A kiló nem százat jelent.

Minden zsidót és arabot deportálna a 444 publicistája Izraelből: Magyarországon pont 77 éve indultak meg az első vonatok Auschwitzba

2021. május 14.

Márton, nem vagyok egy karót nyelt fazon, de ez nem vicces! — Valamiért hiányolom a médiából az "Antiszemita gyűlöletkeltéssel tombolt közösségi média oldalán a 444 újságírója" szalagcímeket. Egyedül talán a Neokohn nevű portál horkant fel, felidézve az újságíró más botrányos kijelentéseit. Pedig Bede Márton, ha nem is a minőségi újságírás csúcsának, de mégiscsak a liberális média egyik karácsonyfadíszének számít.

Igen. Én értékelem túl a fazon jelentőségét, a közvéleményt annyira érdekli, mintha egy kis blogon fröcsögne valami hozzám hasonló nímand. De a jelenség nem egyedi a liberális médiában.

screenshot_2021-05-14_at_13_57_47.png

Valami alapvetően van elkefélve azokban a "mindenható, mindentudó" fejekben ott a "független" magyar médiában.

Bár általában a liberális jelzőt használjuk a 444 neves szerkesztőinek jellemzésére, és én több jó cikket és oknyomozást is köszönök a lap munkatársainak, de a politikai véleményalkotásaik gyakran nem szólnak másról csak arról, hogy nekik mindent lehet. Bede Mártonnal COVID-paranoiája még a kínai megfigyelő államot is megszerettette, ami már igazán sok egy liberálistól. A világ tényleg feje tetejére állt. A liberálisok akarnak deportálni és kijárási tilalom alá vonni bárkit, bármikor, amikor kedvük tartja. Honnan ez a felsőbbrendű küldetéstudat?

Tényleg nem nehéz elképzelni, hogy ha Bayer Zsolt vetne papírra hasonlókat (szokott), akkor mekkora Brüsszelig, New York-ig ható halálhörgést rendezne ugyanez a bennfenteskedő társaság, aminek oszlopos tagja ezt írta ki a Facebookra:

"Izrael, a Gázai övezet és Ciszjordánia lakói 6 hónapot kapnak, hogy eltakarodjanak.

Mehetnek, ahova akarnak. Ez van, nem tudtatok viselkedni, meguntam, takarodó!"

Tehát. Minden zsidót és arabot deportálna a 444 publicistája Izraelből...

— Magyarországon pont 77 éve, 1944 május 15-én indultak meg az első vonatok Auschwitzba...

Lényegében megtéve azt, amit Bede Márton csak úgy viccesen ide bedob — mintha csak leköpne egy pesti bérház emeletéről. Ki se nézve kit talál el. Mert neki mindent lehet.

Nem vagyok hiperérzékeny.

Persze, ki lehet ezt magyarázni, hogy nem is úgy értette. Tudjuk. Meg a "népnevelési" célt is. Meg hát csak "nagyon dühös" az Izraelben kiújult polgárháború miatt, ami most tényleg hevesebben tombol talán, mint az elmúlt 70 évben valaha. No nem mintha a Közel-Keleten valaha béke lett volna: Izrael előtt sem volt és Izraelen kívül sincs béke ma sem, az iszlám országokon belül és között sem. Kevés hely van a világon, ahol ilyen gyorsan eljutnak a fegyveres erőszakig vagy a lakosságot sújtó, esztelen és teljesen igazságtalan robbantgatásokig. A mostani palesztin "válaszcsapások" áldozatai is gyakran más arabok voltak. 

Nem számítok a Közel-Keleten egy pro-bárminek, de ha rám lőnék ki ezrével a rakétákat, akkor az az érzésem, hogy hajlanék rá, hogy agresszorrá váljak magam is. Nem kell ehhez Izraelnek lenni. Izrael minden hibájával együtt a térség egyetlen fejlett demokráciája, ahol arabok is ülnek a parlamentben... Igazságtalanságot is találunk, ez igaz. 

