A kiló nem százat jelent.

EP-kampány: plakátháborúban állnak az ellenzéki pártok — egymással

2019. május 14.

Eltökéltem, hogy sorra veszem az EP-választáson induló pártok főbb üzeneteit, de közbe jött ez. Magvas üzenteiket a pártok elsősorban mindenfelé kiragasztott plakátokon igyekeznek eljuttatni a választók felé. Kampány idején többnyire szabad a pálya, ezt a választási törvény biztosítja. A demokrácia többet ér, mint az szép utcakép. Időnként a regnáló városvezetés viszont igyekszik csorbítani ezeket a jogokat. A többit viszont elvégzik maguk a pártok. Elméletileg tilos egymás plakátjait megrongálni, letépni, átplakátolni. Ez azonban nem mindig sikerül. Választási körkép: plakátháborúban állnak az ellenzéki pártok. Egymással.

dk_wtf.png

Nem igényel kommentárt, ezért leírom: a DK-aktivisták, noha még bőven volt hely, a többi párt plakátjaira találták legmegfelelőbbnek kihelyezni Gyurcsányné arcképét. A nepotizmus azért van rendben, mert családon belül marad, ez meg azért, mert maradt még egy hely az MSZP-P számára is. A DK rövidítésben egyébként az első betű nem a bolgár DOBREV családnevet rövidíti és nem is azt, hogy DEMAGÓG, hanem azt, hogy DEMOKRATIKUS. A kampányban magát szerényen a legeurópaibb pártnak hirdető Gyurcsánypárt így értelmezi a demokráciát és Európát. Remélem a szavazók nem így.

mszp0lmp.png

Egykutya. A DK az MSZP-ből szakadt ki, a szakadárok azóta is az összefogás élharcosai. "Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

szel1geci.png

Ellenpélda? Szél Bernadett ex-lmp-s képviselőnőről és a többi "függelenről" sokat írtunk. Igyekezett valamit segíteni a budakeszi-i plakátozási ínségen. Ez dícséretes... A demokrácia jegyében több párt plakátjával szerette volna kifejezni, hogy ő mennyire jófej. szel2geci.png

Szél gesztusait úgy tűnik nem értékelte mindenki egyformán nagylelkűnek. Az, hogy annak a pár ellenzéki pártnak a plakátjait fújták le, amiket Detti kitett, lehet elhamarkodott az ítéletem, de azt sejteti velem, hogy a Fidesz szimpatizánsai voltak az elkövetők.

Azért látható, hogy Szélhez még nem jutott el minden párt plakátja időben, hogy lefújhassák és sajtóhírt generáljon. Legyünk igazán demokratikusak és tegyük ki az összes induló párt plakátját. Köszi!

Nemcsak a viccpárti, a mihazánkos, de a fidesz-kdnp-s plakát mellett az lmp-s is hiányzik valamiért...

Márpedig a piros festék mellé a zöld szín megy a legjobban. Piros, fehér, zöld: ez a magyar föld. És ilyen a magyar választási kultúra. :(

UPDATE. Ja igen, Szél plakátügyével kapcsolatban van még egy probléma:

60305658_2389018801327278_6759512477832052736_n.jpg

Igen. Ez Szél Bernadett, ahogy éppen piros festékkel fúj le egy politikai plakátot.

Az előző rész tartalmából:

EP-kampány: a Momentum első számú prioritása a tamponáfa eltörlése

„Szerintünk akkor lesz igazságos Európa, hogy ha senkit nem érhet hátrány amiatt, amilyennek született. Éppen ezért, ha bejutok az Európai Parlamentbe, az első számú prioritásom az lesz, hogy uniós szinten minden tagállamban kötelező legyen eltörölni a női egészségügyi termékekre fizetendő ÁFA-t....

Kitölthető legfrissebb felmérésünk az EP-választásra, mondd el Te kit utálsz, kit nem, melyik plakátot fújnád vagy tépnéd le!

Amit a HVG.hu elfelejtett megírni az LMP-ről és a Medián felméréséről

mondd_meg_egyszer.jpg

UPDATE

László Erdős - az MSZP és Gajda Péter sajtófotósa - épp rakja vissza a plakátjaim egy részét amit leszedett. Azt...

Posted by Ferenczi István on Thursday, May 23, 2019

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr10014825522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása