A kiló nem százat jelent.

Új Ellenzék: akik egyszerre fogják elzavarni Gyurcsányt és Orbánt

2018. április 14.

"Én abban az értelemben LMP-s vagyok..." — Karácsony Gergely, ATV, 2018. április 4. (sic!)

 Ha SZDSZ vagy MSZP politikusként ismeri meg az ország nem lett volna képes népszerűséget szállítani az MSZP 2018-as (talán legutolsó) kampányába.

Évekkel korábban, amikor egy random beszélgetésen felmerült, azt hittem, hogy Karácsony Gergő azért jobb miniszterelnöke lehetne az országnak, mint a korrupt Orbán Viktor. Úgy gondoltam, hogy személye nagyon sokak — akár a baloldallal szemben bizalmatlan LMP-szavazók egy része — számára is olyan ajánlat volna, amire nagyon nehezen tudnának nemet mondani. 2018. április 8-a megmutatta, hogy tévedtem.

Az LMP számára Karácsony Gergő ugyan folyamatos fejfájást tudott okozni, de az MSZP-branddel képtelen volt választói tömegeket megszólítani, ahogy ezt előző posztunkban már elemeztük. Viszont egy választás erejéig meg tudta állítani az MSZP további erodálódását, és az LMP esetleges további erősödését, amely beérni látszott már a nyolc éve válságba és korrupcióba belebukott utódpártot. A valódi változást akarók ezt sosem fogják neki megbocsátani. S talán nem jutott a dörzsölt Molnár Gyula eszébe, de eldobva a taszító MSZP-logót, Karácsony Gergely Listája néven akár valóban fordíthattak volna a szerencséjükön: így viszont mérsékelni tudták csak a szavazóik újabb lefeleződését: az MSZP 2006-ban még 2,3 millió voksot kapott, 2010-ben már csak a felét, idén pedig annak is a felét. Ez drámai, tartós és folyamatos népszerűségvesztés, ami az MSZP végét jelzi előre — és ezt minden MSZP-s tudja. Nem véletlenül döntött két hiteles politikusuk, Gőgös Zoltán és Demeter Márta is, hogy otthagyják a pártot. Demeter Márta már korábban az LMP-hez csatlakozott, Gőgös idén már nem veszi át mandátumát. 

screen_shot_2018-04-11_at_17_36_06.png

Még sötétebbnek mutatja a balliberálisok jövőjét, hogy pont az MSZP-t ketté szakító Gyurcsány-párttal "kellett" (?) kartellben indulniuk, miközben a DK nyilvánvaló hosszútávú stratégiája az MSZP pozíciójának elfoglalása. Akárhogy is: a két balliberális párt együtt kevesebb támogatottságot ért el, mint a Jobbik, és háromszázezer szavazót vesztettek a 2014-es választás óta, ami bőven elég lett volna a Fidesz kétharmada ellen, amit megakadályozni az ellenzéki pártok egyedüli reális célja lehetett volna. Ehelyett kaptunk az MSZP-től három miniszterelnök-jelöltet is. Botkát, Karácsonyt és hát igen a Lattman Tamást, aki annyira szeretett volna miniszterelnök lenni, hogy végül elfogadta a kisgazdák nevű kis tribute band jelölését is. Majd a Brian életét megelevenítő, bukott jelöltjei számára a még tiszta ellenzéki vetélytársaktól visszalépéseket követelő öngyilkos elit alakulattá szerveződés követte a mulatságos miniszterelnök-jelölti castingot, s az MSZP egyre inkább egy viccpárt körvonalait kezdte mutatni — csakhogy egy ROSSZ-VICC-pártét.

"De mi az Úristenért léptetnénk vissza a jelöltjeinket? A demokrácia az egy olyan dolog, ahol vannak pártok..."  — tanítja a médiamunkást Kovács Gergely (MKKP) — és ezek a pártok nem mind szeretik egymást ám s a szavazóik gyakran nem kevésbé. 

Nem csoda, hogy ezekre az Al Capone-i ajánlatokra az LMP és a Kutyapárt is beintettek és a parlamenti küszöb miatti pániktól hirtelen stréberbe átmenő Juhász Péter és Fekete-Győr sem léptetett mindenkit vissza. Noha az egész kiszorítási stratégiának az Együtt és a Momentum voltak a legnagyobb kárvallottjai. Viszont ne felejtsük el Al Capone uralta Chicago-t, de Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc ma már pitiáner maffiózók csupán a magyar politikában. Miközben "taktikai szavazásra" buzdítva mutyiztak a háttérben és lent vidéken (mert ott nem vesszük észre?) Vona Gáborral mind abban reménykedtek, hogy valahogy a végén jobban jönnek majd ki, mint a másik kettő. Mint valami Tarantino film kétbalkezes bűnözői: végül mind megszívták. Mert miről szólt az egész "taktikai szavazás" az aranyszájú Márki-Zay-jal és a hiperaktív Gulyás Mártonnal, a két Beavis & Butthead-szerű politikai karikatúrával? Kovács Gergely (MKKP) ezt is jól összefoglalta, hogy mindenki megértse:

"Amellett kampányoltak, hogy a negyednáci Jobbik és a félhalott MSZP-DK-ra szavazzanak az emberek." 

És nos nem szavaztak — szerencsére nem elegen. A vidék nyomokban tartalmaz már csak balliberálisokat, de a Fidesz és a Jobbik közül választva az emberek érthető okokból nem az Orosz Mihály Zoltán és Janiczák Dávid-féle futóbolondok és hülyegyerekek Jobbikát tartották jobb választásnak. Ugyanígy Budapesten sem tolongtak a DK-ra voksolni, akinek a stratégiája arra a részeg emberre hasonlít, aki miután közölték vele, hogy undorító le akarja hányni a körülötte állókat, hogy kimondhassa: ti is! (Lásd még Gyurcsány-féle viszki kóstolóról írottakat.) A tukmált jelöltek minőségén  és a választókon múlt szegénykéim eredménytelensége, nem az LMP, a Momentum, a Kétfarkú, az Együtt politikusain. Egyébként volt értelme, mert az átszavazások sulykolásával a Jobbik eggyel több listás mandátumot szerzett a töredékszavazatokból. Ha a visszaléptetések megtörténtek volna, nem mondom, talán még be tudtak volna nyomni egy-egy levitézlett szocialista-dékást vagy egykori szkinhedvezért, hogy végül azok az új politikusok is megkülönböztethetetlenek legyenek ezektől, akik az előbbiek baromságairól semmit sem tehetnek.

beavis_butthead.jpg

Jobbra Gulyás Márton, baloldalon Márki-Zay Péter.

"Tehát ha valakinek itt vissza kell lépnie, az a Gulyás Márton és a Márki-Zay lépjen vissza a politikától és ne csinálja azt, hogy a kicsit is jobbszándékú, jobbindulatú, normálisabb pártoktól a Jobbikra és a Gyurcsányra tolja a szavazatokat" —  Kovács Gergely (MKKP)  — illetve ceterum censeo: Gyurcsány is. 

Akkor "súlyosbítva azt, amit amúgy is": Hány másodpercig vagy képes hallgatni egy Fodor Gábor interjút? Rosszul vagy, ha meglátod ahogy Heller Ágnes feltűnik a képernyőn és a nácik mellett aggitál? Akkor neked nem Lengyel Lászlót, Kéri Lászlót, Kuncze Gábort kell reggel magadba töltened kávé helyett, hogy tudjad nem a már soha többé meg nem jelenő Népszabadság soha többet meg nem írt vezércikke igazít majd el, hogy mit kell gondolj a politikáról — eldöntöd azt te magad. Jó hírem van, amit nem mondtak még el, de azok közé tartozol, akik egyre többen vannak — szemben azokkal, akiknek leáldozóban van a vörös csillaga vagy épp horogkeresztje, amit másokkal vitettek volna fel a 2018-as választás Golgotájára saját keresztrefeszítésük elkerülése végett. Ez a húsvét azonban máshogy alakult. A nyuszi életben maradt, jó idő lett — és nem lett karácsony.

Kb. 12%-nyi szavazó szavazott az LMP, a Momentum, a Kéfarkú Kutyapárt, az Együtt listáira — ugyanannyi szavazó, ahány az MSZP-re — az LMP-t leszámítva teljes esélytelenségük, a "taktikai szavazás" egyoldalú sorosozáshoz hasonlító propagandája ellenére. Amikor a kormányváltást pókerarccal betli lapokra bemondó MSZP-P is ugyanennyit ért el, nyugodt szívvel beszélhetünk e 12%-nyi szavazó esetében Új Ellenzékről. Míg az MSZP-DK tábor elbukta szavazói majdnem harmadát, addig azok, akiknek a visszaléptetését várták volna el mindenhol 371 ezer új választót tudtak maguk mellé állítani, ami 71 ezerrel több, mint az MSZP-DK vesztesége, s mivel a Jobbik sem tudott szemernyit sem előrelépni népszerűségben, teljesen egyértelmű, hogy ezek a pártok lehettek volna az egyedüli jó választás arra, hogy az egész ellenzék növelni tudja egyéni jelöltjei támogatását, mert ezekben a pártokban van növekedési potenciál és integratív erő. Ezek a pártok nem vesztették még el a hitelüket és ezek nem taszítják a választókat végletes módon. Ezek a pártok tudnak akár a politikában, akár a kormányban csalódott szavazókat megnyerni, akik nélkül lehetetlen új többséget teremteni. Mert az egyre kevesebből még megpróbálni sem volt érdemes. 

A pártok most nem is annyira fontosak. A pártokat alkotó emberek sokkal inkább. Az új nemzedékek képviselői, pl. Bősz Anett, vagy akár Szarvas Koppány Bendegúz, de mindenképpen Ungár Péter is mentalitásukban sokkal közelebb állnak egymáshoz ideológiai különbségeik ellenére, mint a korábbi nemzedék affektáló szadeszes megmondóemberei a magyar néphez. Valóban igaz, hogy Budapesten kívül is van egy Magyarország, ma még Orbán jobban ismeri ezt az országot, mint bármelyik vetélytársa — és talán jobban is képviseli.

Orbán Viktor azzal tematizálta már jó előre a választási kampányt, hogy ellenzékváltó hangulat van. Tölgyessy Péter és Csizmadia Ervin is Új Ellenzékről beszélnek. Egyikük sem vizesnyolcas, nem a mindenkori papagájkommandók tagjai. Nagyon helyesen mutat rá Csizmadia, hogy eddigi ellenzékét tkp. maga Orbán Viktor jelölte ki, ő tartotta állami hirdetések infúziójával életben az MSZP körüli médiát, miután a 70:30-ból már ugyan kiebrudalták is a szocikat. Az emberek egy nem csekély részének most tehát elege lett Orbán Viktor ellenzékéből és nem kértek Orbán egykori országos barátjának, Simicska Lajosnak a közreműködéséből sem, aki az Orbánnal közösen ellopott országból szerzett milliárdokkal akarta felfuttatni nekünk a Jobbikot.  A demokrácia diszkrét bája, hogy a politikai szereplők közti (khm) dinamika erősen rányomja a bélyegét a folyamatokra. Épp ezért igen jót tenne, ha a jövőben nem egy oligarcha vagy nem Orbán jelölné ki saját ellenzékét, hanem mi választók állnánk végre fel a fotelből és vennének kezünkbe a sorsunkat végre. S akár együtt zavarnánk el Orbánt Gyurcsány Ferenccel, a tévéképernyőbe égett, körúton kívül még alig járt balliberális megmondóemberekkel, a téeszértelmiségiekkel, akik hol egy kopott MSZP-s, hol jobbikos, hol fideszes pólóban osztják az észt a falusi kocsmákban aggitálva a mindenkori egypártrendszer mellett — mintha nem vezették volna már rég be az internetet még Istenmezejére is a halál fasza után egy méterrel. Mert mi szavazók vagyunk a többség: vidéken és a városokban, nem a felettünk karmesterkedő paprikajancsik.

