túl vagyunk a csúcson.

Én megértem mind a két oldalt.

Etniez 2021.04.21. 15:56:50

@And37: A szülők nem a pedagóguskat féltik, hanem a gyermeküket és a családjukat.

Írtam, az is opció, hogy a gyerek hazaviszi a vírust a családba anyunak és apunak.

Mostanában több magyarországi ismerősöm írta, hogy "fiatalok" haltak meg, elkezdtek félni.
Egy 3x, egy 4x, kettő 5x és egy 6x. Komolyan vehető alapbetegségek nélkül.
És ezek csak az én ismerőseim.

Glokta 2021.04.21. 16:20:20

@Etniez: Hát mondjuk a gyermekeket a koronavírustól botorság félteni.
Ne az "ismerősöm ismerőse" típusú sztorikból indulj ki, hanem a statisztikákból.

Etniez 2021.04.21. 17:52:04

@Glokta: Ezt majd minden szülő eldönti egyedül, nem hallgatva rád, Orbánra vagy erre a blogra.
Ahogy elnézem, úgy kb. a gyerekek fele otthon marad.

Glokta 2021.04.23. 00:54:44

@Etniez: "Ezt majd minden szülő eldönti egyedül, nem hallgatva rád, Orbánra vagy erre a blogra."
Nyilván így van, ezzel most mit akarsz mondani?
Én csak elmondtam a tényekre alapozott véleményem, senkinek sem kell figyelembe vennie, ha nem akarja.

Piffu 2021.04.23. 12:05:20

@Etniez: Hát persze :) Ismerek olyat, aki már tavaly tavasszal mesélte, hogy ismerősének a sportoló, egészséges gyereke (gyerek gyerek) meghalt covidban...amikor a legfiatalabb halott a 38 éves alkoholista volt, májzsugorral és hasnyálmirigyrákkal. Igaz, most a legfiatalabb "covid-halott" a nyolchónapos kisbaba, aki meningitisz miatt halt meg, de már a covid-halottak listáját bővíti, ahogy az az egészséges kismama is, aki oltás után gyorsan fogta magát és jól meghalt. Mert hallgatott a hozzád hasonló "értelmes és jószándékú" emberekre. Hogy közben a németek nem oltják a várandósokat, az nálunk nem téma. Hogy fél éve még azt mondták a vakcinadílerek, hogy aki gyereket vár, vagy tervez a közeljövőben, az ne oltassa magát. A hozzád hasonló, felháborítóan ön- és közveszélyes covid-szektásokat el kellene különíteni egy steril szigetre.

And37 2021.04.23. 16:10:35

@Piffu: tessék megnyugodni, és örömmel tudomásul venni, hogy nálunk nem kell katonáknak kísérni az oxigénszállítmányokat, mert veled ellentétben sokan berezeltek a vírustól, és most épp nem játszunk Indiát (vagy Brazíliát).

Nagyjából mindenki tisztában van vele aki követi, hogy itthon nem mindenki COVID-ban hal meg, aki COVID-os halottként van lejelentve, de ezen túl lehet tenni magunkat. Azzal is tisztában van mindenki, hogy Izraelben az átoltottság kellő szintet elért, és talán emiatt teljes lezárások nélkül is földbe állt a fertőzöttség, és amint elkezd emelkedni, biztosak lehetünk benne, hogy az oltások kezdenek fabatkát sem érni. Addig lehet reménykedni, vagy békén hagyni azokat, akik reménykednek.

Nálunk feleségem munkatársának végstádiumú rákos testvére COVID-os lett, az orvosok biztosra vették hogy ezzel annyi neki, de pár hét alatt kigyógyult, és negatív eredmény mellett rákban halt meg végül. Így nem került be a statisztikába. Remélem, ezzel javította a hangulatod.

Itt vannak a frissített statisztikák, hogy lásd, ha mégse lenne semmiféle halottszám-növekedés: www.notion.so/Magyar-hal-loz-si-statisztik-k-692db400aae34d72b406b859e00ac45b és itt gyűlnek azok, akik szegények pár pixellel az átlag fölé tolták tavaly is, idén is a görbét: embernemadat.hu/

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.24. 09:50:11

@And37: Ő is bekerült a statisztikába. Mindenki COVID-ban hal meg, aki egyszer pozitív/ápozitív tesztet produkált. Akkor is, ha egy meteorit esik a fejére.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.24. 09:51:08

@And37: India egy vicc. Olyan 0 számaik vannak, mint nekünk tavaly. Indiában nincs COVID. Csak médiahiszti: itt.

And37 2021.04.24. 11:47:33

@A kiló nem százat jelent.: " Ő is bekerült a statisztikába" párhuzamos univerzumba kerültünk, ami nem baj, csak kicsit fura. Belekerült a statisztikába, természetesen, csak nem a COVID-halottiba. Aki kigyógyul COVID-ból, amit negatív teszt igazol, az nem kerül bele a COVID-statisztikába, leszámítva ha a doki úgy jelenti le. Ezt persze nem tudom kijelenteni, hogy nem történhet meg, de elvileg nem kellene hogy megtörténjen.
Aki meghal, mert tégla esett a fejére, de közben 2 nap kórházban kiszenvedés alatt megfertőződött, az belekerül, hiába teljesen másba halt bele.

And37 2021.04.24. 12:33:51

@A kiló nem százat jelent.: "India egy vicc. Olyan 0 számaik vannak, mint nekünk tavaly. Indiában nincs COVID. Csak médiahiszti: itt. "
Segíts értelmezni az itteni médiahisztit: twitter.com/mohfw_india

Miért twitteli az indiai egészségügyi minisztérium, hogy a légierő Szingapúrból nemsokára meghoz egy jelentősebb adag oxigént, hogy lassan visszakerüljenek rendes kerékvágásba?
Mindenki egyszerre találta ki, hogy búvárkodni kezd?

"Basic customs duty and health cess to be waived off on oxygen and #oxygen related equipment."
"The Indian Air Force is taking sorties to reduce the transportation time of Oxygen and other critical supplies. One C-17 has reached Changi Airport in Singapore today. These containers of cryogenic oxygen tanks will help boosting the oxygen supply in the country. "

And37 2021.04.24. 12:49:51

Ez is "itteni" médiahisztinek számít, és azt támasztja alá, hogy nincs COVID Indiában?
www.thehindu.com/news/cities/mumbai/non-covid-19-patients-find-care-out-of-reach-at-mumbai-hospitals/article31434464.ece

"A spokesperson from the SL Raheja Hospital said their triage beds were full, due to which they could not take the patient for admission. “A high level of suspicion needs to be maintained before admitting a patient in the non-COVID section to safeguard the health of the other patients, caregivers and support staff. "

"private laboratories currently take three to four days to give COVID-19 reports"

Az élő hírekben miért visel szinte mindenki maszkot, ha nincs COVID?
www.youtube.com/watch?v=MOT9rEMAukI

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.24. 13:56:48

@And37: maszkot viselnek, tehát van COVID.
egyébként nem kötelező.
süti beállítások módosítása