A kiló nem százat jelent.

EP-kampány: a legeurópaibb volna a gyurcsánypárt?

2019. május 20.

Nem kell bő lére erereszteni a DK kampányüzeneteinek gyorselemzését. Az EP-kampányról szóló sorozatunk MSZP-ről írt része a DK-ra is érvényes. Leszámítva, hogy a DK-ban nem okoz megosztottságot a Szanyi kapitány által vadkapitalistaként jellemzett Gyurcsány Ferenc személye: a DK-ban mindenki szektás hívő. A két balliberális párt közül az alig 5%-ot elérő Gyurcsánypárt tűnik mégis a leginkább "egyben lévő" pártnak. Az egymásnak keményen nekimenő, random párbeszédesekkel felhigított MSZP-hez képest a hirtelen előretolt pártelnök-feleségen és fegyverhordozóin érződik az, mintha valamit akarnának a politikában, nem csak a tehetetlenségi erő tartja őket a pályán.

Az MSZP-DK-kartellhez csatlakozott Momentum is inkább a közhelyek birodalmában bolyong, és az újszerűség hímporából próbál továbbra is politikai tőkét kovácsolni, ami most sajnos kevés lehet. Viszont minden amatörizmusuk ellenére a balliberális érzelműek számára hiteles alternatívaként a Momentumot tudjuk inkább jószívvel ajánlani.

gyurcsa_ny_orba_n_1988_1.jpg

Gyökerek. Az MSZMP-s, KISZ-es idők adják a szocializációt, a kapcsolatrendszert, ami Gyurcsány Ferencet befolyásos üzletemberré, sőt az országot és az MSZP-t bedöntő miniszterelnökké tették. A DK-ra ma már sokkal inkább jellemző a szoci tempó, mint a pártszakadás óta egyre halványuló, önbizalomhiányát, hol ostoba trágársággal, hol kikukázott ex-LMP-sekkel pótolni kívánó MSZP-re. Míg az MSZP-t a hatalmi harcokban elvérző óriások egyre silányabb kompromisszumokban egyeznek ki, addig a DK-ban lényegében természeti törvényként biztosítja a hatékonyságot és a pártegységet a Gyurcsányra szabott dékás "orbánizmus".

Ezzel be is fejezném a gyurcsányi rétegpárt és a tekintélyelvűség keserű dícséretét. Gyurcsány maradandó visszatérő migrént okozott az egész magyar társadalomnak, és ez behatárolja lehetőségeit a pályán.

Sosem lehet belőle már miniszterelnök.

Az EP-kampányban ezt a hatást enyhítendő dobták be Dobrev Klárát. A gyurcsányi minikirályságban, a királynő mindent tud, amit az udvartartáson kívül utált király tud, bírja az alattvalók hűségét, de személyéhez nem tapad az a bizonyos közbeszédbe átment "elkúrás" — mint tudjuk Gyurcsány Ferenc maga ismerte be ezekkel a szavakkal, hogy kormányzása katasztrofaspirálba taszította az országot. Enélkül a DK-jelenség nem értelmezhető. Álljon bármilyen szívünknek kedves és modern gondolat az ötletelésben mindig is túlságosan is kreatív Gyurcsány Ferenc programjában. A Gyurcsánypárttal és jelöltjeivel több probléma van, mint akár a mindenki által leírt szocikkal.

A DK-program jórészt az MSZP program szimpla másolatának tűnik. "Európai" minimálbér és egyéb hasonló nagyotmondások sorával kecsegteti a választókat, erről eleget írtunk. (Az már a gyurcsányi udvartartás kontraszelekciójának terméke, hogy egyik gyöngébb jelöltjüknek, Rónai Sándornak a miskolci vitában sikerült megígérnie, hogy minden európai európai minimálbért fog kapni(!) — ami azért bocsánatos nyelvbotlásként is gyönyörű öngól. Legtöbben nem örülnénk, ha holnaptól csak a minimálbért kapnánk. Persze egyik ellenzéki ellenfele se csapta le a magaslabdát...)

Ami viszont innováció, hogy a DK az egyetlen párt talán, amelyik tényleg karakteresen leteszi a voksát Európa-ügyben. A DK-nak ugyan nem lehet befolyása az integráció folyamatára, de filozofálni és víziókat megfogalmazni ettől még szabad. Rétegpártként pedig megtehetik a legdurvábbat is bemondhatják. Az egyik szélsőérték az unióból való kilépés lenne — akár lehetne ez is a karakteres gyurcsányi üzenet, de természetesen a DK a kézenfekvő legeurópaibb jelzőt igyekszik magára aggatni szerényen és az Európai Egyesült Államok szómágiájába sűríti bele Európa-koncepcióját. Ez legitim felvetés: a DK tehát azt gondolja minden bajunkra egy európai szuperállam lenne a megoldás. Főleg a balliberálisok politikai sikertelenségére...