 

 UPDATE: 

A hétvégén sikerült megszámolni az átszavazók és a levélben szavazók szavazatait, 2018. mérlege:valasztas2018.png

 

A 2018-as választást értékelő cikksorozat írásai: 

Amit tudnod kell az LMP-ről, de még a Pesti Bulvár sem merte megírni

Új Ellenzék: akik egyszerre fogják elzavarni Gyurcsányt és Orbánt

Ütésváltás kétharmad idején: amit az ellenzéknek tennie kell és ami az országgal most történni fog

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr2813832580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért volt értelmetlen a tegnapi százezres tüntetés? 2018.04.15. 20:33:16

Tegnap kivonult – állítólag – 100 000 ember az utcára, egy héttel azután, hogy a Fidesz harmadszor nyert kétharmados arányban országgyűlési választást. Ha nem is voltak ennyien, akkor is jó sok ember volt együtt azért mert ez a múlt vasárna…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.04.14. 20:00:53

Ezek még veszteni sem tudnak, méltósággal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 20:18:55

"Új Ellenzék: akik egyszerre fogják elzavarni Gyurcsányt és Orbánt"

Álom, álom, édes álom. Majd belelóg a kezed a bilibe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 20:19:42

@Jakab.gipsz:

Na de nem is veszítettek, hiszen Orbán - Putyin és a gyíkemberek segítségével - elcsalta a választásokat.

morph on deer 2018.04.14. 20:25:57

Lehet nyugodtan hőbörögni, de az LMP-t nem Karácsony akadályozta “az LMP esetleges további erősödését”, hanem az LMP!

“... amely beérni látszott már a nyolc éve válságba és korrupcióba belebukott utódpártot“, csak éppen Szél Bernadett képtelen volt politikusként viselkedni amikor arra lett volna szükség, így aztán lelohadt az érdeklődés.
Bár időnként derűt sikerült fakasztania “a Szél kormány” Kezdetű mondataival, ez nem vitás. Csak ez nem mindenkinek volt elég, a jelek szerint.

Amúgy akkor sem igazán tanácsos egyszerre több fronton háborúzni, ha netán valaki mögött egy erős és egészséges párt áll, az LMP meg jelenleg egyik sem.
Legalább pár hónapig nem az ellenségek további gyűjtésére kéne koncentrálni, hanem rendezni a sorokat, kis elemzés, tárgyilagos önvizsgálat, stb., erőgyűjtés, meg ilyesmi, sokkal eredményesebb lenne, mint konfrontálódni a jelen helyzetben.
Lesz még arra idő és alkalom bőven, nem kéne kapkodni. Komolyan.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 20:26:54

@Jakab.gipsz: ebben van valami, de nem erről szól a cikk. Én elfogadom az eredményt. Bár jobban tetszene egy Gyurcsánymentes közélet. Aztán már könnyű dolgunk lesz a másikkal... :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 20:28:02

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tkp. igen. Csak én nem tudok, ilyen velősen és tömören fogalmazni, mint te. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 20:29:27

@morph on deer: pedig ez nem bonyolult összefüggés. Karácsony hat ugyanarra a szavazóközegre.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 20:30:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem veszítettek és a cikkeimben sem írtam mást. Nem foglalkozom hagymázas hülyeségekkel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 20:46:28

@Antlfinger Edvárd:

"Orbán Viktor azzal tematizálta már jó előre a választási kampányt, hogy ellenzékváltó hangulat van."

Mán bocsikácska, de az ellenzék mantrázta hónapokon át, de főleg Hmvhely után, hogy kormányváltó hangulat van. Nem jött be, nem vált önbeteljesítő próféciává.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 20:49:52

Mellesleg Orbánnak - az ellenzékkel szemben - igaza van. A mostani ellenzék totálisan lenullázta magát, a szerzett szavazatok ellenére is.

Egy új, erős és HITELES ellenzékre lenne szükség. Magyarország a mostani ellenzéknél jobban érdemel. Bár a Fideszre szavaztam, az a határozott véleményem, hogy a Fidesznek is jobb lenne egy HITELES ellenzék. Ami véletlenül sem a mostani.

Szóval igen, ellenzékváltó hangulat van. Remélem, meg is marad, és a mostani ellenzéki pártokat - beleértve az önmagát lenullázó LMP-t is - elküldi a történelem ismert szemétdombjára.

aquaticus 2018.04.14. 20:51:07

Csurig vagyunk forradalmárral...

lenörd hofstadter 2018.04.14. 21:03:41

Az LMP teljesítette a feladatát, szétverte az ellenzéket.
Ha nem sikerül a csúti rohadt narancskirályt elzavarni, akkor egy éven belül megkapják érte a jutalmukat, mindegyikből fontos elvtárs lesz a NER-ben.

Gazz 2018.04.14. 21:13:48

@Antlfinger Edvárd: Csak mondom, az unalomig ismert fidesztrollokkal egy platformon lenni nem éppen a sikeres ellenzékváltás receptje. Nem fogsz kitalálni az erdőből, ahova ezek bevisznek.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 21:25:50

@Gazz: Szerintem ne aggódj emiatt. Gyakorlott természetjáró vagyok. A véleményéhez meg mindenkinek joga van, azoknak is, akiket trollnak nevezel.

vajdasagi 2018.04.14. 21:29:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Majd ha az unokáid külföldön születnek és élnek, akkor gondolj vissza arra, hogy ez a tragédia azért történik Veled, mert a Fideszre szavaztál. Én szóltam.

arabok balrol 2018.04.14. 21:30:34

Most minenki felsorakozik, hogy ő az Új Ellenzék, mert Soros minden támogatást megvont a bukott baloldaltól.

Így most gulyás marcitól a verekedős LMPsekig mindenki Soros sékeljeire gyúr.

arabok balrol 2018.04.14. 21:32:40

@vajdasagi: Jelenleg is több a bevándorló, mint a kivándorló.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_net_migration_rate

Azaz a kivándorlással riogatás a szokásos lippsi FAKE NEWS.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 21:37:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát szerintem ezt bízzuk a választókra, amit te csinálsz az puszta wishful thinking. Én ezzel szemben igyekszem tények alapján kialakítani az értékeléseimet. Szerintem ennek több értelme van mint alaptalanul vagdalkozni. No de persze lehet akármilyen véleményed, csak nem baj, ha tudod, hogy annyit, mondtál a mondataiddal, hogy nem szeretsz valakit. Én szerintem végtelenül sekélyes és buta. Legalább saját magadat elemezhetnéd, hogy na de mégis miért?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 21:38:06

@vajdasagi:

It has been noted and logged. KNJ out.

Brix 2018.04.14. 21:43:41

Az ellenzék levàltàsa - ahogy a kormànyé is- hosszú évekig , vagy akàr évtizedekig tartó folyamat lehet . Tudomásul kell venni, hogy van több szàzezer , a hagyomànyos baloldali, a posztszocialista pàrtokban hívő ember, akik nem lesznek a modern 21-ik szàzadi program- alternatívàt kínàló pàrtok tàmogatói. Az Mszp és a DK szazazói együtt még mindig nagyon sokan vannak, az új pàrtokhoz képest, ezért a jelen ellenzéki politika realitàsait még mindig ők határozzàk meg. A tàrsadalmi tàrsadalmi tàmogatàsban meglévő különbséget csak az idő fogja lassan oldani , az újabb fiatal szavazók piacra lépésével...De, ezzel még mindig nagyon messze lesznek a Fidesztől, amely olyan hatalmi struktúràt épített ki a közjogi rendszer àtalakítàsàval, a vidék elfoglalàsval és a gazdasàg teljes àtvételével, amit szinte sehogy sem lehet megtörni...Az online ellenzéki média informàciói semmit sem szàmítanak. A trendeket a Fidesz adja a tàrsadalomnak, es a helyi érdek-összefonódàsokon alapuló hatalmi struktúràk jól funkcionàlnak...Az emberek beletörődtek sorsukba, a szolgasàgba, nem làzadnak, eltűrik Orbàn egyeduralmi ( önkényuralmi rendszerét)

nyu 2018.04.14. 21:44:51

Nézd meg bármelyik II. kerületi választókerület eredményét, mennyien szavaztak egyéniben és listán a DKra, illetve az LMPre.
Gyakorlatilag több LMP szimpatizáns "taktikai" szavazott át a DK által indított politikaihullára, mint ahány listás szavazatot kapott a DK.

Aztán még Gyurcsótány ekézte őket a TVben a választási eredményeket látva, hogy a köcsög LMP nem lépett vissza a javukra, buktak 17 körzetet.

arabok balrol 2018.04.14. 21:48:54

@Brix: Igy van, a ballibbant maradványok még épp elég jelentősek ahhoz hogy blokkolják egy új ellenzék létrejöttét, de ahhoz már nem, hogy akár megakadályozzák Orbán 2/3-át.

Így Orbán ugyanúgy 100 éves koráig fog uralkodni, mint Ferenc Jóska. S ez igen nagy áldás Magyarországnak, hisz már most is látja külföldről aki nem vak, hogy az illiberális demokráciáké a jövő.

Habony és csapata pl. az ország egyik legsikeresebb export termékévé vog válni, bérbe fogjuk adni őket mindenféle kampányokhoz.

odysszeusz 2018.04.14. 22:03:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Teljesen "véletlenül" egyetértek...

naivugyfel 2018.04.14. 22:08:41

@Brix:
"...Az ellenzék levàltàsa - ahogy a kormànyé is- hosszú évekig , vagy akàr évtizedekig tartó folyamat lehet ..."
Vagy B eset: nem, lehet azt sokkal gyorsabban is csinálni, ha okosan kezdenek hozzá. A korrekt logika meg is van, csak még nem ment át a kritikus tömegen, még nem elég az érdeklődő :-)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.14. 22:15:37

@arabok balrol: mondjuk Sorosnak nincsenek sékeljei — Izrael-ellenes állásponton évtizedek óta van és a jelenlegi izraeli kormány sem szereti. További könnyed zsidózást kívánok!

sumes67 2018.04.14. 22:21:15

@arabok balrol: má azt hittem nem lipsizel, de igen. Szerintem ettöl a nickedtöl még nem kérdeztem, de mit jelent?

arabok balrol 2018.04.14. 22:22:25

@Antlfinger Edvárd: Mi bajod a zsidózással?

Sorosnak nagyon is vannak sékeljei, hisz nem egy kimondott filantróp. A ballenzékben meg kevés a képzett gázszerelő, vagy más, a versenyszférában is keresett szakértő. Így kell az a sékel a libbantaknak, de hát a demokráciának ára van, Soros is tuggya ezt.

