A kiló nem százat jelent.

Az iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra: itt az ideje a bocsánatkérésnek

2021. május 03.
  • A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték.
  • Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent. 
  • Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma is masszívan csökken március 27—április 7. óta.

Jöhet a riogatóktól a bocsánatkérés és a tévedés elismerése!

  • screenshot_2021-05-03_at_12_30_42.png

    Ahogy nem volt negatív hatás az iskolanyitásnak tavaly tavasszal sem Európa-szerte. Láttuk. És ahogy a norvég miniszterelnöknő elnézést is kért miatta akkor, hogy pusztán pánikból hoztak döntést.

  • Ahogy nem volt egyik korlátozás eltörlésének vagy éppen bevezetésének sem semmilyen hatása. Sem negatív, sem pozitív.

  • A kormány tehát átgondoltan és felelősen döntött — legalábbis ebben a kérdésben, sok másban azért találhatunk hibát. Sőt: óvatosan, ami szerintem is indokolt volt még 2020 elején. 2021-ben viszont már nem igazán:
  • Inkább egy kérdés vetődik fel: minthogy ezt már láttuk tavaly: vajon miért próbáltuk meg újra a lehetetlent a korlátozásokkal és az iskolabezárásokkal? Valami más helyett?
    Pl. a társadalom D-vitaminszintjének kontrollálása helyett, ami túlnyomórészt a szezonális légúti megbetegedések fő okának látszik a meglévő krónikus betegségek mellett. 
  • Miért laikus tömegek, hangulatkeltő újságcikkek, politikai érdekcsoportok hisztériája dönti el a járványvédekezés helyes módját?
  • És miért jön a sorra cáfolt tények után mindig pár notórius, soha semmiből nem tanuló kommentelő...?

A korlátozások sehol a világon nem befolyásolták a járvány le- és felfutását, az esetszámok és a halálozások mindig azonos két-három hónapos hullámban zajlanak. A lezárások vagy a maszkviselés semmilyen hatással nincsenek rá. A lezárások közvetett káros hatását viszont brit és amerikai tanulmányok mutatták ki.

A járvány nyárra ellenben a teljes európai populációban lényegében eltűnt tavaly, és eltűnőben van idén májusban is a napfény hatására a populáció D-vitaminszintjének szezonális változásának megfelelően, ahogy azt évek óta sejtik a kutatók világszerte az influenza és más, szezonálisan a koronavírushoz hasonlóan sok emberéletét követelő fertőzéshullámai esetén. Még a mostani járvánnyal ellentétben tömeges halálozásokhoz vezető spanyol nátha is erős szezonalitást mutatott. A nyár még az oltásoknál is nagyobb csodaszernek bizonyul. A halálozások statisztikája a mi égövünkben mindenütt fűrészfokszerű ingadozás követett, tél-tavasz körüli csúcsokkal és nyári hullámvölgyekkel. Az adatok magukért beszélnek. 

A WHO korábbi ajánlásai is arra épültek, hogy a gyerekek nemcsak nem veszélyeztettek, de nem is terjesztői a COVID-19 betegségnek. Dacára a téma körül médiaszerte terjesztett álhíreknek vagy a pedagógus szakszervezetisek politikai célzatú kirohanásainak.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5816520782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.03. 15:36:44

S demokratikus volt az iskolanyitás? Ez az igazi kérdés.

Glokta 2021.05.03. 17:54:15

Két hét után még nem lehet megállapítani, mi az egészségügyi hatása az iskolanyitásnak, de még ha komoly fertőzési gócok is alakulnának ki miatta, pillanatnyilag attól sem emelkednének a számok. MAgyarországon valószínűleg a felnőtt népesség több mint felének (a 444 becslését használva több mint 70%-ának!) van részleges vagy teljes immunitása a vírus ellen, szóval a közeljövőben csökkenés várható, bármit is mondanak az aggódók.

Mindenesetre az iskolanyitás egyértelműen jó döntés volt abból kifolyólag, hogy az általános iskolák zárvatartásának társadalmi költségei nagyon magasak.
A digitális oktatást nem tudták normálisan megvalósítani sehol se (a magyar kormány mondjuk nem is törekedett rá), a gyerekek jó része mímeli a tanulást és kimarad a szocializációból, és a szülőknek otthon kell maradnia velük vagy egyedül hagynia őket.
Ennek normális esetben felül kéne írnia a járványügyi szempontokat, különösen ha a kórházakon a nyomás épp csökkenőben van.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.03. 18:44:00

@Glokta: Két hét az, ami után már jelentkeznie kéne valamilyen hatásnak, ha lenne. A görbe azonban sosem tört le vagy fel, nem mutatott semmilyen módosulást sehol. Ahogy írtam. Ezt már tapasztaltuk tavaly. Erről írnak az idézett amerikai és európai lapok. És most ezt figyelhetjük meg a magyar adatokon.

A másik irányban sem volt változás, amikor bevezettük sem okozott letörést. Soha. Ergó: nincs hatása. A minisztériumból szivárgó információim szerint az oktatásügy egészen elenyésző módon érintett a járványban valahogy. Ez a tapasztalat.

Az átoltottság megvolt, meglett a tervek szerint. A logisztikát, ütemezést a kormány jól levezényelte. Panaszra ebben nincs ok. Aki szerint lehet, ennél jobban csinálni, az szerintem képzelődik. Ha egy eltérő pályát követünk, ha az ellenzékre bízzuk, akkor a csak nyugati vakcinákkal oltva sosem végeznénk.

A számok alapján az oltás azonban kevésbé szorítja vissza a járványt, mint a cikkben megénekelt nyár. A járvány ellenszere a nyár. Egyelőre ez látszik.

Ja igen: egy másik megfigyelhető trend, hogy oltás esetén az esetszám megemelkedik mindig és utána kezd el csökkenésbe csak. Elsőkörben úgy tűnik inkább ellentétes hatást fejt ki. Ennek az okai ismertek, nem véletlenül nem oltunk járvány idején. Kockázatos.

fairi 2021.05.04. 14:58:41

"Ennek az okai ismertek, nem véletlenül nem oltunk járvány idején. Kockázatos."
az is lehet ok, oltásnál hirtelen embereket összeterelnek, sokszor tömeg alakul ki. és könnyen betegek is lehetnek köztük. Még a duplán oltott embere közt is lett 5000 koronás és halott is.

Piffu 2021.05.04. 16:45:18

@fairi:
" Még a duplán oltott embere közt is lett 5000 koronás és halott is."
1. Az oltásnak nevezett "génterápia" nem véd meg a fertőződéstől sem, meg a haláltól sem, sőt. Szépen, egyenletes módon emelkedik a halálozások száma az oltásokkal párhuzamosan is. (bár ezt mondjuk még Karikó is kijelentette, de valahogy az oltottak nem akarják ezt meghallani)
2. Beteg ember nem hiszem, hogy önként sorbaáll (bármilyen) vakcináért, ha mégis, egyetlen orvos sem olthatna beteg embert. (beteg aki beteg, nem aki pozitív tesztet produkál)
3. lett 5000 koronás? És ezt honnan lehet tudni, ha a tesztek durván magas falspozitív értéket mutathatnak? Vagy pl. még öt másik vírusra, meg mondjuk Chlamidiára is pozitívat mutatnak?

Billy Hill 2021.05.04. 17:58:07

Vö. tavalyi érettségi vizsgák.

Billy Hill 2021.05.04. 17:59:28

Szvsz hasonló a közterületi maszkviselés is: Bevezették, és a 2. és 3. hullám egyre csak erősödött.

emlék eztető 2021.05.05. 11:17:25

Idézetek a tanulatlan kiló nem száztól:

2020.06.05. 16:30:53
"Az ember halandó. Tessék ezt felfogni. Nem halnak meg többen idén, mint máskor. Ezt mutatják a számok. És pont "azok" halnak, akik "amúgy is" meghaltak volna.
...
De attól, hogy neve van, a legtöbb országban a COVID-19 egyáltalán nem okozott számottevő problémát. Minden intézkedés eltúlzott volt."

2020.06.05. 16:22:16
"Az országok zömében NINCS kiugró halálozási statisztika. Olaszországban sincs. Ez van. Aki nem hiszi, járjon utána. Nevetségesen kis számokról beszélünk Svédország esetében pl. ami kisebb, mint a halálozások száma egy ütősebb influenza idején és nem érint fiatalokat, ahogy szokott. Teljesen mindegy hány halálesetet kötnek a COVID-19-hez, ha azok a személyek egyébként sem éltek volna tovább."

2020.06.18. 11:57:52
"A fertőzöttek száma gyakran csak a masszív tesztelések beindulása miatt növekszik."

2020.06.15. 12:24:19
"én pl. utánanéztem a dolgoknak. A COVID-19 pedig általánosan enyhe fertőzésnek bizonyul minden szakember szerint. 1-3% szorul hospitalizációra és de vannak sikeresnek mondható gyógymódok vagy terápiák vagy profillaxisok vagy megelőző terápiák vagy sikeres kezelésmódok."

2020.06.15. 08:30:34
"mind a kettő hülyeség. Te is nagyon jól tudod. A másfél méter meg a legnagyobb kamu. Úgy beszélsz, mintha a vírusok látható dolgok lennének és el tudnánk tőlük távolodni. MARHASÁG. "

2020.06.14. 11:08:25
"A járvány maga jóval enyhébb volt, mint azt vártuk. Keveset tudtunk róla, ez igaz. De a lélgezetetőgépekről és más hasonló fertőzésekről sokat. A koronavírusokat egyébként jól ismerjük.
Ha korábban nem tettük hasonló esetben, amit idén tettünk, akkor most sem kellett volna. Mégis közveszélyes őrültek belekergették a pánikkeltéssel a katasztrófába a társadalmat."

2020.06.14. 10:59:35
"Máshol ilyen nem volt. a kórházi ágyak kihasználtsága Svédországban és Olaszországban is alacsony volt. Olaszországban sosem feküdt 4000 betegnél több a kórházakban. Ez egy döntően enyhe lefolyású betegség, ami nem igényel hoszpitalizációt. "

2020.06.14. 10:56:19
"A koronavírus minden erőlködésed ellenére a legtöbb országban lockdown-nal vagy anélkül is influenza súlyosságú volt. Vagy annyi sem."

2020.07.03. 08:02:03
"A járvány igazi erejét világszerte a pánik adta. És a ráadott reakciók turbózták fel a problémát. Pánik nélkül valószínű máshogy élte volna meg minden ország a járványt, amivel kapcsolatban egyre szkeptikusabb vagyok. Szerintem mesterségesen van nagyítva az esetszám, különösen a halálozási statisztika."

2020.07.02. 07:32:08
"Minél több emberek megy át egy vírus szinte észrevétlen, annál kevésbé fognak fertőzni vagy egyáltalán nem fognak, hiszen értelemszerűen a tünetmentes fertőzés egy mítosz. És erre alapozzuk az egész stratégiát."
...
"A COVID-19 nem egy súlyos és veszélyes betegség. Ezt már rég tudjuk. 80% számára észrevétlen. A maradék zöme számára nagyon enyhe megfázást jelent, mint a többi koronavírus. Egy töredék az, aki számára veszélyes. 1%. De számukra sem a vírus, hanem saját gyenge immunrendszerük a "betegség" oka valójában. Bármi mást is elkaptak volna, ezért nem változott a mortalitás sehol. Csak most címkét kapott a halál. Máskor nem. "

2020.07.02. 07:32:08
"Az oltások nem védenek semmi ellen. Az immunrendszer véd. Ezért írtam, hogy nem kell mindenki oltva legyen. A nyájimmunitáshoz amúgy is elég egy kritikus % átoltottsága."

2020.07.01. 19:13:25
"A BCG és más oltások védettséget jelenthetnek közvetve is. A nyájimmunitáson keresztül. Emellett 30-50%-os alapimmunitást állapítottak meg a vírussal szemben a tudósok. Ez azt jelenti, hogy a BCG-vel együtt már lehet eleve nyújimmunitás alakult ki és ezért terjedt elenyésző mértékben a kór. Legtöbbünk találkozott a vírussal, ebben biztos vagyok."

2020.06.30. 19:15:28
"Az, hogy a magyar járványhelyzet ki sem alakult, köszönhető a BCG oltásnak és hasonlóknak."

2020.09.01. 18:13:15
"A lezárások nem tudják megakadályozni, hogy a vírusok terjedjenek. Ilyen egyszerű ez. Mindent tudunk már erről. Vitatkozni is kár."

2020.10.15. 09:07:01
"A koronavírus a fiatalok, egészségesek körében alacsonyabb veszélyt hordoz, mint az influenza."

2020.10.16. 13:14:51
"A legtöbb hosszútávú tünet a fáradtság. Nem egy exkluzív dolog. Az emberek többsége alapból fáradt. Ne kreáljunk már mítoszt ebből. "

emlék eztető 2021.05.05. 11:17:59

van még:

2020.10.15. 07:46:02
"hol érdekel engem, hogy a 70 és a halál között valamely eldugott idősek otthonában, ahol rá se néznek a betegre meghal valaki kórházi fertőzésben vagy mellesleg ezt a vírust is elkapta megannyi baja mellett? Nem sok jelentősége van és megtévesztő."
...
"Nem hiszem, hogy az 1000 beteg ebbe halt volna bele, legfeljebb kimutatták nála a vírust. Ilyet korábban nem csináltak. Idős beteg emberek kórházi fertőzéseiből gyártunk statisztikát, ami szerintem kicsit sem tudományos. De ezt nem vitatom. Az 1000 eset is rendkívül csekély. 10 ezer sem rengetné meg a világot, ami véres kardként hordoztak körbe."

2020.10.13. 16:24:49
"Milliók vannak veszélyben. Pont a maradjotthon-őrület miatt. "

2020.10.11. 21:19:48
"Nem voltak túlterheltek a kórházak. A legtöbb kórházban lógatta a személyzet a lábát és hazament műszak vége előtt. Köztudott. Hogy erről nem akarsz tudni, nem az én hibám."

2020.10.11. 08:08:59
"nem telítődött sehol sem az egészségügyi ellátórendszer tavasszal sem sehol. Még New York-ban sem. Ezek a tények, sajnálom, ha ebben nem értünk egyet."

2020.11.05. 08:58:01
"Amiről szó van az a koronavírus halálozási aránya: tudjuk, hogy azonos nagyságrendű a szezonális influenzáéval, a komolyabb influenza járványokéhoz hasonlítható"
...
"Ha te úgy érzed, hogy egy ilyen fertőzési hullám megér egy ilyen hisztériakeltést és a gazdaság rombadöntését, akkor jól van. Ez a te felelősséged. Úgy tűnik a többséget erre hangolta az egyoldalú média."

2020.11.03. 11:50:48
"Hordhatsz maszkot, de a D-vitamin bizonyítottan hatásosabb védekezés, mint egy koszos tetíldarab, aminek a hatásosságát többszörösen is cáfolták."

2020.11.02. 13:51:58
"Én nem látom a hullahegyeket továbbra sem és ez már kibaszottul bosszant. Akkor sem látom, ha nonszensz kitalált statisztikákkal akarják bizonygatni. Nincsenek sehol."

2020.11.07. 20:39:09
"Aztán tragédia lesz-e? Nem lesz. Bazd meg. Svédországban sem volt tragédia. Meghal párezer ember. Máskor is meghal. Máshol is meghalt. Idősek és betegek. A tragédia nem itt kezdődik. A tragédia ott kezdődnek, ha tízezrek halnának meg, fiatalok, egészségesek. De ilyen nem lesz, mert sehol sem volt. Az áldozatok átlagéletkora 80 év!"

2020.11.07. 20:39:09
"A maszk bizonyítottan NEM HATÁSOS: erről ugyamúgy ott vannak a tanulmányok, csak úgyis szarsz rá elolvasni, ezért tök felesleges erőlködnöm... "

2020.11.15. 14:56:18
"erős a te hited, de intézkedés sehol sem változtatott a görbén, az mindig MAGÁTÓL felfut, MAGÁTÓL lefut. Kb. 60-70 nap alatt. MINDIG. MINDENHOL. "

2020.11.25 14:00:12
"A korlátozások nem hoznak trendváltozást úgy tűnik, de természetszerűleg kell ennek megfelelően a csúcs körül lennünk most. Meglepő lenne számomra, ha december közepén még számottevő esetszám fordulna elő."

2020.11.25 11:11:26
"Az egészségügy túlterheltségéről szükség volna egy statisztikára. Sehol sem volt tőlterhelt, elosztási-szervezési gondok merültek fel, amik mögött én a pánikot és az elkényelmesedést látom oknak."
...
"Szerintem még csak nem is egy súlyosabb influenzaszezont láthatunk, hanem egy szokásosat vagy közepesen erőset. Nem hiszem, hogy a hospitalizáció nagyon különbözhetne, ha a halálozási arány nem különbözik jelentősen. Annyi a különbség a COVID és az influenza között, hogy az egészséges/fiatalabb csoportok lényegében minimálisan kitettek, inkább egyáltalán nincsenek veszélyben, míg az influenza viszonyag sok kisgyerek halálát okozza évente, sok fiatalét."

2020.11.07. 20:36:29
"de láthatóan kiválóan tudok olvasni, tehát értek hozzá. A hozzáértés és hozzánemértés között a különbséget az adja, hogy utánanéztél-e valaminek. Én utána néztem. Tehát értek hozzá. Az orvos meg nem. "

emlék eztető 2021.05.05. 11:18:36

Szóval várom a tévedéseid elismerését, te nagypofájú, tudatlan, hazudozó!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.05. 11:48:59

@emlék eztető: de hát mindenben igazunk volt. :)

ismét, erről szól ez a cikk is

ZX 2021.05.06. 08:54:09

@emlék eztető: És ehhez mit szólsz?

kepkuldes.com/image/9DieZP

Ja, a jelmagyarázat lemaradt.
2015 világoskék
2016 narancs
2017 szürke
2018 citrom
2019 sötétebb kék
2020 zöld
2021 legsötétebb kék

egyébként a statisztikát a 40, de főleg az 50 felettiek húzzák fel, a 39 alattiaknál nincs kimutatható többlethalálozás.

Szóval akkor miért is kell boldog-boldogtalant oltani?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.06. 09:09:26

@ZX: Sokak szerint okoztak a tömeges oltások felfutásokat. Egy korábbi cikkben írtam erről:
kilonem100.blog.hu/2021/03/14/geert_vanden_bossche

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.06. 09:11:07

@ZX: a legrosszabb egyébként, hogy a 70 felettiek nem is annyira nagyon akarnak oltakozni. Hiába vagyunk 4-5 millió oltottnál, ha az érintettek körében 60%-on stagnál az átoltottság kb. Magyarán maradt 40% védtelen. Az bőven elég egy negyedik hullámra a 16 évesek oltásától függetlenül: őket ugyanis nem kéne védeni.

ZX 2021.05.06. 10:16:52

@A kiló nem százat jelent.: Hmmm. ez elkerülte a figyelmemete valamiért, pedig rendszeres olvasód vagyok. Igen, van benne valami. Ami vicc, hogy ha felmész az indexre ott látod, hogy már 1 hónappal az európai megjelenés után már 33 mutánst jelentettek, a brit mutánsig pedig 7x írták, hogy gyorsabban terjedő mutánst találtak. Szóval akkor miért a britet kapták fel és hova tűnt a többi? Megannyi megválaszolatlan kérdés.

ragadvány 2021.05.06. 10:44:18

@A kiló nem százat jelent.:

Ez érdekes, mert itt a fenti gyűjtés alapján azt írtad, konkrétan te, hogy a felfutás/lefutás, magától történik ("mindig MAGÁTÓL felfut, MAGÁTÓL lefut. Kb. 60-70 nap alatt. MINDIG. MINDENHOL."). Nagybetűs írásmódod alapján, elég komolyan gondoltad, de szóval akkor most már úgy gondolod, hogy mégse magától fut fel, hanem a tömeges oltástól fut fel? Vagy te nem tartozol bele a sokakba, akik szerint úgy van ahogy most írod? Meg ha a tömeg mondjuk egy moziban vagy bárhol nem okozhat felfutást, hisz végig verted az asztalt minden korlátozás ellen, akkor ugyanaz a tömeg oltásra sorban állva az utcán mitől okoz mégis felutást?

