A kiló nem százat jelent.

Bill Gates szakértője szerint katasztrófához vezethet a tömeges oltás

2021. március 14.
  • Nagyon rossz hír.
  • Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, a világ egyik legnagyobb oltásszakértője, számos nagy vakcinagyártónál dolgozott igazgatóként, Bill Gates alapítványának fő programvezetője is volt, katasztrofális veszélyre próbálja felhívni a szakma figyelmét világszerte.
  • A szerinte átgondolatlan COVID-19 elleni tömeges oltások katasztrófába torkollhatnak, amit pont az emberi beavatkozás okoz.
  • Egyenesen a tömeges COVID-19-oltások leállítását javasolja és a lezárásokat is veszélyesnek tartja — járványtani értelemben.

The science behind the catastrophic consequences of thoughtless human interventon in the Covid-19 pandemic – Geert Vanden Bossche (DVM, PhD, March 13 2021) Egy rövid és közérthető cikkben foglalja össze a nagytekintélyű tudós, mi a tudományos háttere annak, hogy szerinte az átgondolatlan emberi beavatkozás katasztrofális következményekhez vezet a COVID-19 pandémia lefolyásában.

(Én úgy finomítanám: vezetHET. A kiló nem százat jelent blogon fontos a szavak valódi jelentése a média nagy részétől eltérően.)

Különösen az újonnan kifejlesztett kizárólag a vírus felszínén elhelyezkedő, kötődést létrehozó S-proteinnal szembeni immunválasz kialakítására törekvő mRNS-DNS-apalú vakcinák, bár a beoltott személyek számára előnyt jelentenek a súlyosabb betegség kialakulásával szemben, a vírus továbbadását, a terjedést nem akadályozzák meg, legfőképpen mert nem áll rendelkezésre elég idő egy teljeskörű immunitás felépüléséhez a pandémia idején, ami több hétig tarthat.

  • Ezért olyan evolúciós nyomás alá helyezi a vírust, hogy még veszélyesebb mutációk jöjjenek létre, és ezért végül agresszívebb variánsokat szabadíthatunk magunkra.
  • A szakmai zsargonban a "viral immune escape", "vírusok immunitási szökése" sajnos ismeri a jelenség. Ahogy a "leaky vaccine", a "szivárgó oltásoké" is, vagyis, amikor egy oltás nem akadályozza meg egy fertőzés terjedését. A jelenséget sajnos a mostani oltásoknál is megfigyelték: az egyes 80-90%-ban átoltott idősotthonokban a fertőzés terjedése nem állt le. Ez pedig olyan variánsok megjelenéséhez és elterjedéséhez vezethet, amelyek kikerülik az oltások által generált antitesteket, sőt akár ellehetetleníthetik a természetes úton keletkező antitetek munkáját is szervezetünk védekezésében. Jóval fertőzőbb és súlyosabb megbetegedésekkel járó járványt okozhatnak.
  • Geert Vanden Bossche arra is rámutat, hogy az oltásokon túl az egyéb járványvédelmi intézkedéseink, a lezárások is ugyanilyen evolúciós nyomás alá helyezték a vírust: ezért jöttek létre novemberre fertőzőképesebbnek vélt mutánsai szerinte!
  • Még ennél is fontosabb az a laikusok számára is közismert összefüggés, emlékeztet, hogy az emberek izolálása is kockázatos hosszútávon. Immunrendszerünknek, mint izmainknek állandó "edzésre" van szüksége, különben legyengül és sebezhetőbbé válik. Ezért az iskolabezárásokat is nagyon erősen ellenezte. A "maradjtotthonnal" pontosan ezt okozzuk magunknak.

Egyet lehet mondani: ne legyen igaza. 

Nem babra megy a játék.