Lehetnék én is 2018.04.14. 22:23:15

akár együtt zavarnánk el Orbánt Gyurcsány Ferenccel, a tévéképernyőbe égett, körúton kívül még alig járt balliberális megmondóemberekkel, a téeszértelmiségiekkel, akik hol egy kopott MSZP-s, hol jobbikos, hol fideszes pólóban osztják az észt a falusi kocsmákban aggitálva a mindenkori egypártrendszer mellett
ezt mondod úgy, hogy az együttre és a momentumra gondolsz?
ők még a körutat sem látták, nem hogy kívül kerültek volna rajta (hacsak éppen be nem voltak egészségügyileg tudatmódosítva

szepipiktor 2018.04.14. 23:03:01

Hónapok óta az első értelmes írás!
OK, a sok troll érthetően zavarodott, ha a saját gazdit (is) bántják, de ők is mennek majd a trógerekkel a szemétbe.
Sajnos nem írtad le, csak félig.
Mert igen, amíg a mszmp-utódok, a bm által vigyázott, pátyolgatott, a kisz és mszpm vagyont, kapcsolatrendszert átmentő rohadékokat nem zavarja végre el a nép 28 év után sem...), addig egy út marad, az elvándorlás.
De a szerlvény elejére kapcsoljuk már fel a mozdony is.
Az az új vonal lesz az, akire a többség szavazni fog, aki végre előveszi az ügynökkartonokat, nyilvánosságra hozza annak tartalmát, és minden benne szerplőt megismerhetők.
Akik rajta vannak soha a politkia, a közéletbe ne szerepelhessenek, nem kell a kamu személyiségjogok emlegetése, a besúgóházmesterek nincsenek hatalomban.
És mindegyik, aki a 28 vagy több év alatt a poltikában ebből élt, ezszerint döntött, minimum 20 év börtönbe legyen zárva.
Ezuntán lehet elszámoltatni, a korrupciót kivizsgálni.
Ez nem szoci, libsi, náci meg mittudoménmilyen kérdés, ez alap emberi, magyar becsületes emberi kérdés.
De ugye, olvashatjuk a kommenteket, az ismert trollokat, a magyarnak vezér, gazdi kell, ostorral, akinek az anyját is felkínálhatja. Mert akkor boldog, ha szolgálhat, nyalhat.
.
Sajnos , mivel hasznosat, jót és igazat írtál, nem hiszem, hogy mégegyszer a címlapra kerülsz...

dare 2018.04.14. 23:43:10

Itt lett volna az alkalom egy új ellenzékre.
Itt volt előttünk a lehetőség és elszalasztottuk.
Semmi mást nem kellett volna tenni hozzá, csak a Jobbiknak, az Lmp-nek, és a Momentumnak szövetkeznie egymással, és szembehelyezkedniük a Fidesszel, az Mszp-vel és a Dk-val.
Mi a szövetség üzenete?
Ügynökakták nyilvánossá tétele.
Jó, mind a három pártnak benne volt ez a programjában, de mind a három párt egymás ellen is indult.
4 év múlva ugyanez lesz a helyzet.
8 év múlva is.
12 év múlva is.
Mert a párt stratégiája valahogy mindig felülír mindent.
Pedig összefogás nélkül nem fognak 100 mandátumot megszerezni, és csak felesleges köröket futunk újra és újra, a választók meg egyre türelmetlenebbek.
Már én is az vagyok, hangulatom :youtu.be/fPT1DoYNEWw

Ha itt egyszer bedurvul a szitu, az ellenzéki pártok ne sajnálkozzanak majd, meg ne fejezzék ki senki iránt a szolidaritásukat, mert az az álszentség netovábbja lenne részükről.
A nép kérte őket, könyörgött nekik, hogy oldják meg a mostani helyzetet valahogy.
Mintha be lett volna dugva a fülük vattával.
Olyan magasról sz.rtak a nép fejére, amilyen magasról tán a Fidesz se tudna már rápottyantani.
A mai tüntetés békés volt szerencsére, de nem is nagyon volt még miért zajosabbnak lenni.
Csak a Fideszen múlik meddig fog merészkedni a 2/3-ával.
Ha túl messzire, akkor mivel nincsenek pártok, pontosabban nincs a pártok kezében semmi fékezési lehetőség, csak nézni tudnak majd a módosításokra mint borjú az új kapura, akkor a nép akar majd fékezni.
Azt meg kormány még soha nem szerette a történelem folyamán, ha a nép akarta őt szabályozni bizonyos kérdésekben.

Jó lesz ez a 4 év.

"Épp ezért igen jót tenne, ha a jövőben nem egy oligarcha vagy nem Orbán jelölné ki saját ellenzékét, hanem mi választók állnánk végre fel a fotelből és vennének kezünkbe a sorsunkat végre"

Pont ez fog majd szerintem történni hamarosan.
Csak nem úgy fog megvalósulni, ahogy azt sokan gondolják.
Köszönjük meg előre is a régi ellenzéknek.

arabok balrol 2018.04.14. 23:49:49

@dare: "Mi a szövetség üzenete?
Ügynökakták nyilvánossá tétele.
Jó, mind a három pártnak benne volt ez a programjában, de mind a három párt egymás ellen is indult.
4 év múlva ugyanez lesz a helyzet.
8 év múlva is.
12 év múlva is. "

20.000 embert sem lehetne ezzel urnákhoz vinni, az ügynökakták senkit sem érdekelnek

mindenkit a béremelés, adócsökkentés, rezsicsökkentés és a migrik érdekelnek

Göntér László 2018.04.15. 06:49:27

Valakik, vagy valami ellen könnyebb, mint valamiért harcolni. Mivel az új ellenzék nem valamiért harcol, nekem nem nyerte el a szimpátiámat. Várom, hogy valaki a választók, és nem a képviselők egyenlőségéért kezdjen el harcolni.

Kivlov 2018.04.15. 07:32:04

Azért az is sok mindent elmond az ellenzék értelmi képességeiről, hogy a kérfarkús fickó totálisan elmondta a lényeget.
Ez a visszaléptetgetős, taktikai szavazásos marhaság épp a sokszinű demokrácia ellenében tett lépések voltak.

rnz 2018.04.15. 07:35:21

Új ellenzék? Hol?

Kivlov 2018.04.15. 07:35:36

@dare:
"Pedig összefogás nélkül nem fognak 100 mandátumot megszerezni..."
Addig összefogással nem fognak, amig a szavazók 50%-a a fityiszt X-eli be. 50% az sehol sem piskóta, valamit ezek alapján, az emberek szerint jól csinálnak. Ezen kéne az ellenzéknek elgondolkodnia. Hogy nem kell mindennel szembehelyezkedni csak azért, mert azt a fityisz mondja...

Tisztességes Természettudomány 2018.04.15. 08:22:42

Orbán és SImicska együtt nyerték meg ezt a választást. Tényleg, miért is törvényszerű, hogy Simicska tényleg összeveszett Orbánnal? Az az ember, aki a Fidesz komplett gazdasági hátországának kiépítését megtervezte, lehet, hogy egy újabb briliáns tervet is alkotott, és ennek a tervnek a végrehajtása közben "veszett össze" Orbánnal.

Az összeveszésnek komoly következménye nem nagyon volt az elmúlt években.

Cycmen 2018.04.15. 08:44:04

Na megvan az "új ellenzék" lózung, elkergetnek mindenkit! Ha összeszedik a szükséges kirakatembereket, akkor is előbukkannak majd a Bokrosok, Bajnaik, Lendvaik ahogy tegnap a tüntetésen is láthattuk!
Parasztvakítás, mert a gyeplő úgyis ugyanannak a körnek a kezében lesz! Fiúk, a szar vastagon porcukrozva is szar marad!

Venesz 2018.04.15. 08:46:06

Alakul a Fidesz-Jobbik barátság, Vona már nem lesz útban. Az LMP régi Fidesz-fiókpárt, mint a jó úttörő, ahol tud, segít (a Fidesznek). Megvan itt már a négyötöd is.

VáracliJános 2018.04.15. 09:10:11

Elkezdtem olvasni ezt a faszságot, aztán az első pár mondat után abbahagytam.

VáracliJános 2018.04.15. 09:16:26

@Venesz: Reméljük a fideszbe olvadnak a faszkalapok. Habár pont az a fidesz érdeke, hogy megmaradjanak. Az lmp a legújabb mdf, a jobbik meg a miép vagy a modern torgyán párt. Nem változott itt semmi 30 év alatt, csak a választási törvény, ami alapján a fidesznek már nem érdeke lenyelni ezeket a faszfejeket. Torgyánnak az volt a fideszérdeke, hogy visszalépjen a második körben, az lmp, jobbiknak meg az a fideszérdeke, hogy ne lépjen vissza egyetlen fordulóban. A faszkalapok azonban megmaradtak, az semmit nem változott.

Alick 2018.04.15. 09:32:24

@dare: A legtöbb egyszerű választó érzékenyebb a zsebére és a biztonságára (Maslow-piramis alapja!), mint elvont eszmékre és holmi intrikákra.
A múlt - egyébként jogos! - felhánytorgatásából a végén kiderül, hogy a "rendszerváltás" és az EKA is mekkora mutyi volt... ja és Soros, már akkor is. :)

VáracliJános 2018.04.15. 09:40:09

@Kivlov: Valamit az emberek szerint jól csinálnak, igen. Tökéletesen hazudnak, az olyan birka magyart, mint te, tökéletesen félrevezetik. Pékddául egy menekült sincs már évek óta, még szerbiában se a német török megállapodás alapján, azonban a hozzád hasonló köcsögök elhiszik hogy a csuti patkány védte meg őket. Tökéletesen csalnak, pártlistás szavazatokat tüntetnek el, magukra írnak törvényeket, alkotmányokat, választási szabályokat. Tényleg, ezeket nagyon jól csinálják, a becstelen, erkölcstelen magyarok tetszését elnyerve. Ez hűen tükrözi a még az országban maradt fideszes köcsögök mentális állapotát.

VáracliJános 2018.04.15. 09:50:07

@Alick: A zsebe európai viszonylatban üresnek, mondható, nyugaton háromszor annyit keresnek, egy centivel nem kerültek közelebb a geci alatt a nyugathoz, mert közben a forint értéke is romlott, és a megélhetés is drágult. Lehet hogy sokan a válság éveinek jövedelménél többet kapnak, de szart se ér még most is a jövedelme a nyugati bérekhez viszonyítva. Szép lassan kiürül az ország, az értelmesek elmennek, a selejt marad. A biztonság sem jobb semmivel a nyugati állapotoknál. Mostanában sokat voltam nyugaton de semmilyen terroristával nem találkoztam, csak néhol sötétebb bőrű, csadort viselő emberekkel, akik gazdagabbnak tűntek a borsodi cigányoknál, a keletiben kolduló hajléktalanoknál. Inkább sétálok egy müncheni plazaban, mint egy pesti sikátorban vagy egy borsodi faluban este.

VáracliJános 2018.04.15. 09:56:36

@Alick: Ezt az imperialista fertő dumát már egyszer eljátszottátok mocskos kommunisták, kádár alatt, mégegyszer nem veszem be. Most már kimegyek, megnézem igaz-e, kádár népének nem volt ilyen lehetősége, ezért azokat nem tartom annyira hülyéknek, mint titeket fideszbirkák.

Alick 2018.04.15. 10:03:17

@VáracliJános: Persze, a nyugathoz való felzárkózás a kezdetektől fogva hamis ígéret volt. A vidéki Magyarország még Budapesthez képest is le van szakadva... ezzel együtt a "kisbüdös" szűk megélhetési lehetőségek, a "kiszámítható jobbágylét" még mindig vonzóbb, mint a "nadrágos pestiek" kiszámíthatatlan homlokráncolós "korrekciós" programjai.
Az idegenektől való projektált félelmekre és ezzel szemben a "jóságos Don Corleone védelmére" pedig mindig is jól lehetett alapozni...

Alick 2018.04.15. 10:06:06

@VáracliJános: Bizony, pontosan ezekre a kádárista reflexekre dolgozott rá orbánék propagandája... "kicsi, sárga, savanyú, de a mienk" :)

Tom66 2018.04.15. 10:17:17

Az LMP (zöld balliberális), a Momentum (anarchisták), a Kéfarkú Kutyapárt (vicc) és az Együtt (a drogos és nőverő), erről az új ellenzékről beszélünk.

Gleccsertetű 2018.04.15. 10:18:38

@VáracliJános: jaj Gróf úr, már megint hazudsz. most éppen melyik alternatív valóságban élsz? 3 ház + 1 lakás mi? :DDDDDD gyűlölködő TÖKFEJ

ulpius66 2018.04.15. 10:31:33

2018. Magyarország Parlamentje

AZ ELLENZÉK KÉPVISELŐI

26 JOBBIK
16 MSZP
9 DK
8 LMP
3 Párbeszéd
1 Együtt
1 Liberálisok
1 Független
1 (német nemzetiségi.... bár ő fideszes, de nem ül be a Fidesz-frakcióba)

Na, most ezek sem együtt, sem külön-külön nem képesek semmire!!!!!!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 10:31:38

Ha minden szombaton libsimenet lesz, egyik vasárnap talán ismét össze lehetne hívni a nemzeti tábort egy Békemenetre, csak hogy megmutassuk, hogy hányszor többen vagyunk..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 10:33:38

@Cycmen: Ja,a Milla újratöltve. ( Vagy 4k? A fasse tudja, annyi nevük volt már a függetlenobjektív világpolgároknak..)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 10:35:52

@Tisztességes Természettudomány: Igen, és lehet, hogy valójában az egész mögött Dr. Genya ördögi terve rejlik..:)))

Tibor Sas 2018.04.15. 10:52:34

@Brix: Szépen fogalmaztál. Egyetértek.

Cycmen 2018.04.15. 10:52:55

@EU zászlót mindenhova!: A Millánál mondok jobbat! A hatalmas radikalizmus után effektíve együtt indulni DK-val, majd tegnap együtt tüntetni Lendvaival, Bokrossal, Bajnaival, Gyurcsánnyal, Juhásszal, !!!!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 10:56:27

Aham értem..Hányan is voltak 8-án akik nem hagyományos pártokra szavaztak? Hányan is szavaztak a Momentumra? 2,65 % Hányan az Együttre? Még 1 % se. Hányan a kutyákra? Ez se több pár százaléknál. A szavazók 90 %-a hagyományos politikai erőkre szavazott, akik mostantól 4 évig ott csücsülnek jó kis fizetésért a parlamentben..

Cycmen 2018.04.15. 11:03:32

@EU zászlót mindenhova!: Nem hagyományos pártok! Ez jó! Eszembe jutott a hagyományos mosóporos reklám! Hát igen! Néha még a mosószappan is jobb!

Cycmen 2018.04.15. 11:05:53

A baloldal ismét készül a Himalájára és megint léket kapnak a Mariana-árok fölött! :DDDDDDDDDDD

vajdasagi 2018.04.15. 11:19:49

@arabok balrol: A cikk, amelyre hivatkozol 2007-2012 időszakra vonatkozik. Azóta drasztikusan romlott a helyzet.

VáracliJános 2018.04.15. 11:22:06

@Alick: Biztonság, ebben a kárpátleprafészekben? Ember, te hol élsz? Tavaly pesten feltörték a focusom, kiloptak belőle minden mozdíthatót fényes nappal míg a mekiben kajáltam( nem meki parkoló, hanem attólvszázméterre lakótelep). Idén a rendelt csomagomból az árut kilopták, egy mol postaponton, ahol elvileg állandóan ott van a pénztáros, vagy ha nem ő lopta el, akkor felelőtlenül veszi át a csomagokat. Minden évre jut valami kuriózum. És ez csak nálam. A sógornőmnek egy magyar csavargó győrben a plazaban ellopta a táskáját, a bankkártyáját lenullázta. A tolvaj meglett, a pénzéért még most is pereskedik. Az apósomék a győri fürdőben békésen sütkéreztek, eközben egy fürdőalkalmazott a táskájuk tartalmára volt kiváncsi, amelynek pénztárcájából megtetszett neki egy ötezres. A fürdő vezetőivel történt hetekig tartó vitájuk eredményeképpen a pénzt visszaadták, de eközben jó pár ősz hajszállal lettek gazdagabbak. Ezekről persze nem szól a köztévé, hiszen menekültszellemekkel és egy 80 éves aggastyánnal birkózik. Közben persze menekült nem volt a közelemben, de miért is volna, innen a magyar is menekül. De ne csodálkozzunk, hogy az országban minden sarkon hemzsegnek a tolvajok, ezt látják nagyban a csuti gecitől és megtetszett nekik.

vajdasagi 2018.04.15. 11:23:43

@EU zászlót mindenhova!: Nyugodtan csináljatok békemenetet, de ne ingyen buszoztassatok ide embereket. Pláne ne lengyeleket. De megjegyzem az erdélyiek ingyen ideutaztatása is szégyenletes. Pont ilyet a Milosevics is csinált Szerbiában. Ő olyan ügyes volt, hogy félmillió ebmert összehozott egy naggyűlésre. Meg is lett az eredménye.

VáracliJános 2018.04.15. 11:29:10

@Gleccsertetű: Faszkalap, keresd vissza mit írtam, mennyi tulajdonom van, nem csodálkozom annyi aggyal amennyi neked van, még 4 számot sem tudsz megjegyezni. És még ötvenszer el is ismétled, ami igazi tipikus fideszpatkány mentalitás. De engem nem tudsz eltüntetni ha kell ezerszer is a pofádba baszom, hogy hazudsz, tényekkel. Nem úgy, mint az ellenzék orbánt.

Alick 2018.04.15. 11:35:57

@VáracliJános: Az ősi poszt-kádári tolvajtempóhoz képesti relatív biztonságról van szó... ha nincs "megszorító csomag" és a csóreszoló cigányt elektromos kerítéssel büntetlenül megcsapathatja, az már több, mint félsiker.
Svéd rokonom persze panaszkodik, hogy már Malmö sem a régi, tavaly feltörték az autóját és ellopták a kerékpárját a tárolóból és a helyi önkormányzat nevében zsarolóvírust küldtek neki.
Minden viszonylagos...

VáracliJános 2018.04.15. 11:36:24

@Gleccsertetű: Amúgymeg takarodj az origód nemlétező fórumára a fideszbirkatársaiddal együtt, az való nektei fideszgennyek. Ott megvitáthatjátok milyen ízű a gecitek seggén lévő szar , amit mindennap nyalogattok és a makkján lévő geci, amit szopogattok.

dadddd 2018.04.15. 11:43:53

Aki Orbánt elutasítja, Gyurcsánnyal hogy működhet együtt? Mi a francért nem zavarták haza tegnap?

VáracliJános 2018.04.15. 11:45:53

@Alick: Ősi poszt kádái tolvajtempó. Ez meg mi a faszom? Éppen most kezdenek visszajönni a pavlovi reflexek, mindenki lop, aki csak él és mozog, intézményesített lopás folyik parlamenti törvényekkel megtámogatva. De természetesen csak azok kerülhetnek a genny köreibe, akik kellően megízlelik a csuti retardált vezérüsző csecsét. Hát milyen fingfészek ez már?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.15. 11:48:14

@vajdasagi: Mert most ugye nem volt buszoztatás, kocsiztatás. Néz majd meg a informátort jövő pénteken. Közel se csak egy spontán megmozdulásról volt szó. Soros keze igencsak benne van a történésekben. Azt hiszi a vén hülye, hogy itt is meg lehet ismételni a Majdant. De-mint az már annyiszor bebizonyosodott-nem ismeri magyar valóságot..

Alick 2018.04.15. 11:51:49

@VáracliJános: Ha a jelenlegi felállásban az ellenzés nyert volna, abból még életképes kormányt is nehéz lett volna összerakni. Egyet tehettek volna, hogy egyetlen ellenzéki közös lista a régi nevek nélkül és egy kvázi semleges szakértői kormány. Ez egy időre a mutyit valamelyest megfékezte volna... de rövid távon ettől se lett volna élhetőbb az ország.
Úgyhogy aki menni akar külföldre, annak nem szükséges aktuálpolitikai okot keresni rá...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 11:58:19

@EU zászlót mindenhova!:

Majd csak megunják a tüntizést és hazamennek. Az ellenzéki felhorgadás nem fog sokáig kitartani. Amúgy is vicces, hogy olyanok tüntiznek egymás mellett, akik egyébként egy kanál vízben megfojtanák egymást. Ezért borítékolható, hogy a nagy összefogás nem tart sokáig.

Érdekes, amikor 1994-ben a pufajkás győzött még kevesebb szavazattal, akkor nem tüntiztek. Az demokratikus volt.

Soros meg előbb-utóbb úgyis kipurcan. Bármennyire gazdag is, a biológiai órája hamarosan lejár, és az örök életet semennyi pénzért nem tudja megvásárolni.

A fia meg a saját vagyonának a gyarapításával van elfoglalva, nem fogja folytatni apja aknamunkáját.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 12:02:14

Mielőtt agyonbonyolítja mindenki a semmit, és belemegyünk az ellenzék, a vidék, meg Erdély gyalázásába, előbb kéne kezdeni valamit azzal a ténnyel, hogy érvénytelen a választás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:03:48

@rockseiaXLL:

"kéne kezdeni valamit azzal a ténnyel, hogy érvénytelen a választás."

WTF?

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 12:05:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az egy tök más választási rendszer volt. Az összefogást meg a #geci kényszeríti rá mindenkire, legalábbis akik elfogadják a rendszert, úgy érzik, hogy csak az összefogás nyerhet. Valójában csak a fidesz nyerhet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.15. 12:08:00

@rockseiaXLL:

"Az egy tök más választási rendszer volt. "

Ha ez mentség, akkor a mostani is egy tök más választási rendszer. Na und?

dare 2018.04.15. 12:13:37

@Kivlov: Kis Putyin propagandista, mit csináljon az ellenzék, most komolyan?
Ha lemásolnák a Fideszt mindenben, ti akkor is Orbánt éltetnétek mindenhol.

-Nem, nem, nem igaz, hazudsz, én teljesen normális, tisztességes, becsületes választó vagyok, aki csak azért szavaz a Fideszre, mert nincs jobb helyette. :D

@Alick: A legtöbb egyszerű választó szó szerint meg volt zsarolva.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 12:16:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A DK nem fogadja el a választás eredményét. A Jobbik teljes körű újraszámolást követel. Tudom, hogy te már nagy örömödben összekented a grazigezi képét a szobád falán, de még nincs lefutva semmi. Eddig úgy néz ki, hogy csak azért lesz érvényes, mert a kecske, akire a káposztát bízták aszondta, hogy a káposzta él és virul.