Összezavarodtam. :)

Mondjuk te azt is kijelentetted már, hogy a "A fertőzöttek száma gyakran csak a masszív tesztelések beindulása miatt növekszik."

Szóval akkor most melyik? Újabb logikai bukfenc.

Meg hát eleve, azt írtad, hogy "Az, hogy a magyar járványhelyzet ki sem alakult, köszönhető a BCG oltásnak és hasonlóknak."

Akkor eleve, miről beszélünk? Ja meg ugye szerinted ez csak egy influenza, amiben "azok" halnak, akik "amúgy is" meghaltak volna". Akkor meg miért írod, most hogy "a legrosszabb egyébként, hogy a 70 felettiek nem is annyira nagyon akarnak oltakozni." Főleg, hogy egyetlen kommenttel feljebb meg azt írod, hogy az oltakozástól vannak a felfutások.

Mondjuk a legjobb, hogy 2020.11.25-én azt írtad

"Meglepő lenne számomra, ha december közepén még számottevő esetszám fordulna elő."

Majd elindult a második és a harmadik hullám, a korábbinál sokkal brutálisabb esetszámmal és halálozással. Képzelem, hogy meglepődtél...

De az a lényeg, hogy neked mindenben igazad volt, hisz le is írtad, hogy igazad volt és akkor az azt jelenti, hogy igazd volt, még akkor is, ha amúgy kurva nagyot tévedtél. :)

Nem tudom mit szedsz haver, de szerintem le kéne jönni róla...

Piffu 2021.05.06. 10:50:41

És ismét bepróbálkozik az ostoba, tudatlan, tanulatlan barom, vagy inkább gátlástalan hazudozó vakcinadíler:

ADATOK
emlék eztető
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.05.05. óta tag.
emlék eztető ezekben a blogokban publikált:

Mivel több vírusrealista oldal foglalkozott BZs személyiségével, ami pontosan "megviláglik" itt is, elég erős gyanúk lehet, hogy ő erőlködik itt napi szinten cserélgetve a nickjeit, amitől talán az az érzése támad (kizárólag neki), hogy milyen sokan nem értenek egyet a bloggazdával XD

Öcsém, hogy ez milyen szinten szánalmas, azt leírni is nehéz. A legrosszabb nárcisztikus pszichopata személyiség tökéletes megnyilvánulása.

@emlék eztető: Olvasni, értelmezni, vagy emelt fővel veszíteni vagy képtelen, hogy eltévedtél, mert ez nem az a felület (hvg, 444, 888, pesti srácok stb.) ahol tele szájjal kajálják a vírus/vakcinapropagandát az agymosott tömegek a valós adatokat pedig rövid időn belül törlik az adat feltevőjével egyetemben?

Egyre több módon és helyszínen buknak meg a hazudozók, de te csak erőlködsz, mint akinek a fél élete múlik rajta. Vajon mi a buktád jellege, ha nyilvánosan lelepleződnek a csalások, hazugságok, ferdítések?

ragadvány 2021.05.06. 10:54:28

@ZX: Pedig nagyon egyszerű a válasz. Aki nem virológus, ne akarjon virológust játszani. Ha szeretnél érteni ehhez, nem csak úgy tenni, annak megvan a bejáratott módja, úgy hívják: egyetem. Utána még sok év szakmai tapasztalat az adott területen és lám, már érteni is fogsz mindent. Ha ezzel a tudással nem rendelkezel, akkor célszerű azokra hallgatni, akik valóban, bizonyíthatóan rendelkeznek a megfelelő tudással és tapasztalattal, mert akik hozzád hasonlóan csak úgy tesznek mintha értenének hozzá, azoktól nem fogsz valódi válaszokat kapni.

Lehet, hogy a valóban hozzáértők mondandója sokszor kevésbé lesz szimpatikus, mint azoké, akik kurvára nem értenek hozzá, csak azt mondják amit hallani akarsz, de legalább igaz lesz.

Ellentétben az itt terjesztett, orbitális baromságok tömkelegével.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.06. 10:59:12

@ragadvány: Nem értem, mi a kérdés. Örülök, hogy ennyire követsz, de kontextusából kiragadott, másoktól, mainstream médiából származó spekulációkat rajtam nem kérhetsz számon.

Az esetszámok maguktól fel-le futnak. Ennyi az állítás. És látható, hogy ezen semmit sem befolyásoltak a lezárások, iskolabezárások. Ez az állítás. Mindegyik igazolt.

Hogy a BCG ad valamennyi védelmet? Igen: ad. Ez a tudományos konszezus. Láthatóan a társadalom zöme vagy ettől vagy korábbi koronavírusfertőzésektől védett. Na erre mit lépsz? :D

Ezek a tények. És ehhez nem kell, hogy én szuperokos legyek. Csak a sok információból ki kell tudni mazsolázni az igazat. Én ennyit teszek.

Eközben pl. Zacher Gábor, aki még orvos is, többször felsült, riogatott, hogy nagy baj lesz, nem lett. Most épp a terasznyitás miatt aggódik. Nincs semmi jele, hogy bármi hatása lenne. A szennyvízmintákkal jön, ami nyilván a tömeges oltások miatt sokakból ürül most amúgy is.

Tudni kell logikusan gondolkodni és még egy ilyen túlhisztereizált kérdésben is ki lehet 99%-os pontossággal találni, hogy mi lesz, lehet, volt.

Nekem sikerült. Itt a bizonyíték. Az iskolabezárások haszontalanok voltak. Megmondtuk előre. Így lett. Tehát igazam van.

A mea culpa helye itt van: ___. Írd be, hogy bocs, igazad lett. És ennyi.

And37 2021.05.06. 11:00:07

@ZX: "Szóval akkor miért a britet kapták fel és hova tűnt a többi? "
Nálunk a brit mutáns kiszorította a többit (a heti tesztekben 95% fölötti az aránya már vagy egy hónapja). Meg ettől a relatíve fiatalabbak is sokkal rosszabbul vannak, amint az a grafikonodon is jól látszik (vagy ez, vagy a vakcina, vagy a vakcinaadás elbénázott szervezése látszik ott szerintem). A dél-afrikai meg a brazil nem tudott mellette labdába rúgni eddig szerencsére, az indiairól meg még egyelőre nem tudjuk, milyen lesz a brithez képest.

Mindenesetre ha jól megy az angol nyelv, itt egy három hónappal ezelőtti áttekintés: www.bbc.com/future/article/20210127-covid-19-variants-how-mutations-are-changing-the-pandemic
Itt írnak pl. a tavaly nyár végi fertőzési hullámot indító spanyol változatról is.

Piffu 2021.05.06. 11:00:15

agadvány
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.05.06. óta tag.
ragadvány ezekben a blogokban publikált: Admin Tag

XD XD

Nyunyóka, próbáld már felfogni, hogy teljesen felesleges erőlködés minden hozzászólásodhoz új nicket regisztrálni.

Az tisztán látható, hogy keményen össze vagy zavarodva. A tények sajnos pont leszarják a fantáziádat, akár tudatlanságból, felfogásbeli zavarokból erednek, akár szándékos propagandaszöveg céljából működteted.

Próbáld meg a féloldalalas katyvaszaid helyett értelmesen megfogalmazni a kérdéseidet, aggályaidat, akkor nagyobb valószínűséggel kaphatsz értelmes, rövid válaszokat.

Kevered a halálozási adatokat a fertőzöttekkel, a fertőzötteket a tesztpozitívakkal, a kormánypropagandát (meg ballibpropagandát, de nagyjából egyre megy - jó rendőr, rossz rendőr) a valósággal, a bizniszt a jószándékkal. Így persze nehéz átlátni az események sodrát.

Ja, és nyugodtan elfelejtheted az első és második hullámot. Az első felfutó halálozás az oltásokkal párhuzamosan kezdődött és természetesen a "szépen emelkedő számú" oltáshalottak is mind-mind mennek a covidhalál statisztikájába, aztán amikor sikerül produkálni azt a meglepő adatpárhuzamot, hogy a lakosságarányos átoltottságban, meg a lakosságarányos covidhalálozásban is a "ranglista" élén vagyunk, akkor meg megy a csodálkozás, vagy a mégröhejesebb hazudozáscunami. Dióhéjban ennyi.

ragadvány 2021.05.06. 11:01:44

@Piffu:

Úgy látszik, a feltétel nélküli Fidesz hívőséggel együtt jár, hogy az ember alapvető szövegértési nehézségekkel is rendelkezzen, mert láthatóan nem sikerült értelmezned, hogy "emék eztető" kommentjei ennek a blognak a szerzőjétől származó idézetek voltak. :)))

Az idézőjelből mondjuk gyanús lehetett volna, de ezek szerint a Megafon képzésen ilyen alapvető dolgokat se mondanak el. :)

And37 2021.05.06. 11:05:04

@A kiló nem százat jelent.: "Az esetszámok maguktól fel-le futnak."
Vagy akár nézegethetünk olyan grafikonokat is, ahol nem sikerült a lockdown a vezető hajthatatlansága miatt, és nem látszik az általad említett hullámzás.

www.worldometers.info/coronavirus/country/brazil/

Piffu 2021.05.06. 11:07:08

@ragadvány:

Ajaj, keményen nyomod a propagandát Zsozsóka!

". Aki nem virológus, ne akarjon virológust játszani. Ha szeretnél érteni ehhez, nem csak úgy tenni, annak megvan a bejáratott módja, úgy hívják: egyetem. Utána még sok év szakmai tapasztalat az adott területen és lám, már érteni is fogsz mindent. Ha ezzel a tudással nem rendelkezel, akkor célszerű azokra hallgatni, akik valóban, bizonyíthatóan rendelkeznek a megfelelő tudással és tapasztalattal, mert akik hozzád hasonlóan csak úgy tesznek mintha értenének hozzá, azoktól nem fogsz valódi válaszokat kapni."