Mintha nem lett volna elég bajunk a túlzásba vitt antibiotikum használat miatt egyre szaporodó számú multirezisztens baktériummal, most még ez is... Biológiai törvényszerűség, hogy komplex egyenesúlyi rendszerekbe nem lehet bűntetlenül belepiszkálni. Ilyen az immunrendszer és a kórokzókörnyezet és persze minden. Érdekességképpen: a kullancsok által terjesztett Lyme-kór annak ellenére gyakoribbá válik, hogy a kullancsok természetes élőhelyeit is folyamatosan pusztítjuk, sőt éppen az élőhelyeik fragmentálódása vezet a fertőző kullancsok számának elszaporodásához...

Úgy tűnik, szinte minden, amit teszünk kudarcra van ítélve. Az inga a természeti törvények miatt vissza kell lendüljön a másik irányba. Az egyensúlyi állapotból tartósan nem lehet kilendíteni.

A világhírű szakember kiemeli, hogy a COVID-19 eddig döntően csak enyhe megbetegedéseket vagy semmilyen megbetegedést nem okoztak az egészséges népesség túlnyomó többségében. Ez tendencia azonban rosszabbra fordulhat. Ebből én azt a következtetést vonom le, hogy bár eddig azoknak a szakembereknek volt igaza, akik a pánikot eltúlzottnak tartották, ugyanakkor könnyen beigazolódhatnak legrosszabb félelmeink a járvány újabb hulámaiban, ami a szakember szerint egy-két évig is elhúzódhat. (Korábban írtunk az 1889-es feltételezett nagy koronavírusjárványról, ami jóval súlyosabb volt, mint a mostani, bár jóval enyhébb, mint a spanyol nátha járvány és öt éven át húzódott el, igaz döntően két éven keresztül szedte az áldozatait, leginkább a harmadik hullámában.)

Értelemszerűen a tudományos vitát eldönteni nem tudjuk sem azok, akik cikkket írnak, sem azok, akik kommenteket. Beleszólásunk viszont kell legyen, mert a mi bőrünke is megy. Persze nagy gond, hogy a tudósok sem tudják eldönteni. Még nagyobb, hogy helyettük újabban ezen a szűken vett szakterületen laikusnak tekinthető celebek, Zácher Gáborok vagy Boldogkői Zsoltok vagy Bill Gates-ek kapnak elsősorban szót. Ezen a blogon a hiteltérdemlő szakértők véleményét szeretném viszont elsősorban szerepeltetni. Álviták helyett a valós problémákra fókuszálva. Most még egyszer hangsúlyoznám, bármekkora szaktekintélyről van szó, ez csak egy vélemény, ami tévesnek is bizonyulhat. Reméljük.

Azt is kiemelném, hogy az oltás az egyén számára ettől még a védekezés hasznos eszköze lehet. Elsősorban a kitett csoportokban, ahol az oltás egyébként szintén valós kockázata kisebb, mint a betegségé. 

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr8316460572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.03.14. 14:10:55

lel, a

>>> hiteltértemlő <<<

velemenyek a blogon ahol a szerzo
egy onjelolt
SZAKERTO

mert az
INTERNETEN
U T A N A O L V A S O T T

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.14. 14:57:01

@droid_: Légy szíves fejezd be a bunkózást, mert mész Matyi után! A normális hangnemben megfogalmazott konstruktív hozzászólásokat fogadom csak szívesen.

Vanden Bossche eredeti alapvégzettsége állatorvos: Ghent University
Degree NameDoctor of Medicine (M.D.)Field Of StudyVeterinary MedicineGradecum Laude
Dates attended or expected graduation1980 – 1983