Cycmen 2018.04.15. 12:18:57

@rockseiaXLL: Oké, tegyük fel, hogy ez érvénytelen választás volt! És akkor mi van? Számotokra most a világon, bármelyik választási rendszer rossz volna! Legyen olyan, hogy az alakít kormányt aki a legkevesebb szavazatot kapja?
Megbuktatok már megint! Elkúrtátok már megint! Ha tetszik, ha nem! El lehet menni, fejre lehet állni, ezek a lehetőségeitek! Semmi egyéb!

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 12:20:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az van und, hogy a két forduló így működik. Ha nem érted a különbséget az egyfordulós és a kétfordulós választás között, akkor minek ütöd a billentyűzetet? Olvass inkább valamit.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 12:24:28

@Cycmen: Pont ez a vicc az egészben. Ha el van baszva az egész, akkor már nem mondhatod, hogy kicsit, vagy nagyon van elbaszva. Ha elfogadod, hogy hamis az eredmény, nem mondhatod a következő mondatodban, hogy az eredményből erre, meg arra következtetsz, mert az eredmény hamis. Szerintem ez elég egyszerű. Tudom, a teljes média most ezt tolja, de hát meg kéne nézni, ki mondja. Milyen is az az ellenzéki média? Kik mennyire fognak tudni még évekig nagyon faszán elevickélni ebben a fosban.

Cycmen 2018.04.15. 12:27:10

@dare:" Ha lemásolnák a Fideszt mindenben, ti akkor is Orbánt éltetnétek mindenhol. "

Az elvakultság rátok jellemző! Most a kerítést még hagyján (nem hagyján), de amikor azt hallottam hogy rossz dolog a rezsicsökkentés, akkor tényleg lehidaltam! Szerintem a földön nincs még egy ilyen idióta ellenzék!

Venesz 2018.04.15. 12:27:45

@VáracliJános: Megalakul rövidesen a Hazafias Népfront, csak a nevén gondolkodnak még. A baloldali ellenzék meg lassan elér oda, ahol 89 előtt voltak a másként gondolkodók. Majd írnak szamizdatokat. És akkor úgy fogom magam érezni, mint fiatal koromban. Ja nem, akkor még nem voltam reumás.

Gleccsertetű 2018.04.15. 12:28:07

@VáracliJános: TEGNAP MÉG AZT HAZUDTAD, H BMW-D VAN

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 12:28:28

Amúgy ha a fideszre szavaztam volna, most ugyanúgy nagyon pipa volnék. Nem így akartam volna nyerni. Továbbmegyek, valamennyire én is fideszes vagyok. Abban az értelemben, hogy a szavazók nem egyértelműen feleltethetők meg pártoknak, csak azért, mert egyszer valahova behúznak egy ikszet. Tudok mondani nem is egy dolgot, amit a fidesz képvisel, az ellenzék meg nem, és én mégis egyetértek vele. De ez nem demokrácia, ez nem legitim választás.

Cycmen 2018.04.15. 12:32:12

@rockseiaXLL: Melyik párt kapott több szavazatot?
A Jobbik DK kormányzás Jobbik többséggel szerinted reális? (nem fenyegetés, de ha elképzelhetőnek, működőnek tartod akkor itt befejeztük)

dare 2018.04.15. 12:32:33

@Cycmen: Ha rám az elvakultság a jellemző, akkor magadra milyen jelzőt tűznél fel?

Cycmen 2018.04.15. 12:39:27

@Gleccsertetű: @VáracliJános: TEGNAP MÉG AZT HAZUDTAD, H BMW-D VAN

Azt nem tudja használni, mert ellopták a helikopterét és abban volt a forgalmija! Meg a diplomája! :D

Gleccsertetű 2018.04.15. 12:44:18

@VáracliJános: Gróóóóóf úúúúúúúr, hát miféle stílus ez? lebukás utáni vergődés??

VáracliJános 2018.04.15. 12:45:55

@Cycmen: Most te a faszkalap! Látszik hogy a matek mellett az igeidőkkel is kurva nagy bajban vagy. Húgyagyú, olvasd csak el mégegyszer, mikor fosztották ki a focusom? Hát tavaly, retardált. Aztán csodálkozunk, hogy ezek a birkák negyven évig hatalomban tartanak egy csuti patkányt? Ők nevezik magukat magyarnak, amikor még egy magyar mondatot se tudnak értelmezni?

Gleccsertetű 2018.04.15. 12:47:34

@Cycmen: kurva egyszerű ez az ember, vagy cserélgetik a nicket egymás között, össze-vissza bukik le a hazugságokkal

VáracliJános 2018.04.15. 12:50:24

@Gleccsertetű: Ne magadból és fideszes tolvajfajtádból indulj ki, én alapjában becsületes ember vagyok, ennek köszönhetem, balkáni paraszt, hogy MOST új BMW-m van. Akármennyiszer is választjátok meg a patkány tovaj führeretek, akkor is csak egy kis csóringer rabszolga seggnyalók maradtok.

ob.szerver 2018.04.15. 12:52:56

Az új ellenzékből már le is húzhatod az lmp-t, a magyar közélet legaljasabb és legkártékonyabb alakzatát. Ugyanis egyetlen más párt sem veri át a választóit azzal, hogy gyökeresen mást mond és mást tesz. Egyrészt nagyon sok embernek nyílt ki végre a szeme, hogy ők a fidesz szatelitpártja, akik 2014 után 2018-ban is 2/3-hoz segítették az állampártot, másrészt kiütötték (szó szerint) a kevés tisztességes lmp-s egyikét, akinek a parlamentbe jutást köszönhetik. Az lmp elkerülhetetlen eljelentéktelenedése a választás kevés pozitív következményeinek az egyike.

Rot 2018.04.15. 12:55:43

@Antlfinger Edvárd: a "számodra vélt tények" alapján írsz egy szerecsenmosdató írást az LMP-ről, nem véve tudomást azokról a tényekről ami alapján az emberek szavaztak...
Gratulálok.
Ezzel a választással az LMP-nek pont azt nem sikerült megmutatnia hogy mitől lehet más a politika...
A pöffeszkedő gőgöt, a primer alkuképtelen önzést Fidesz színvonalú kommunikációban köpték a nép arcába.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 12:57:56

@ob.szerver: a lényeg a lényeg

annyira nem lehet más a politika, hogy egy 1/6os lippsi kormány kerüljön a pénzosztóba

Tehát Fidesz kormányok jönnek.

VáracliJános 2018.04.15. 13:00:22

Mivel nem tudnak magyar mondatokat értelmezni, számolni, pár nappal ezelőtti mondatokra sem emlékeznek, ezért úgy tudja rángatja őket a csuti pondró, mint a marionettfigurákat. Egy szánalmas, kapzsi, alattomos, sunyi, semmirekellő, erőszakos féreg alattvalói ők, akik egy kis alamizsna fejében még az anyjukat is eladják.A jövőben kurvára fog ügyelni a pondró, hogy csóringerek maradjanak, mert máskülönben nem tudja őket rezsimorzsával, adómorzsákkal, megtvesztegetni választások előtt, nem tudja őket sakkban tartani, rabszolgaigába hajtani. Így maradnak továbbra is kis csóringer seggnyalók.

Cycmen 2018.04.15. 13:04:38

@VáracliJános: A tavaly nem igeidő. Amúgy nekem mindegy, van egy kocsim az jó nekem járj amivel akarsz és nem ugatok bele. Monnyuk ne akarj zrikolni a bajor pénztemetőddel mert az szánalmas!

Rot 2018.04.15. 13:04:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A pufajkás egy európai értelemben vett felelős politikus volt, kb az utolsó...

Rot 2018.04.15. 13:05:52

@Cycmen: a BMW az értelmiség státusszimbóluma...

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 13:07:45

@Cycmen: Nem lehet tudni, melyik párt kapott több szavazatot. Pont ezt mondom. Kijött egy eredmény, meg látszik az is, hogy a legelemibb szinten bele kell nyúlnia az eredménybe, hogy nyerni tudjon. Az eddigi galádságokon kívül persze. Hogy mennyivel azt te sem tudod, meg én sem tudom. Hogy nyert-e egyáltalán, azt sem. De megértem, ha egyeseknek ez így teljesen elfogadható, itt élek én is, látom, hogyan züllik az ország.

Bármilyen átmeneti kormányzást el tudok képzelni, ha az a végeredménye, hogy létrejön egy igazságos választási rendszer és az irracionálisan meggazdagodott fidesz-gengszterek meg hűvösre kerülnek. Amúgy szerintem ezt a második színjátékot sem kellett volna megvárni.

Gleccsertetű 2018.04.15. 13:07:58

@VáracliJános: mostmár új? tegnapelőtt még azt mondtad, h pár évesen vásároltad. BAZDMEG LEGALÁBB EMLÉKEZZ VISSZA MIKET OKÁDSZ A NETEN

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 13:08:56

@Rot: ja, ha kiásták volna a lippsik Horn hulláját a lippsik és vele kampányolnak akkor is többet kapnak mint szilveszterrel, molnárral, kuncemacival meg juhásszal

na majd 2022ben megmutattyátok

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 13:11:15

@rockseiaXLL: "Bármilyen átmeneti kormányzást el tudok képzelni, ha az a végeredménye, hogy létrejön egy igazságos választási rendszer és az irracionálisan meggazdagodott fidesz-gengszterek meg hűvösre kerülnek."

Én pont azért szavaztam a Fideszre mert több oligarcha kell, nem kevesebb.

Igazságos meg az amit a 2/3 annak tart. Deal with it.

VáracliJános 2018.04.15. 13:15:56

@ob.szerver: Alapvetően nem is az lmpvel van baj, hanem a jelenlegi rendszert kreáló fideszférgekkel. Az ő rendszerük hű seggnyalója az lmp-s schiffer jogászpatkány, sallai satöbbi, akik a fidesz pártmorzsáiért még az anyjukat is megbasszák. Az mszp-ben is vannak ilyenek, akik le vannak fizetve a fidesz által, akiknek a jelenlegi rendszer fenntartása az érdekük és erkölcsös tudattal nem rendelkeznek. Pedig kurva egyszerű a képlet. Össze kell fogni, egy választás erejére, kétharmaddal elsöpörni a fideszt, pár hónap alatt átírni alkotmányt, választási törvényt, leváltani minden fideszpártkatonát, az ellopott állami vagyont elkobozni, majd új választást kiírni már demokratikus feltételekkel. Ki foglalozna ekkor már, hogy milyen választási pénzeket kell a bukott fideszpatkányoknak visszafizetni? De hiszen a fidesz a parlamentben egy törpepárt lenne már ekkor, vezetői meg a börtönben rohadnának. A fidesz választási kutyulmánya alapján törpepárttá lehetne degradálni a kisebbségben lévő fideszférgeket.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 13:17:29

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Miért jó neked, ha több oligarcha van?

What sould I deal with? Május elején lesz jogerős végeredmény.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 13:18:14

@VáracliJános: "Pedig kurva egyszerű a képlet. Össze kell fogni, egy választás erejére, kétharmaddal elsöpörni a fideszt, pár hónap alatt átírni alkotmányt, választási törvényt, leváltani minden fideszpártkatonát, az ellopott állami vagyont elkobozni, majd új választást kiírni már demokratikus feltételekkel."

Ez annyira eccerü, hogy már a 2. választást szopta ki az ellenzék 2/3ra ezzel az izenettel

2022ben már a parlamentbe sem kerülnek be

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 13:22:40

@rockseiaXLL: Az oligarchák a nemzet legjobbjai. Mi magyarok nem táncolunk nyugati oligarchák fütyülésére mint Junker meg a többi kaviár-zabáló hivatalnok!