És nyilván a hozzád hasonló álorvosok, álvirológusok nagyon nem szeretik tudomásul venni, hogy náluk százszor tehetségesebb, szorgalmasabb, olvasottabb, tanultabb, magasabb szakmai elismerésekkel de főleg EMBERI MIVOLTUKBAN nagyságrendekkel nagyobb személyiségű orvosok pontosan az ellenkezőjét mondják, mint ti, szégyentelen és/vagy ostoba (vagy szégyentelenül ostoba) önhitt, végre magukat központban érző kis senkik mondtok.

"Lehet, hogy a valóban hozzáértők mondandója sokszor kevésbé lesz szimpatikus, mint azoké, akik kurvára nem értenek hozzá, csak azt mondják amit hallani akarsz, de legalább igaz lesz.
Ellentétben az itt terjesztett, orbitális baromságok tömkelegével."

Ha nem éreznéd a nárcisztikus dühöt, amiért a bloggazda téged nyilvánosan (és jogosan) megszégyenített, és emiatt nem fröcsögnéd tele a blogot cikkenként két-három új nickkel, akkor tényleg kevésbé lenne tele a blog orbitális baromságokkal. Hát engedd el nyugodtan, mert ezt itt elbuktad. Élvezd a propagandasajtó fényét, ha rádvetül pár perc (lényegtelen) figyelem, de ne erőlködj ott, ahol már égtél párat. Hidd el, semmi értelme. Egyre kevesebb ember nyeli a propagandátokat, és egyre többen szembesülnek a valósággal.

Piffu 2021.05.06. 11:13:33

@ragadvány:

A fideszhívőség fogalmát nálam nagyon rossz helyen keresgéled Zsozsóka! Baromira messze vagyok az összes ballib és jobblib párttól egyaránt, pont leszarom mindkettőt, tehát ne erőlködj a témában. Minden agyhalott valamelyik párt szoros híve, minél szorosabb, annál erősebben kajálja be a saját pártja hazugságait.

Az alapvető szövegértési nehézségeket sem rajtam kell keresned, inkább állj a tükör elé, és mondogasd magadnak hogy halálosvilágjárványmindmeghalunk, halálosvilágjárványmindmeghalunk. Utána a változatosság kedvéért ismételgesd, hogy csakavakcinavédmegahaláltól, csakavakcinavédmegahaláltól. És akkor büszke lehetsz magadra, hogy te megértetted az üzenetet XD

Mondtam már, hogy próbáld a fejedben kavargó katyvaszt kicsit letisztítani, és értelmezz (legalább próbáld meg, hidd el, nem annyira nehéz, amennyire tartasz tőle) néhány számadatot. Például azt, hogy nem volt első és második hullám.

ragadvány 2021.05.06. 11:13:43

@Piffu:

Továbbá a föld lapos, a felhők a chemtrailtől vannak, a holdraszállás greenbox, az 5g meg nem tudom mit csinál, de biztos rossz és különben is SOROS!

Szerintem keress egy orvost. Mármint a közeljövőben. Mondjuk azonnal.

De azért szépen kirajzolódik, hogy milyen elmék alkotják ma már, ennek az egykor szebb napokat látott blognak a törzsközönségét. Ami mostanra kb. 3 fő. :)

Ja igen, és:
"Piffu

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2014.01.20. óta tag.
Piffu ezekben a blogokban publikált: Admin Tag "

Remélem ezt így kell. Nagyon igyekezni fogok, hogy nekem legyen 278 hozzászólásom is, mert akkor abból végre magától értetődően következne, hogy igazam van. Addig sajnos kénytelen vagyok érvekkel és tényekkel helyettesíteni a kommentek számával elérhető igazmondási státuszt. :)

ragadvány 2021.05.06. 11:21:34

@Piffu: Én nem tartok semmitől, legkevésbé az igazságtól. Itt ti vagytok azok, akik annyira rettegtek a járványtól, hogy inkább tagadjátok a létezését is. Szerencsére vannak a világon tudósok, orvosok, egyéb szakemberek, akik akaratotokon kívül is megvédenek titeket a saját hülyeségetektől, így kényelmesen mantrázhatjátok a baromságaitokat és kedvetekre szórakoztathatjátok vele egymást, és minket, értelmes embereket.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.06. 11:24:28

@ragadvány: egyetértek, de próbálj meg virológust vagy adatelemzőt játszani, ha nem értesz az alapjaihoz és nem vagy hajlandó elfogadni a tényeket sem. És még akkor is ragaszkodsz a kis fejecskédben lévő konteókhoz, amikor a valóság megcáfolja.

Ezen persze már öt egyetem sem segít. Ez egy alkati dolog. Én ha azt látom, hogy egy előrejelzés tévesnek bizonyul, akkor elvetem, és annak kiötlőjét is berakom egy polcra, hogy hát nem a legmegbízhatóbb.

Soroljam a celebvirológusok nevét, akik sorra meg lettek cáfolva?

Valahogy az elhallgattatott szakértőknek van mindig igaza. Ez olyan érdekes számomra, hogy fel is merül bennem a szándékosság és az anyagi érdekek firtatása.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.06. 11:27:10

@ragadvány: "ti vagytok azok, akik annyira rettegtek a járványtól, hogy inkább tagadjátok a létezését is" — na ez az, amivel nem érdemes foglalkozni. Szerintem legalább két tucat szakmailag megalapozott cikket olvashatsz itt, kommentek ezreivel, amik a szerinted általunk nemlétezőnek hitt járvánnyal foglalkoznak.

Erős ellentmondás.

És ötpercenként be is kell kommentelned a hülyeségeidet, hogy mennyire nem számít ez a blog pl.

Megint egy erős ellemondás. Ha nem számít, akkor nem is kellene itt kötekedni.

ZX 2021.05.06. 11:32:49

@ragadvány: Lehet, hogy a vírusokhoz nem értek annyira mint te, viszont a statisztikákhoz értek, és abból ki tudom hámozni azokat az információkat amik kelenekl ahhoz, hogy az olyan emberek akik valamiből hasznot akarnak húzni, ne tudjanak hülyének nézni.
Mert eléggé kilóg a lóláb amikor egyik héten héten azt hazudják, hogy hogy százasával fekszenek a lélegeztetőn a gyerekek, a másik héten meg kiderül, hogy a száz feletti szám az bizony pont kettőt takar. Akkor ki hazudik és miért is? Arról nem beszélve, hogy az egyik virólógus ezt mondja, a másik meg az ellenkezőjét. Akkor melyik virólógusabb a másiknál?

Piffu 2021.05.06. 11:55:26

@ragadvány:

"Én nem tartok semmitől, legkevésbé az igazságtól. Itt ti vagytok azok, akik annyira rettegtek a járványtól, hogy inkább tagadjátok a létezését is."

XD Hát persze, persze :) Az retteg a járványtól, aki tagadja :) Zsótikám, a logikát úgy látszik nem tanították ott, ahova te bejártál.
Mindeközben a világ értelmesebb fele arról beszél, hogyan keltett a magadfajta áltudós és a lügenpresse "halálosvilágjárványt".

"És még egy figyelemre méltó hír a súlyosan pontatlan modellezésekkel összefüggésben a Welt Am Sonntag 2021. február 8-i számából: A cikk elárulja, hogy a kormány célja egy évvel ezelőtt a lakosság megfélemlítése és ellenőrzés alá vonása volt.

A cikk szerint a német kormány 2020 márciusában arra vette rá a német kutatóintézetek és egyetemek vezető munkatársait, hogy készítsenek közösen matematikai modelleket, melyek alapul szolgálhatnak a kormány további, súlyos lockdown-intézkedéseihez.

Így ezek a tudósok olyan modelleket készítettek, amelyek igazodtak a kormány igényeihez. Az akkor titkosnak minősített (de a fentiek miatt értéktelen) dokumentum szerint, “ha a lezáró intézkedéseket azonnal feloldanák, ez akár egymillió ember halálát is okozná, néhányan közülük otthon, kínok közt agonizálva, levegő után kapkodva halnának meg, miután a túlzsúfolt kórházakban már nem jutott ágy számukra.”

www.welt.de/politik/deutschland/plus225868061/Corona-Politik-Wie-das-Innenministerium-Wissenschaftler-einspannte.html

"Szerencsére vannak a világon tudósok, orvosok, egyéb szakemberek, akik akaratotokon kívül is megvédenek titeket a saját hülyeségetektől, így kényelmesen mantrázhatjátok a baromságaitokat és kedvetekre szórakoztathatjátok vele egymást, és minket, értelmes embereket."

De ugye véletlenül sem magadra gondoltál. Esetleg a Nagy Barrington Nyilatkozat aláíróira?
2020. október 4-én ezt a nyilatkozatot az Egyesült Államok Nagy-Barringtonban írta és írta alá:

Dr. Martin Kulldorff, a Harvard Egyetem orvosprofesszora, biostatisztikus és epidemiológus, aki jártas a fertőző betegségek felderítésében és megfigyelésében, valamint az oltások biztonságának értékelésében.

Dr. Sunetra Gupta, az Oxfordi Egyetem professzora, az immunológia, az oltóanyag-fejlesztés és a fertőző betegségek matematikai modellezésében jártas epidemiológus.

Dr. Jay Bhattacharya, a Stanfordi Egyetem Orvostudományi Karának professzora, orvos, epidemiológus, egészségügyi közgazdász és közegészségügyi szakpolitikai szakértő, a fertőző betegségekre és a kiszolgáltatott lakosságra összpontosítva.

Mondd, Zsozsóka, te tudod egyáltalán mi az a nagy Barrington Nyilatkozat? Ahol nálad ismertebb, értelmesebb, és egészségesebb fejbőrű tudósok írnak pontosan az ellenkezőjéről, mint amit te itt ezerrel, vért izzadva, szánalmas nárcizmussal próbálsz ideköhögni?