Valóban, de ez félrevezető. PhD fokozatot szerzett

- Training in Veterinary Medicine at the faculty Notre-Dame-de-la-Paix and the State University of
Ghent (1980-1983)
- Doctoral degree in Veterinary Medicine from State University of Ghent (1983)
- Postdoctoral training in Equine Medicine and Surgery at the Free University of Berlin, Germany
(1984-1987)
- Postdoctoral Fellowship in Virology at James A. Baker Institute for Animal Health, Cornell
University, Ithaca, NY 14850, USA (Sept 1990- mid 1991)
- Research scientist in Virology, Immunology and Molecular Biology at the Robert Koch
Institute in Berlin, Germany (1987- 1990)
- Board certified in Veterinary Virology (1990)
- Senior Research Scientist and Head of Environmental Virology at University of Hohenheim,
Stuttgart, Germany (1990-1994)
- Board certified in Veterinary Microbiology and Animal Hygiene (1992)
- Visiting Professor in Environmental Virology at the European Faculty for Environmental Sanitation
(1998-2004)
- Adjunct Professor in Environmental Virology and Zoonotic Diseases at University of Hohenheim,
Stuttgart, Germany (1997-2000)
- Visiting Scientist at the REGA Institute, KU Leuven, Belgium (2013 - 2015)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.14. 14:58:27

De nem ez az érdekes. Oltásszakértőként dolgozik évtizedek óta a legnevesebb intézményekben vezető pozíciókban:

Managing Director
Company NameVARECO
Dates EmployedSep 2012 – Present
Employment Duration8 yrs 7 mos
LocationEurope
Independent vaccine consultant with a long- standing track record in Academia, Vaccine Industry and Global Health (GH); providing support on vaccine project management as well as advice, guidance and expert opinion on preclinical development of vaccines & biologicals, from project selection up to IND.
Assignments include prophylactic and therapeutic vaccine projects in Human and Veterinary Vaccine Industry, Small Biotech, Global Health organizations in the US or Europe

My knowledge, insights and skills cover a diversified spectrum of Life Science domains including:
- Life Science Project Management (in early and late dvpt)
- Due diligence on technologies & processes related to vaccines, adjuvants and biologicals
- Patent writing and strategic IP management
- Guidance on regulatory requirements to CMC documentation, DMF files
- Target product profiling and SWOT analysis
- Infectious and immune-mediated diseases including their (immune) pathogenesis and epidemiology
- Host-pathogen interactions and mechanisms of immune escape
- Innate and adaptive immunology (both, humoral and cell-mediated)
- Antigen discovery
- Preclinical vaccine development (including animal experimentation as well as immunological
and physicochemical characterization of vaccines and biologicals)
- Vaccine formulation science and modern vaccine delivery technologies (incl. devices); modern
technologies for enhancement of antimicrobicidal activity in multidose vaccines
- Small-scale pre-GMP vaccine manufacturing (incl. synthetic chemistry of Ag or adjuvant,
recombinant Ag expression, viral vectors, upstream and downstream processing)

To enhance the quality and capacity of my consultancy services, I leverage an extensive network of professional contacts providing direct access to US and European governmental and regulatory agencies, Academia and Research Institutions, Human and Veterinary Vaccine Industry, Global & Public Health organizations and CROs in the US and Europe.
see less
German Centre for Infection Research (DZIF)
Head of the Vaccine Development Office
Company NameGerman Centre for Infection Research (DZIF)
Dates EmployedAug 2017 – Feb 2018
Employment Duration7 mos
LocationCologne, Germany
Spearheading a portfolio of translational vaccine research projects, conducted at German universities and research centres sponsored by DZIF. Holding overall accountability for strategic alignment of translational infection research in support of preclinical and early clinical testing.
 Developing a trans-academic translational network for Vaccine development totalling eight universities and research organizations across Germany.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.14. 14:58:49

És, ami még érdekesebb:

Univac
Chief Innovation & Scientific Officer
Company NameUnivac
Dates EmployedNov 2014 – Nov 2016
Employment Duration2 yrs 1 mo
LocationHuldenberg
II founded Univac as inventor of a new vaccine technology which I subsequently further developed as CSO of the Company. The technology enables the development of universal vaccines educating the host immune system to redirect immune targeting away from canonical antigens to a widely divergent spectrum of vitally vulnerable pathogen-derived ‘self-mimicking’ antigens, irrespective of MHC polymorphism. Although ‘non-self’ and exposed on the surface of infected or pathologically altered cells, these antigens are not effectively recognised upon natural infection or disease.
This new type of vaccines harnesses the power of the immune system by unlocking the untapped potential of self-centered Natural Killer (NK) cells capable of recognising these unconventional antigens. The resulting type of immune response is unprecedented and licenses the host immune system to readily eliminate infection or to cure disease across a broad range of unrelated pathogens and/ or mammalian species. This sharply contrasts with conventional targeting of natural immune responses as induced by conventional vaccines.
Because of their fast (NK cells) and universally protective effect, Univac vaccines are uniquely suited to prevent pathogenic agents from escaping host immune responses as of an early stage of infection or immune-mediated disease. The technology obviates the need for traditional adjuvants, multiple boost injections or expensive manufacturing processes and is readily compatible with intradermal or mucosal administration. Hence, it also offers unprecedented advantages in terms of safety, convenience and cost-effectiveness.

Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI)
Program Manager
Company NameGlobal Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI)
Dates EmployedMar 2015 – Mar 2016
Employment Duration1 yr 1 mo
LocationGeneva Area, Switzerland
During my term at GAVI, I coordinated GAVI’s Ebola Vaccine Program and contributed to the implementation of an integrated vaccine work plan in collaboration with Global Health Partners (WHO, Bill & Melinda Gates Foundation, CDC, UNICEF), regulators (FDA) and vaccine manufacturers to enable timely deployment or stockpiling of Ebola vaccine candidate(s) that suitably meet the requirements for use in an Ebola epidemic. In this capacity, I also contributed to several workshops aimed at proposing novel and efficient approaches to improving preparedness in cases of Global Health Emergencies of international concern.

És igen, az információkat manapság a neten osztják meg az emberek. A szakértő is. Meg azok is, akik tök hülyék, mint pl. te vagy én.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.14. 15:01:33

Ok. Elvesztetted a kapcsolatodat a valósággal. Egy nap pihenő, @droid_: hogy magadhoz térj.

Alex Z 2021.03.14. 18:18:11

Az a baj, kedves blogger, hogy a napi szinten, vagyis 24/7-ben a médiából az emberekre ömlő szar sokkalta erősebb, ezáltal büdösebb és levakarhatatlanabb, mint az a vélemény vagy akár megalapozott tudományos értekezlet, amit mi, gondolkodó emberek nyújtani tudunk. Ezért van az, hogy amikor megjelentetsz egy ilyen cikket, amit itt is megköszönök neked, akkor ostoba zombik serege jön (majd) és kezd ki téged, mert hogy ki vagy te és egyébként is, kőműves segédként (csak poén) hogyan érthetsz víruskutatáshoz, járványokhoz és egyebekhez?
A legnagyobb problémájuk ezen egyéneknek, hogy bár láthatnák, mert azért az Ő MÉDIÁJUK is el-elszólja magát, illetve keresgethetnének valódi tényeket a világhálón, hiszen valahol a tudatuk mélyén, ahová még nem hatolt be a féreg, ami marja őket, tisztában vannak vele, hogy valami nem stimmel ezzel az egész hisztivel, amiben aktívan vesznek részt. Tudják, hogy ez az egész sántít, mert ez a részük még engedi őket gondolkozni, és tisztában vannak vele, hogy ha a maszkolás és távolságtartás hatásos lett volna, akkor már nem lenne semmiféle hiszti, viszont ha nem működött az elmúlt egy évben, akkor meg minek csináljuk? Ezt a kérdést még ők is meg tudják önmagukkal vitatni azon az 5 éves szinten, amikor már ki tudják törölni önmaguk, de a lehúzáshoz néha még segítség kell...

Ami elkeserít.
Nagyon komoly tudósok és hozzáértők vannak nagyon keményen elhallgattatva. Már ez is gyanús kéne legyen. Hagyjuk azokat, akik köpködik a hülyeségeket a mi oldalunkon is, mert vannak ilyenek, mert most azokról beszélek, akik tényleges információval bírnak. Mint például az izraeli videók, a beszámolók, a statisztikai adatok, illetve ezek mellett az egyéb világadatok, amelyek tisztán mutatták eddig is, hogy nincs világjárvány, csak egy elég komoly, de már az eddigi évszázadokban is észlelt infulenzajárvány, amit valamilyen szinten sikeresen felturbóztak és megadott területekre szórják a gépekkel (ezért "ugrott át" a járvány Kínából Pakisztánon, Indián és Afganisztánon át tavaly egyből Iránra - mert a repülők ott szórták telibe a fővárost és környékét). Azokat az orvosokat és virológiai szakembereket, akik kétségüket fejezték ki a járvánnyal kapcsolatban, már tavaly megpróbálták elcsendesíteni - most meg egyre kevesebben és kevesebben vannak. Észrevehető a terror. Holott, és ezt kéne a hülyéknek látniuk, ha valaki egy VALÓSÁGOS PANDÉMIA ellen beszél ostobaságokat, akkor azt az embert hagyni kell, mert megalapozatlan szónoklatába bele fog süllyedni és akik még kicsit követték is, azok is elfordulnak majd tőle. Tehát a világ kiveti magából a hamisakat. De mégsem ez történik, mert erőszakkal elhallgattatják őket.
Ez a gyanús.

Mióta pár héttel ezelőtt beindultak a "nem kötelező" oltások, egyre több és több beteg jelenik meg különféle tüntekkel a kórházakban és rendelőkben, olvastam olyan hangot is, amelyik (bennfentesként) a következőket állította: az oltottak AZ ÉLETÜKÉRT HARCOLNAK, miközben segítségért folyamodnak, de félre vannak tolva. Ez elég komoly. Erről sokáig nem fognak tudni a téged támadó agyhalottak, mert náluk is lesz családtag vagy rokon, aki megkapta az oltást és minden rendben van vele. Csak azt felejtik el, hogy az oltottaknak ugyanúgy kell maszk és távolságtartás, ráadásul mivel most már vagy hatféle vakcina van, ezekkel szépen lehet "kártyázni/játszani", és egyes országok kijelenthetik, hogy csak ilyen vagy olyan vakcinával oltottak jöhetnek turistáskodni hozzánk... és máris kész a világméretű átverés egyik utolsó fázisa - amikor embereket vettünk rá a kísérletekre, méghozzá önként, és aztán röhögünk rajtuk, hogy a számukra beígért előnyöket (vakcina útlevél) nem lesznek képesek használni...

Egyszerre röhögök ezen és egyszerre sírok.

Csak így tovább, blogger barátom, várom a következő és következő írásodat, mert én, bár lehet, egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, örömmel olvasom, amikor linkekkel megrakva idetolsz elém egy-egy ilyen jól sikerült cikket.
Kitartás.

And37 2021.03.14. 23:22:38

1:33:xx környékén adott egy tippet arra, hogy szerinte Afrikában miért alacsonyak a vírusfertőzöttségi számok - nem a napfényt emelte ki, hanem a velünk született immunrendszer erősségét.

@Alex Z: 1:37:00 környékén eléggé egyértelműen mondja, hogy a koronavírus meg az influenza különböznek.

And37 2021.03.14. 23:23:24

...ja és köszi a cikket. Elvitt 2 órát az életemből, de ennyit ritkán tanulok 2 óra alatt. :)

Wildhunt 2021.03.14. 23:40:57

@And37: Ja, a nátha egyes típusai koronavírusok. Valahol ez is nátha, csak nem az orrod, hanem a tüdőd lesz taknyos tőle.

And37 2021.03.15. 08:41:46

@And37: "velünk született immunrendszer" - azt hiszem ez helyesen veleszületett. Mindenesetre ragozni picit jobban megy, mint az 1+2 fő immunválaszcsoportot megismerni. :)
A videóban szereplő szakkifejezések közül egész sok említve van ezen a diasoron, ha valaki fel akarja mérni kapcsolódó biosz tudását: www.orfi.hu/uploads/dokumentumok/Eloadasok2/004_Erdei_1%20es%202%20ea%20Velsz%C3%BCletett%20Adapt%C3%ADv%20fin.pdf
Én a szavak kb. 5%-át ismertem, az "Egyszer volt, hol nem volt az élet" vonatkozó részeinek megnézése úgy tűnik nem elég az immunrendszer alapos megismeréséhez. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.15. 09:17:16

@Wildhunt:
Egy hipotézis szerint az egyik ma közkeletű és valóban szinte csak náthát okozó HCoV-OC43* is olyan tüneteket okozott, mint most a SARS-CoV2. Döntően a SARS-CoV2 is nátha vagy tünetmentes. A tüdőgyulladás a súlyos eseteknek is csak a 40%-át adja ki. A legkritikusabb esetek zöme valamilyen szív- és érrendszeri probléma. Ezért is a sok alapbetegségben szenvedő. Egy jól kezelt COPD pl. nem is rizikótényező. A hosszútávú tünetek közül is a legveszélyesebb a szívizomgyulladás, ami más vírusfertőzéseknél is probléma amúgy.

*Lásd: kilonem100.blog.hu/2021/02/25/covid1889

Wildhunt 2021.03.15. 09:38:48

@A kiló nem százat jelent.: igen. Annyit teszek hozzá, hogy a biológia két évvel ezelőtti állása szerint mindegyik koronavírus
1. Nyálkahártyagyulladást okoz
2. Gyakorlatilag lekövethetetlenül mutálódik.
3. 90-95%-ban észrevétlen.
4. Megfelelő vitaminszinttel kivédhető (mással nem nagyon).
Persze a biológiakönyv nincs fent a facebookon, ezért a benne lévő információ elérhetetlen, meg mivel nem a modern cenzorok fact checkelték csakis konteó lehet.

And37 2021.03.15. 11:51:34

@Wildhunt: ez a SARS-CoV-1 és MERS esetére is áll, vagy csak a többire?

Wildhunt 2021.03.15. 12:54:45

@And37: 1 és 4 az összes koronavírusra (mert ez a vírustörzs jellemzője), a 2 úgy néz ki elég kevéssé (két év alatt gyakorlatilag alig változott, leglábbis kevesebbet mint egy átlag influenza), a 3. a COV-1 esetében nem volt igaz (gyakorlatilag aki elkapta, annak tünetei is lettek - a hírek alapján), as MERS esetében viszont igen, mert az érkezett iszonyatosan széles körben elterjedni mire feltűnt hogy létezik. @A kiló nem százat jelent.: linkjeit ha leköveted, meg elolvasod az azok által használt hivatkozásokat szaklapokra, ezt mind meg is találod.
Ha meg elég elvetemült vagy és 2000 előtti anyagot olvasol védőoltásokról, még azt is megtalálod miért NEM ajánlott pld. influenza és társai ellen "oltakozni". Röviden: ha minden sz..r ellen be vagy oltva, azzal gyakorlatilag lenullázod az immunitásodat. Azóta persze az ilyen anyagokat megcáfolta az, hogy ha nem vagy beoltva akkor megölöd a nagymamát.
NEM vagyok biológus, muszájból vettem fel a tárgyat, de ennek ami itt áll a legnagyobb részét egy jobb középiskolában is tanítják. Annak az okát meg hogy a világ orvostársadalma miért köpi éppen szemen magát, nem én fogom kideríteni. De ugye Hippokratesz már legalább 40 éve le kellett fúrjon a föld középpontjáig, úgy forog.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.15. 14:23:18

Kedves @Tibi_anya: nevét kisajátító visszatérő sértődött kommentelő. Újfent felhívnám a figyelmedet a jólneveltségre mint alapkövetelményre. Elmebetegek őrjöngésének nem adok itt terem. Még magam ellen sem. :)

Sir Gombóc 2021.03.15. 22:47:25

@Alex Z: neked valami komoly baj lehet ott fent az emeleten..

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.16. 09:35:26

@Alex Z: köszönöm @Sir Gombóc: nem tudom, mi bajod a kommentjével, a hossza? Elmondta korrekten a véleményét. Ahogy ti is, ő is úgy gondolja, hogy valakinek nem jó valami odafent.