Ma is több van mint csak Lölö, tavaly Szíjj kapta a legtöbb állami megrendelést pl. Soha semmi baja nem volt Szíjjal a független liberós médiának csak mindig lölövel. Gondolom Szíjj lökött nekik is pár sékelt.

De ez mind1, 100 oligarcha kell, de mindnek csak 1/10 annyi megrendelés, mint Lölönek a mútt ciklusban. Én, erre a programra szavaztam.

Orbán fontos feladata, hogy felkutassa a potenciális oligarchákat, és bevonja őket a NERbe.

Cycmen 2018.04.15. 13:24:07

@rockseiaXLL: : Nem lehet tudni, melyik párt kapott több szavazatot.

Lehet. Kiszámolták és általában véve el is ismerték hogy a Fidesz kapta a legtöbbet, a hülyékkel meg nincs mit kezdeni! A fekete lovagok csak a Montyban jópofák!

BALTAZÁR 2018.04.15. 13:26:21

Nekem erről az összefogósdi kampányról óhatatlanul eszembe jutott
Einstein egyik nagy mondása.
Elmebaj az, amikor újra meg újra ugyanazt a dolgot csináljuk, de más eredményre számítunk.
Mire számított vajon Karácsony Gergely amikor összeállt a szocikkal, aztán elkezdett visszalépkedni a DK javára?
Erre az emberre kellett volna rábízni az országot?
Vicc

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 13:31:30

@Cycmen: Ezzel nagyjából egyetértek.
Már csak azt nem tudom, hogy ez miért jó nekem azon túl, hogy nem erőszakolnak meg a migráncsok, hála a fényestekintetűnek.

JorEl 2018.04.15. 13:36:50

Pont nem a Lehet Más a Ketrecharc és a Monumentum a jó példa az új ellenzékre, mivel a momentumot eleve arra hozta létre a fidesz, hogy legyen egy trójai faló az ellenzékben, az lmp-t meg simán megvették kilóra, hogy ne kelljen félniük attól, hogy nem lesz meg a kétharmad.

Cycmen 2018.04.15. 13:37:23

@rockseiaXLL: az irracionálisan meggazdagodott fidesz-gengszterek meg hűvösre kerülnek.

Mi az irracionális? Ne menjünk messze, anno Gyurcsány gombokért vett gyárat, most milliárdos, tanári diplomával ez kevés embernek sikerült! Soros nem irracionális? A fészbukos gyerek lóvéja mögött mennyi tudás van? Végig vegyük?
Amúgy ti nagy Orbán szakértők miért nem emlékeztek? Az első bukása után kielemezte a hibákat és az egyik, a vállalkozói hátország hiánya volt, mert a privatizálós szociknál volt minden meg a külföldieknél akik a szocikra tettek mert azok tékozoltak könnyen! Na ezt építi most ki és az ellenfél üzletektől esik el ezért sírnak, benneteket hergelnek, meg demokráciáznak! Ha tetszik, ha nem, ez egy harc és ezek a szabályok, amik nem tetszetősek, de ha valaki nem eszerint játszik az bukik!

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 13:39:36

@rockseiaXLL: A NER egyszerü dolog, de felépíteni korántsem az.

A hálátlan emberek csak a sikert látják, Orbánt a világ tetején, de azt nem látják, ahogy 30 éve minden egyes nap építi a NERt. Unalmas, rutinszerü néha lélekölő apró teendők, amit viktoron kívül mindenki más lusta volt megcsinálni.

antiinternáci 2018.04.15. 13:40:32

Az MSZP-t megmentette Karácsony?
De hiszen alig lépték át a bejutási küszöböt... Budapest rosszabbik része nélkül pedig simán kiestek volna. É ráadásul a lelkükön szárad az az elképesztő gazság, hogy Gyurcsány Apró Vadai szégyenszemre bejuthattak a parlamentbe.

VáracliJános 2018.04.15. 14:04:40

@VáracliJános: De most az első lépés a parlamenti munka bojkottja, a mandátum át nem vétele. Ha ezt most egy ilyen elcsalt választá után megteszik, akkor az ország menthetetlen. Ha nincs pénzük, kérjenek sorostól. Én ettől az aljadék fideszparlamentől az élén a bajszos görénnyel egy fillért nem vennék fel, bassza az anyját, megoldanám máshogy a megélhetésem. A soros biztos támogatná az ellenállást a fasiszták ellen. Most böfögte a gülüszemű arrogáns antinó, hogy 16 milliárd dollárja van erre.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 14:07:53

@VáracliJános: "De most az első lépés a parlamenti munka bojkottja, a mandátum át nem vétele."

Lévén hogy a libbantak pont a parlamenti melegedő miatt vettek részt a választáson - mit hittál a kormányVÁLTÁS miatt muhaha - biztos nem veszik át a mandátumukat.

A szavazóikat ugyan jól átbaszták elszámoltatással meg Qrmányváltással, de mi ebben az újdonság?

VáracliJános 2018.04.15. 14:15:15

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Nem húgyagyú, nem így csinálták. Ezer jelölt indult a csalók ellen. Még eddig egyszer sem csinálták azt, amit kellett volna. De mostmár késő bánat, az elcsalt szavazást csak úgy lehet helyrehozni, ha nem veszik fel a mandátumot. Elemezte már azt valaki, hogy nem ülnek be, a munkájukat pedig nem a magyar államnak nevezett csuti geci fizeti, hanem soros, akkor mi történik? Nem olyan nagy pénz az neki, a mellényzsebből kifizeti annak a pár képviselőnek a fizetését. Szerintem fel kell oszlatni a parlamentet és új választást kell kiírni, ha a parlament nem tud összeülni. Ha úgyis mindenkiről azt terjesztik, hogy sorost szolgálja, akkor mi vesztenivaló van, meg kell tenni. El kell hozzámenni, meg kell vele beszélni, hogy nem ülnek be a parlamentbe, agyjon pénzt a parlamenten kívüli ellenállási munkára.

VáracliJános 2018.04.15. 14:17:42

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Hát, ha átveszik a mandátumot, onnantól kezdve menthetetlenek lesznek, egy fasiszta tolvaj, csaló rendszer kollaboránsaivá válnak.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 14:20:01

@Cycmen: Amikor elfogynak az érveitek, akkor mindig előszeditek azt az idióta gyurcsányt.

Az az irracionális, hogy egy féleszű seggnyaló gázszerelő pár hónap alatt olyan birodalmat épít, ahogyan arra a világ legnagyobb titánjai sem képesek. Ez az irracionális. Nem tudom, mitől jobb ez akkor, ha bemondasz egy nevet. Gyurcsány! Ó akkor már minden oké.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 14:22:11

@rockseiaXLL: "Az az irracionális, hogy egy féleszű seggnyaló gázszerelő pár hónap alatt olyan birodalmat épít, ahogyan arra a világ legnagyobb titánjai sem képesek. "

Már mér ne lennének képesek?

Milyen birodalom? Mert azt hallottuk a választás előtt is milyen birodalmat épített lölö csak arra nem vette a fáradtságot senki, hogy leírja nekünk gumicsizmás parasztoknak miben áll e birodalom.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 14:23:53

@VáracliJános: Az új választás, 2022re van kiírva, addig coki.

Nem akarok Fidesz 4/5-öt, ezért semmi szükség 2 hét múlva új választásra.

Andy73 2018.04.15. 14:31:51

"Kb. 12%-nyi szavazó szavazott az LMP, a Momentum, a Kéfarkú Kutyapárt, az Együtt listáira — ugyanannyi szavazó, ahány az MSZP-re .... nyugodt szívvel beszélhetünk e 12%-nyi szavazó esetében Új Ellenzékről."

Nos, ebből csak az LMP jutott be a parlamentbe, és ők már meg is előzték a böszme pártját. Ha hozzájuk számolod a kiesetteket is, akkor akár már a szocikkal is versenghetnek az új ellenzék szerepéért, pontosabban az új baloldali ellenzékért. A Jobbiktól még így is messze vannak.
De mi köze ennek Orbánhoz, aki most nyert zsinórban harmadszor kétharmaddal, és mlistán 49 %p

Cycmen 2018.04.15. 14:35:00

@rockseiaXLL: : Amikor elfogynak az érveitek, akkor mindig előszeditek azt az idióta gyurcsányt.

Ha megnézed, magát a privatizációs folyamatot írtam le, kevés pénzből bennfentes hozzájut nagy értékhez! Ez amúgy általános volt, mindössze az ismertsége miatt került fel példának. Amúgy sem utaltam prímszámokra meg kígyózásra (ez a Gyurcsányozás)!

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 14:35:17

@rockseiaXLL: Tudvalevő hogy bármelyik átlagos maszek gázszerelő minimum 1 millió nettót keres, körülbelül, elérte őket is a munkaerőhiány

Orbán KATA rendszere miatt ebből szinte semmit nem kell adóznia, tehát minden gázszerelő IS Orbánra szavazott!

De aki folyamatosan képezte magát, mint Lölö, elolvasta a Szegény Papa, Gazdag Papa c. könyvet, az már a 90es években is sokkal többet vitt haza ennél, s akkor az még pénz vót!

Andy73 2018.04.15. 14:39:03

Az előzó befejezése:

"Kb. 12%-nyi szavazó szavazott az LMP, a Momentum, a Kéfarkú Kutyapárt, az Együtt listáira — ugyanannyi szavazó, ahány az MSZP-re .... nyugodt szívvel beszélhetünk e 12%-nyi szavazó esetében Új Ellenzékről."

Nos, ebből csak az LMP jutott be a parlamentbe, és ők már meg is előzték a böszme pártját. Ha hozzájuk számolod a kiesetteket is, akkor akár már a szocikkal is versenghetnek az új ellenzék szerepéért. Pontosabban az új baloldali ellenzékért, mert a Jobbiktól még így is nagyon messze vannak, együtt is.
De mi köze ennek Orbánhoz, aki most nyert zsinórban harmadszor kétharmaddal, és listán most szerepelt legjobban, 49 %-ot elérve. Egyáltalán miköze a 6 %-os böszmének a 49 %-os Orbánhoz? A böszmét (és a hozzá köthető baloldalt) már 2010-ben elzavarták a választók, Orbán viszont akkor nyert először kétharmaddal, és azóta szinte folyamatosan kétharmados többsége van.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 14:43:19

@Cycmen: Igen,aztán jött még az olajozás.

Még mindig nem értem,, miért az orbán az isten miért a miniszterelnök lánya jár az arabokhoz tárgyalni. Miért a miniszterelnök veje ledesíti az országot. Miért olyan elfogadható ez az egész állami szinten folytatott féktelen korrupció. Mer most nem a komenisták csinájják? Azé?

Andy73 2018.04.15. 14:48:16

Az Új Ellenzékről: beszédes az a kép, amit a blogger illusztrációként berakott a KKP-ról. A képaláírásban a következő olvasható: Barcson a Fidesz-KDNP-s jelölt 52 %-kal nyert, a Jobbikos ellenzéki 37 %-kal lett második.
Vajon hogyan szerepelt itt a blogger által vizionált Új Ellenzék? Mikorra tervezi a blogger, hogy megközelíti a 37%-kot? A böszmével már nem kell versenyeznie, ő éppen csak becsúszott megint a parlamentbe. Viszont mielőtt Orbánnal szeretne versenyezni, először a Jobbik eredményét kellene megcéloznia, hogy tényleg érdemi ellenzéki erőről lehessen beszélni.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 14:49:16

@rockseiaXLL: "Még mindig nem értem,, miért az orbán az isten miért a miniszterelnök lánya jár az arabokhoz tárgyalni. Miért a miniszterelnök veje ledesíti az országot. Miért olyan elfogadható ez az egész állami szinten folytatott féktelen korrupció. Mer most nem a komenisták csinájják? Azé?"