Hisz ez részben abból a felismerésből fakad, hogy a DK a hazai politikában nem rúghat labdába, egyfajta európai főhatalmat a magyar fölé emelve érezheti úgy sok magyar balliberális szavazó, hogy úgy már mégis legyőzhetnék Orbánt. A DK nekik muzsikál. Reménytelen ábrándról van szó, hiszen Orbánnak (és a többi állami vezetőnek) magának kéne járomba hajtania a fejét, ennek pedig vajmi kevés a valószínűsége. Az integráció ezen szélső formájára a kontinens pedig nem érett meg. Láthattuk, hogy a közös valuta is milyen gondokat okozott a dél-európai államokban és mennyire elmélyítette Görögország válságát a trojka (EU, IMF, EKB) személytelen és antidemokratikus túlhatalma a bajba jutott tagállam fölött.

Nem könnyű és nem veszélytelen tehát ez az európaiság. Hasonló módon az Európa népétől távoli brüsszeli elefántcsonttornyában uborkagörbület-ügyekben fontoskodó eurokraták borították ki a briteket, akik végül bebolondíthatóak lettek a Brexitbe. Tehát most van itt legkevésbé az ideje talán erről beszélni, először is meg kéne erősíteni az EU-ban azt, ami azt összetartja — vagy inkább megtalálni. Enélkül mindössze 

üres gyereknapi lufi a DK egyesültállamokozása 

A másik fő probléma a DK-s nagyotmondással Európa-ügyben, hogy senki sem nevezheti magát "legeurópaibbnak". Pont ahogy senki sem nevezheti ki magát a legmagyarabbnak. Egyrészt mert nincs ilyen verseny. Másrészt ez más pártok, politikusok, emberek ledegradálását és kirekesztését jelenti az amúgyis gagyivá tett "európaiságból". (Illetve tükörszerűen a kormányoldalon magyarságból.) Az ember ilyet nem mond magára. A "legeurópaibb" kijelentés már önmagában is nevetséges és magyartalan, ha úgy tetszik: "európaiatlan". Ez az önmeghatározás is önmagában jelzi, hogy a Gyurcsánypárt híján van az európai politikai kultúrának. Az arányérzék és az önmérséklet hiánya végigkíséri Gyurcsány politikai karrierjét, a 2006-os szemkilövetésen át napjainkig.

Gyurcsány úgy nyúlná le és lúgozná ki az európaiságot, mint Orbán tette a nemzettel — a nemzeti dohányboltok korrupciós tragikomédiájába torkolva.

Gyurcsányt sokmindennek nevezhetnénk, cezaromán bizánci hazudozónak éppúgy, mint pozőr balkáni szerencselovagnak, nagyon kelet-európai a meggazdagodásuk Dobrev Klárával a rablóprivatizációban, amiben a befolyásos őskommunista anyós szerepe is jelentős volt. Bizarr és harmadikvilágbeli jegyeket mutat, a férjet váltó feleség a pártlista élén. Épp ezért hogy Gyurcsány vagy Dobrev a 

"legeurópaibb"

lenne, azt az is bőven cáfolja, hogy bevallottan Gyurcsány Ferenc volt a 2002-es

"huszonhárommillió románozás"

értelmi szerzője. Románia ekkor még nem volt az Unió tagja, az akkori Orbán-kormány kétoldalú megállapodást írt alá a román kormánnyal a magyar munkaerőpiac megnyitásáról cserébe szimbolikusan kifejezhettük a nemzeti egységünket és kedvezményeket adhattunk a romániai magyar kisebbségnek. Mégis milyen európai az, aki más európai polgárok ellen, köztük másfélmilliónyi romániai magyar ellen idegenellenes gyűlöletkampányt indít?

Milyen ember egyáltalán az, akinek eközben a felesége ráadásul bolgár származású...?

Ez a szemforgató cinizmus jellemezte többé-kevésbé a szocialistákat egész végéhez közelítő történetük során, de míg az MSZP-n belül számos más politikai érdekcsoport is ellensúlyt biztosított a törtető gyucsányi szociopátiával szemben a DK-ban ilyen fékező-moderáló tényezők már nincsenek jelen. Töményen kapjuk a nárcisztikus önteltséggel büszkén vállalt gyurcsányi "trükkök százait". Nem véletlen, hogy olvasóink körében a gyurcsánypárt elutasítottsága a Mihazánkéval vetekszik. A gyurcsányi politika persze ön- és közveszélyes. Egyedül Orbán kormányzására nem veszélyes épp ezért. Se lenyelni, se kiköpni nem tudta eddig az ellenzéki térfél.