Biztos találnánk PC-bb kifejezést rá, de ugyan minek? Mások se keresnek. Boszorkányüldözés megy minden szinten, médiában, kommentekben. A többség itt megjegyzem erősen támogató. Kevés kommentelő veszíti el a talajt és kezd őrjöngésbe és igyekszem a lehető legkorrektebb módon, a legkiegyensúlyozottabban lefedni a témákat, amiket találok.
Itt van pl. ez a fősodratú médiából, ami szembe jött, igazi meglepetés:
kilonem100.blog.hu/2021/03/16/breking_a_telexes_ujsagiro_megvilagosodott_balatoni_napsutesben_szabad_levegon_nem_fertoz_a_virus

And37 2021.03.16. 11:29:00

@Wildhunt: 4 alatt nem a megfelelő állapotban levő immunrendszerre gondolsz inkább, aminek az egyik feltétele a jó vitaminszint?

Az orvostársadalom most jobb híján kb bekötött szemmel végez egy "a világ legjobb koponyái lesznek a gyorsabbak, vagy egyelőre még a vírusok?" tesztet. Ők is szenvednek, mi is fogunk még. Ilyen még nem csinált az emberiség, úgyhogy szerintem a fenntartás jogos, a végeredményt meg majd látjuk.

Ami nekem a videó kapcsán nem kerek, az az, hogy a brazil meg a dél-afrikai változat minden bizonnyal komoly evolúciós nyomás és vakcina nélkül, azért fejlődött ki, mert elképesztően sok lehetősége volt mutálódni, és sikerült is. Szóval a mérleg egyik serpenyőjében van az, hogy minél kevesebb a vírusos személy, annál kevesebb telitalálat mutáció lesz, a másikban meg amit Bossche úr állít, hogy ha kinyírjuk a könnyen megállítható vírusváltozatokat, akkor maradnak azok, amik az influenzához hasonlóan a jól működő veleszületett immunrendszerrel sem állíthatók meg, és amitől a fiatalok is kidőlnek.

Vagy nem jól látom?

Wildhunt 2021.03.16. 12:37:38

@And37: szerintem jól látod, a videó legalábbis erről szól. A 4.-et azért tartom, mert nem tudok arról, hogy a reprodukált szérumokon kívül lenne bármi, ami a vírusok ellen an block hatásos (mint a bacik ellen az antibiotikum). A szérumok meg (vérplazma alapú volt) most nem igazán váltak be.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 11:16:14

@A kiló nem százat jelent.: Ön téved. Ott pedig, hogy a félsoros személyeskedő beszólás egyrészt vitaindító nyitás, másrészt az Ön válaszára érdemes - nem az. Szomorú látni a lumpenhőbörgésekre válaszul 2-3 kommentnyi pusztába kiáltott kisesszét.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.22. 11:28:43

@don Fefinho: nem tudom, mit akarsz mondani, és azt se milyen nyelven. Google fordító idiótáról magyarra?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.22. 11:33:35

...ja és azt sem nagyon értem, hogy mihez szólsz hozzá...

Piffu 2021.03.22. 22:13:56

@droid_: Matyi, te pióca voltál előző életedben? Szar lehet neked.

Piffu 2021.03.22. 22:17:18

@Alex Z:

Maxirespekt. És egyébként az "életükért harcolnak" -hoz:

Több aradi megyei kórház covid-osztályán ápolt beteg hozzátartozója perelte be a kórház vezetőségét, azt állítva, hogy családtagjaik a kórházban alkalmazott (félre)kezelés és bánásmód miatt hunytak el és nem virózis következtében - írja az Informatia Libera.

A nagyszebeni rémtörténet kirobbanása után egyre több kórházban vetődik fel annak alapos gyanúja, hogy a betegek a helytelen kezelés, és embertelen bánásmód miatt haltak meg.

mediaforras.com/az-aradi-covid-osztalyt-is-emberolessel-vadoljak-540

Piffu 2021.03.22. 22:20:08

@A kiló nem százat jelent.:

Tudom, nincs szükséged a helyeslésemre, de helyes!