Mert Orbán nem fogja elkótyavetyélni az országot, a családja fogja örökölni az urlkodást, ez az amerikai minta.

A 90es években eccer már eladták a lippsik a hazát hugyért szarért, vót is életszínvonal. Most, hogy vastagon kenik a zsellérrek a kaviárhabot az osztrigájukra, Sorosnak esélye sincs népfelkelést szítani mérsékelt terroristákkal.

Cycmen 2018.04.15. 14:50:52

@rockseiaXLL: azé..........
Ennél tovább nem lépünk úgy érzem, tehát nyugodj meg, azé!
Visszakérdezhetnék miért nem elfogadható neked mindez, mert nem a kommenisták csinájják azé? De nem kérdezem, mert úriember vagyok!
Milyen jó kis érv mi?

Nati Walter 2018.04.15. 14:55:55

MSZP 89 óta erodál.....
Amugy az LMP ugyanugy affektál mint az SZDSZ

Nati Walter 2018.04.15. 14:57:04

@rockseiaXLL: igen :-D belölük épp elég volt 1917 óta

Nati Walter 2018.04.15. 14:58:04

@Cycmen: sajnos nem kell elöszedni,elömászott megint

Cycmen 2018.04.15. 15:29:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Soros meg előbb-utóbb úgyis kipurcan.

A fia meg a saját vagyonának a gyarapításával van elfoglalva, nem fogja folytatni apja aknamunkáját.-

Mondod te! Nézd meg a CIA profilját, hogy milyen műveleteket végeznek és milyen módszerekkel és vesd össze a Soros tevékenységgel! Ezután válaszolj arra, hogy egy magánszemélynek engednék e hogy saját szakállára világpolitikai jelentőségű, befolyásolási tevékenységet folytasson, vagy azonnal eltennék láb alól? Ugyebár kormányokat és gazdaságokat kicsinálni nem tartozik a szerény hobbi kategóriába. Soros és cége csak eszköz, a halála után sem lesz változás.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.15. 15:51:04

@rockseiaXLL: Soros államdóan megkísérti Orbánt.

A választások előtt például, azt mondta, ha bevezetheti a nyílt társadalmat, akkor közbe tudna járni hogy Orbán legyen a következő Pápa.

Orbán viszont megvesztegethetetlenül hisz abban, hogy a NER építés hosszú távon jobban megéri. De Soros nem érti ezt, mert neki nincs hazája.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.15. 17:48:16

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Pápának, vagy akkor már inkább nunciusnak azért is lenne jó, mert eleve szereti más gyerekeit taperolni, kapott is rá most kétharmados felhatalmazást meg rengeteg melegség is lakozik az ő szívében, hiszen Washingtonból, a cheese pizza hazájából is kedvenc zeneszerzőjét hozta haza halszagot gyártani. Abból a Washingtonból, ahonnan őt is, meg az Ibizán virtuál-heteroszekszualizált Árpinát is kitiltották. Pedig csak átutazóban voltak Argentínába, ahol az ölükbeszakadt háromezermilliárdot kellett befektetni az olajbizniszbe, így kimaxolva a fülkeforradalmi tevékenységet. Soros ezt nyilván nem is értheti, hiszen ő a legnagyobb ellenfülkeforradalmár.
Mondjuk ez már olyan terület, amit a fidelitasos társkommentelőknek jelenteni kell Moszkvába, úgyhogy visszavonom az egészet. Ne küldjétek a teket, nem akarok rejtélyes módon öngyilkos lenni.
Orbán egy szent, hazánk megmentője e vészterhes időkben. Ez tisztán látszik, mert sehol egy migráns. És különben is SOROS!!!5!!, ezt már a tompikatompika is mondja, kikerülve a megvilágosodási célzatú jedivisszavonulásból.
This is Spartak Moskvaaaa...

vajdasagi 2018.04.15. 18:36:15

@EU zászlót mindenhova!: Amennyire én láttam, most nem volt buszoztatás. Vagy Te tudsz erről? Linkeld ide, hadd lássam.
De ne az origó hazugságait használd "bizonyítékként" - azok az újságírás szégyene.
Én tudok olyanról, aki idevonatozott, de a saját pénzén, és nem tudok olyanról, akit ingyen hoztak busszal.

Egyébként meg ha a Soros egy vén hülye, akkor:
1. hogyan tudta ilyen jól kiválasztani, hogy pont orbán viktor taníttatását kell pénzelnie?
2. miért van az, hogy fél ország ez az öreg ember ellen vív "küzdelmet"?

Nincs itt valami önellentmondás?

Amúgy a jövő szombati tüntetésre a nicked alapján EU-s zászlóval megyek. Még az örömódát is eléneklem. Figyeltél? Nem gyűlölet-óda, hanem ÖRÖMÓDA.

index.hu/belfold/2018/04/14/kezdodik_a_kormanyellenes_tuntetes_az_operanal/igy_szolt_az_oromoda_a_parlamentnel/

lobaszopiatej 2018.04.15. 20:33:48

Nah, mit írtam kb egy éve:

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2018%2F04%2F15%2Forban_feudalis_rendszererol_ir_a_konzervativ_nemet_sajto%2F

Feudalizmus vs Szocializmus.
Tökmindegy kire szavaz az ember, ez bizony egy ilyen szar ország, cselédi vagy proli visszarendeződéssel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 20:56:52

Mekkora elmeháborodottnak kell lennie annak az embernek, aki a be se jutott Momentum, és a több ciklus óta haldokló LMP nevében ekézi az MSZP-t és a DK-t, akik azért mégiscsak többet kaptak?!

Ha valakit elküldött a nép a jó büdös francba, az a Momentum és az LMP.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 21:19:01

A mai Fideszes blogetrmésben legalább három nagyjából egymásra rímelő, de hót elmebeteg bloggert is találunk. Ezeknek a közös témája, hogy leginkább a DK és az MSZP a hibás a választási kudarcért. Na most tisztázzunk egy pár nagyon fontos dolgot:

1) A teljes összefogást eljátszotta a demokratikus ellenzék 2014-ben, nagyobbat buktak, mint most.
2) Most, 2018-ban a DK és az MSZP-P tökéletes koordinációt hozott létre. Megegyeztek mind a 106 képviselőről, tehát az összes szavazójuk nyugodtan leszavazhatott listán a saját pártjára, az a szavazat nem is veszett el, és az egyetlen, koordinált képviselőre. Az MSZP és a DK ennek eredményeként tulajdonképpen meglepően sok választókerületet megnyert. És ahol az LMP nyert, az is csak azért volt, mert sikerült megegyezni abban az egy körzetben az LMP-vel is.

3) Az LMP egyébként, a Momentum és az MKKP egyetlen dolgot ért el ebben a választásban: adott a Fidesznek kétharmadot. Ugyanis több olyan képviselő is volt, aki nyerhetett volna, ha az a rohadt LMP-s, Momentumos, MKKP-s jelölt visszalépett volna. Egy ilyet kellett volna megtenni, és a Fidesznek nem lenne kétharmada.

4) Aki meg arról értekezik, hogy a DK és az MSZP helyett új pártot kellene építeni, az figyelje meg, hogy azok a pártok, akik ezt csinálták, az az Együtt, a Momentum, az MKKP, azok olyan kurva nagy zakót kaptak ezen a választáson, hogy kiestek. Az LMP meg immár több ciklus óta erőlködik az új erő létrehozásán, de csak a bejutási küszöbig jutnak el. Magyarul: a nép úgy küldte el az MSZP-t és DK-t is leváltani akaró elmebetegeket, mint a huzat.

5) A Jobbikkal pedig a legjobb megoldás az volt, amit Vona Gábor és Karácsony Sándor le is adott Balónál, nevezetesen vissza nem lépnek egymás javára, hivatalosan nem mondhatják, hogy szavazzanak a szavazók a másik pártra, de aki adott helyen átszavaz, mert ott az látszik jónak, azzal összekaccsintanak. A Közös Ország mozgalom felmérései egyértelműen azt hozták ki, hogy ha a Jobbikos jelölt tényleg visszalép, akkor a felük a Fideszre szavaz át, tehát nem nyer a dologgal az ellenzék.

Fel kéne már fogni, hülye ellenzéki megmondóemberek, hogy nem, nem ez a megoldás. Sem a teljes összefogás, sem pedig az MSZP és a DK leváltása nem hozott semmiféle eredményt. A legjobb eredményt az MSZP és a DK koordinált jelöltállítása hozta eddig. Ez is kevés volt, mert túl sok az Emőke Magyarországon, de ez volt eddig a legeredményesebb startégia, és nem az a sok ostobaság, amit ti összehordtok!

Jamie72 2018.04.15. 21:43:39

@Brendel Mátyás: nem értem, miért zavar ez a 2/3 ennyire?
igazából tök mindegy.
1-2 mandátum ide-oda nem számít.
a lényeg az, hogy ezt a választást csak a fidesz nyerhette, a többieknek esélye sem volt.
a sok kis párt szavazatai nem összeadhatóak.
régebben a jobboldalon volt ilyen sok kicsi: fidesz, mdf, kdnp, fkgp, miép. el is buktak mindig,
az mszp-szdsz leverte őket rendszeresen.
ezt kéne megérteni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.15. 22:25:08

@Jamie72: ha nem érted, hogy mi a 2/3 jelentősége, és neked ezt magyarázni kell, akkor te nagyon ostoba vagy.

jó, nagyokos, akkor magyarázd meg az LMP-nek a Momentumnak, hogy oszoljanak fel, mert az MSZP és a DK két olyan nagy baloldali párt, amelyik bebizonyította, hogy mindegyik jelöltről megegyeztek!

VáracliJános 2018.04.15. 22:48:38

@Jamie72: De korábban nem bontották le a demokratikus normákat a fékeket ellensúlyokat. Most már látszik, hogy nagy hiba volt, mert felemelkedhetett a fasiszta sátán, orbánc. Szándékosan nem fideszt írtam, mert olyan párt nincs. Kdnp meg pláne nem létzik.

VáracliJános 2018.04.15. 23:04:28

Most már az is egyértelműen látszik, hogy a fideszre szavazók nem az aggastyánokból álló fiataldemokrata és a kereszténydemokrata nevezetű fantomra, hanem a diktátor orbánra szavaztak. Tehát az ő eltávolítása a legfontosabb. Ha orbáncképű bukik, az egész fasiszta bűnszervezete kártyavárként omlik össze. Tehát arra kell koncentrálni, hogy vejével együtt milliárdos sikkasztás miatt lecsukják. Ha polt erre nem képes, akkor a most megalakuló eu bíróság feladata lesz ez a nemes feladat.

kukko 2018.04.15. 23:22:50

Én az Együtt jelöltjére akartam szavazni, de ő visszalépett az utolsó pillanatban. De nem voltam hajlandó a DK-ra szavazni. Ha két név lett volna, egy Fideszes és a DK-s, akkor sem szavaztam volna a DK-ra, inkább érvénytelenül. De matekozzatok csak fejben, hogy hogyan nem lett volna meg a kétharmad! Fejben bárki megnyerheti a választást, a tények meg ne zavarjanak senkit, úgyis a tények utáni világban élünk. Csak egy baj van: facts don't care about your feelings!