Nem tudom melyik a nagyobb szégyen a magadfajtákra nézve, ha tényleg annyira tudatlanok vagytok, ahogy előadjátok, (próbálva másokat lerántani erre a szintre) vagy ennyire pofátlan és erkölcstelen kollaboránsok vagytok? Szerinted melyik a rosszabb? Mit higgyünk inkább rólad?

Ja, olvasom, hogy feljelentettek népirtásért... most még lehet, hogy ez röhejesnek tűnik, de előbb-utóbb mindannyian el fogtok számolni a tetteitekért. Lehet, hogy sokan ezt már nem fogják megélni, de hogy lesz elszámoltatás - nem olyan, mint amikor a két libbant oldal szövegel, hogy majd jól elszámoltatja egymást - az teljesen biztos. Akik jódolgukban istent akarnak játszani, mert a pénzük már nem boldogítja őket és pszichopata módon most ölnek meg milliókat vírusokkal és/vagy oltásokkal, azok biztos megígérték, hogy minden okés lesz. Mert ők még soha nem hazudtak. Nektek sem XD

Wildhunt 2021.05.06. 11:56:12

@ragadvány: attól hogy valaki egyetemi diplomával állít olyat ami a középiskolai biológia szerint baromság, valószínű hogy hülyeséget beszél.

Piffu 2021.05.06. 12:23:16

@ragadvány:

@Piffu:

Továbbá a föld lapos, a felhők a chemtrailtől vannak, a holdraszállás greenbox, az 5g meg nem tudom mit csinál, de biztos rossz és különben is SOROS!

Na, sikerült az összes "érvet" elpuffogtatni? XD

"„Azok az igazi összeesküvéselmélet-hívők, akik az hiszik, hogy a kormány törődik velük, hogy a média sosem vezetné félre őket vagy a megválasztott politikusok sosem hazudnának nekik, és a gyógyszeripar, ami dollármilliárdokat csinál a beteg emberekből, meg akarja őket gyógyítani.”

Szerintem keress egy orvost. Mármint a közeljövőben. Mondjuk azonnal.

Hát, ha te mondod, akkor máris húzom a cipőmet és rohanok az első rendelőbe! Ja, nem. XD
Amit a magadfajta "álbiológusálprofesszor" mond, annak még azt sem hiszem el, amit kérdez. Én komoly szakembereknek hiszek, mint Sucharit Bhakdi professzor, akitől te olyan messze vagy Zsozsókám, mint Kiskörömpusztától a Mars bolygó. Vagy mint a feljebb idézettek.
Semmi szükségem orvosra, mert egészséges vagyok, tökéletesen funkcionáló immunrendszerrel, plusz még van egy rakat orvos a családban, meg a baráti körben, úgyhogy ha valami mégis adódna, megoldanám házon belül :)

"De azért szépen kirajzolódik, hogy milyen elmék alkotják ma már, ennek az egykor szebb napokat látott blognak a törzsközönségét. Ami mostanra kb. 3 fő. :)"

Igen, szépen kirajzolódik, hogy van egy értelmes olvasóközönség, akik a bloggazda cikkeiért járunk ide, és vagytok ti - kb. tényleg hárman - akik csak trollkodni jártok ide. Az értelmi színvonalatok meg hát látszik a felfogóképesség megnyilvánulásából (illetve annak hiányából).

Ja igen, és:
"Piffu

"0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2014.01.20. óta tag.
Piffu ezekben a blogokban publikált: Admin Tag "

Látom, a logikát nem tanították ott, ahol te állítólag tanultál, de még az értelmezési képesség átlagossága sem volt követelmény.
Megpróbálom elmagyarázni, mi a különbség.
1. Én jó régen regisztráltam a blog.hu-ra - röhej, de már nem is emlékszem, milyen apropóból. Majd több vírusrealista oldalon láttam kilo linkjeit és azokat követve idetaláltam. Veled ellentétben egyetlen új nickre sem volt szükségem, mert semmi szükségem rá, hogy "többnek látszódjak", mint "ahány vagyok".
2. Te kilo minden egyes vírusrealista cikkjére idejössz és porrá égeted magad az újabbnál újabb nickeddel, mivel azt a látszatot próbálod kelteni, mintha sok embernek lenne az a véleménye,mint ami a tied, holott pusztán arról van szó, hogy erőlködsz, mint csokitolvaj a budiban, hogy azt a látszatot keltsd, hogy "ti" vagytok a józan "többség". Holott csak azért jársz ide trollkodni, mert kilo -teljesen jogosan - hülyét csinált belőled. Pontosabban te csináltál magadból hülyét, de mindegy. Ha "nem számítana", akkor nem erőlködnél itt minden cikknél más-más nicken, aminek semmi értelme, mert úgyis már mindenki tudja, aki itt olvas, hogy elég csak benézni az újonnan megjelent nick mögé, és már tudható, hogy már megint te izzadsz itt.

"Remélem ezt így kell. Nagyon igyekezni fogok, hogy nekem legyen 278 hozzászólásom is, mert akkor abból végre magától értetődően következne, hogy igazam van. Addig sajnos kénytelen vagyok érvekkel és tényekkel helyettesíteni a kommentek számával elérhető igazmondási státuszt. :) "

Még tíz hozzászólásra sem futotta egyik nickeddel sem, mivel állandóan újakat regisztrálsz, hogy többnek látszódj XD
Senki nem állította rajtad kívül, hogy a hozzászólások száma konvergálna az igazmondáshoz, vagy egyáltalán bármi köze lenne hozzá.

Veled ellentétben én nem (sem) vagyok túlfizetett "megmondóember", ellenben én nem (sem) vagyok olyan hülye, hogy a magadfajták hazugságait elhiggyem. Inkább hiszek azoknak, akik nem akarnak átverni és megzsarolni, valamint totál idiótának nézni. Megjegyzem, az embereket nézhetitek hülyének, mert sokan rászolgálnak. De az súlyos tévedésetek, hogy mindenki annyira hülye, amennyire ti szeretnétek...

Tigasses 2021.05.08. 15:35:05

@A kiló nem százat jelent.: A vírussal kapcsolatos helyzetértékeléseid és a valóság kapcsolatát, valahogy úgy lehtne tökéletesen lefesteni, mintha te teljes erőből nekirohantál volna egy falnak, amit rögzített 5 db, különböző szögben elhelyezett kamera, látta és telefonjaival felvette egy teljes japán turistacsoport, meg még több tucat szemlélődő, plusz ott állsz vérző orral meg betört fejjel a fal előtt, ami szintén vérfoltos és amikor megkérdezik tőled, hogy ugyan áruld már el, miért rohantál neki a falnak, akkor te nagyon határozottan kijelented, hogy te nem is rohantál neki, sőt nincs is ott fal, meg nem is volt, te épp most nyertél meg egy futóversenyt és várod, hogy a nyakadba akasszák az olimpiai aranyérmet, a körülötted elborzadva álldogáló emberek meg épp téged ünnepelni gyűltek itt össze. Ja, és az nem is vér, hanem izzadság, senkit ne zavarjom, hogy piros. Meg amúgy nem is piros, kérjen elnézést mindenki, aki szerint az. Hol van már az az érem?

Mondani persze lehet ezt, semmi nem tart vissza attól, hogy minden teljesen egyértelmű tudományos tény, bizonyíték és ellentmondásoktól hemzsegő posztjaid, kommentjeid hosszú sora ellenére kijelentsd, hogy neked (tudatlan, képzetlen laikusnak a partvonalról) volt/van/lesz igazad és mindenki más (tudósok, orvosok, stb.) hülye, ahogy azt is egészen nyugodtan kijelentheted, hogy reggel még a holdon ébredtél, de azóta áttekertél bringával a marsra, csak ne lepődj meg rajta, ha többség reakciója erre az lesz, hogy "ez hülye".

Nyilván nem mindenkié, hisz itt van neked Pifuka meg szokott még lenni 2-3 másik hasonló szintű lény, aztán kb ennyi. Ahogy nézem az Index címlap is ugrott már régóta, valahogy nem tolong úgy a nép erre a kontentre mint Pfizer oltásra. Vajon miért? :)

De azért ne csüggedj, 22-ben minden bevethető propagandistára szüksége lesz a Fidesznek, szóval biztos fog azért csurranni-cseppenni némi népszerűség, ha keményen kitartasz, ott már úgyse a minőség fog számítani, csak a mennyiség. Csak told tovább ezt az "ellenzékiként" védem a Fideszt vonalat, ez már másoknak is bejött.

Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljes kudarcnak tartom a vírustagadó, maszktagadó, oltásellenes tevékenységedet, biztos vagyok benne, hogy azért ezek a tartalmaid eljutottak annyi emberhez, hogy pár embert minimum meg tudtál ölni azzal, ahogy a járványügyi előírások megszegésére, leszarására buzdítottál, végülis volt olyan Indexre kirakott vírustagadó posztod, amit sokan olvastak, szóval nem dolgoztál hiába, azt a pár fejfát a temetőkben, elkönyvelheted sikerként. Meg azok is, akik az új, immár Fideszes Indexnél futtattak téged. Érthetetlen is, hogy mostanában miért mellőznek.

Piffu 2021.05.08. 16:50:41

@Tigasses:

Tigasses
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.05.08. óta tag.

Félelmetes, amikor egy nárcisztikus pszichopatának küldetéstudata van XD
Nem unod még Zsozsó?