Piffu 2021.03.22. 22:20:37

@Sir Gombóc:

Neki biztos, hogy semmi, ami nem mondható el sajnos mindenkiről.

Mesterlövész 2021.03.24. 12:03:14

Most nálunk is eléggé szépen látszódik, hogy felfutás közben nagyjából semmi látszatja nincs az "oltakozásnak". Nem véletlen, hogy a téli influenza elleni oltást is október-november környékén kezdik adni, nem február közepén, márpedig mi most pont utóbbit csináljuk. Nem szabadott volna engedni, hogy a média a pánikkeltés élére álljon, mert emiatt történik jóformán az egész fejetlenség a kapkodva meghozott, átgondolatlan intézkedésekkel.

kamugyar 2021.03.24. 22:53:46

@Mesterlövész:
Jó gondolat. Én is agyaltam ezen. A kérdés az, hogy a veszélyeztetett emberekben akiket ugye most biztos próbálnak gyorsan beoltani legalább egy adaggal, mit okoz ez az oltás? Értem ezt úgy, hogy van egy adott állapotban lévő immunrendszerük (ami ugyebár a tél végére populáció szinten is a legrosszabb ilyenkor) és ezt mennyire húzhatja még le az oltás? Mert az szép és jó, hogy a vizsgálatokban már az első adag után is volt valamennyi antitest az alanyokban, de azt is tudjuk, hogy ez az életkor növekedésével (és gondolom a rosszabb egészségi állapotúakban) ez egyre kevesebb. Szóval adott egy rossz állapotban lévő öreg, ráadásul tél végén és ő megkapja az oltás első adagját, ami tegyük fel nem vált ki túl sok antitestet benne. Ez az immunrendszerét nem létezik, hogy ne viselné meg, tehát gyengébb állapotban várja a vírust, mint ha be sem oltották volna. Nem tudom, hogy így van e, csak hangosan gondolkodom.

Piffu 2021.03.26. 10:01:54

@Mesterlövész:
nagyjából semmi látszatja nincs az "oltakozásnak".

Dehogynincs. Tessék nézni, milyen szépen emelkednek a megbetegedés és halálozás-számok az oltások növekedésével egyenesen arányosan:

uploads.disquscdn.com/images/d172c465e899ac0b3bf5c404de8a5fa3078fe6e8002da2126a6e2895f6e4ddb8.jpg

Alan43 2021.03.29. 08:46:59

Nehez eldonteni, hogy mit szeretne az ember, valora valjon GVB joslata, vagy sem? Arra pillanatnyilag fikarcnyi eselyt sem latok, hogy a tomeges oltast egyik naprol a masikra leallitsak, de a GVB altal szorgalmazott vita letrejotte is ketseges.

And37 2021.05.06. 16:32:27

"A BBC szerint az aktív fertőzöttek egyharmada már két adagot is kapott, míg a többiek csak egy adagot, vagy egyet sem."

telex.hu/koronavirus/2021/05/06/seychelle-szigetek-oltas-lezaras-korlatozas-sinovac-sinopharm

:P

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.09. 07:40:46

@And37: Seychelles: lényegében nem volt és nincs járvány, a számok elenyészőek.

quad damage 2021.05.10. 01:57:04

Meséld el lécci h Boldogkői Zsolttal mi a gondod. Molekuláris biológus, virológus.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.10. 15:20:47

@quad damage: Semmi, rengeteget méltattam: Zsolt jóval több, aktivvista, regényíró, playboy, celeb, médiasztár — történetesen nem énekes, csak hasonlít rá, de a testvére a Republikban csinált karrier, szóval... kilonem100.blog.hu/2020/12/04/nagyot_koppant_boldogkoi_zsolt

Piffu 2021.07.02. 22:52:08

@And37: Vagy Karikó Katalinnak, meg a vírus/vakcinarealistáknak lesz igazuk. Az oltásnak nevezett szarság nem véd meg semmitől, de legalább megbetegít a belédtolt koronatüskék miatt.
süti beállítások módosítása