VáracliJános 2018.04.15. 23:35:23

@kukko: Az együttre szavazhattál volna listán, az egyéniben meg orbán ellen.

Sinci Roca 2018.04.16. 00:51:10

Ezt a koncepciótlan zagyvaságot, amit itt összehordasz.
Jobb lenne, ha a blogolás helyett inkább sétálnál egyet a szabadban.
Sokkal jobban járnánk mi is, te is.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.16. 16:24:50

@Sinci Roca: köszönöm, hogy elolvastad, de ne felejts el sétálni is azért.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.16. 16:25:44

@VáracliJános: de érted, hogy ő mit mond: Ő NEM ÚGY AKART. Te akarhatod másként, de ő így döntött. Ez az ő szavazata. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.16. 16:39:56

@Nati Walter: hát SRB vidéki akcentusával és temperamentumával én ezt nem mondanám. Két külön világ.

Frick László Intézet 2018.04.18. 10:58:44

Történelmileg az az ostobaság, miszerint Orbán=Gyurcsány, Gyurcsány = Orbán stb-stb egészen konkrétan a blogter-en dúlú Kornis Mityu bácsi kontra Para Alkoholista Imre (a mutatott időszabnan videóblogger-ként éldegélő) vitájában puruttyálódott ki.

Gyurcsány Ferenc egyetlen élő politikai zsenink -hozzá képest Orbán réthorika) közepesek vagy gyöngék.

Azt szoktam javasolni, ha valaki az elmúlt 33 év magyar történelmét szeretné megérteni, csak Gyurcsány Ferenc életét és munkásságát tanulmányozza.

Ha valak,i gyorsan szeretne végezni, mintegy esszenciálisan, akkor Gyurcsány Ferenc
"A mór megtette, de a mór nem megy, sőt!"
című őszödi beszédét kell tanulmányoznia -hogyan lett ez elhazudva igazságbeszédnek annak ellenére, hogy az igazmondással mindössze egy kifakadás foglalkozik. A Mór Beszédéi-g a magyar történelem legismeretlenebb szövegű beszéde az 1956. novemberi Mindszenty beszéd volt.

A Mór Beszéde hátere az, hogy Vitányi Iván a dmagóg Orbán elleni demagóg áfiom-ként képzelte el Gyurcsányt. Ez a végzetes tévedés az alapja a magasfokú értelmiseggjeink köreiben népszerű hülyeségnek, amivel ez a blogbejegyzés is foglalkozik.

A korai, a "táncos" Ferenc még a Tettesd a hülyét, ha jót akarsz magadnak!" mozgalom kereteiben álcáskodott. Ki nem legyintette le a sportminisztert. Amikor baloldali MSZP-s barátomnak rámutattam, mint a jövő emberére, jól kiröhögött, hogy képzelem ezt a barmot.

2006. márciusa végén az MSZP-t alkotó frakciók zöme iszonyúan beráfott Gyurcsányra a gazdasági adatokkal való csalás miatt. Az 1. fordul eléggé necces volt, Ferenc a csicskájával, Ficsor Ádámmal benyomata az sms-kampányt Csányi miniszterelnöki ambícióiról uszítva

az MSZP Vidéki Téeszelnök Tagozatá-nak csúfolt (az index és Gyurcsány csúfolta így az MSZP egy részét) tehát a billegős proletár körzetekben klasszikus kortes liszt-cukor osztogatással a Vidéki Téeszelnökök nyerték meg az MSZP-nek a választást.

Miközben a véleményformáló sajtómunkások magukat és Ferikéjüket ünnepelték "Mi nyertük meg az MSZP-nek a választást"
Vitányi tartotta volna magát az igéretéhez, tabítványa, a Mór, megtette kötelességét és mehet a lecsóba, és Hiller Pifti-kéje lesz a ME. Csakhogy a Vidéki Téeszelnöktagozat őrjöngött a pestiek miatt és a nyomorultak ostobaságukban elkövették azt a végzetes hibát, hogy Hiller leszavazásával gondoltak bosszút állni a pestieken. Ez a pillanat volt A Rés Ferenc számára a maradáshoz. És erről szól az őszödi beszéd: "Senki nem tud semmit. Még A Gyuríííí [Surányi] se tud semmit, csak én vagyok az okos, és ha én kinyitom a számat és elkezdek rólatok beszélni.. A Mór Beszédben a sok ~tunk ~tunk valójában zsaküzzös TÁTOK TÁTOK TIK VÓTATOK TIK CSINÁTÁTOK!

Zseniális Ferencnek csak magát az MSZP-t, a pártot sikerült szétkúrnia, a társadalmi bázisa nem változott. Az MSZP szavazóiról nullakiterjedésű kvantumfizikai pártok a DK kivételével (tehát Zseniális Feri, ugye) nem képesek el-aggykirály-katonát-ozni szavazókat. Az MSZP-s vagy az MSZP-re szavaz vagy nem megy el szavazni. Most talán sikerült annyit elérnie a foskavaróknak, hogy az orbángyűlölet fokozásával a leggyűlöletbetegebb MSZP-s ...idézem a Jók és Igazak szóhasználatát.. "nyugger"-ek elmentek átszavani a... pl Jobbik-ra...

A kegyetlen igazság az, hogy az MSZP-nek van az ellenzékiek közül a legstabilabb társadalmi bázisa. Kétfajta MSZP-s van, akik még nem ismerték föl, hogy Gyurcsány széjjelkúrta a pártot és soha nem volt baloldali, meg azok, akik képtelenek lejönbni a gyűlöletbetegségről és még mindig azt hiszik, hogy Ferikéjük Orbánt akarja szétbaszni. Ez a szegmens tartja látszatban a DK-t.

Frick László Intézet 2018.04.18. 11:06:59

@Antlfinger Edvárd: A vidéki akcentusom kiköpött a Váncsa Itváné -csak én nem vagyok idült alkoholista. Ennek megfelelően, amikor a budapesti fejlettembertípussal találkozom, ugye, vidéken élni nem lehet, ami vidéki, az mucsai, ami budapesti, az organikusan és de genetice is egyszerűen csak fejlett... ezek a fejlettemberek rá szoktak kérdezni, hogy Győzike földjéről való vagyok-e és ha már Sálgó tárjáni ismerem-e ott Gyurit. 40 éve nem tudok rájönni, ki lehet ez a salgótarjáni kbaszott Gyuri, viszont ilyen esetekben azonnal fejlettbudapesti akcentusra váltok:
-gyönge, tüdőprés nélküli hehezetes magánhangzók, pöfe, selyp és affektált mássalhangzók
-ragvégek elnyelve, az utolsó ejtett magánhangzó éneklően hullámoztatva
-gügyögcsiül, mogyi uszi ubi ücsi rágcsi kuki, burgi, kápi, hambi, tuja,

Ha például újlipótvárosival beszélgetek és mintegy mellékesen megemlíti, hogy a dossziékért leugorhatnék Cinkotára, akkor felháborodom, az már nem is Budapest, viféki tanya, nem gondolja tán, hogy én oda ki a parasztok közé elvándlizom? Hozassa fel futárral!

Ha nagyon jól sikerül a paródiám, akkor büdösbunkó jellegzetes komedicentrálos arrogáns parasztnak szokta leszólni ezek a fejlettemberek.

Frick László Intézet 2018.04.19. 06:05:51

A kiló nem százat jelent, a szavazó pedig nem bázis vagy párttámogató.

A magyar politikába kurvára, ismétlem, kurvára beletorzít az, hogy demokratikusan, de akár civil-törvényesen sem ellenőrizhető un "újságírók" sajtómunkások "Talking Head"-ek csinálnak politikát. Olyan, a nógrádigyörgyalakúak rendjébe tertozókról beszélek, mint Lengyel "Mesemondó" Lacibácsi, akinek még ebben a kiobaszott életben sose lett igaza, de nem is lett belőle semmi baja, még meg is élt a magán-hülyeségeiből. Vagy Tölgyessy Péter.

Akkor már inkább a Magyar Filozófia Győzikéje, TGM.

Aki legalább néha tényleg igazat mond, pl 2017-ben az ATV-ben elárulta az igazat az ellenzékről (a Jobbikot persze ő nem vette bele....) "Nem akarnak Orbánt váltani, nem akarnak kormányozni, megélhetési politikusok."

A táblázhat nem azt bizonyítja, mennyien támogatják az MSZP-t, csak arra mutat rá, hogyan sikerült a fostos recska kavarás a "véleményformálóknak". Hát úgy, hogy az MSZP bázisa vagy ottjonmaradt vagy megnézte az interneten, Márki-Zay kit ajánl.

Márki-Zay, a beszéló szalmabáb, Dzsingisz kán a biztonságbó ilyen szalmabábok meg a főasszonyok között nézte a csata kimenetelét... Márki-Zay a magyar politika agitáció történetének szégyene. Besze János hentes- és mészáros óta nem dőlt be ekkora blöffnek a magyar.

Ha van felelőse a most kialakult helyzetnek, akkor az egyik fő felelős Heller Ágnes -akinek az összes diplomáját és papírját is nagynyilvánosság előtt kéne összetépnie, erre mit csinál? -még neki áll feljebb és egzaltáltan őrjöng a Véleményformálás KO-ja előtt. Aztán a sajtómunkásság. A gyűlöletmarketing bajnokai. A románozással és cigányozással OiOiOirópába tartók. A vidékizők. A Budapestre Koncentrálók. Vagy akik megbaszták a néhai "Kétfarkú kutyapárt" vállalati küldetéstudatát és lementek humbákba, ráadásul ingyenkurvaként.

Kedvenc állandó mottóim egyike:

"Mégiscsak Isten kiválasztott népe vagyunk, ha ilyen csürhe kezére adja a világot, mint a miénk."
(Temüdzsin nagykán 1219 ; Uj Péter véleményformáló 2006.)

Attilajukkaja 2018.05.18. 11:12:25

Karácsony Gergő "egy választás erejéig meg tudta állítani az MSZP további erodálódását, és az LMP esetleges további erősödését"?
Nem kellett ehhez az LMP-nek Karácsony Gergő, mert a párt maga alatt vágta a fát, és sikeresen hozzájárult egy újabb Fideszes 2/3-hoz. Köszönjük, kedves LMP! Remélem ez a párt is eltűnik a süllyesztőben, ahogyan a többi parlamenti "ellenzéki" párt is.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.05.18. 11:31:55

@Attilajukkaja: ok, fogadjuk el, hogy az LMP kellett a kétharmadhoz és nem az a majd hárommillió szavazó, aki a Fideszt választotta minden más bal és szélsőjobboldali alternatívával szemben. Legyen neked, szereted az egyszerű összefüggéseket. Ez is része a nagy képnek. De miért vágta volna maga alatt a fát az LMP? 50%-kal több szavazót szereztek, növelték a mandátumaik számát. Szabóval majdnem a duplájára. Ez nem egy fa vágása. Az LMP-t egyébkét is már lelepleztük, felelős. Valóban. Főleg azért mert az ellenzéki pártok közül egyedül képes volt növelni a népszerűségét, míg a balliberálisok nem, a Jobbik nem: kilonem100.blog.hu/2018/04/10/amit_tudnod_kell_az_lmp_rol Olvasd el azt is, Attila. Kösz!
süti beállítások módosítása