Nézzük mit írt rólad egy pszichológus:

"De a stílus maga az ember, és Boldogkői büszkén vállalja is, hogy „gyakran kapom azt a kritikát, hogy arrogáns vagyok”, azonban a „túlzott udvariasság […] elkeni a problémák lényegét”. Amikor vitatkozik (például az ATV Doku című műsorában egy homeopata orvosnővel), akkor „Én nem egy tudományos diskurzusba kapcsolódom be, hanem már eldöntött tényeket ismertetek, ráadásul olyan személyekkel való vitában, akik nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel, és rendszerint igen zavarosak a gondolataik”. Az ilyen személyekkel szemben a szerző szerint megengedhető a „zsebre tett kéz, a szitokszavak használata és a nem túl diplomatikus vitastílus”. Úgy véli, „ezek teszik egyedivé és érdekessé a műsort”. Utalva a homeopátiáról folytatott vitára, modortalanságát így indokolja: „Ha itt belementem volna a részletekbe, elveszett volna a lényeg, ehelyett az egészet egy nagy butaságnak tituláltam.” A könyvből azt is megtudhatjuk, hogy amit a tájékozatlan néző/hallgató/olvasó egyszerűen modortalanságnak vél, az a szerző jól átgondolt, megtervezett, hatásosnak vélt fellépése csupán: „A nagyközönség azonban nem fogékony a bonyolult okfejtésekre, sőt gyakran az elemi logika is ellenséges indulatokat vált ki […]. Én ezért másfajta didaktikai módszerekkel élek az ilyen témakörök tárgyalásánál. Mivel itt nem pusztán ismeretterjesztésről van szó, hanem egy káros jelenség felszámolásáról, ezért a pszichológia eszköztárát is bevontam a szerepléseim koreográfiájának megtervezésébe […]. Az abszurditás bemutatása, a gúny az értelmetlen elképzelésekkel szemben, ezek határozott elutasítása, erőteljesen hatva az érzelmekre, de nem hagyva el az értelem mezejét, egyértelmű metakommunikációs üzenetek – ezek dominálták a megnyilvánulásaimat.”

Én úgy látom, a szerzőt tévedhetetlenségének illúziója és purifikátori buzgalma arra bátorítja, hogy azt gondolja: amiről ő nem tud, az nincs is, amit ő nem ért, azon nem is érdemes töprengeni, és aki mást gondol, az szélhámos. Boldogkői világképében az a „tudományos”, amit az akadémikus tudomány felvett a kánonjába. Nem tudományos, azaz irracionális, hitalapú minden más. Könyvében idézi azt az műsort, amely a deutériumcsökkentett víz rákellenes hatását tárgyalta. Ebben kijelentette, hogy „a föltételezett mechanizmus, ami ezt irányítaná a sejtekben, egyszerűen, hogy mondjam, ilyen nem létezhet […] vagy, hogyha erősebben fogalmaznék, azt mondanám, hogy egyáltalán nem bizonyított….” A deutériumcsökkentett víz kutatása azonban több mint húsz évre tekint vissza, számos nemzetközi tudományos publikáció igazolja a daganatellenes hatást, tavaly rendezték hazánkban a 3. nemzetközi tudományos konferenciát, és olyan kutatók foglalkoznak a kérdéssel, akiknek a tudományban rangot jelentő impakt faktora hatszor-tizenkétszer nagyobb, mint Boldogkőié."

www.tenyek-tevhitek.hu/boldogkoi_zsolt_hienak_a_betegagy_korul_szendi_gabor_kritikaja.htm

És milyen tökéletes meglátások!

mgdé 2021.05.10. 10:59:28

@A kiló nem százat jelent.:

"A logisztikát, ütemezést a kormány jól levezényelte. Panaszra ebben nincs ok. Aki szerint lehet, ennél jobban csinálni, az szerintem képzelődik."

Ha szerinted pl. a regisztrációs rendszer és az egyéb informatikai háttértámogatások, khm, 'rendben' voltak, akkor halvány fogalmad sincs sem az informatikáról, sem a magyarországi már korábban meglevő, jobbára kihasználatlanul maradt lehetőségekről, sem arról mit csináltak meg (és mikorra), s mit lehetett volna megcsinálni.

Egyszóval, igen, lehetett volna jobban csinálni. Akár sokkal-sokkal jobban is.
De ha egyszer dicsérni kell, akkor dicsérni kell, ez egy ilyen meló ... :P

(Amúgy pfizerre váró eddig oltatlan még van jópár (lásd akár a múltkori szombat tapasztalatai ...), azzal még növelhető tovább az átoltottság.)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.10. 15:22:44

@mgdé: ne viccelj, felmentem, regisztráltam, sétáltam 10 percet, fél óra múlva már be voltam oltva... rendben volt.

mgdé 2021.05.10. 23:59:53

@A kiló nem százat jelent.:

Khm. Mikor? :D

Azt ugye tavaly tavasz óta tudható volt, hogy előbb-utóbb oltakozás jön.
Azaz, bőven volt idő felkészülni.
Ehhez képest januárban megjelent egy kapkodva összedobott, átgondolatlan, technikailag sem jól kivitelezett valami.

Csak pár apróság:
E-mail cím, mint egyedi azonosító.
(Mert pl. egy idős házaspárnak kutyakötelesen legyen kettő. Mert pl. a citromail-es cím nem szűnik meg automatikusan, ha 3 hónapig nem nézel rá. Mert pl. ha felmondod a upc előfizetésed, megszűnik a fiókod is. Mert pl. ha munkahelyi e-mailt adtál meg, s a járvány miatt megszűnt a munkahelyed, vagy csak simán kitettek/elmentél, a cím is oda. Stb.)

Nem megfelelően ellenőrzött TAJ-szám. Elég, ha "érvényes", mindegy kié, a jelentkezőé-e, vagy bárki másé ...
(Pedig volt/van évtizedek óta kész (hajdan még) OEP-es interfész csatorna, ami alkalmas lett volna e célra - pl. név, születési idő, TAJ-szám összevetés -, s amit más egészségügyi és egyéb rendszerek használnak is.)

Mobilra küldött válasz sms egyedi személy azonosítás nélkül.
Se név, se TAJ-szám, semmi, csak egy egyenszöveg. Bizony így indult.
(Mert minden idős házaspárnak legyen kutyakötelesen két mobilja.)

Korrekt nyilvános lekérdezhetőség hiánya nagyon sokáig, mind a lakosság (érdeklődők, és/vagy regisztráltak), mind akár a háziorvosok számára.

Stb.

Miközben ez rendszertervezési szempontból egy pimfli feladat.
Úgy kb. egy kétórás egyetemi zh-ra való.

Még a terhelés skálázására, pl. az értelmes sorba állításra is vannak kész, kipróbált, már az oskolában tanított, ismert megoldások.

Szólj, ha ködősítés helyett - lásd anekdotikus érvelés - valós ellenérveid vannak.
Ha meg nem értesz hozzá, akkor hidd el.

Ha meg azért nem hiszed, mert feladatot teljesítesz, akkor ne próbáld pártatlannak - "tiszta víz" - beállítani magad.

Megj.: ellen-anektota is van ám szép számmal ...

S igen, két hónapnyi élesben bénázás után valamennyivel jobb, használható lett.
Igazán jó, tanítani való viszont semennyire nem.

Etniez 2021.05.11. 07:44:35

@Piffu: te magadtól vagy hülye vagy segítenek?

Ennyi, ezerszer cáfolt hülyeséget egy hsz-ben ritkán látni.

Etniez 2021.05.11. 07:46:45

@A kiló nem százat jelent.: hát... elég komoly lista, tele a tévedéseiddel.

Etniez 2021.05.11. 07:56:18

@Tigasses: sajnos az író képtelen önkorrekcióra.

Majd egyszer kiderül ennek a blognak is a háttere, kíváncsi vagyok. Sejtéseim vannak nekem is.

And37 2021.05.11. 08:44:57

@Etniez: az, hogy valaki nem látja be, amikor erősen téved, és emellett sokszor !nagyjából! igaza is van, nem kötelez a politikai/anyagi hátszélre. Pl.
- éves szinten nem lett háromszor annyi halott, mint átlagosan,
- az 1-2 hónapban tapasztalt <másfélszer annyi halott az statisztikailag nem túl nagy
- nem omlott össze tartósan és véglegesen az egészségügy csak megszűnt egy csomó mindent ellátni
- nem volt csak 1-2 napnyi kimaradás egy regisztrációs felületen, aminek a fejlesztésére volt egy teljes évük
- nem szivattak 2-300 ezer embernél többet egyszerre az oltásszervezéssel
- és csak viszonylag kevés helyen sikerült fertőzési gócot kialakítani közben
- Indiában nem volt koronavírusjárvány csak médiahiszti mert napsütés van, és a D-vitamin megvéd... Ja nem, ez utóbbit csúnyán bukta.

Teljesen egyetértek vele, hogy az iskolákat meg kellett nyitni (és aki nem akarta vinni a gyereket, azt engedni 1-2 hetet otthon tartani), azzal is, hogy nem látszik a fertőzésszám-emelkedés emiatt az intézkedés miatt. Abban is igaza van, hogy gyerekek körében sokkal ritkább a súlyos lefolyás, és amíg ez így marad, inkább legyen heti 1-2 életmentést igénylő gyerek és 1000 karanténba került család, mint oktatási szünet.

És egyáltalán nem értek egyet abban, hogy a járvány tetőzése előtt nem kellett lezárni, mert fogalmunk nincs mi történt volna, ha nem tesszük meg, de a brazil statiszikákból látszHAT, mondjuk abban meg egyetértek, hogy nem "lezárni", hanem LEZÁRNI kellett volna, két hét+még egy hét szünet mindenkinek oszt jónapot, nem másfél hónap húzd meg-ereszd meg, de azt nem tartom valószínűnek, hogy a lakosság együttműködő lett volna, szóval valószínű ez volt a politikailag kivitelezhető arany középút Piffu meg az én általam elfogadhatónak tartott intézkedések között.

@mgdé: még ha igazad van és meggyőzöd is ebben a posztban, szerintem már eldöntötte hogy mi a véleménye és két-három hét múlva úgyis visszatér ahhoz, hogy minden tökéletesen volt szervezve, az ápolókat el kellett zavarni és az orvosoknak szükségük volt három hónap gyomorgörcsre a "mit hoz a holnap" kérdéskörben, az oltópontok jók voltak a szűk folyosókon, az informatikai rendszer ennél tökéletesebb nem is lehetett volna, és a "baloldal oltásellenes" mantra is az ország egységes fellépését segítette, mert mi mást.