A déákás Nyugati Fényen és tmás lapokon keresztül egyszerre támadják szövetségeseiket és a többi ellenzékit, a XIII. kerület mindmáig sikeres szocialista polgármesterétől a zöldekig. A DK saját csúfos választási bukását ügyesen sikerült az LMP-re hárítani, ezért a DK-nak igazi félnivalója most a tapasztalatlan Momentumtól van, akik idén már vonzóbbnak bizonyulhatnak a liberális szavazók körében és az meglepetésre a DK visszaeséséhez vezethet. Számukra Gyurcsány Ferenc a halálos ölelését tartogatja.

A magyar választóknak persze még lehet beleszólása az ügybe... Vagyis menj el és szavazz.

A legeurópaibb DK egyetlen európai pártcsaládnak sem tagja, képviselői az S&D csoportban ülnek azokkal a szocialistákkal, akiket megenni készülnek. Gyurcsánynéval az élen, Gyurcsánnyal a háttérben...?

dk_villalako.jpg

DK azaz Dobrev Klára, egy kommunista dinasztia sarja, aki kapcsolataival visszaélve, áron alul jutott hozzá a szemlőhegyi villához, ahol azóta is boldogan élnek Gyurcsány Ferenccel és családjukkal. A villa története maga a sötét XX. századi magyar történelem: a nyilasok kisemmizték a zsidó tulajdonost, végül a kommunisták kaparintják meg. A szép rózsadombi házban még egy 56-os vérbíró is lakott együtt az Apró-klánnal. Végül az 1995-ös privatizációban egy panellakás áráért szerezte meg maga Dobrev Klára a piacon vagyont érő ingatlant. 

Május 26-án erről is véleményt mondhatsz! 

http_m_blog_hu_re_reflektor_image_gyurcsany_putyin_1.jpg

Egyes kommentelők szerint ne bolygassuk a múltat, mert a jelennek annyi más problémája van. Szerinted?

Kitölthető legfrissebb felmérésünk az EP-választásra, mondd el a véleményed a pártokról és Puzsérékről!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5914738243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangooo 2019.05.20. 21:19:40

Alain Delon nyilatkozta a minap, hogy a mai világtól hánynia kell. Nekem ettől a házaspártól kell.

Minden ballib bérretteg 2019.05.21. 09:59:09

@Tangooo:

A ballib polkorrektség legszebb példája, ahogyan a Cannesi csürhe Alain Delont bárminemű bizonyíték nélküli nőverés kapcsán meghurcolja, miközben a bizonyítottan pedofil tetű szarházi Polanskit rehabilitálja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 10:23:31

Szimpla tény, hogy a Dobrev Klára párt a legeurópaibb, ezt kár lenne tagadni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 10:25:34

Remélem, a Dobrev Klára párt lesz a legerősebb ellenzéki párt vasárnap a választáson.

Ez biztosítaná, hogy 2040-ig ne legyenek ballibek kormányközelben Mo-on.

szepipiktor 2019.05.21. 10:28:21

Érdekes fejtegetés...
Érdemes megnézni a fidesz hátterű ATV utolós kéthetes vendégeit.
Dobrev, Dobrev, Gyuircsány, Dobrev, Gyurcsány, Dobrev....
És mellette a DK-sok és az őskövület rádiósok, HVG-sek... (meg persze a kötelező fideszesek)
Ez ma az ATV, ma már nincsenek LMP-sek (akik uralták korábban a tévét), Szélbernadett és hadházy függetlenként, párszor mszp-s is lehet és egy-egy momentumos.
Tehát DK-re tett az ATV (pontosabban a fidesz...)

bekerült 2019.05.21. 10:29:58

Hát, elég részrehajló ez a kis írás !
Minden kiderül belőle, kivéve ami nem.
A szerző/k nyilván nem szeretik Gyurcsányt, de még azt sem, amit képvisel.
Pedig illene figyelembe venni mást is.
Már csak az őket követők miatt is, akik között akad azért nem kispályás is.
A jelenleg 11%-on álló tábor igen csak szúrhatja egyesek szemét és ezért igyekeznek minden létező módon lejáratni őket.
Nehezen fog menni, hacsak Orbán nem segít jobban !