Nem vagyok elvakult Izrael-párti, és/de letettem már arról, hogy a valóban mindig rövidebbet húzó szerencsétlen palesztinok pártját fogjam egy eredendően kibogozhatatlan és szerencsére távoli konfliktusban. Nem ártanám bele magam semmi pénzért. (Nem úgy Bede.) Nem gondolom, hogy van vagy lehet igazságot tenni a Közel-Keleten. Mert nincs igazság. Az USA morális meggyengülésébe, amit Joe Biden botrányos elnökké választása okozott, az izraeli-arab konfliktus kiújulása és az eszkaláció kódolva volt. Nem kell ehhez geopolitikai szakértőnek lenni.

Meg ahhoz sem kell normális embernek lenni, hogy tudjuk, hogy az erőszaknak korántsem "örül" mindenki Izraelben. Az emberek nem mind elmebetegek — vagy liberális publicisták általában. Ott ez a bőrükre megy, nem pedig 2219 km-ről kibickednek felelőtlenül.

És nem csak ezért igazságtalan bármilyen kollektív ítélkezés innen kívülről az ott élők felett. Többek között azért is mert fogalmunk sincs valójában mi és miért zajlik pontosan, ki és miért felelős valójában. Arra, hogy minden egyes zsidó és arab bűnös és meg kell büntetni van egy szó: az antiszemitizmus vagy a rasszizmus. Értem, hogy ettől már nem rezzen senki össze: 2021 van. Nem is az úton-útfélen, olykor indokolatlanul használt és elkoptatott  politikai célzatú megbélyegzést szeretném felmelegíteni. Az maradjon csak a susogós melegítős '90-es években...

Amit nem kéne felmelegíteni az az a szörnyűség, ami nagyon is húsvér emberek millióinak tragédiájához vezetett. Nemcsak a gyűlölet mint olyan, hanem az a felhatalmazottság-tudat, ami Bedét liberálisként jellemzi. Hogy úgy érzi joga van dönteni milliók sorsa felett, mert neki aztán "igaza" van. Persze, ez a szó — liberális — sem jelent semmit. Ahogy ugyanez a jellemhiba jellemezte a nácikat, és nem az jellemezte őket legjobban, hogy nácik. Ahogy ugyanez a személyiségvonás jellemezte a kommunistákat, és nem az jellemezte őket legjobban, hogy kommunisták. Ahogy ugyanez a lelki torzulás jellemzi a politikai vagy vallási bigottokat most is, és nem az jellemzi őket legjobban, hogy muszlimok, keresztények vagy bármely más felekezet vagy világmegváltó ideológia hívei. Már mind rájöhettünk volna, hogy ez egyre megy. 

Szóval, persze, Bede Márton valóban senkit sem érdekel. De a senkik között ott vannak más vezető liberális újságírók is. Ami azért számomra aggasztó. Haász János, korábbi Index főszerkesztő-helyettes, most Telex-szerkesztő is érti a viccet. Ahogy a zsidó vicceket is szokás érteni, ellenben ez itt most nem olyan, amivel viccelni kéne. Az önjelölt bírák bírái ha fele annyi kritikával vizsgálnák olykor magukat, mint amilyen könnyedén mások felett ítélkeznek, a világ egy jobb hely lehetne.

Ráadásul ez a "zsidózás" most már divattá vált a 444-ben, komoly rossz hagyományai vannak. Én kifejezetten csípem a fekete humort, a blaszfémiát és a polgárpukkasztást. De. A szavaknak ettől még kell legyen súlya. Ha az ember újságírásra adja a fejét. Valami alapvetően van elkefélve azokban a "mindenható, mindentudó" fejekben ott a "független" magyar médiában, amiről az azért gyakran nem különb kormánypárti média is megemlékezett:

Deportálás-mentes szombatot! שַׁבָּת שָׁלוֹם‎. ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ‎.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5216559742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.05.16. 09:48:33

Ez a numerus clausus (aka kvóták) egyenes következménye.

GyMasa 2021.05.17. 18:49:51

Nem tudom, mi a meglepő ebben... A magát liberálisnak, és antirasszistának kikáltó megmondóemberek olyan vidáman "csuticigányoznak", hogy öröm nézni..
süti beállítások módosítása