And37 2021.05.11. 08:49:54

@And37: "nem "lezárni", hanem LEZÁRNI kellett volna"

Hozzátenném, ha esetleg nem egyház- és fociszervezésre, vagy nyitási konzultációra ment volna el a rengeteg pénz, hanem egy év alatt összehoztak volna egy profi járványkezelő csapatot, akkor a gócok gyors és hatékony felszámolásával fele ennyi fertőzöttel megúszhattuk volna, meg célzott lezárásokkal, csak a kritikus területeken, amit naprakészem megoszthattak volna, hogy legalább a polgármesterek tudják, mi a területükön a helyzet, nem csak bírósági határozat után.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.11. 09:09:55

@Etniez: Lehet más a véleményed, de tévedés ezekben nincs. Van feltételezés, amit akkor a média állított és logikusnak tűnt és azóta árnyalódott. De úgy tűnik feleslegesen koptatjuk a billentyűzetet, mert nem győzzük meg egymást. Fogd fel úgy, hogy az állításaim az érem másik oldala. Talán az segít.

Ezzel az ostoba mi áll a háttérben dologgal viszont tényleg felesleges próbálkoznotok.

Akik a tényekre nem fogékonyak látványosan fogékonyak a konteókra. Itt van pl. ez a fenti példa. Gondold át, hogy ez e a helyes út.

mgdé 2021.05.11. 09:52:09

@A kiló nem százat jelent.:

Mi, khm, konteó?

A korábban felsoroltak mellett az pl. hogy nem lehetett adatot módosítani/javítani a regisztrációs felületen?
Pedig elütés, hiba is lehet, akár fontos adatban is, ill. az idő során változás is - telefonszám, lakcím pl. -. Mert hisz volt aki január végén regisztrált, s április végén került sorra, volt aki februárban, s még nem került sorra, igaz, csak huszonéves, de menne.
Ill. egyéb betegség, baleset, stb. miatt nem jó a kapott időpont, új kellene.

Az, hogy, a rendszer nem adott vissza már a legelejétől egy egyértelmű azonosítót a regisztrációról, - regisztrációs sorszám pl. - amire hivatkozni lehetett volna gond esetén?

És további stb.

Amatőr munka volt.
S felelőtlenek, gondatlanok, akik ezt - jó későn - megrendelték és akiktől megrendelték, meg akik irányították a projektet.

S ez bizony látlelet is egyben, a ner egyik legnagyobb gazdaságeredményességi problémájáról.
Különleges esetektől eltekintve a csókos, ha elég nagy csókos, tudja, hogy úgyis átveszik a munkát, kifizetik a produktumot, bármilyen minőségben készítik is el, így aztán semmi késztetése nincs, hogy tisztességgel, jó minőségben csinálja/csináltassa meg. Sőt. Ezért aztán nagyon sokszor gagyi amit a pénzünkért - az állam pénze a mi pénzünk, a közösség pénze - kapunk. Mindez amiatt, hogy a ner-csókosságnak semennyire nem feltétele a hozzáértés és a szakmai és emberi tisztesség. Más szempontok szerint válogat.
(Anno Dél-Koreában eredményt, leginkább export eredményt vártak el az állam által kiemelten támogatott, a nagy projekteket nyerő - lásd csókos - cégektől. Kénytelenek voltak az árhoz képest minőséget hozni. Nekik be is jött.)
Itt meg kitermelődött egy jobbára mihaszna, az állami juttatások lenyúlására szakosodott, élősködő ner-"nemesség". Amit semmilyen "nemzetthy" névmágia nem tesz jobbá, alkalmasabbá.

Azt hogy ez egy időben megrendelt és elkezdett, gondosan elkészített, funkcionalitásában és adattartalmában átgondolt, letesztelt, teherbíró rendszer lenne, lett volna, nem tudod bebizonyítani. S más se. Ha EZT "véded", csak nevetségessé válsz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.11. 11:47:12

@mgdé: :) Nem erről van szó. Valójában lényegtelen. Az IT szektorban dolgozom. El tudod képzelni, hogy milyen kínszenvedés ezeket a felületeket látnom. Ugyanakkor, ha egy szék lába billeg és egy könyvet tudok alá tolni és megoldja a problémámat, akkor elégedett vagyok vele. Most is ez van.

Ezek az IT-megoldások nevetségesek. De nem engem tesz nevetségessé, ha azt mondom, hogy még ezekkel az eszközökkel is megoldottak egy logisztikai bravúrt. A beoltottak száma magáért beszél. Eközben nálunk jóval fejlettebb országok vergődnek. Nyáron meglesz a nyájimmunitás. Aki szerint van más megoldás, szóljon.

Én a mindenkit zárjunk be otthonrát nem tartom megoldásnek és nem is működik.

mgdé 2021.05.11. 13:21:50

@A kiló nem százat jelent.:

Nézd, a teljes bezárást senki nem tartja jó megoldásnak, s csak akkor kell/érdemes meglépni, ha muszáj. Nem is nagyon volt senki értelmes ember, aki teljes bezárást kért volna. A korlátozó intézkedések mértékéről, hogyanjáról, a mit, meddig, stb. szóltak (szólhattak volna) a viták, javaslatok, megjegyzések.

Jó az átoltottság. Ok.
De: Ettől még nagyon sok mindent elégtelenre vagy csak éppenséggel elégségesre vizsgázva oldottunk vagy "oldottunk" meg. Lásd digitális oktatás pl. Pedig arra is volt idő felkészülni, s Tompika személyében már évekkel a járvány előtt volt kormányzati felelőse is. Aztán ahogy esik, úgy puffantra sikerült. (Ne mondd, hogy hű de jól, kérdezz meg egy home office-ban dolgozó, matekhoz-fizikához már nem igazán értő anyát három iskolásgyerekkel, a háztartásban összesen csak két számítógéppel.)
Tehát, amit én az IT megoldásukról leírtam, annak saját megfelelőjét le tudnák írni a pedagógusok, az eleinte csak ők egyedül oltó háziorvosok, stb.
Kérdezd meg azt, aki nem kapta meg az őnhibáján kívüli munka és jövedelem kiesése akár picit is méltányos kárpótlását*. Vagy a lenyúlt pénzű önkormányzatokat.
Stb.

*Míg Lölő és tsai szállodák, stb. segélyezésére viszont valahogy mindig futja.

Bár valóban nagyon fontos és lényeges, de azért nem csak a beoltottak száma mutatja azt, hogy 'jól dolgozott-e a kormány'.

Amúgy ezüstérmes lett a felcsút. Egy falu. Az NB I.-ben.
Nagyjából magyar játékosok nélkül.

No, ez elég pontosan mutatja, mi fontos nálunk, s mi nem.

And37 2021.05.11. 13:53:46

@A kiló nem százat jelent.: "még ezekkel az eszközökkel is megoldottak egy logisztikai bravúrt" -- hát azt épp nem ők oltották meg, hanem a heti húsz órát telefonálgató háziorvosok, de azt meg kell hagyni, nem akadályozták a dolgot.

Etniez 2021.05.11. 15:52:04

@A kiló nem százat jelent.: 2020.06.05. 16:30:53
"Az ember halandó. Tessék ezt felfogni. Nem halnak meg többen idén, mint máskor. Ezt mutatják a számok. És pont "azok" halnak, akik "amúgy is" meghaltak volna.

Egész Európában többlethalálozás van, néhol 20% is. Ez tényszerűen nem igaz.

2020.06.05. 16:22:16
"Az országok zömében NINCS kiugró halálozási statisztika. Olaszországban sincs. Ez van. Aki nem hiszi, járjon utána. Nevetségesen kis számokról beszélünk Svédország esetében pl. ami kisebb, mint a halálozások száma egy ütősebb influenza idején és nem érint fiatalokat, ahogy szokott. Teljesen mindegy hány halálesetet kötnek a COVID-19-hez, ha azok a személyek egyébként sem éltek volna tovább."

Dettó

2020.06.18. 11:57:52
"A fertőzöttek száma gyakran csak a masszív tesztelések beindulása miatt növekszik."

What?

2020.06.15. 12:24:19
"én pl. utánanéztem a dolgoknak. A COVID-19 pedig általánosan enyhe fertőzésnek bizonyul minden szakember szerint. 1-3% szorul hospitalizációra és de vannak sikeresnek mondható gyógymódok vagy terápiák vagy profillaxisok vagy megelőző terápiák vagy sikeres kezelésmódok."

Vannak hát, de mégis nagyon sokan belehaltak.

2020.06.15. 08:30:34
"mind a kettő hülyeség. Te is nagyon jól tudod. A másfél méter meg a legnagyobb kamu. Úgy beszélsz, mintha a vírusok látható dolgok lennének és el tudnánk tőlük távolodni. MARHASÁG. "

Tényszerűen nem igaz. Csak gondolj bele abba, hogy a dohányosok füstje szélben akár 20 méterre is elmegy.

2020.06.14. 10:59:35
"Máshol ilyen nem volt. a kórházi ágyak kihasználtsága Svédországban és Olaszországban is alacsony volt. Olaszországban sosem feküdt 4000 betegnél több a kórházakban. Ez egy döntően enyhe lefolyású betegség, ami nem igényel hoszpitalizációt. "

Csak Magyarországon 12000 ember volt kórházban a harmadik hullám közepén

Sorolhatnám napestig. Ezek nem a másik oldal véleményei, hanem konkrét tévedések sorozata.
Az iskola nyitás pedig egy kockázatos dolog volt, ami szerencsére nem sült el rosszul. Nem olyan eget rengető tévedés volt feltételezni, hogy felfuttatja a járványt.

Összegezve nekem úgy tűnik, hogy te inkább mellé lőttél a járvánnyal kapcsolatban, mint igazad volt, ehhez képest továbbra is nagy lendülettel véleményezed a történéseket.

Lelked rajta.

And37 2021.05.11. 21:36:56

@Piffu: fiam kedvence a Zállatorvos, ha van rá 15 perced: www.youtube.com/watch?v=Iue0AICZfT0

Piffu 2021.05.13. 10:02:06

@Etniez:
Etniez, te magadtól vagy ennyire hülye, vagy fizetnek érte?

Ki cáfolt meg, mit cáfolt meg, és hol cáfolt meg bármit abból, amit írtam? Na, gyere, mesélj, öntsd ki a bánatodat, mert ez így csak egy duplanulla, egy duplanullától.
Konkrétumok, elvtárs, konkrétumok!

Piffu 2021.05.13. 10:09:35

@Etniez:

Amit (mármint a tévedést) te, mint Angliába szakadt betegtologató, tévedésnek "diagnosztizáltál"?
Ez annyira édes :) Szerintem jelentess meg egy tanulmány a Lancetben, mert hatalmas tudásod és a betegtologatásban szerzett tapasztalatod téged erre feljogosít. A hirsch-indexed gondolom legalább 100 XD

Piffu 2021.05.13. 10:16:41

@And37:

Lezárni kellett volna? Most már nem csak valódi tudósok (nem korpásodik a hajuk) feltételezéseire kell hagyatkozni, akik kezdetektől fogva masszívan ellenzik a lezárásokat és csak a sérülékeny csoportok elkülönítését szorgalmazták - kb. mint a svédek - hanem ott vannak a lezárásokat lerázó országok illetve államok példái.

"Mik tehát az USA adatok tanulságai?

1, Az “esetszámokat” igen könnyen lehet adminisztratív úton föl- vagy lefelé mozgatni. Amiből következik, ha abbahagynák a PCR-tesztelést, azok a nullára zuhannának. Világszerte.

2, A lakosság sanyargatása (maszkviselés kötelezése) nem orvosi, közegészségügyi szükségszerűség, hanem minden tudományos alapot nélkülöző politikai döntés eredménye. A demokrata vezetésű államok 100 %-ban a maszkhordást erőltetnék, a republikánusok 80 %-ban eltörölték úgy kül-, mint beltérben.

3, A maszkhordás eltörlésének semmi negatív következménye nem lett, sőt,

4, Úgy tűnik, a lépés kedvezőbb járványügyi mutatókat eredményezett.

5, Az európai államok nagy többsége az USA demokratákat követi a kényszerítésben és sanyargatásban, anélkül, hogy ez bármi pluszt hozna az USA-val szemben. Sőt, még azokon is túltesz, amennyiben a maszkhordást a szabadban is kötelezővé teszi.

6, Mindezek ismertek a hazai triumvirátus (politika, média, ún. tudósok, orvosok, sztár-biológusok) számára. Mégis, ezt mindhárom ág hétpecsétes titokként kezeli, sőt, aki erről tájékoztat, annak rendőrségi, bírósági fenyegetéssel kell szembenéznie. Mivel a balliberális ellenzék sem tematizálja az USA adatokat, egyértelműen az is a szemfényvesztő gépezet része.

Ehhez jön még, hogy a WHO januári – meglehetősen általánosan megfogalmazott ajánlásán túl a közelmúltban adott ki egy újabb irányelvet.
Eszerint a koronavírusban megbetegedett oltottak regisztrálásánál és vizsgálatánál csak a max. 28-as küszöbszámot fogadják el.

Ugye rájöttünk a turpisságra?

Ha a betegséget akarod szuggerálni, addig elmehetsz a küszöbszámmal, amíg nem szégyelled, ha az oltások hatékonyságát akarod bizonyítani, akkor 28-ban kell azt maximálnod. Így bizonyítja be nekünk a CDC, az USA járványügyi hatósága, milyen hatékonyak az oltások!"

K.J. tökéletes elemzése az elmúlt 16 hónapról.

www.virusinfok.hu/2021/05/09/covid-19-merleg-16-honap-utan/

Piffu 2021.05.13. 10:22:28

@mgdé:

Ezzel nagyjából egyet kell érteni, mindössze egyetlen hozzáfűznivalót tennék hozzá: teljesen mindegy, hogy NER-lovag, vagy ellen-NER lovag. Egyiktől sem várhatunk mást, vagy többet. Egyik se fogja számonkérni, elszámoltatni, kártérítésre kötelezni, stb. a másikat. Mert az irányítás ugyanaz, maximum egyik a jó rendőrt játssza el nekünk, másik a rossz rendőrt. A végeredmény ugyanaz. És amíg ezt jó nagy tömegek észre nem veszik, addig nem is lesz változás. Rotációs rendszerben váltogatja magát a pirosmaffia, meg a narancsmaffia. Egyik szakértőbb a másiknál, meg a másik az egyiknél. Egy bizonyos dologban biztos.

Piffu 2021.05.13. 10:24:22

@mgdé:
Jól dolgozott-e a kormány? Kérdés, hogy "kinek" jól? Kinek és miben akart megfelelni.

www.erdely.ma/ez-a-sikeres-jarvanykezeles-magyarorszag-vilagelso-a-halalozasban

Piffu 2021.05.13. 10:26:26

@Etniez:

Ez a te személyes, szubjektív véleményed, meg vannak a tények.

www.virusinfok.hu/2021/05/09/covid-19-merleg-16-honap-utan/

Piffu 2021.05.13. 10:44:48

@And37:

Volt 15 percem, de elpazaroltam. Ez is csak egy béna vakcinapropaganda, Rusvai meg Kemenesi ellenőrizte a videót XD XD XD
Attól, hogy humorba csomagolva adja el a kamu oltáspropagandát, még nem lesz jó. Kemenesi vakcinadílert, meg Rusvai állatorvos virológus urat meg már ismerjük...
Szóval sajnálom ezt a 15 percet, kár volt érte. De nem hagytam abba, mert hátha a végére jön a valóság is, meg a számok is, de nem jött.

Glokta 2021.05.13. 17:56:20

@Etniez: "Az iskola nyitás pedig egy kockázatos dolog volt, ami szerencsére nem sült el rosszul. Nem olyan eget rengető tévedés volt feltételezni, hogy felfuttatja a járványt."
Hát mondjuk elég nagy tévedésnek tűnik akkor ezt feltételezni, amikor a lakosság több mint fele és a veszélyezetett csoportok még nagyobb része immunis.

"Összegezve nekem úgy tűnik, hogy te inkább mellé lőttél a járvánnyal kapcsolatban, mint igazad volt, ehhez képest továbbra is nagy lendülettel véleményezed a történéseket."

Ebben egyébként igazad van, kiló is jópárszor mellélőtt, különösen ősszel.
A probléma az, hogy ha a 'járványszakértők' ugyanannyiszor tévedtek*, mint egy témával csak hobbiszinten foglalkozó blogger, akkor miért is kéne az embereknek az előbbiekben bízniuk?

*nagy többségük tavaly tavasszal és most messze eltúlozták a veszélyt (pl. tavaly érettségi idején és karácsonykor, idén iskolanyitáskor az esetek berobbanását jósolták) és ha rájuk hallgatunk, egész évben zárva lettek volna az iskolák

libernyák 2021.05.13. 18:08:50

@Etniez: Azt magyarázd meg nekem, hogy hogyan lehet hogy Floridában - ahol sokkal-sokkal lazább szabályok vannak érvényben már tavaly ősztől kezdve, mint az összes többi tagállamban - konkrétan az USA átlag alatt van a halálozások száma?

Florida nem is egy kis népsűrűségű állam, és minden szakértő katasztrófát jósolt ősszel. Aztán a járvány pontosan UGYANÚGY futott le és fel, mint máshol az USA-ban, de a floridaiak többé-kevésbé normális életet élhettek, az üzletek nyitvatarthattak, a gyerekek pedig megfelelő oktatásban részesültek.

luxxie 2021.05.18. 01:15:39

@Etniez: "Az iskola nyitás pedig egy kockázatos dolog volt, ami szerencsére nem sült el rosszul. Nem olyan eget rengető tévedés volt feltételezni, hogy felfuttatja a járványt."

Már bocsánat, de mit kell érteni azon, hogy "szerencsére" nem sült el rosszul? Hatost dobtunk, vagy mi történt? Értelemszerűen nincs olyan, hogy szerencse ezekben az esetekben. A vírus, ha van módja terjedni, terjed, ha nincs, nem. Az a "nem eget rengető tévedés" azt jelenti, hogy az ezzel riogató állítólagos szakértők úgy gondolták, hogy teljesen biztos, hogy lesz módja, miközben nem volt. Mindezt úgy, hogy a korábban, folyton hangoztatott modelljeikből arra, hogy nem képes terjedni (tehát a valóságra) semmiféle magyarázat nem lehetséges. Tehát egy totális tévedés a tudásuk a járvánnyal kapcsolatban. Az egész. A "nem eget rengető tévedés" mindössze ennyit jelent.

Piffu 2021.07.28. 09:53:01

@And37: A napokban futottam bele az általad ajánlott áll-atorvosos filmecske kritikájába, sajnos nem mentettem le, pedig már feltúrtam érte a netet. De ez meg az én egyik kedvenc rajzfilmecském, az első felét ajánlom a fiadnak, a második felét meg neked, az is kb. 15-15 perc.

orvosokatisztanlatasert.hu/te-beoltatod-magad/

And37 2021.08.16. 18:30:04

@Piffu: gondolkodtál már azon, hogy aki a konyhasót felsorolja mint rettegett oltásösszetevő, az mekkora tulok? Vagy aki a Nobel-díjat hosszú óval írja, az mennyire megbízható információforrás? Vagy aki a megfázást influenzának fordítja?

Nálunk PCR-nél 35 ciklus fölött már nem tekintették pozitívnak, szóval ez itthonra úgy tudom, nem érvényes. Influenzát összemosni COVID-dal... Engem nem különösebben érdekel, ha nyávog a kutyád.

Abban teljesen igaza van a videónak, hogy ez egy bazinagy társadalmi kísérlet aligtesztelt oltóanyagokkal, aminek lehet jó meg rossz kifutása is, és még most, hónapokkal a tömeges oltások után se nagyon lehet sejteni, hogy 1-5-20 év múlva mi lesz a vélemény a különféle mostani oltásokról.

A nyájimmunitásos optimista rész szerintem megbukott az aktuális adatok alapján, az utolsó videóbevágás viszont elég kemény, ezért megérte végignézni, bár az adatokat ellenőrizni nem tudom.
süti beállítások módosítása