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.21. 10:32:43

@bekerült: akkor Orbánban bízunk, hogy segít a gyurcsányisták ellen, néhanapján tehetne valami jót is — ez egy véleménycikk, jól látod, ahogy a többi pártkampány elemzés is

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.21. 10:38:06

@bekerült: ja igen: mit kéne figyelembe venni még? én úgy érzem, hogy te sem tudsz kapásból fontosabbat kiemelni a DK-kampányból... hát akkor? ha te se a DK fogadatlan prókátora se, akkor ki?

várúrfi 2019.05.21. 10:57:50

A T. kommentársak fecsegnek atv-ről, stb., csak a Furcsány/Dobrev pár viselt dolgairól, vagyis az írás valóságtartalmáról nem. Mi tagadás, meglepődtem, hogy az Indexen ennyire objektív, hűvösen tárgyilagos elemzés megjelenhet. Itt ezentúl több blogot olvasok.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.21. 11:47:55

@várúrfi: köszi! itt tudsz feliratkozni: facebook.com/kilonem100

bekerült 2019.05.21. 17:17:45

@A kiló nem százat jelent.:

Én nem azt kifogásolom, amit egy párt fontosnak tart és ki kellene emelni és te sem ezt tartottad fontosnak.
Fontosnak tarottad, hogy lejárasd a DK-t, Gyurcsányt és a feleségét.
A részrehajlást nem is titkolod és csak hab a tortán, hogy a véleményed is igen részrehajló.
Hogy ne mondjam, köszönő viszonyban sincs a valósághoz, nem véletlenül.

Mit lehet várni egy ilyen vélemény írástól.
Aki ismeri a valóságot, az sajnálkozik és örül, hogy megint lejáratjátok magatokat.
Átestetek a ló túloldalára, de ez legyen a ti bajotok.

Mi lesz belőletek, ha vége lesz a vircsaftnak, kinek a fenekét fogjátok nyalni ?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.22. 09:32:07

@bekerült: gondolom idős ember lehetsz és nem sikerült megtanulni, hogyan működik a demokratikus közélet. Az emberek a tények alapján fogalmaznak meg véleményt jó esetben és fejezik ki nyilvánosan a véleményüket, ha úgy tetszik. Mindketten megtettük, de ta szarsz magasról a tényekre, amiket felhoztam. Nincs olyan kötelezettség, hogy szeretni kell a DK-t és GYF-et. Nincs. Légy erős, de a leírtak a valóság. Ha te nem akarod így látni, akkor magadat csapod be, mivel cáfolni nem tudod, úgy vélem, hogy valami a te készüklékedben van elromolva. Főleg, ha úgy érzed, hogy meg se kell próbálnod. Ez a cikk tökéletesen jellemzi a DK-t persze te írhatsz cikket arról, hogy szerinted Feri zoknijának a színe alapján, ő a legeurópaibb és hirdesse csak nyugodtan, de az egész világ fog kiröhögni. Illetőleg nem fog elolvasni senki.

bekerült 2019.05.22. 11:41:17

@A kiló nem százat jelent.:

Röhögni kell a szánalmas erőlködéseden.
Pont az a bajom, hogy az állítólagos tényeid, köszönő viszonyban sincsenek a valósághoz.

Próbálsz minden szart rákenni a gyűlöleted tárgyaira és rég lejárt lemezeket is felhozol, nem fukarkodva a jelzőkkel.
Szánalmas az erőlködésed, mert egyrészt ezek már rég megcáfolt dolgok, másrészt, örülni lehet neki, hogy csak ennyire telik tőletek.

Nem úgy tűnik, mintha azon aggódnál, hogy nem fogják olvasni a DK dolgait és kiröhögik a DK-.t. Szerintem inkább a félelem dolgozik benned, hogy a DK tábora látványosan növekszik és ez bizony azt mutatja, hogy azért elég sokan olvassák a DK kampány anyagjait.

Amit amúgy tudni kellene értelmezni is, csak ehhez némi képzettség sem ártana.
Ha valaki azt szeretné elérni, hogy európai egyesült államok legyen és ezért akar küzdeni, ez a bevállalt célja, azzal lehet a legeurópaibb párt, a többivel szemben, hogy ez a bevallott célja, míg a többiek beérik ettől kevesebbel is.
Nyíltan, őszintén !
Ez a tény, kisbogaram, a többi csak smafu ! Az általad már rég elcsépelt vádaskodások és lejáratások helyett.
Várd ki a szavazást és ne erőlködj, majd a szavazók eldöntik, hogy kire hallgatnak.

Ti meg mentek a süllyesztőbe !
.
süti beállítások módosítása